Gå til innhold

Beinet1

Bruker
  • Innholdsteller

    966
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Beinet1

  1. "Brems" ved hard sving på disse er grunnet stivnet viskosekobling på mellomakslingen (VCU). Denne må byttes/fjernes (ombygg til 2WD) snarest da dette fører til unødvendig stor belastning på IRD (fordelingskasse) som igjenn kan føre til at denne havarerer. Ellers så mener jeg at rommling/slag fra bakaksling er grunnet slitte foringer i opphengsstag/innfestning på disse. Dette er ikke uvanlig :) Ta deg en titt på LRforum.com - Du trenger bare LRforum...
  2. Hei, Bygge om til turbomotor er generelt en såpass omfattende jobb på en moderne bil at det er enklere å kjøpe seg bil med turbomotor istedet. "alt" av ledningsnett, elektronikk og drivstoff annlegg må ofte byttes ut for en slik konvertering. Ellers så har jeg tilbrakt mange timer under panseret på mine to Rover 75 og kan kanskje bistå med noen anbefalinger. Har du problemer med toppakkningen på 1.8 motoren, så bør du ta en titt her (om du gidder å lese): http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=406154 Ellers så kan du søke råd på LRforum.com - Du trenger bare LRforum... under freelander da denne bilen har identisk 1.8 motor.
  3. Fantastisk kjekt å se når slike restaureringsjobber blir gjort :) Fortsett slik, og resultatet vil bli strålende!! Jeg har en Morris Oxford -68 stående fra min olderfar som også skal få seg en tilsvarende restaurering i fremtiden. Det morsomme er at Pinin Farina designet begge disse to bilene og resultatet er at de er temmelig like.... Se her:
  4. Hei, Kjenner ikke noe særlig til biltypen, men denne har mange likheter med Ford mondeo (samme motor?). Sjekk kjølevæskenivået, sjekk etter tegn på kjølevæske i oljen osv. Hvordan er det med turboen? Lukter bilen "surt" av eksosen? Husk at temperaturmåleren av og til kan spille deg et puss da den er programert til å vise "normal" innforbi et visst temperaturområde på mange biler. Den forteller med andre ord ikke om temperaturen er 90 eller 105 grader. Ellers så råder jeg deg til å oppsøke råd på jaguarforumet i UK. http://www.jaguarforum.co.uk/forum.php
  5. Hei, Takker for svar :) Jeg har aldri prøvd clay, men har av og til lekt med tanken. Har det veldig mye for seg? Vil ikke poleringen ta knekken på alle urenhetene? Jeg ser det bare har en type pads på clas til den maskina, regner med at det fungerer greit. Jeg kan alltids spandere på meg en flaske voks om det er andre produkter som er bedre og lettere å jobbe med. Vi snakker om en Rover 75 i british racing green (grønn metallic) Den største utfordringen er tia. Som trebarnsfar så har jeg ikke mulighet til å sette av en hel dag :) Jeg har også vurdert å sette jobben bort, men har aldri vært fan av det :)
  6. Hei, Amatøren skal snart igang med vårpussen på bilen. Lakken har endel striper fra kjøring langs busker, vaskeriper o.l. Regner med at disse lar seg polere bort. Ellers så bærer lakken preg av lite pleie hos forige eier, men det meste sitter nok bare i klarlakken (metallic). Da erfaring og penger er mangelvare, så ser jeg for meg å sette igang med jobben som følger: - Skikkelig nedvask med avfetting og gjerne en omgang pan-glans som tar vekk den verste skitten. - Seksjonsvis polering med Mequiars Ultimate compond. Påføres og jobbes inn med to-hodet polermaskin fra clas ohlson, tørkes av med mikrofiberklut. - Påføring av kurrant voks (har en turtle nano tech wax liggende) for hånd, poleres av med microfiberklut. Høres dette greit ut, eller lyser det noen varsellamper her?? Bør jeg bruke en annen voks? Svar mottas med takk :)
  7. Hehe..spørs om du får svar, den er jo tross alt 5 år gammel :) Leste igjennom selv og syntes det var mange fornuftige svar- helt til jeg oppdaget at det var min signatur mange av dem :)
  8. Det er ikke slik justering på disse bilene. Jeg har sett etter den jeg og :) Det finnes ingen justeringsmulighet på trommlene. Kan det ha noe å si at vi ikke har byttet trommlene (skivene )?
  9. Hei, En kompis sin volvo V70 -2001 fikk nylig 2 stk 2-er feil på EU kontroll med følgende "for lang vandring håndbrekk" og "ujevn bremsekraft mellom hjul på samme aksel håndbrekk" Disse henger rimelig nok sammen. Når bilen stod på bukk, så merket jeg at brekket kun virket på ene siden. Bremsetrommel ble tatt av og bremsesko på ene siden var helt slitt ned. Vi byttet sko og fjærer på begge sider, gjorde rent og satt sammen igjen. Nå virket det som om begge hjulene bremset noenlunde likt med brekket. Vaier ble strammet slik at brekket begynte å "ta" ved tredje klikk. Brekket er nå bedre enn før, men virker fortsatt ikke godt nok. Brekket får ikke bilen til å henge i bratt bakke uansett hvor mye vi drar i brekket. Vi klarer ikke å dra brekket til enden, så det skal ikke stå på stramming av vaier. Det virker på meg som om bremseskoene ikke "biter" godt nok i trommlene. Det må nevnes at skoene kommer fra Biltema, men dette burde ikke bety så mye for effekten? Har dere noen gode råd? Vil dette bli bemerket på EU-kontrollen da brekket nå har korrekt vandring samt at de tar oenlunde likt på begge sider??
  10. Hei, Jeg utførte et bytte av topp + toppakkning på bilen min for litt siden grunnet utette ventiler på den forige toppen. Jeg observerte at det var bra med riper i sylinder nr. 4. Kan ikke si at jeg likte det jeg såg. Bilen har likevel gått problemfritt 5000km etter dette bortsett fra at oljeforbruket kunne vært noe lavere (naturligvis) I utgangspunktet så ønsker jeg ikke å gjøre noe med dette da denne motoren får gå så langt det går i denne omgang. Det eneste jeg vet er at disse ripene ikke var der for 35000km siden da jeg byttet topp og toppakkning på den da, så det har kommet i mellomtiden. Noen med et erfarent øye som kan forklare hva disse ripene er fra og hvorfor de har oppstått? Indiketer sot / svart belegg på toppen av stemplene forbrenning av olje? Et alternativ er å bytte sylinderforinger og stempelringer, men har lite lyst til dette nå :)
  11. Hei, Den ringen er en vibrasjonsdemper. Den må ikke være der, men kan være grei å ha. De kan kjøpes på ebay for en rimelig peng.
  12. Du kan også prøve å resne med å helle på kokende vann med maskinoppvaskmiddel i og la det stå en god stund. Denne løser godt opp :). Eventult tapp ned hele systemet, fyll på rent vann og to spiseskjeer maskinoppvask. Ta deg så en god tur på en times tid. Tapp, skyll og fyll på ny frostvæske når bilen er blitt kald.
  13. Hei, Jeg spør for en bekjent av meg. Han har en Volvo V70 2001 2 liter bensin turbo som jager på tomgang og viser feilmelding i dashbord. Etter å ha lest litt rundt, så ser det ut til at denne muligens lider av problem med ETM/ETS modulen som jeg forstår er en barnesykdom på disse modellene. En rengjøring vil muligens gjøre susen, men jeg har og lest at Volvo har lansert en software oppdatering i 2006 som delvis fikser barnesykdommen. Leser og at softwareoppgradering og rengjøring er noe som har blitt tilbydt kunden gratis enkelte steder. Noen her med liggnende erfaring som har mulighet til å bringe klarhet om temaet?
  14. Hei, Jeg har egentlig samme spørsmålet selv. Virker på meg som om kobberfett tørker ut over tid.
  15. Hei, Disse bilene har en svakhet ved at drennenringene i rommet bakom torpedoveggen lett tetter seg av løv og annet nedfall (under det svarte dekselet rett nedenfor frontruta). Her sitter hjernen til motoren. Hvis dreneringen er tett, drukkner hjernen i kraftig regnvær. Mulig det er dette som har skjedd ?? Har du fukt under mattene i bilen? Ta opp dekselet rett nedenfor frontruta og se etter tegn på fuktskade. Et google søk på "rover 75 plenum drain" kan gi deg mange svar.
  16. 1. Du har lekkasje et sted. Ta en titt rundt calippere/bremsesylinder ved hjulene og se om du kan se bremsevæske der. Feilen må uansett fikses. 2. Alle biler har et "lukket system" for bremsevæske som ikke skal trenge påfyll så lenge du ikke har lekkasje. Nivået vil gjerne endre seg litt over tid etterhvert som bremsene slites, men dette er minimalt. Bremsevæsken skal skiftes hvert annet år. Ved påfylling, må systemet luftes for å få all luft ut av rør og slanger. Det finnes haugevis av tråder på dette forumet om hvordan bremser luftes :)
  17. QMI motorrens med etterfølgende QMI motorbehandling skal ifølge det jeg har hørt være enestående. Jeg har personlig erfart at QMI automatgirbehandling reddet automatkassa på passaten min. Flaska til 200 kr var vesentlig billigere enn kassebyttet jeg planla....
  18. Hei, Vet lite om slikt, men erfaringen er at du må ut i det store utland for å finne det du trenger av deler så lenge det ikke er snakk om skandinavisk bil.
  19. Bytt til tykkere olje, Hvis lyden da forsvinner, har du nok slitte rådelager som forårsaker rådebank. Hvilken oljekvalitet er det på bilen din? Prøv en 15w-40 olje og se om lyden forsvinner :) Jeg hadde lignende symptomer på en stratus jeg hadde, og da skiftet jeg fra 5w40 helsyntetisk olje til 10w-40 delsyntetisk og lyden forsvant. Den hadde da 180000km på telleren, men rådebank burde ikke kommet så tidlig på en bil som hadde hatt alle servicer.
  20. Sjekk oljenivået på kassa. Påtide med oljeskift?
  21. Etter nesten fem år ifamilietjenesten legger jeg nå med blandede følelser ut min trofaste passelat: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=29498151
  22. Hei, Jeg klarte selvfølgelig å rygge inn i noe rot i garasjen igår og klarte å lage en stor bulk i bakfangeren til min trauste passat -98. Er det mulig å rette denne ut med å bruke en varmepistol og varme opp plasten fra baksiden av fangeren og trykke den ut igjen?
  23. Hei, vil tro at dette er helt greit så lenge du får tappet ut alt etterpå. Hvis den gamle olja er klar og fin, så kan du spør deg selv om dette er nødvendig?
  24. Hei, Det går mellom 3,5 og 4 liter. Bruk en helsyntetisk 5w-40 olje som er merket med spesifikasjonen VW502.00.
  25. Hei, Kjenner meg igjen da akkuratt det samme skjedde på min med barnesikkring på. Det er en liten wire som går inn i ytre dørhåndtak som har hoppet av. Denne er lett å få på plass sålenge du får åpnet døra :) Du må ta av dørtrekket på innsiden. Dette går med døra igjen. I verstefall så må du ta ut seteputen for å komme til. Så må du løsne aluminiumsplata bakom såpass mye at du klarer å lure handa innunder og nå låsekassa. Du må muligens frigjøre vindusheisen fra vinduet for å få dette til. Da skal du klare å få åpnet døra ved å røske i et av stagene inni der. Så løsner du skruen i bakkant av ytre dørhåndtak slik at den bakerste delen av håndtaket kan taes ut og du kan da vippe wiren på plass igjen. Fort og gale forklart...Lykke til :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår