Jump to content
Bilforumet.no

Search the Community

Showing results for tags 'tenning'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • vBCms Comments
  • Artikkeldiskusjon
    • Diskuter artikler
  • Diskusjon
    • Stripa
  • Partnerforum
    • Street Cars Norway
    • Navirec
    • Eurodel.no
  • Andre_Forum
    • Amcar
    • Annet bilrelatert
    • Bilpleie
    • Bilspill
    • Biltreff/aktiviteter
    • Carspotting
    • Felg og dekk
    • Hobbyforum
    • Juridisk
    • Komposittforum
    • Lakk og Karosseri
    • Lastebiler
    • Mediaforum
    • Opplysningen
    • Photoshop-forum
    • Prosjektforum
    • Ris & Ros, forandringer, forslag og litt foruminfo
    • Teknisk
    • Verktøy og maskiner
    • Veteranbil
  • Elektronikk
    • Bilstereo
    • Carputer
    • Diagnose
    • Motorstyring
    • Navigasjon
  • Bilsport
    • Bilcross
    • Dragracing
    • Drifting
    • Formel 1
    • Nascar
    • Offroad
    • Rally
    • Rallycross
    • SuperGT ( JGTC )
    • Time-Attack
    • Diverse motorsport
  • Kjøp og Salg
    • Annet bilrelatert til salgs
    • Annet IKKE bilrelatert til salgs
    • Biler til salgs
    • Bilstereo til salgs
    • Deler til salgs
    • Felg & Dekk til salgs
    • Russebil/buss til salgs
    • Tuning/Styling til salgs
    • Verktøy & utstyr til salgs
  • Bilmerker

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Bosted


Location


Interests


Interesser


Modell (eks S4)


Biltype (eks Audi)


Årsmodell (eks 1995)


Yrke eller sivil status


Motor (eks 1.6)


Modifikasjoner (eks konfilter, eksos)


Fylke

Found 28 results

  1. har nettop kjøpt med ein volvo 240gl 1993 2.3l med injection har eit problem at den berre gnister av og til og at bensinpumpe rele ikkje går. har sett på andre forum emner som har hatt det samme problemet men til ingen hjelp. bilen hadde stått i 4 år før eg kjøpte han og forrige eigar sa at den gikk før han la han ifrå seg har bytta - tenningsmodul ein ny og har prøvd me fleire stykke som eg har henta fra andre volvo 240 fra vrakhandleren - coil - tennplugg hette og tennplugger - tennings regulator - bensinpumpe rele 2stk - svinghjul sensor - nye sikringar personen som finner ut problemet får 100kr via vipps Takk får svar!
  2. Jeg skal hjelpe en desperat familie som plages med hyttebilen. De er 9 stk på hytta og har bare min lille Caddy til hjelp. Det som feiler Opelen var veldig dårlige tennplugger. Da de var på plass gikk bilen enda dårligere. Den tente ikke på alle pluggene. Så jeg sjekket fordeler og rotor. Der var det skjedd noe magisk. På en eller annen måte har den klart å sende strøm til pluggene. Rotoren var helt nedslitt og det var tydelige "hakk" i rotor kontaktene. Så nå venter jeg på nye kabler, rotor og fordeler. Jeg skal og bytte regreim på denne også etterhvert. Det jeg trenger hjelp til er: Tenningsrekkefølge fra fordeler og rekkefølge på pluggene. Og hvordan bytte regreim. Er det noen som har en verksted håndbok og låne/dele? Jeg skal mekke tenning i dag. Her er bilinfo: ZF21914 OPEL VECTRA 2.0 I GL Registreringsår: 1992 Understellsnummer: W0L000087N5022367 Noen som kan hjelpe?
  3. Hei. Er det noen her inne på forumet, som vet hvor man kan finne tennings merket på en 2002 model Baleno med 1,6 liter bensin motor? Problemet med bilen er at den har meget dårlig trekkkraft, men er lettstarta. Går pent på tomgang, ingen ulyder ved rusing, men ved pådrag kommer det en hul, mørk lyd, og bilen trekker "ræva". Espen
  4. Hei, Har en 2000 model Avensis 2L diesel T22 med noen startproblemer. Når tenningen vris, kobler startmotoren inn og begynner å starte motoren. Men etter 1-2 sek kobler den ut igjen. Men det kan høres at startmotoren fremdeles spinner. Hvis jeg fortsetter og holde tenningen inne, så fortsetter den å spinne og kobler litt inn og ut. Når den da kobler inn igjen kommer det en hylelyd (likner på feilgiring), som mest sannsynlig er startmotorens tenner som spinner inntil svinghjulets tenner, før den greier å koble seg helt inn. Fram til nå har jeg hele tiden greid å starte motoren ved å holde tenningen inne til startmotoren får ordentlig tak lenge nok til at motoren starter. Men dette er jo ikke helt heldig for starmotorens tannhjul og svinghjulets tenner! Hva kan være galt her? Det jeg aller helst vil få bekreftet er at problemet faktisk ligger i startmoren, slik at et bytte vil fikse problemet. Men kan problemet ligge et annet sted? tenningen? Siden tannhjulet til startmotoren ikke hele tiden vil skyve seg fram for å koble inn svinghjulet, kan det høres ut som det er noe galt med solenoiden! Men kan solenoiden være defekt hvis startmotoren faktisk spinner hele tiden?. Det er jo solenoiden som kobler inn startmotoren. Jeg har allerede tatt ut startmotoren og testet den med batteriet. Den ser ut til å fungere helt fint. Startmotoren går og solenoiden kobler tannhjulet helt inn. Mvh Sigurd Takker for alle svar!
  5. Hei! Har en Avensis 2003. 2.0 bensin. Bilen vil ikke starte. Er strøm på den, men når jeg vrir på nøkkel er det ingen reaksjon på startmotoren. Dashbordlyslys, stereo, vifter etc fungerer, det klikker i bensintilførsel, men ingen lyd fra startmotor. (Nærlysene ikke kommer på når jeg vrir på tenningen.) Har ikke hatt noen tegn på at startmotor er utslitt. Sjekket masse sikringer og fant ingen feil. Googlet litt og fant ut at det kan være "kontaktstykket" i tenningslåsen som er ødelagt. Bestilt på eBay til 24 pund med frakt. Noen som har vært borti samme problem? Hilsen Torkster Ny på forum idag, har lagt ut to problemer... takker for alle svar!
  6. Hei, har en VW Vento CL 1.8 bensin 90 hk ABS-motorkode. Klarte selvfølgelig å montere tennkablene på feil fordi jeg holdt det nye fordelerlokket feil (glemte å rotere det 90 grader før jeg monterte på de gamle kablene en for en). Har noen bilde av hvordan kablene skal monteres? Måtte bytte fordelerlokk fordi det var i dårlig tilstand og kanskje derfor bilen ikke starter. Bildet viser hvordan det ser ut nå.Takk!
  7. Har en A4 1.6 2006 modell. Siden juni har jeg hatt problemer med å starte den på første forsøk. Starteren går rundt helt som normalt, men den vil ikke "fyre" motoren. Det varier fra dag til dag hvor mange forsøk som må til for å få fyrt motoren. I tilegg er den halvdau (ikke hver gang) når den først har starta, uansett om jeg har klammen i bånn så føles det ut som den ikke får nok bensin, og begynner hvertfall "å hikke" fra 3 gir og oppover, var og kjørte på e6 i dag og da var de klammen i bånn, men fortsatt mye hikking for å få den oppi 110-120. Vært hos Snap Drive, og de har feilsøkt i 2 dager uten å finne noe feil sier de. Vært og bytta tennplugger i går, og trudde at det hjalp, men neida. Er det noen som har hatt samme problem eller har anelse om hva det kan være?
  8. Hei Får ikke start på escorten! står i en 2.0i ohc Har gnist på pluggene, sjekket elektrode avstanden, jeg bruker Denso plugger. Fant ikke spesifikasjoner for denne pluggen så brukte ngk som sa 0,9mm. Og jeg har har målt bensintrykket som viser 4 bar. Har prøvd å finne svar på hva det egentlig skal ligge på, i haynes boka står det systemtrykk 2,5 bar men trodde kanskje det skulle være en del mer enn det. Den tenner men starter aldri. Eksosen blir varm, men mest på syl.nr 4 de andre blir lunka. noen som har forslag til hva som er gærent? mvh William
  9. Hei, jeg har en 1997 modell w210 som er ganske så trofast, men i det siste har tenningen begynt å tulle hender seg det er problemer med å få vridd om tenningen og av og til klarer man ikke å ta den ut. Den sitter bom fast! Er det tenningen det er noe galt med? Eller begynner bryteren og bli slitt?
  10. HEI! har en audi coupe 2,3E 10v motor, nettopp overhalt og nå er det bare tenningen igjen, hvordan skal eg stille den inn riktig? for nå har eg bare stilt den inn grovt, og den sviver, men vis eg stiller den litt ner så hopper den langt ned og sviver på ca 400.. så hvordan er rekke følgen for å stille inn tenningen riktig lurer eg på mvh christopher andree
  11. Er coilen på 1,8 8v den samme som på 1,6 8v? Sliter med at bilen ikke går som den skal til tider, den er veldig rar når jeg starter den og går bare på 23 cyl og retter seg opp når den blir varm men når jeg har kjørt en stund (30-60 min) så begynner den å tape all effekt og går som en gammel mann med astma level 9000.. Hvis det er godt nok forklart og dør etterhvert. Men hvis jeg bare venter 5-10 min så går den som den skal igjen. Jeg har byttet plugger, ledninger, fordeler og lokk. Har sjekket for falskluft og alle vakuum slanger. Og i tilleg så er det av og til slik at når jeg vrir av nøkkelen og stopper bilen så virker det som om den ikke vil stoppe og sviver et par ganger ekstra.. Har noen vært borti noe lignende før? Takker for alle svar! Motor er 1.8 8v forgasser GU
  12. Hei, jeg har en Golf 3 1,8l automat 94mod med motorkode AAM. Problemet er at den stopper hele tiden men starter igjen med en gang igjen.. Den stopper uansett varm/kald og tomgang/pådrag.. Jeg har kjørt diagnose og fått opp disse feilkodene: 00515 hallgiver (permanent deil) 00670 gasspjeldelement potensiometer (permanent feil) 00525 lambdasonde (periodisk feil) 00529 motorturtallskrets-inngang: funksjonssvikt. Deler jeg har byttet: Coil, fordeler(med hallgiver i bånn), bensinpumpe+filter. -> deler er hentet fra skroten.
  13. Hei, Jeg har en Passat 3B5 fra 2000. Bilen har gått omtrent 230 000 og i den siste tiden har jeg hatt problemer med at jeg noen ganger mister tenningen ved hard nedbremsing. Jeg merket problemet for første gang for ca 2 mnd siden. Siden den gang har strømforsvinningen bare skjedd oftere og oftere. I den siste tiden skjer det ved nesten hver harde nedbremsing og da særlig samtidig som jeg svinger. Dette har skapt problemer i brå svinger på trange vestlandsveier. Når tenningen forsvinner mister jeg også servo og bremsekraftsforsterker, så det kan jo være litt farlig. Er det noen som har en ide om hva som kan være årsak til feilen? Mvh Steifre
  14. Jeg holder på å montere Defa motor/kupevarmer med batterilader i min 2001 Avensis D4 (1AZ-FSE). Det er kun 1 ledning jeg ikke vet hvor jeg skal koble til, og det er den blå som skal gå til 12V over tenning (switched 12V). Er det noen her som vet hvor det er mulig å koble den til? Det hadde vært best å finne en tilkobling i motorrommet, ettersom jeg ikke er sikker på om ledningen er lang nok til å gå gjennom torpedoveggen.
  15. Hei! Er eier av en Mercedes e220 W210 diesel uten turbo.. Problemet mitt er at da jeg kjører kan den pluttselig dø av virker det som, men var ikke lengre en kanskje et sekund så er den oppe igjen.. Og av og til når jeg skal stoppe den, gjerne etter å ha kjørt den litt så vil den ikke stoppe med en gang da jeg vrir rundt nøkkelen... Kan kanskje ta en 10-20 sekunder før den dør av.. Noen som har en aning hvor problemet ligger henne? :) Takker for alle innspill og beklager om det ikke kom på riktig topic plass ;)
  16. Hei. Trenger å justere tenningen på min Volkswagen Vento -93mod 1.8 Noen som vet hvor mange grader fortenning det skal være? Evt. andre gode tips? How to do, and what to do? Alle gode råd mottas med stor takk. :) (er absolutt ingen mekaniker men prøver likevel...)
  17. Hei! Har nettopp startet oppussingen av en gammel traver. Men har kommet over et problem med elektronikken. Når tenningen er av, så lyser klokken og setevarmerne etc., vindusheisen fungerer, takluka fungerer og varmevifta fungerer. Dette da når tenningen er AV. Når jeg så slår PÅ tenningen, da virker ingenting av tingene nevnt over, men instrumentpanelet og lys etc. virker. Noen som har vært borti dette før og har en løsning? Takker for svar!
  18. Har en Audi 80 1,8 ltr, som jeg har lite kjennskap til.. Den starter når den er kald, men begynner fort å fuske når jeg skal gi gass (fort). Det virker som den på en måte drukner og tenner helt rart også stopper den til slutt. Hvis jeg skal prøve å starte det igjen er det bare å glemme, siden motoren "roterer" ca 3 ganger også stopper/tar seg en pause omtrent på fjerde "rotasjon" og starter samme prosedyre på nytt (UTEN Å SLIPPE NØKKELEN, men er ikke sånn når jeg napper ut ledningen fra coilen til fordeleren. Da "roterer" alt som det skal) :wonder: Forrige eier sa at toppakninga burde byttes, men tviler på at det har noe med det å gjøre.. takker for svar ;)
  19. Min Carina 97-mod. stasjonsvogn (motor 7a-fe) har i det siste hatt problemer med dårlig/ujevn tenning. Det virker som om den (til tider) kjører på 3 (eller bare 2) sylindere, og at noen sylindere også tenner på feil tid. Det resulterer i dårlig motorkraft og til dels godt merkbar motorristing (sannsynligvis pga. tenning på feil tid). Spørsmålet mitt er: Vil det sannsynligvis hjelpe å bytte pluggledninger og plugger, eller bør jeg bytte andre deler (fordelingslokk?) også?
  20. Hei, jeg har et lite problem med bilen min. Jeg kjøpte bilen på torsdag og på lørdag da jeg skulle hjem så fikk jeg ikke start på bilen etter den hadde stått 1 dag. Den startet for kun 2 dager siden og nå vil den ikke starte, bilen står i nedoverbakke ( får bare med alle detaljer så det blir lettere for dere ) Jeg har nylig fylt på 10 liter med bensin men det som er rart er at jeg ikke hører noe bensinpumpe lyd, bensinmåleren er dessutten helt kaputt. Den starter etter jeg har ladet batteriet helt opp,men så dør den bare ut. Og nå idag når jeg skulle prøve å starte bilen med startkabler så startet den ikke i det hele tatt. Kan noen være så snille å hjelpe meg? Jeg prøver å lære å skru bil, men er ikke det letteste har jeg forstått, jeg har enkelt og greit blitt lurt, den startet da jeg kjøpte bilen men ikke nå. Byttet bilen i mopeden min.
  21. problemet gjelder en 1996 VW Golf 1,4. Hadde vært å handlet, da jeg kom tilbake kom det bare et lite klikk når jeg vred om nøkkelen. Fikk startet den med startkabler og alt var velstand. To dager senere startet den ikke med startkabler heller. Det er strøm på batteriet,for av lys, cd-spiller etc. virker. Det som er litt rart er at når jeg skrur på lysene, og holder inne hendelen til fulltlyset, da lyser pærene i dashbordet som indikerer strøm,olje etc., men de lyser ikke ellers om jeg vrir om nøkkelen. Min første tanke er at starteren har tatt kvelden? Er det noen som har peiling,eller vært borte i det samme?
  22. Har nå vært så heldig at bilen ikke vil starte. Den har vært slik et par anledninger de siste ukene. Som regel har den startet etter jeg har filt den en god stund, men denne gangen filte jeg den så lenge at batteriet ble flatt. Det virker altså som om det ikke blir noen ordentlig gnist. Bensinpumpa starter når tenningen slåes på så det er ikke noe i veien med den høres det ut som. Vanskelig å forklare, men før den ble batteriløs virka alt helt fint. Bortsett fra at den aldri fikk noen gnist som gjorde at motoren begynte å gå. Jeg er ikke så veldig bilkyndig så for meg er det vanskelig å forklare:p Hadde dette problemet oppstått på en moped, ville jeg tippet pluggen. Men vet ikke om det samme gjelder for en bil:p Kan det være noe feil med fordeler og/eller rotor? Og eventuelt pluggene? Jeg skal skifte disse imorgen, men kan det være noen andre problem som forårsaker at den har problemer med å starte? Hvis det finnes andre årsaker isåfall som det kan være istedenfor å skifte fordeler, rotor og plugger, hva kan det være? Er desperat etter å få bilen i gang igjen:m'm:' Det er en Audi 80, 90-modell forresten.
  23. Hei. Har en Daewoo Lanos 1998 1,3 eller 1,4 liters motor. Den går fint og virker ikke som det er så mye problemer når den går på tomgang. Men når jeg er i fart og tråkker inn gasspedalen inn litt for å øke farten så er det akkurat som om den hoster litt (akkurat som om den ikke tenner ordentlig eller at det er noe feil på blanding av luft og bensin eller noe sånt) Har ikke peil på bil når det kommer til slike ting. Eller kan det være noe vakumslange som er tett eller noe sånt? Noen her inne som har litt peil? Takk på forhånd.
  24. Hver gang jeg slår av bilen å tar ut nøkkelen av tenningen, blir CD-pilleren slått helt av og alle innstillinger o.l. blir tilbakestilt når jeg starter bilen igjen. Hvordan kan jeg få fikset dette?
  25. EDIT 23/04: Bilen starter, byttet tenningsmodul og fungerte med en gang. Heisann. Har en 190(forgasser)87mod. plutselig når jeg var ute å kjørte så bare stoppa motorn å gå. akkurat som noen slo av tenningen, men nestne med en gang jeg trøkka inn clutchen og ga littegrann gass, så starta den opp igjen. dette skjedde 2 ganger med ca 1t mellomrom. så skjedde det samme igjen: det smalt i potta mens jeg akslererte, og så stoppa den helt, og ville ikke starte igjen. har prøvd å trillestarte, ingenting fungerer. ps: det smeller i potta hvis jeg drar den helt opp på turtall, så det er ikke så unormalt noen gode tips? EDIT 10/04: har rensa alle plugga nå men fortsatt ingen respons. Noen flere gode tips? Er ikke kjempeteknisk av meg så prøv å forklar litt detaljert. EDIT 23/04: Bilen starter, byttet tenningsmodul og fungerte med en gang.
×
×
  • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.