Gå til innhold

Hva er det skumleste/farligste du har opplevd bak rattet?

Ranger emnet


Jens

Anbefalte innlegg

Her om dagen holdt jeg på å kjøre ut så det suste etter...

Oppover hvalstadbakkene for de lokalkjente, så er det en god og lang venstresving.

Har ikke noe spesielt unormalt høy fart, kjører som alltid... men nå har det regna i tillegg.

Og Mud-hjul sitter ikke bra på regn. Er jo ikke noe problem at det slipper litt bak, men denne gangen slapp det forran og jeg seiler rett ut i en altfor høy fart.

Prøver å gasse litt for å få den rundt men det nytter ikke. Høgger inn bremsen og gasser samtidig (Venstrebremsing-skills) og jeg får en fin halv piruett og er back on track igjen.

 

Satt litt med hjertet i halsen da... ikke at det er så farlig med bilen, men jeg tror det hadde vært verre med meg etterpå.

'86 BMW E30 M3 (S50B30 prosjekt)

'90 VW Golf mk2

'82 VW Golf mk1

'83 VW Golf mk1

'86 VW Golf GTI 16V

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 173
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Det som har fått hjerte til å pumpe mest er definitivt når jeg skulle inne på motorveien her i sandnes, tømte 3gir og kom opp i ca 150 på 4. Akkuratt da kommer jeg inn på brua(der med brannstasjonen, retning stavanger for de kjente) det har regna litt og når jeg kommer på brua begynner den satans bilen å spinne å logre med halen! Der kjører jeg på 3meter brei vei med betongkanter på begge sidene:S Skal love det at pulsen var noen ganger høyere enn normalt ja! Men fikk reddet den fint inn;)(takk gud for store parkeringsplasser med snø om vinteren til øving:D)

 

Ellers i fjor vinter i sirdalen(ved GP for kjente) kjørte jeg min mors bmw 520, 4 venner i bilen på vei til en hytte, runder en sving(er vel 60 sone og jeg holdt ca 50 pga litt glatt føre) woopz, der sitter jeg å ser ut sideruta på pasasjer siden foran:S Og ratter som en GAL, var ikke mange cm fra å ta brøytekanten/autovernet:S Men gikk fint, kjørte seint resten av kvelden. ca 15min senere kjører en bil forbi meg og 4svinger etter står han i grøfta..

 

Var også litt scary når jeg og en kompis stod opp takluka i 170, han kjørte og traff bremsen i stede for clutchen:S Kan si det reiv litt i magen ja;)

 

Har mange også....:P

84 i 50sonen, kan ta lappen igjen 19september.

91 mod BMW 520i

Fk automotive

 

!!!RADAR VARSLER FUKNER IKKE!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skummel historie #1: Jeg og noen kamerater var ute for å teste ut en kamerats nye BMW (foreldra sin). Vi plasserte oss vedsiden av noen rånere og tittet på dem mens vi rusa den herlige dieselmotoren (...), deretter kjørte vi videre og repeterte dette noen ganger, gjerne med litt hjulspinn og slikt på plassen. De stakkars folka ble sikkert drittlei, og titta så siiinnsykt stygt på oss. Det blikket kunne drepe. Hadde dere sett det blikket hadde dere helt sikkert skjønt hvorfor jeg ble redd, spesielt når det så ut som de skulle følge etter oss og ta oss ut Carmageddon-style. :(

 

Skummel historie nummer #2: Dette var på vei hjem fra Gatebiltreffet på Sigdal. På en slette borti der fant sjåføren (som er registrert her) at han skulle dra forbi de foran oss. Jeg var helt sikker på at han bare skulle kjøre forbi Volvon og så legge seg inn, men neida, han dro forbi nestemann også. Det jeg så da var at det på enden av sletta (som nærma seg faretruende) var en bro med bare plass til en bil på. Da var det å legge seg på bremsa, kjente ABS'en hogga i bremsene. Det var bare en eller to meter igjen før vi hadde enten truffet brua, bilen på brua, eller sust ut i elva. Det var adrenalin. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel mer fornufig å kjøre etter forholda enn å kjøre sakte

 

Det heter det er bedre å komme frem litt for sent en å aldri komme frem ;)

 

Har forøvrig ikke hatt allverdens med situasjoner selv der jeg har hatt hjertet i halsen der jeg har kjørt selv. Har hatt 3 situasjoner der jeg har vært passasjer

 

Første var fra da jeg var rundt 16 og skulle på fest. Jeg og en kompis tenkte vi kunne haike og det stoppa jo en kar. Ikke skulle vi langt heller, kanskje en sånnt 3 km men vi gadd bare ikke gå. Det viser seg jo rimelig fort at denne karen er rusa som bare pokker. Han snakker og ser på oss ca 80% av turen på svingte veier der det går endel over fartsgrensa som er 80 på stedet. Da vi kom frem og han slapp oss av var vi litt shaky. Det var ekkelt å sitte på med ett pillevrak ...

 

Andre ganger var da vi var en vennegjeng som skulle besøke ei dame. Han som kjørte hadde vel hatt lappen i 2 år. Brodern hans satt på fremme og han var vel mere sånnt 2x det som er normal størrelse. Det går da ganske så greit når vi først satt i gang og jeg tenkte ikke allverdens over det. Plutselig så kommer vi i en slakk venstresving som er feil dosert. Høy fart + "feil fordeling" av vekta i bilen = hjulløft. Hadde vel en sånnt 130 i svingen når dette skjedde. DA var jeg ikke særlig høy i hatten nei. Vi kjørte en Fiat Turbo ...

 

Tredje gangen var i fjor vinter. Vi hadde vært ute og besøkt en kompis og var på vei hjem. Det er ett par minusgrader og slaps på veien så vi tar det rolig (Omega A er ikke så alt for god på glatta med dårlige hellårsdekk). Det er 80 sone og vi ligger bak en Van i ca 60. Hadde ingen hast ettersom det var 2 km igjen før vi var hjemme. Da kjørte vi inn i en tunnel og la oss i 80. Dama begynnte å slakke litt av før vi kom ut av tunellen da vi ser Van`en forran begynner å skli. Den kjørte vel kanskje i 50 ettersom vi tok den relativt fort igjen. 5 meter før vi er ute av tunellen begynner bilen å skli sidelengs i 80. Sa da til dama at hun bare skulle slippe atte pedaler og ratte forsiktig og ikke stresse. Var en liten stund i feil kjørebane men det kom ingen biler imot. Etterhvert som farten avtok så lystra bilen igjen. Ikke en så alt for skummel opplevelse men det (som alle andre situasjoner) skjedde plutselig og satt en liten støkker i en.

 

Når jeg selv har kjørt så har jeg heldigvis ikke opplevd så alt for mye "farlig". Eneste var vel da vi traff en trailer etter nordlandsporten når vi var på vei til Sommertreffet i Mo nå. Hadde ett fint driv oppover med en Mr2 da veien plutselig blei litt smal og det kom lastebil imot. Ettersom jeg har rattet på høyre side så var det rimelig greit å legge bilen opp mot autovernet uten å ta i men dama som satt på tror jeg fikk litt høy puls. Ikke mange cm ifra der hun satt akkuratt :P (men det gikk greit da)

"Camry Turbo"

Why try to fit in when you where born to stand out?

 

Sandnes & Stavanger Gatebilklubb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har hatt noen nær døden opplevelser ja.. Spesielt når jeg skal hjem fra jobben om natten.

 

På torsdag så skulle jeg kjøre forbi en trailer, midt i svarte skauen i rakkestad.

Var en laaang oversiktlig slette som kom rett etter en sving, så jeg giret ned å la meg ut så fort sletta kom. Langt framme ser jeg noen helvettes flom lys komme ut fra en annen sving nederst på den sletta.. Det var en trailer med 60 tusen metere oppe og 90 nede.. Var nok lys til å lyse opp hele rakkestad på en gang. Men ihvertfall så hadde han alle lysene på fullt og jeg hadde lagt meg akkurat ut for å kjøre fra han..(Jeg kjørte søsteren min sin 1.5l Hyundai Elantra stv. med 75hk og nok av vekt å dra på.) Traileren skrur faen ikke av lysene sine, så jeg ser ikke en dritt og må bare satse på å holde meg på veien, for jeg kunne ikke stoppe å legge meg bak han jeg kjørte forbi, for jeg var nesten forbi. I det jeg legger meg inn, så skrur han endelig av lysene sine..Høres kanskje ikke så farlig ut, men han med traileren som kom i mot var ikke langt i fra meg(maks 2 sekunder), og jeg så jo ikke en dritt.

 

Kjørte ut i vinter og..Satsa litt hardt i en sving med brekket, og istede for ligge bredt rundt svingen så sklir jeg rett fram mot en midt rabatt, som det står ett stk hardt skilt, og en lyktestolpe i. Bremsa for harde livet, slapp deretter bremsen litt før og ga litt gass og fikk rettet meg opp så jeg kom akkurat rett i mellom skiltet og lykte stolpen(var ett overgangs felt der). Lå i 70km/t inn i svingen, og kanskje 50km/t mellom skiltet og lykte stolpen..Speilene på begge sidene drar borti lykte stolpen og skiltet, og som dere vet så ligger det en murkant rundt midtrabbaten, 2 av hjula treffer murkanten, begge ble skeive. Filmet det hele innenfra bilen..Kameraten min skriker som helvette (Bakke her på forumet),jeg ble blod nervøs først etterpå.

- 97mod. Vw Passat 1.8 20V Turbo

BSR Steg 3.

 

* 87mod. Bmw E30 325 Tic

* 87mod. Honda Prelude 2.0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

På veg til Trondheim i går hadde jeg min desidert skumleste opplevelse bak rattet.

Jeg var alene i bilen.

Jeg kom kjørende i V70`n til mamm, for at jeg har knertet støttelageret i mellomakselen og differensialen på mercedesen.

Kom kjørende slik som jeg alltid bruker, og siden det var lørdagskveld tok jeg sjangsen på at det ikke var noe politi på vegene, og skulle sette ny personlig rekord Brekstad-vanvik.

Saken er den at det var regn, og jeg fikk vannplaning gjennom en relativt slakk sving i 170km/h.

Det er det desidert jævligste jeg har opplevd, var kun overlatt til tilfeldighetene og kunne ikke gjøre noen ting fra eller til, men det gikk bra.

proud mebmer of FosenRacingTeam

Mercedes 190E 1987(rånebil)

volvo V70 TDI. 2000(bruksbil)

volvo 245GLT. 1989(herjevogn)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På veg til Trondheim i går hadde jeg min desidert skumleste opplevelse bak rattet.

Jeg var alene i bilen.

Jeg kom kjørende i V70`n til mamm, for at jeg har knertet støttelageret i mellomakselen og differensialen på mercedesen.

Kom kjørende slik som jeg alltid bruker, og siden det var lørdagskveld tok jeg sjangsen på at det ikke var noe politi på vegene, og skulle sette ny personlig rekord Brekstad-vanvik.

Saken er den at det var regn, og jeg fikk vannplaning gjennom en relativt slakk sving i 170km/h.

Det er det desidert jævligste jeg har opplevd, var kun overlatt til tilfeldighetene og kunne ikke gjøre noen ting fra eller til, men det gikk bra.

 

Og Skurk har sagt noe enda bedre. Er det sant? Da er det i så fall dumhet. Er ikke V70en din? For i signaturen din står det at du kjøpte den.. Men nå sier du at det er moderns.. Hmmm.. Relativt dumt å kjøre i 170 i Norge, fordi man tar sjansen på at det ikke er purk på veien.

Du har rett, en dag kommer det til å gå skikkelig ille med deg, og jeg frykter noen helt uskyldige også tar skade.

Eksempel: En 18-åring i USA i en 350Z kjører mot en GTi, kjører på rødt, treffer en varebil. Føreren av 350Zen og føreren av varebilen, en helt uskyldig 18-åring som skulle hjem, blir drept. La det ikke skje med deg.

 

 

Eirik

'77 Toyota Cressida RX30 - '82 Toyota Corolla KE70 - '82 Toyota Corolla KE70 - '86 Volkswagen Golf Mk2 auto

'93 Volkswagen Golf Mk3 - '93 Daihatsu Charade G100 - '96 Volkswagen Golf Mk3 - '00 Toyota FunCargo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På veg til Trondheim i går hadde jeg min desidert skumleste opplevelse bak rattet.

Jeg var alene i bilen.

Jeg kom kjørende i V70`n til mamm, for at jeg har knertet støttelageret i mellomakselen og differensialen på mercedesen.

Kom kjørende slik som jeg alltid bruker, og siden det var lørdagskveld tok jeg sjangsen på at det ikke var noe politi på vegene, og skulle sette ny personlig rekord Brekstad-vanvik.

Saken er den at det var regn, og jeg fikk vannplaning gjennom en relativt slakk sving i 170km/h.

Det er det desidert jævligste jeg har opplevd, var kun overlatt til tilfeldighetene og kunne ikke gjøre noen ting fra eller til, men det gikk bra.

Ikke uventet å få planing når det regner og du holder 170 da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På veg til Trondheim i går hadde jeg min desidert skumleste opplevelse bak rattet.

Jeg var alene i bilen.

Jeg kom kjørende i V70`n til mamm, for at jeg har knertet støttelageret i mellomakselen og differensialen på mercedesen.

Kom kjørende slik som jeg alltid bruker, og siden det var lørdagskveld tok jeg sjangsen på at det ikke var noe politi på vegene, og skulle sette ny personlig rekord Brekstad-vanvik.

Saken er den at det var regn, og jeg fikk vannplaning gjennom en relativt slakk sving i 170km/h.

Det er det desidert jævligste jeg har opplevd, var kun overlatt til tilfeldighetene og kunne ikke gjøre noen ting fra eller til, men det gikk bra.

 

 

Du har definitivt brukt opp din dose flaks, og mange katters...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår