Gå til innhold

Noen som har vært borti vansklige kjøpere?

Ranger emnet


btl

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg solgte for en liten tid siden noen baklamper til en "ambulansearbeider" via QXL, og han klarte ikke montere de på bilen sin, og ville returnere dem. Han gjennomførte handelen iført en ambulanseuniform, og det skal man selvfølgelig ikke gjøre, når man ikke er i tjeneste. Det som irriterer meg, er at han forventer at JEG skal ringe HAN, men han har aldri ringt meg, og jeg har sagt til han at han skal ringe, isteden for å sende sms-meldinger og sende mailer. Det er baklamper til en volvo240.

 

mailer:

 

Hei!

Baklyktene jeg kjøpte av deg passer ikke til bilen min, og jeg må derfor (dessverre) benytte meg av kjøpslovens/angrefristloven og returnere deg lyktene. Dette da de jeg kjøpte av deg er laget for 5 lys, mens bilen min har 6.

Ber deg snarest mulig ta kontakt, slik at jeg kan svinge bortom deg og få levrt tilbake lyktene og få refundert kjøpesummen. Har sendt deg et par tekstmeldinger idag - uten å ha fått svar. Jeg treffes på mobiltlf: *** ** ***.

Med vennlig hilsen

*** ***

---

Jeg svarte:

 

Hei.

 

Er det en 75-81 modell lyktene skal sitte på? Isåfall må du skjære ut litt, da det sitter en smare type baklykter i disse. Dette er det veldig mange som gjør.

Jeg har også ett par av de smale lyktene, hvis du er interessert i å bytte dem til slike. Om jeg kan refundere kjøpesummen må jeg ta stilling til etter å ha lest kjøpsloven og angrefristloven. Det er ikke noe firma jeg driver og jeg har solgt deg lyktene som privatperson, så jeg håper du har forståelse for at jeg må undersøke hvordan lovverket er, før jeg kan ta en avgjørelse.

 

Jeg skal ut og reise nå, og kommer ikke hjem før Mandag.

Vær snill å ring isteden for å sende sms-meldinger, da jeg har en litt "oppbrukt" telefon som ikke alle knapper fungerer 100% på. Har problemer med å skrive meldinger..

 

---

Div mailer fra ** **

 

Hei!

Da jeg ikke har hørt mer fra deg vedrørende retur av varene, sender jeg deg herved disse i retur pr. postoppkrav. Jeg ønsker ikke hverken bruke tid og krefter eller krangler om saken - så hvis ikke sendingen blir hentet innen fristen oversender jeg heller saken til min advokat. Dette kan bli en dyr affære, så jeg foreslår at vi løser dette på laveste nivå.

Dette til orientering.

Med vennlig hilsen

** **

 

---

 

Hei igjen!

Rakk dessverre ikke posten idag, så da har du fortsatt mulighet frem til imorgen (Onsdag 5/5) å hente lyktene. greit å slippe ekstrakostnader på et par hundre kroner for oppkravssending. Lyktene befinner seg i **vegen * i Prinsdal. Ring på hos ** i * etg, og lever pengene til vedkommende.

Mvh

** **

---

subject: Betalingspåminnelse-1

 

Viser til tidligere korespondanse vedrørende refusjon av kr. 800.-

Da jeg hverken har hørt fra deg, pakken er hentet på posten eller du har gjort opp på annen måte - forberedes nå både inkasso samt søksmål.

Du bør være forberedt på de ubehagelighter dette vil medføre samt konsekvensene bl.a. anmerkning i alle registre.

Jeg har en forholdsvis høy terskel for å gå til dette skritt, men når noen "kødder" med meg slik du nå gjør, vises det ingen formildende omstendigheter.

Du rådes herved på det sterkeste til å ordne opp i denne handelen.

Dette til orientering.

Med hilsen

** **

 

---

subject: Betalingspåminnelse-2

 

Viser til tidligere purringer i saken. Returpakken ankom Rimi Bjørndal 06.05.04 kl.09:35, og du har nå hatt god tid til å hente pakken. Du svarer heller ikke på mine henvendelser.

 

Jeg kan ikke annet enn å beklage det hele på dine vegne, da du tydeligvis ikke er i stand til å forstå hvilke konsekvenser det medfører for deg å ikke ordne opp i denne saken snarest. Ikke minst gjelder dette både i forhold til at beløpet straks vil bli betydelig større enn det er idag etter at det påløper inkassosalær m.m. Utover dette vil videre tiltak fortløpende vurderes.

 

Dette til orientering.

 

Med hilsen

** **

 

---

subject: INKASSOVARSEL!

 

Vi har idag mottatt Volvo-lyktene i retur da du har valgt å ikke hente forsendelsen på posten. Dette beklager vi på dine vegne, og du må nå ta konsekvensene av ditt valg.

Kravet oversendes nå rettslig inndrivelse.

Dette til orientering.

 

Kopi av dokumenter i saken sendt:

- Advokat

- Inkassobyrå

- Oslo Politidistrikt

 

---

 

Jeg svarte på denne mailen:

 

subject: RE:INKASSOVARSEL!

 

Hei.

Salget er endelig og det er ingen muligheter for retur, jmfr QXL's auksjonsregler. Følgelig intet grunnlag for å inndrive noe som helst.

 

Du har ingen muligheter for å gjøre noe som helst etter et privatkjøp, der du har kjøpt BRUKT vare HJEMME hos meg ved min bostedsadresse, og kjøpt gjennom QXL.

 

---

 

flere mailer:

 

subject: RE:INKASSOVARSEL!

 

Hei!

Sorry, men der tar du dessverre skammelig feil. Og siden du selv har lagt opp til dette,vil jeg kontakte mine kolleger i politiet for å iverksette etterforskning i forbindelse med svindel.

Når det gjelder salg/kjøp om det foregår ute/inne/hjemme/borte/under et tre eller bak en busk - så er ALLE kjøp og salg av varer gjenspeilet i både kjøpsloven og angrefristlovens paragrafer. Du må for all del ikke leve i den villfarelse at du tror du kan gjennomføre et stunt som dette uten at det vil få konsekvenser hvis du møter på rette person - og det har du tilgangs gjort nå.

 

Som et aller siste tilbud til deg om å gjøre opp denne saken før jeg imorgen Fredag 28.05.04 oversendes saken til inkasso samt innleverer en formell anmeldelse til politiet, får du herved følgende mulighet til å gjøre opp for deg:

 

Innen kl. 12:00 imorgen møter du ved Holmlia Politipost. Jeg vil da møte deg utenfor inngangen, og mottar så kr.1063.-

Dette dekker forsendelse til deg som ikke ble hentet på kr.956.- + returporto jeg måtte betale for å hente ut pakken igjen idag på kr. 107.-

 

Du vil ikke bli belastet for ytterligere gebyrer eller måtte dekke utgifter jeg har i forbindelse med denne saken.

I motsatt fall har du allerede mottatt informasjon om videre pågang i saken.

 

Dette til din orientering.

 

Hilsen

** **

 

---

 

subject: Re:INKASSOVARSEL!

Til orientering:

Det forventes at du gir beskjed på mail om evnt. klokkeslett frem til 12:00 du ønsker å komme.

Alternativt skal pengene være inne på min konto nr: **** ** ***** senest mandag 31.Mai!

- VW Tiguan -2010 2.0TDI Sport and Style

- VW Golf -1996 1.8 GL Syncro.

- Renault Megane -2003 1.6 16v :-(

S:Volvo 245tic -1982 b230et@1bar (skinn, sentrallås, el-vinduer, el-speil, AC, CC)

x Ford Sierra XR4x4 -1986 2.9 twinturbo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 74
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Han bød 1000kr for begge lampene, men pruta det ned til 800kr, og det syntes jeg var greit.

div tidligere mailer:

 

Hei!

Jeg har oversendt en forespørsel til QXL om annullering av denne handlen. Årsaken til dette er tekniske feil i din auksjon samt øvrige forhold. Disse feilene har oppstått hos qxl, og har medført at jeg har fått tilslaget på lyktene til en langt dyrere pris enn hva jeg ellers ville ha fått tilslaget på. Du vil sannsynligvis høre fra Qxl-administrasjonen iløpet av kort tid, og vi får avvente saken til da. Jeg hadde forøvrig tatt høyde for å betale 250.- pr. lykt (tilsammen kr. 500) - men grunnet den tekniske feilen stanset ikke gjenopplastingen av auksjonen når den skulle.

Alternativt til annulleringen kan jeg betale dette beløpet, hvis du ikke heller ønsker legge de ut for salg på nytt.

Beklager dette, og imøteser resultatet av saksbehandlingen hos QXL.

Med vennlig hilsen

** **

 

---

 

 

Beklager at dette har tatt litt tid. Har mottatt meil fra Qxl idag, og de kan visst ikke se at det har vært noe galt med auksjonen din. Dette får jeg bare forholde meg til, men ønsker å undersøke følgende med deg;

Da jeg synes lyktene ble for dyre siden prisen ble presset uforholdsmessig høyt ved 10 gjenopplastinger, har jeg 2 valg:

1) Be om å få annulert handelen

2) Undersøke mulighetene for hvorvidt du er villig til å selge lyktene for kr. 800.- Dette da dèt er alt jeg har.....

- VW Tiguan -2010 2.0TDI Sport and Style

- VW Golf -1996 1.8 GL Syncro.

- Renault Megane -2003 1.6 16v :-(

S:Volvo 245tic -1982 b230et@1bar (skinn, sentrallås, el-vinduer, el-speil, AC, CC)

x Ford Sierra XR4x4 -1986 2.9 twinturbo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

uten å ha giddet og lese hele inlegget:

 

Forbrukerkjøpsloven brukes når det gjelder kjøp og salg mellom næringsdrivende og forbrukere (vanlige personer).. det er altså ikke denne som kommer inn her siden begge handler som privatpersoner.

 

Kjøpsloven brukes når det gjelder kjøp og salg mellom vanlige personer, og mellom næringsdrivende. Det er altså denne som vil bli aktuelt her.

 

Angrefristloven gjelder f.eks. salg og kjøp fra internett. Når man kjøper noe fra internett har man 14 dagers returrett uten at man trenger og oppgi grunn. Dette gjelder garantert når man handler fra næringsdrivende over internett. Er litt usikker på hvordan dette blir siden det er mellom privatpersoner. Men jeg vil tro at han muligens har 14 dagers returett.

 

Skrev dette på skolen, og rettslære-boken ligger hjemme.... håper det var til litt hjelp :)

[-] 1991 BMW 320i E36

[x] 1985 Toyota Starlet

[x] 1988 Ford Escort

[-] 1977 Toyota Celica ST2000

Lenke til kommentar
Del på andre sider

rar,rar person... Be han sjekke reglene til Qxl!

Dessuten gjelder det vel spesielle regler som gjelder når det er snakk om auksjon!?

Uansett tviler jeg på at har no å komme med, prøver nok bare å skremme deg til å ta varen tilbake, hadde det virkelig vært noe i det han sier så hadde han nok turt og ringe!

Lykke til videre da...

kranglefanter pleier ikke å gi seg med en gang!;)

07 VW Passat 2.0TDI Highline

99 VW Golf 1.6

61 Humber Super Snipe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Latterlig...! Blir nesten litt forbanna når jeg leser det.. at det finnes slike folk som er ambulansesjåfører. Han kan ikke være særlig smart da, truer med inkasso og greier, dessuten viser han gang på gang at det _kun_ er snakk/trussler... for en idiot, skulle fått diplom.

04 BMW 320Cd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Makan til møkka mann!:mad:

surt å komme i handel med en slik en btl, håper ikke jeg kommer i kontakt med slike kjøpere i framtiden.

 

åssen 240 baklykter er det? 264 baklykter?

 

skjønner ikke at karen gidder å bruke så mye energi og ressurser bare på å lage et helvette for deg. Også er det bare snakk om 800 spenn:rolleyes:

Blir forbanna av å lese disse møkka mailene

 

Håper dette ordner seg iallefall, hva er planen din videre i denne saken?

 

Mvh Lars

Lenke til kommentar
Del på andre sider

§ 1. Alminnelig virkeområde

 

Loven gjelder forbrukerkjøp, hvis ikke noe annet er fastsatt i lov.

 

Med forbrukerkjøp menes salg av ting til en forbruker når selgeren eller selgerens representant opptrer i næringsvirksomhet.

Audi A4 Avant 1997 1,8T

Land Rover Range Rover Classic 1986 3,5 V8

Volkswagen Golf III GL 1994 1,8

X Mitsubitshi Galant GLSi 1994 2,0

Toyota HiLux 1986 2,2 4x4 "Offroad/arbeid"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud for en tulling. Neste skritt er vel at han leier inn mannevond AS til å ta seg av saken :D

The Imitation of any or all maneuvers made by 4WS Honda Prelude is hazardous to your car's health.Driving a Prelude may cause loss of interest in other cars, sleepless nights, cold sweats, and other symptoms of addiction. If symptoms persist, DRIVE!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle søren meg hatt juling han der da. Men med tanke på hvor han jobber så kommer han seg sikkert på sykehus før han rekker å se blod.

"It's not WHAT you know, it's WHO you know!"

 

1988 bmw 525 turbo (watch out)

1994 Nissan Skyline GTS-T (overnight parts from japan)

1992 Mazda Rx7 Type R (apexi, greddy, blitz, öhlins,haltech,REamamiya(selges) nå c-west++ ) Snart f***ing fast.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sakset fra qxl.no ... "QXLs rolle i transaksjonen kan sammenlignes med en avis hvor det tilbys rubrikkannonser, vi anbefaler at du utviser den samme grad av aktsomhet ved handel over Internett som du ville ha gjort ved handel med fremmede du kom i kontakt med gjennom en rubrikkannonse."

 

... "Angrefristloven kommer kun til anvendelse hvor det selges nye varer og selger er profesjonell og kjøper en forbruker."

 

Her er det helt klart at det er kjøpsloven og ikke forbrukerkjøpsloven/angrerettloven som gjelder.

Det store spørsmålet her er vel hva du har opplyst i "annonsen" og hva du og ambulansesjåfør har blitt enige om. Hvis du har gitt uriktige opplysninger om at varen passer til bilen hans og det viser seg at så ikke er tilfellet har kjøper noe å gå videre med. Det samme gjelder vel hvis du har unnlatt å fortelle at varen ikke kom til å passe bilen.

 

Sakset Fra kjøpsloven ... "Kjøperen kan kreve at varen har de egenskaper som ble lovet da varen ble kjøpt, eller som framgår av annonser for varen, varens emballasje e.l. Har kjøperen gjort selgeren oppmerksom på hva varen skal brukes til, anses det som en mangel dersom selgeren ikke har sagt fra om at tingen ikke kan brukes til dette formål."

 

"Mangler ved varen gir kjøperen rett til å kreve prisavslag, eller retting for selgerens regning. På visse vilkår kan han også kreve erstatning. Bare hvis mangelen utgjør et vesentlig kontraktbrudd, kan kjøperen kreve å få hevet kjøpet, dvs. få pengene tilbake, eller å få byttet varen."

 

Du har både forklart hvordan han skal få dette til å passe og også tilbudt han nye lykter.

Jeg ville bare ignorert denne fyr`n.

Litt ekstra lol at han selv har måtte betale for postoppkravsendingen o.l for den uavhentede pakka da.

 

2-0 til deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fyren har ingen av de rettigheten han henviser til. De er som tidligere nevnt kun gjeldende ved forbrukerkjøp.

Pass på at hvis han skulle komme med fysiske trusler at du anmelder ham til Politiet umidelbart og opplyser ham om at han er anmeldt.

 

Virker som om du har opptredt redelig i denne saken.

 

- Eivind

1985 Porsche 3.2 Carrera

2011 Ford Focus Titanium

x 1986 Porsche 944 Turbo

x 1986 Porsche 944

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår