Jump to content
Bilforumet.no

Search the Community

Showing results for tags 'vifte'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • vBCms Comments
  • Artikkeldiskusjon
    • Diskuter artikler
  • Diskusjon
    • Stripa
  • Partnerforum
    • Street Cars Norway
    • Navirec
    • Eurodel.no
  • Andre_Forum
    • Amcar
    • Annet bilrelatert
    • Bilpleie
    • Bilspill
    • Biltreff/aktiviteter
    • Carspotting
    • Felg og dekk
    • Hobbyforum
    • Juridisk
    • Komposittforum
    • Lakk og Karosseri
    • Lastebiler
    • Mediaforum
    • Opplysningen
    • Photoshop-forum
    • Prosjektforum
    • Ris & Ros, forandringer, forslag og litt foruminfo
    • Teknisk
    • Verktøy og maskiner
    • Veteranbil
  • Elektronikk
    • Bilstereo
    • Carputer
    • Diagnose
    • Motorstyring
    • Navigasjon
  • Bilsport
    • Bilcross
    • Dragracing
    • Drifting
    • Formel 1
    • Nascar
    • Offroad
    • Rally
    • Rallycross
    • SuperGT ( JGTC )
    • Time-Attack
    • Diverse motorsport
  • Kjøp og Salg
    • Annet bilrelatert til salgs
    • Annet IKKE bilrelatert til salgs
    • Biler til salgs
    • Bilstereo til salgs
    • Deler til salgs
    • Felg & Dekk til salgs
    • Russebil/buss til salgs
    • Tuning/Styling til salgs
    • Verktøy & utstyr til salgs
  • Bilmerker

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Bosted


Location


Interests


Interesser


Modell (eks S4)


Biltype (eks Audi)


Årsmodell (eks 1995)


Yrke eller sivil status


Motor (eks 1.6)


Modifikasjoner (eks konfilter, eksos)


Fylke

Found 35 results

  1. Ole Magnus

    Motor koker

    Hei! Jeg har et problem med min baleno 2000 model. Bilen er en 1,6 liter og den koker. Spurte en kompis tidligere og han sa at dersom den øvre og den nedre slangen på radiatoren har forskjellig temperatur er det vannpumpa som er gåen. Så jeg bestilte ny vannpumpe og gikk igjennom et rent helvete for å skifte den. Vannpumpa er skifta og problemet består. Hva annet kan det være? Av andre nyttige opplysninger kan det nevnes at de to slangene som går inn til varmeapparatregisteret er kalde, like kalde. Selv om den øverste radiatorslangen er glovarm. Kan det være termostaten som er problemet? I såfall føler jeg meg jævlig dum etter å ha brukt flere timer på å skifte vannpumpe. Mvh. Ole Magnus
  2. Har en VW california 2008 modell. Har problemer med at en vifte eller lignende starter av seg selv når bilen står parkert. Sist dette skjedde var det 30 minusgrader ute. Følgen er selvsagt at batteriet tappes og ødelegges. Selv om batterilader er tilkoblet konstant klarer den ikke å forhindre dette
  3. johnass

    Nissan xtrail

    Hei Har en nissan x trail som varmeapparatet ikke lar seg slå av eller justere . Sjekket viftemostanden som var defekt og byttet den. Men den nye røyk.Har noen gode forslag her.
  4. Hei, Starte med at jeg har ekstremt lite peiling på bil. Skal dette være slik? Eller skal denne være festet helt sammen? (bildeopplasteren her ville ikke virket så trykk på linkene for å se bildene) https://ibb.co/i96i6R https://ibb.co/n1MuD6 https://ibb.co/kosefm https://ibb.co/ns5Mt6 Har nå hatt bilen inne på merkeverksted 2 ganger da det kommer mye lyd fra motorrommet (dure/riste lyd). Jeg ga beskjed første gang at jeg trodde det noe løst feste eller lignende da motoren rister voldsomt. De fant ingen feil i festene, festet litt skruer og justerte noen slanger i motorommet. Fikk beskjed at motoren på biltypen har en del risting (Ford Fiesta 2013 modell). Jeg har hatt bilen i 4 år og det har ikke vært så mye risting tidligere. De sa da at de kunne sjekke noen fester under gir osv. om jeg ønsker, men at de ikke kan se det uten å skru av litt ting. Å sjekke dette ville komme på rundt 4000kr. Noe jeg sa nei til. Kjørte hjem og la merke til at lyden var litt bedre så var litt beroliget. Helt til jeg skrudde på klimaanlegget. Tar en venstresving også slår vifta og bråker som tidligere. (Dette starter alltid når jeg tar en venstresving med klimanlegg på) har jeg det av eller kun kjører fremover/til høyre så starter ikke "Slaglyden" fra viften før første venstresving kommer. Men er mer ristelyd fra motoren enn normalt hele tiden. Jeg kjører inn igjen til verkstedet dagen etter, gir beskjed at det rister enda mer enn normalt fra motorrommet og at hvis de tar en venstresving med klimannlegg på så begynner viften også og "slå" voldsomt og da bråker det hvertfall. De testet de bilen i 2 minutt og sa at jeg måtte skifte hele viften til 3000kr. Jeg sier jaja bestill en time litt frem i tid og tenker jeg skal se litt nærmere selv. Jeg kommer hjem ser i motorrommet igjen og legger merke til at hele motoren beveger seg mye og spesielt ved dette området av bilen som jeg stusser litt på (bilder). Hele motoren virker å bevege seg/riste en del frem/bakover som gjør at hele fronten med vifteparti osv. rister helt enormt. La merke til at motoren ser ut til å riste spesielt mye på denne siden av bilen ved dette her (bilder)
  5. Min bil: Audi a4 b6 2003, 1.6l bensin Temperaturmåleren i dashbordet virket ikke, så på lørdag byttet jeg tempgiver (g62) (kjøpt på mekonomen), i tillegg byttet jeg tempgiverhuset, da det ikke var helt tett. Da jeg hadde montert alt tilbake, og byttet kjølevæske, startet jeg motoren. Da begynte viften å gå for fullt, og selv etter jeg hadde stoppet motoren så fortsatte den å gå i 6-8 minutter før jeg måtte dra ut strømkabelen til viften. Tempmåleren i dashbordet virker fremdeles ikke... Hva er galt?? Fikk feilsøkt litt og fikk opp DTC-kode: 166502 (fikk også opp 16804 og 18080, men disse forsvant når jeg "slettet" de) Jeg kom forøvrig over en liten sensor?? Som var festet på/under termostaten. Det var ordentlig sprø, og nærmest smuldret opp da jeg tok på den, tydelig at den sikkert bør skiftes, men jeg aner ikke hva den er til! Kan den ha noe med viften å gjøre? takker for alle svar! Takker for all hjelp! Bilde av sensoren jeg fant:
  6. Har en golf 2000 1,6 bensin aut. Bilen har gått 100 000km. Merket først at vifta i kupeen bare blåser kald luft, selv om motoren blir varm. Og den blir for varm. I oppoverbakker kan den komme opp i 120 grader slik at olje temp lampa starter å lyse. Stopper selvfølgelig da. Motor går forholdsvis fort tilbake til 90 grader. men hele tiden blåser det bare kaldt i kupeen. I første omg ble det byttet termostat og kjølevæske uten noe forskjell. Har leita på nettet og finner ingen med samme problem. Tenker det ikke er noe sirkulasjon på kjølevæsken. Må være derfor motoren blir varm/for varm og at vannet i kjøleregisteret fortsatt er kaldt. (Har sjekket at viftene på radiatoren går!..) Noen sier trykket skapes kun av temperaturen og ikke av pumpa.. Derfor