Gå til innhold

Hondaen

Bruker
  • Innholdsteller

    1,375
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hondaen

  1. Denne saken er helt misforstått. Ser dere NRK reportasjen, så vil dere se at det gjelder CO gass, IKKE CO2. Det er en vesentlig forskjell. Idag, så fjerner man CO ved å bruke en katalysator. Teknologien til denne "oppfinnelsen" er velkjent. Noen oppfinnelse er det dog ikke, men et bruksområde. Hilsen oppfinner :D
  2. Du kan få veldig små turboer som du kan prøve. Den motoren har vel en 10-12hk etter hva jeg husker. Er du flink teoretisk, kan du selv beregne om turboen vil fungere. Du kan gå inn i kurver og lese av. Sett så forgasseren i innsuget til turboen, men du må sjekke om turboen tåler det (pakningene må tåle bensin). Bruk så en bredbåndslambda, den forteller deg om hvordan motoren går. Forgasseren må justeres (bytte dyser), ellers får du lett motorhavari. Jeg tror du vil få en motor som er lite kjørbar. Dvs, turboen lader kun ved høye turtall. Et slikt snevert turtallsområde er ikke bra for kjøreglede. Mitt tips er å heller kjøpe en MC motor på ebay ( i norge blir du flådd). Du får masse krefter, gir, clutch og du vet når kreftene kommer og sist men ikke minst, du får kreftene når du vil ha dem. Søk også på google, er flere som har prøvd lignende, til og med på totaktere.
  3. Hva legger du i skikkelig da? Flere profesjonelle verksted gjør dette. Bilprodusentene limer de også, med punktsveis for å holde platen på plass...... Er faktisk slik de fleste med selvbærende kaross er bygget opp. Punktsveis har sine svakheter: Det er fare for at stålet slår seg (0.7mm stål er ikke lett å sveise på..) Sveisen svekker stålet, ruster som bare det Sveisebadet kan få skarpe kanter som er vanskelig å etterbehandle skikkelig med lakk. Og sist men ikke minst, med punktsveis kan det LETT ruste imellom platene = HELVETTE med rust som kommer innenfra. Og ja du kan kjøre på med så mye tectyl du bare vil, litt rust = rust. Med moderne lim slipper man alt dette, rett och slett :D Det beste er å behandle bilen skikkelig fra den er 100% ny, men hvem gidd vel det? ;-) Har du TIG så kan du nok sømsveise en 100% tett og fin søm. Men det er nok for entusiasten. Sparkling med bly har sine ulemper det ogåså, er ikke noe særlig å jobbe med. Giftig, dyrt og varmen kan lett slå platen.
  4. 600 grader.. Er dessverre vanskelig å få dette til å vare. Slik "spesiallakk" er dessverre ganske tynn og skjør. Det merker du fort. Beste er å få anlegget i rustfritt. Sad but true.. Vanlig 1 komp/2komp. akryllakk holder seg godt opp mot 120 grader.
  5. Sveising er vel litt 1980 :D nå limes hjulbuene på med moderne lim. (men litt overlapp). Det blir ikke rust hvis platene er beskyttet før man limer og behandler etterpå med tecktyl. Orginalt er de punktsveist og limt, punktsveisen er forresten rustplass #1 hvis man tar en tidd på hvor det begynner. Er ikke så lett å få punktsveiste tynnplater til å være rusfri i årevis. Til Civic får man flere ettermarkedsskjermen, så du er godt ivaretatt der.
  6. Sorry mate men en kompressoren duger ikke særlig til en muttertrekker. De drar MYE luft, hvis du skal opp i en brukbar størrelse. Både regulator, ventiler og (korte) rør bør være dimmensjonert for luftforbruket. Du får trekkeren til å svive, men det blir ikke særlig kraft. Få deg en kompressor med minst 5hk motor.
  7. Du kan jo skrive ned serienummeret til turboen og spørre garret om samme saken f.eks :idea:
  8. Fjern grader (skarpe kanter) og spray akryllakk over den rene, rustfrie og fettfrie flaten (rengjør godt). Bruk så en gummigjennomføring og se til at den sitter som den skal. Etterpå bruker du tyntflytende tectyl og sprayer godt over, foran og bak. Blir ikke rust der da med det første.
  9. Hoho.......det var et dyrt pipercross filter.... Sett tilbake til orginalt du.
  10. Er motoren installert i en bil? Den beste løsningen er å sveise på en god perle med TIG sveis, slipe ned, borre og gjenge opp på nytt med en ny, skarp gjengetapp. Det er vanskelig å sveise på støpejern og støpealuminium. Men det er mulig. Jeg har fikset værre skader tidligere med godt resultat, på støpegods. Alternativt kan du bruke en minifres og fjerne kanten som er ødelagt, for så gjenge opp på nytt hvis nødvendig (og bruke en større sensor). Evt. kan plugge hullet og måle oljetrykket et annet sted. Kjemisk stål osv ville jeg holdt meg langt unna. Det blir aldri mer enn en provisorisk løsning på en ekstremt viktig del av motoren. Hvis det der går lekk, så kan du sende motoren din til spikerfabrikken.
  11. Quick spraylakk? Hold deg LANGT unna. Quick Alkydlakk er så myk at du lager striper med neglen. Ubrukelig. Kjøp grunning og lakk fra samme produsent, 2 komponent. F.eks ppg. Først da er du sikker.
  12. Få en kompis til å se på dekket mens du kjører. Har vært borti slikt før, da så dekket ut som en banan...... :D
  13. Dele og stripse den fast? Ler meg ihjel :-D Da kan du like gjerne bruke den gamle, evt. bruke den fine bilekstra plastposen og noe tape............... :D Gjør det skikkelig, ellers kan du like gjerne la være.
  14. Og den motoren har ikke 110hk, den har 90hk (ny) og stygg som nøkken. Bruker ikke olje? Selvfølgelig gjør den det. Løgner! :D
  15. Skal vi gjøre jobben for deg? Er det mulig :adolf:
  16. Ta kontakt med din lokale Honda forhandler. Jeg fikk prutet prisen ned i 5000 kr for bakskjerm inkl moms. Med slike priser er det ikke vits å handle fra usa. Pakkene er STORE! (dyr frakt) Du trenger begge platene, er nok masse rust ved festet til bakskjerm. Platene er limt på og punktsveist fra fabrikk. Kaross verksted anbefaler liming, samt grundig tectylering når det er utført. Jo, går noen tusen her...
  17. Ja kan absolutt anbefale Prelude med H22, men legg til side penger til bytte av bakskjermer og lakkering. Hvordan akkurat denne bilen er vet jeg selvfølgelig ikke. Men generelt sett er de slitesterk. Er endel som er importert og endel av dem er 2 litere med motorskifte. Slike motorskifte biler er ofte plaget av elektriske problemer, dvs de som byttet motoren gjorde en dårlig jobb. H22 motoren i den bilen er det masse ettermarkeddeler til hvis du skulle ønske det, det er stamfaren til motoren som står i Honda S2000. Motoren gir også en ganske flat og lang dreiemomentkurve, den drar hardt helt til turtallssperren.
  18. Jeg kan si med en gang at prelude 2.2 er en god bil, den har gode kjøreegenskaper og artig motor. At et kommer rust i hjulbuene er ikke nødvendigvis at hele bilen er en råtekasse eller dårlig vedlikehold, men dårlig konstruksjon fra Hondas side. Det samles lett vann der, og iløpet av 10-15 år så går det som det går. Jeg har nyere biler og jeg kjører andre, helt nye biler, i jobbsammenheng. Men den bilen jeg synes er best å kjøre, er faktisk den gamle preluden jeg har. Gammel bil er ikke lik dårlig bil.
  19. Glem montasjefabrikk i høykostlandet Norge. De vi kan er teknologi og det blir det satset på. Montasje skjer i lavkostland, som kina eller polen, hvis det er snakk om store antall. Grunnen til det at man ikke finner nordmenn som vil jobbe for 30 kroner timen. Vi finner heller ikke nordmenn som vil kjøpe en "vanlig" bil til 800.000 kroner. Eksklusive biler kan muligens lages, men det blir spesielt.
  20. Eneste som funger i lengden, er å bytte hjulbuene med orginalskjermer. De koster 5-8 tusen kr stykket. For å sette dem på, bør det gjøres av en som virkelig kan det. Jeg kan garantere deg at det er langt mer rust enn hva du tror. Dette er en stor svakhet på eldre honda. Du kan lappe med metallplater og sparkle, men skal love deg at det blir et stort hull som må lappes. Er du heldig holder det da i 4-5 år. Skal det gjøres skikkelig, må bakskjermene av, rust må fjernes og nye på må på. Så fyller du opp hele hjulbuen med tyntflytende tectyl, overalt. Dyrt og tidkrevende arbeid.
  21. Den mannen må ha mye fritid og rabattkort på sparkel :D
  22. Er vel kjekt å holde skiva på plass før felgen, slik at man får utført kontroll av kast i skiva, skal vel ligge under en tidel.... Erfarne mekkere kontrollerer jo alltid skiva for kast med et måleur.. :D
  23. Kan aldri tenke meg at de vil kicke på det, med mindre det påvirker sikkerheten. F.eks ledninger som kan vikle seg fast i pedalene, nødlysknappen er utkoplet osv. Men det er ikke værre enn å ta en telefon til dem eller stille opp personlig og legge fram dine seriøse planer...
  24. Dette ser jo ut som et vrak som attpåtil er bruktimportert. Men altså, 25 tusen? Prisen står til bilen, gjerne litt høy pris.. Personlig hadde jeg ikke kjøpt en slik bil. Er garantert mer rust enn hva du ser.. fikse rust er dyrt og tidkrevende = kjøpe seg arbeid, med mindre man synes det er OK å kjøre rundt i en råtekasse.
  25. Skal du seriøst sette deg inn i emnet turbolading så bør du kjøpe deg en bok om emnet samt lese hvordan en turbo fungerer. F.eks alexander graham bell har gode slike bøker (engelsk). Det innebærer også at du kan lese, regne og forstå hvorfor man velger en spesifik turbo. Garret har gode informasjonssider. Videre bør du lese om folk som har hatt lignende prosjekt, hvilke deler de har valgt og som passer godt sammen. Men en liten advarsel. Nettet er fullt av hk-turbo-runkere. Dvs, om å gjøre å få ut maks hk ut av en motor, skryter av det og blåser motoren etter noen mnd (da blir det plutselig "stille" med prosjekte dems). At motoren er ubrukelig til noe annet enn drag rett fram på motorveien ties det om. Av erfaring, hive en enorm turbo på en liten 2 liter = slitsomt å kjøre med. Du må opp på turtall konstant for å hente krefter. Det som betyr noe er hvordan kreftene kommer (dreiemomentkurven). Den bør være tilpasset slik DU ønsker at motoren skal oppføre seg. Det er bedre å ha en motor som leverer krefter på et tidligere turtall og heller ofre litt toppkrefter, enn en symaskin som kun drar på over 6000rpm til turtallsperren kommer på 7200rpm. Men det er MIN mening, kan godt være at en annen synes det er helt super-dupert, hvis du forstår. Alle har sin mening, og det er jo greit nok. Bygge om en normalaspirert til turbobruk er også ganske kostbart hvis man skal gjøre det skikkelig, dvs velge gromdeler OG FÅ DET TIL Å VARE. Men for all del, jeg vet om folk som har turboladet stock motor og fått det til å fungere greit i åresvis for noen skarve tusenlapper i brukte deler. Her gjelder det å ikke bli for grådig, dvs skru opp mer og mer ladetrykk for å hente ut litt mer hele tiden... da blir det ofte motorras. Edit: en liten ting til.........sansynligheten for å få godkjent et stort turbobygg er relativt liten. Bilprodusentene vil IKKE ta på seg noe som helst unødvendig ansvar (selvfølgelig) og du har sikkert hørt mye rart om satans vegvesen, vel det stemmer alt du har hørt om dem. Folk har problemer med å få godkjent uorginale eksospotter som ikke bråker mer enn orginalt (dette hører man jo ærlig talt lett). Men du skjønner sikkert hvor jeg vil hen... Men med litt diplomati og en person som kan tale for sin sak kan det gå greit.. Er endel folk som har gått i byggefalla og ender opp med ikke-godkjent eu kontroll, henvisning til BT, bøter osv.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår