Jump to content
Bilforumet.no

btl

Bruker
 • Content Count

  904
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by btl

 1. Hei Jeg har byttet alle støtdemperne på Golfen, men de er alt for stive bak. Det er spesielt ekkelt på humpette vei og fartshumper. Bilen fjærer nesten ikke ned hvis jeg tråkker hardt på hengerfestet. Det var vanskelig å få tak i dempere bak til bilen. Det var bare Monroe og Kyb som produserte. Vet ikke hvem som leverer orginalt. Jeg gikk for Monroe, da jeg har hatt endel dårlig erfaring med Kyb.
 2. btl

  AC i 240?

  Ja, det er litt jobb. Alle luftekanaler fra varmeapperatet må byttes fordi uten AC har rørene firkantet-innfestning men på AC er de runde. Varmeapperatet må selvfølgelig også byttes. Dette betyr at man må ta ut ganske mye av dashbord og div interiør. I motorrommet er det ganske greit. Så må man fylle på gass. Kjenner du en grei kjølemontør fikser han det sikkert gratis for deg slik min kompiss gjorde. Gjør du det ikke tar de alt fra 800-2000kr for å fylle på gass på verksted.
 3. Hei Hvilke felger passer til Volvo 240 Jeg regner med at 740 og 940 felger passer. Hva med 850, V70, V50 osv?
 4. Settet er ubrukt. Det passer vanlig Golf 3 etter August 1994. (HX0) Jeg selger det fordi min Golf Syncro (HX1) ikke står i Tüvsertifikatet og jeg ikke vil få det godkjent hos statens vegvesen. Settet inkluderer fjærer og dempere. Senker 40mm forran og 30mm bak. Demperne virker litt stivere enn de orginale demperne. Merket er DTSLine og ser slik ut: Pris 3500kr kan diskuteres ved lav interesse kontakt tlf 92813980. Befinner seg på Biri midt mellom Lillehammer og Gjøvik. Kan levere gratis på Lillehammer, Rena, Elverum, Hamar, Gjøvik, Gardermoen og Oslo
 5. Hei, har mailet butikken jeg kjøpte det med bildet. Står det skal passe diverse 2wd golf og diverse 4wd. Tenker det siste er feil. Hvor mange forskjellige innfestninger finnes det til golf? Er det kun snakk om 2wd eller 4wd hvis man ser bort ifra unntaksmodeller (safari, rally, eventuelle super utgaver osv..)
 6. Hei. Bestilte et senkesett til Golf 3 syncro 1.8, men det passet ikke. Kan det være dempere til vanlig golf jeg har fått? Det ser ut som syncro demperen er mye kortere. og ja, demperen jeg hadde fra før har knekt i toppen :-( Hvor kan man få tak i et som passer? [ATTACH]23863[/ATTACH]
 7. Motoren har 4 seperate topper. Disse kan sprekke hvis bilen f.eks kjøres med for lite vann. Den har underliggende kamaksel, så ingen registerreim her, Det er flere utgaver av denne motoren, men i scorpioen har den drev til dieselpumpe og kamaksel. Har aldri hørt om at det har vært problemer med dette. I chrysler er det vel kjede og det finnes mange eksempler på at dette kjedet har gått istykker og gjort stor og kostbar skade. Støttestengene kan hoppe av når vippearmene/støttestengene har mye slitasje. Bortsett fra dette tror jeg det er en ganske bra motor
 8. Tenkte jeg skulle levere bilen på bilopphuggeri, men hvis noen vil ha den for 1500kr så kan de få den for det. Tipper jeg plukker av lykter, bremser bak, differensial og fjærbein venstre forran siden det er helt nytt.
 9. Ford Scorpio 2.5TD Regnr:ST59492 Årsmodell: 1995 Stasjonsvogn 4dører og en bakluke Kilometerstand:ca 275 000 Farge utvendig:Moonstoneblue? lys blåfarge som nesten ser grå? NB: frontfangeren er mørkegrønn. Manuell 5gir Sommerdekkene har bra mønster og vinterdekkene har dårlig mønster. Bilen har CruiceControll, airbag og elektriske vinduer. Den har også hengerfeste. Det ser ut som det er avtagbart, men jeg har alltid latt det stå på. Bilen er godkjent for å trekke henger med vekt på 1685 jf vognkortet. Dette er også egenvekten på bilen. Det er ikke skilter på bilen. Neste EUkontroll er Februar 2011. Skiltene kan hentes men man vil få regning på halve årsavgiften for 2010, hvis man ikke venter til 1.jan 2011. Skiltene ble levert 31.12.2009. Selges pga bankelyder i motoren. Motoren var byttet, arbeidet var nesten ferdig, men den manglet vann. Så ble den stjålet og den nye motoren havarerte. Jeg har forsøkt å bytte de sprekte toppene til nye, og motoren gikk fint i ca 20 minutter på tomgang (for at de nye toppakningsboltene skulle strekke seg) og en kort kjøretur på 300meter. Etter dette ruste motoren forsiktig opp på ca 2-3000 rpm og da begynte det å komme en bankelyd. Det neste som burde sjekkes er om bolter i underdelen av motoren har løsnet, dvs av med bunnpanne og ettertrekke med momentnøkkel. Hvis ikke det funker må nok motoren byttes. Jeg har evt den gamle motoren som satt i bilen før. Den ble byttet fordi den var på vei til å havarere. axialslakk?, dvs reimhjulet kunne dras frem og tilbake (inn og ut) noen millimeter. Ellers var det motoren veldig bra. Startet lett og brukte ikke olje eller vann. Bilen har iallefall ventilerte skivebremser bak og 7.5" diff. Hvis jeg ikke tar feil er delenummer på bremsekalipper er likt som cosworth 4x4. Denne er desverre uten differensialsperre/brems. Fremre høyre bærebru , støtdemper og fjær + støtdempermansjett er helt nytt. Dette koster ca 4000kr tipper jeg. Bærebrua kostet ca 2500kr på Meca, støtdemper var minst 1000kr og fjæra kostet kanskje 500kr? Kosmetisk er ikke bilen spesielt bra. Stygg lakk på panser og forskjermer, Rust i hjulbuer bak og litt på dører, bakluke og kanaler. Noen småbulker. telefonnummer: 92813980 epost: btl (alfakrøll) start.no (skriver det sånn for at ikke spam-programmer skal fange opp epostadressen min og spamme meg) Gjøvik/Oppland Pris: 3500kr Kan eventuelt selges i deler
 10. Ok, Jeg trodde den klumpen var glødereleet. Det går noen feite ledninger inn til den, og totalt er det kanskje 6-8 ledninger totalt. Er dette noe man kan forsøke å reparere selv? Lodde av gamle loddinger, og lodde på nye?
 11. Hei Jeg finner den ikke noen steder. Jeg har tatt av dekselet som sitter mellom kanal og dashbord. Jeg kan nevne at jeg har sjekket under dashbordet på begge sider, og at jeg har skrudd ut handskerommet. Har kjent over sikringsboksen, men finner ingen ting. Hva er forresten en sparkeplate? Er det plata som liger under dashborder?
 12. Motoren er komplett og har 531Topp. ang frakt: Vil selvfølgelig helst at den hentes, men jeg kan leie tilhenger og levere den et sted. Jeg har elefantjekk
 13. Hei Motoren er en Izusu 1.7td Styreenheten er antakeligvis defekt, men denne var ikke så lett å finne. Noen som vet hvor den sitter?
 14. Hei Jeg har Golf 1.8GL Syncro 1996 og trenger litt småting til den. -tauekrok som man gjenger inn bak tåkelyset. -plastdeksel under motorrommet. -kanallister Ring/sms:928 13 980 epost: btl (a) start.no
 15. Hei Jeg har en Golf 1.8 GL Syncro. Jeg lurer på om det skal være en beskyttelsesplate under motoren på denne bilen? Ser ut som startmotor, dynamo osv sitter litt utsatt til ved fuktig vær uten en slik plate.
 16. Min VW Golf 1996 1.8 syncro GL viste et forbruk på 0,65 ved siste bensinpåfylling. Om vintern bruker den ca 0,8. Den er litt lavt giret, så jeg tror den bruker mye bensin når jeg kjører fort. Jeg måler bilen når jeg fyller bensin. Ser hvor mange liter jeg fyller iforhold til hvor langt triptelleren har gått.
 17. Hei Jeg har akkuratt fått det samme problemet. Jeg har en Golf GL 1.8 syncro 1996modell. Den kommer når jeg slipper gassen, og blir borte når jeg trykker på gassen. Jeg tenkte det først kanskje var en tomgangsventil, men dette klarte jeg ikke å finne. Lyden er litt vanskelig å beskrive, men det er en slags ule-lyd. Lyden kommer fra en ventil i vakumsystemet. Jeg antar at dette er en en-veisventil. Den er på størrelsen med en leppomade-kork type lipsyl. Fra denne ventilen igjen, går det vakumslanger som via et t-ledd deler seg i 2. Jeg er litt usikker på hvor de går. Vanskelig å se, uten å demontere masse. Det ser ut som den ene går gjennom torpedoveggen (via under spylevæsketank og batteri) og til hver dørene (sentrallås?) og den andre ser ut til å gå sammen med bensinslangene og en annen ledning under bilen. Kan den kanskje gå til bensintanken og lage vakum der?
 18. Norsk registrert bil. Mye utstyr Regnummer: AX38151 Prosjektbil. Har stått i garasje i ca 5år, og selges da jeg ikke har tid til å skru på bilen. Bilen er ikke 100% komplett. mangler bl.a taktrekk og litt interiør plast. Styreenheten ligger på gulvet og motoren er ikke komplett. Den mangler bl.a bensinfilter, kamaksel og toppdeksel. Karosseri: Bilen er rustsveiset og bakluke og dører er byttet. Disse er mørkegrønne og ellers er bilen mørkerød. Bilen trenger derfor lakkering. Motor: B230ET (-87) 182hk orginalt. Chippet Bosch Motronic motorstyring og 3" JP eller JT superflow hele veien fra turboen. 2 lyddempere. (husker ikke navnet på eksosanlegget). 220-240hk? Gir:M46 (4gir + overdrive) Foraksel: Powerflexforinger, Lesjöfors senkesett og GuleKoni justerbare støtdempere. Bakaksel: Justerbart Panhardstag og justerbare momentstag. Powerflexforinger i bærearmer. Stiv bakaksel type 1031 med diffbrems. Husker ikke utveksling, men tror den er lang, f.eks 3,15:1. Elektrisk speedometer. Utstyr: Skinninteriør (svart), Elektriske vinduer, Sentrallås, Elektriske speil, AC-montering påbegynt (AC-varmeapperat) men mangler noen deler og rør i motorrommet. Har også Cruicecontroll, men dette er ikke montert. Befinner seg på Gjøvik i Oppland (Norge) Telefonnummer: 92813980 epost: btl (alfrakrøll) start.no (skriver det slik så ikke spamprogrammer skal fange opp min epostadresse) Pris: bud over eller under 25 000kr. PS. Mer info og bilder kommer. Det er lenge siden jeg har holdt på med denne bilen, så det kan være feil i anonsen.
 19. B230ET fra Volvo740 selges. kmstand: 182 000km Befinner seg på Biri (Gjøvik kommune) i Oppland ca 16mil fra Oslo. epost: btl (alfrakrøll) start.no (skriver epostadressen slik, så ikke spamprogrammer skal fange den opp. tlf: 92813980 Pris: Jeg kjøpte denne for 10 000kr i 2004. Vet ikke hva den er verdt idag, men bud over eller under 5000kr? :-)
 20. Etter å ha sett litt mer nøye på sprekkene, ser det nesten ut som det skal være slik? Hva tror dere?
 21. Det er ikke så lett å få tak i topper til denne motoren og de koster også endel penger. Hvor mye gjør bitte små sprekker? Jeg kan ta bilder av dem kanskje imorgen kveld.
 22. Jeg brukte føst helicoil på de ødelagte gjengene til vippearmsboltene og prøvde å starte motoren. Motoren gikk fint rundt, men var veldig tungstartet og når det først startet var det akuratt som at det gikk på en-to sylinder. Sur røyk veltet ut av motorrommet og eksos. Hadde topplokksboltene vært stramme, tror jeg at motoren hadde gått mye bedre. Det betyr vel iallefall at ventilene ikke sitter fast nå. Spørsmålet er da om de satt seg fast når det var varmt? Jeg har ikke veldig lyst til å ta ut bunndelen og å ta av bunnpanna med motoren i bilen har jeg heller ikke lyst til. Kan det være noen fare for at bolter eller muttere i bunndelen kan ha løsnet? Jeg tror ikke dette er så sannsynlig, for jeg tror det er toppen som har blitt veldigvarm. Det er vel ikke så mye vannkanaler i blokka? Bunnpannen er av aluminium med mye riller og ser ut til å kjøle olja. Itillegg er det oljekjøler.
 23. Hei Motoren dette gjelder er en VM diesel med 4 seperate topper som sitter i bl.a Ford Scorpio, Chrysler Voyager, Jeep Cherokee, Lancia, Range Rover, osv.. Bilen min var tom for vann (lekkasje i radiator) også ble den stjålet. Tyvene kjørte den til det sa stopp ca 30km -Sensorene til vanntempgiverne hadde smeltet av toppen -Alle topplokksboltene løsnet, kunne skrus ut med fingerne -Alle dysene løsnet -bolter til noen vippearmer ble revet ut av gjengene og resten var løse. Jeg har tatt av toppene og det er små sprekker mellom ventilene på hver topp. Hvor mye gjør dette? Jeg kan ikke se noen synlige skader på stempler eller stempelvegger. Olja lukter veldig brent. Alikevel tror jeg det kan være håp. Jeg lurer derfor på om det er vanlig med skader på bunndelen ved slike typer havarier? Jeg har ikke lyst til å plukke denne ut da det er MYE jobb.
 24. Her er det noe som ikke stemmer. Hvis det er vann i de 3 sylindre på høyre side, hvordan kan det da være en XR4Ti som har R4 motor? Det er ikke så vanskelig å skaffe deler til denne. prøv ebay.com i USA. Hvis det er en Xr4Ti som bestefaren din har hatt (god stand?), så burde du ikke nevne så mye om at du bruker denne som traktor, da du mest sannsynlig vil pisse off ford fans. :p
 25. Hvordan kan man måle om toppen er skjev? Hva trenger man av utstyr? Her er det vel ikke så lett, da det er 4 seperate topper og det derfor er vanskelig å måle noen skjevhet? Stempler beveger på seg og jeg kan ikke se noen synlige skader på sylindervegger eller stempler. Hvordan bruker det å gå med bunndelen ved slike havarier? (tom for vann, toppboltene løsnet, dyser løsnet, bolter til vippearmer revet av gjengene) Vannkanalene er vel i toppen og det er vel toppen som rammes hardest. Hvor sannsynlig er det at det er noen andre skader på bunndelen? Jeg har ikke lyst til å plukke denne ut av bilen da det er mye jobb, og jeg har trang garage :-( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_VM_Motori_engines Dette er vel en 425 OHV? og jeg tror Ford Scorpio skulle stått på lista der. Denne motoren har registerdrev, mens Chrysler har kjede. Jeg fant forresten kvittering på toppbytte fra tidligere eier på over 40 000kr. Stakkars jævel :p
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.