burde det være trykk nok til å åpne termostaten, også er det jo litt vann der i slangene etter termostaten. Det kjennes på slangene. Fylte hvert fall 3 liter kjølevæske ved bytte av termostaten. Kan det være at akslingen i pumpa går rundt men at impelleren har løsnet? Denne er vel normalt i plastikk. Også er jo dette en 2000 års modell. Hun som eier bilen sier hun fikk beskjed om at registerreima ble byttet før hun kjøpte den. Har ikke kvittering. Og jeg tenker bytte før 68 000 km er unormalt tidlig. Evt kan det være glatt reim bare? levealderen på slike reimer er vel ikke sååå lang. Bare nevner at jeg har også sjekket om det kan være spjeldet for registeret i kupeen. Har sjekket og mener jeg hører når en svitsjer over.. Tar gjerne i mot tips og tanker. Evt noen som har en de kjenner som jeg kunne ringt til. Og en filleting som irriterer. Mangler lys i viftebryteren i kupeen. Syns det er litt rart at ingen av de bryteren der nede lyser. Har ikke testet om de har en egen sikring eller går på lys i kupeen sin kurs. Noen som har erfaring?
  7. Jeg skal skifte viftemotoren til varmeapparatet, og denne ligger nærmest torpedoveggen, nede til høyre, bak varmeapparatet. Noen som har demontert dette tidligere og kan bidra med noen tips? Hadde håpet at det gikk å lure denne ut under varmeapparatet, men det er dessverre helt umulig. Lageret er gåen i motoren, og denne høres ut som en forhøster i fri dressur. Følgefeilen blir da at denne trekker for mye strøm og brenner av varmemotstanden til vifta. Og siden vi skriver desember, så er behovet for varmeapparat absolutt tilstede (Jeg betalte forøvrig 800,- kr for ny/brukt motor fra en bil som er gått ca 70.000 km, og det er forskjell på motorene om du har AC eller ikke)
  8. Hei! Jeg har en 2002 model Audi a3 8L. Nylig fikk jeg et gult lys (Rund pil med utropstegn) som jeg tror har noe med sikringene å gjøre. Etter dette sluttet ikke radiatorvidta å gå. Selv om jeg kjører en time blir ikke motoren 60 grader en gang. Når jeg stopper bilen, tar ut tenningen og låser den fortsetter den å gå. Den slår seg altså ikke av. Dette skjedde i går kveld så er et nylig problem. Jeg løste dette ved å koble av batteriet. Kobler jeg på batteriet igjen skjer det ikke, men skjer så fort jeg har startet motoren. Hva er galt?! Noen som har en løsning??
  9. Har et lite problem med min Mondeo. Har hatt den inne på verksted, men de kunne ikke finne ut hva det var. Problemet oppstår når en har kjørt et par minutter, da kommer det en slags during i motoren (effektanlegg during), viften går febrilsk, og motorkraft tappes. Når en kjører inn til siden hører man at viften går på full fyrings og det lukter brent olje. Noen som har vært bort i lignende eller har et godt svar til meg?
  10. Jeg har problemer med kupevifta i en audi a4 1998, bilen har AC. sikringen rykker ettter stund. jeg gjor en lett løsning og kjøpte vifte med formotstand på bil opphuggeren. kjørte etter på og alt virket bra, men så røyk sikringen igjen. Nå er alle ideer gode, for jeg har ikke peiling på hvor problemet kan ligge? all hjelp blir tatt i mot med stor takk.
  11. Hei Hvordan bytter man kupeviften på en Opel Rekord E? Er det spessielt vansklig?
  12. Hei, Når jeg skulle kjøre til jobb idag var vifta mi totalt død. Ingen tegn til liv i det hele tatt. Var ute og kjørte i går kveld, da fungerte alt som det skulle. Har sjekket sikring, den er OK. Noen som har noen tips til hva jeg kan sjekke? Er en Golf IV 1998 modell.. Importert fra Tyskland om det har noe og si. EDIT: Vifta i varmeapparatet det gjelder.
  13. Hei. Jeg har en Golf V 2005 modell hvor lampen for avgassfeil stadig lyser. I fjor vinter byttet jeg katalysator, uten at det hindret lampen fra å lyse i ny og ne. Siden den gang har jeg jobbet med å finne ut hva som kan være feil. Lampen lyser med jevne mellomrom. Jeg har forsøkt å finne ut hva som trigger den i å starte å lyse, og tror jeg har funnet en sammenheng mellom aircondition og lampen. Når jeg skrur på aircondition for fullt (ikke har på "econ"-knappen) begynner gjerne lampen å lyse. Feilmeldingen som dukker opp i diagnoseverktøet er: "P1672, kjølevifte-aktivering 1, Avrubb/jordkontakt" Noen søk på avgassfeil på google fikk meg en stund til å tro at det var lamdasonden, kan det være tilfellet med den feilmeldingen? Jeg fulgte litt med på viftene, og trodde en stund at den lille viften (som er tilknyttet aircondition?) aldri gikk. Etter enda mer søking på nettet fant jeg en guide til hvordan å demontere og fikse viften. Jeg fulgte guiden, tok ut viften og koblet den til batteriet for å sjekke at den faktisk var død. Men det var den ikke! Deretter satt jeg alt sammen igjen og skrudde aircondition på fullt. Begge viftene jobbet og jeg trodde problemet var løst. Men det var det ikke. Kort tid etterpå begynte lampen å lyse igjen! Jeg har sjekket sikringene til høyre for batteriet, jeg finner ingenting feil her. Noen steder leser jeg om at feilen kan være i "aircondition control unit". Denne får man tak i billig på ebay, så det er jeg villig til å prøve. Men hvor finner jeg denne enheten på min golf? Motoreffekten har jeg ikke merket noe spesielt ved (noen steder står det skrevet om biler som mister effekt når lampen lyser). Håper noen har vært borti dette før:) På forhånd takk.
  14. Hei! Jeg har hatt bilen min på verksted og har fått beskjed om at jeg må skifte min ABS-pumpe. Varsellampe for dette lyser konstant og samtidig lyser ABS-lampa. De på verkstedet sa de er greit å kjøre med, men at jeg ikke vil få bilen gjennom EU-kontroll grunnet at jeg ikke har ABS-bremser. Har forstått det som at dette er en ganske dyr reperasjon (?), men lurer på om dette er noen som en kompis av samboeren kan gjøre (han har nok litt over gjennomsnittet peiling), eller om dette bør gjøres på et verksted. Noen som vet ca pris? Sliter samtidig med at bilen ofte går varm. Tror det er fordi vifta ikke starter som den skal.. Noen andre som har erfaring med dette? På forhånd takk for svar :)
  15. Hei! Først slutta vifta på 1. og 2. trinnet og virke, så ble 3. ustabilt, og nå virker 4. trinn bare av og til. Noen ganger hjalp det og dunke i dashbordet, så kom vifta på igjen, men nå er det heller sjelden den starter. Målte viftebryter i dag, og ingen strøm i bryter i det hele tatt. Sikringa er ok. Kan det være viftemotor, dårlig kontakt noe sted eller andre ting?
  16. hei kjøpte en partner 1,6HDI 2007 modell her om dagen. idag funket plutselig varmeapparatvifta på høyeste trinn (4) snakker vi da bytte hele vifta? eller er det en enklere kanskje også billigere løsning?
  17. Hei, jeg er ikke veldig bilflink og henvender meg derfor her. Det gjelder en Opel Astra-F 1,6 16V fra 1995. 1. Vifta sluttet plutselig å funke - helt død. Har gått gjennom sikringene. Det er flere midi flatsikringer, og to maxi flatsikringer (hovedsikring?). Ser at den ene hovedsikringen (maxi flatsikringen) er røket/brutt. Denne går til vifta. Kjøpte en ny, men den røk med en gang. Prøvde den andre hovedsikringen (som også går til vifta), men den røk også. Nå mangler begge hovedsikringene. (På bildet under vises hvilke sikringer som er gått -nr.14 og 15)[ATTACH]37090[/ATTACH] Bilen kjører bra. Men på denne årstiden blir sikten dårlig med dugg og is innvendig på ruta da vi er uten vifte. I tillegg blir det nokså kaldt uten varmeapparatet. Vi kjøpte en kupevarmer på Biltema som vi plugget i sigarettenneren. Etter et lite minutt gikk også denne sikringen (midi flatsikring). Kjøpte en ny, og satt i. Gikk med en gang. Her må det da være noe galt med strømkretsen? Hva gjør jeg? Kan det ha sammenheng med vindusviskerproblemet? Se under. 2. Vindusviskerene mistet sin funksjon da de kun gikk OPP til 1/3 av ruta, og ned igjen. Etter en rask titt ser det ut som at motoren er løs. Dvs at skruen som holder den fast ikke sitter i ordentlig da hullet den skal sitte i, er blitt megastor. Imidlertidig har vi gjort den fast med tau. Men skal så raskt som mulig kjøpe ei skive og sette den mer på plass. Kan vi ha vært borti noe som har gjort til at vifta har sluttet å fungere? Ellers går bilen som den suser.. Håper på svar fra noen bilerfarne.
  18. Har en Garrett gt35/82R til salgs 6500,- 2stk mishimoto kjølevifter 500,- Turboen er god for 600HK og fremstår som ny! Les mer her. Garrett GT35/82R som ny! - FINN Torget Spring å handle ;) Meld ring eller mail:) 94 87 30 56 Tommy.stensrud@stensrudtruck.no
  19. Hei. Har et problem med varmeapparatet i bilen da viften har sluttet å fungere. Først så slutten den å fungere på steg 1, så tok det litt tid så sluttet 2 å fungere, og etter litt så fungerte den kun på 4. Men nå så fungerer den ikke i det hele tatt. Er litt kjipt på denne tiden av året da det ikke er mulig å se ut av ruten pga. dugg. Har hørt litt rundt, og har forstått at det mest sansynlig er formotstanden som er gåen. Men lurer på hvor denne sitter på disse bilene? Takker for svar :)
  20. Hei ! For noen dager siden så begynte det å komme kun kald luft fra vifta mi. Har sjekket sikringer, kjøleveske å varmluft pumpa. Gjelder en 98 modell. Noen som vet va dette kan være ? Hilsen lei polo eier.
  21. Har en ulyd på venstre side i kupeen når vifte anlegget står på (en slags hylelyd) utifra hva jeg kan lokalisere så virker lyden å komme fra luftdysen på passasjersiden nærmest døren. Er det noen deler der som evnt kan skiftes og er dette en vanskelig jobb å gjøre selv? Takknemlig for svar.
  22. Min søster er den mer eller (helst)mindre heldige innehaver av en 1996 Mondeo. Hun har i løpet av de to årene hun ar hatt den hatt diverse trøbbel med varmeapparatet. Det siste nå er at varmeapparatvifta har stoppet. Før den ga seg helt, så var den med en stund etter at hun startet bilen, men ga seg ganske raskt. Helt på slutten var det kun så vidt det "tikket"(hennes ord) i den. I dag har jeg kikket litt på den og funnet ut at alle kontakter bak panelet sitter fast og sikringen er hel. Mistanken jeg har er at motoren til vifta har tatt kvelden. Muligens børster e.l. Noen som har erfaring med noe tilsvarende og som har none tips? Eller noen som vet hvor mye arbeid det er å bytte motoren?
  23. Vifta mi slår seg ikke på, så den blåser ikke varm luft? er så vidt det blåser litt på ruta forran. sett igjennom alle sikringer. kan det være ett rele? hvor sitter i såfall det henn? eller noen som har vært borti detta før?
  24. Dama har en Civic 95 modell som vifta/varmeapparatet har sluttet å virke på. Det er ikke sikringen som har gått, hun har hatt en x som er bilmekaniker som skulle fikse dette men det eneste han har gjort er å dra opp noen nye ledninger fra vifta og inn i bilen som ikke virket likevel. Har ikke mest greie på dette selv, men det siste hun fikk beskjed om fra han var at det trengtes en ny viftemotor. Noen som har greie på hvor mye dette vil koste å gjøre på ett verksted? Eventuelt noen som har lyst til å tjene seg litt ekstra penger i løpet kort tid? Bilen står i bærum, men desto kaldere det blir om dagene så blir det vanskeligere å kjøre på grunn av dugg på ruta, det er liksom ikke allverdens hjelp i en vifte koblet til sigarett tenneren. Takk for svar.
  25. hei.. har en audi 100 2.5tdi 1994 mod som jeg har problemer med at den blir varm.. forklaring på problem: ved vanlig kjøring holder den 90-93grader sånn ca. ved litt belastning som i slakke bakker og slikt blir den ca 100 grader.. jeg kjørte opp noen bakker her hin dagen og da med full varme på varmeapparatet for å holde bilen under 100 grader. når jeg da skal ned en bakke etterpå faller tempen. jeg har stoppet opp med bilen da den blir varm, og den elektroniske viften går ikke rundt.. jeg har byttet kjøleveske og termostat 2 ganger uten noen forbedringer. (kjøpt mecca) har også prøvd å bytte temp giveren på toppen av motor uten noen form for hell der heller(idag) Noen som har en ide om hva jeg kan prøve? mener å huske at vannpumpe på denne bilen blir dreve av reg reim? kan dette stemme eller er jeg heilt ute på jordet no? ps: har sjekket om den elektriske viften virker ved å kjøre 12v rett på den og da blåser den som f****=) Desperat skal snart på ferie tur og dette problemet blir jeg ikke kvitt=/
×
×
  • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.