Gå til innhold

LarsOl

Bruker
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om LarsOl

  • Bursdag 07/04/1978

Contact Methods

  • Bosted
    Fyllingsdalen

LarsOl's Achievements

  1. Har sendt deg en PM Tor. Og som jeg sier der tror jeg denne skruen er en stjerneskrue på min Passat, men du har en 3C og at det muligens er noe annerledes enn min 3B.
  2. Takk for svar. Ble plutselig jobbreise uten bil, så jeg skal se på det når jeg er tilbake.
  3. Kan se bort fra denne tråden. Ingen hjelp å få fra hverken merkeverksted eller forum. Det ble et beltefestet sete. Antar også at dette er eneste mulighet i en slik bil.
  4. Det kan selvfølgelig være at begge pærene har gått samtidig, men jeg synes det er litt rart. Slik jeg har forstått det kan det vel være bryter eller sikringer også. Noen som har en grei oppskrift på feilsøking på dette? Har søkt litt etter sikringsoversikt, men er litt usikker på hva jeg skal se etter. For info: Når jeg vrir bryter helt over sånn at jeg kan skru på fjernlys så funker det å sette på fjernlysene, men nærlyspærene lyser aldri.
  5. Flott å kunne være til hjelp. Fant ikke min beskrivelse der i farten, men det har du nok oversikten over.
  6. Om du passer på at låsen er oppe så kan jo dette funke om vaieren i håndtaket ditt har hoppet av: http://www.youtube.com/watch?v=MNg18qaYU9o Gjerne se min tråd om barnesikring og bakdør for ytterlige tips. http://www.bilforumet.no/topic/266626-venstre-bakdor-sitter-fast-barnesikring-er-pa/
  7. KONKLUSJON: Tidenes vegringsprosjekt dette her, men nå er jeg endelig i mål. Har siden sist fått barn, så da ble det faktisk veldig upraktisk med kun en fungerende bakdør. Tenkte jeg skulle oppsummere raskt i tilfelle andre folk er like uheldige/dumme og må gyve på med samme prosjekt. DEL 1: Å ta av dørtrekket på innsiden gikk etter oppskriften nevnt her og som man finner om man googler litt. Jeg anbefaler folk å kjøpe plastverktøy f.eks på Biltema (de har et sett) for å løsne rundt sider osv. Det er en skrue på bunnen som er vanskelig å se som man bør løsne først. Så løsner man rundt kanten. Her er det to plugger (elektrisk vindusheis og lampe i bunn), en vaier (indre dørhåndtak) og låspinnen på toppen som må ut/av. DEL 2: Når du har kommet så langt kan du faktisk stikke en skrutrekker på skrå inn mot barnesikring (sammenlign høyde med den fungerende døren) og åpne den! Du skal da kunne dra i håndtaksvaieren, dytte døren og åpne! Jeg oppdaget selvfølgelig ikke det før jeg hadde frigjort vinduet, teipet det fast og åpnet metallplaten for å lete etter det nevnte staget (det finnes ikke noe stag i bakdøren!) Om det viser seg at du av en eller annen grunn likevel må åpne metallplaten så må du frigjøre vinduet og DET finnes det en ypperlig beskrivelse på her: http://www.passatworld.com/forums/61-b5-information-base/310280-diy-rear-door-disassembly-lock-mechanism-repair-intermittent-lock.html Legg merke til at i bakdøren er det IKKE en skrue, men to plasthylser som må ut for å løsne vinduet. OBS! Den "crazy" måten å få vinduet tilbake nevnt helt i bunnen av beskrivelsen funket helt fint selv i kaldt vær! Det tok ca. 1 minutt og man slipper å lage strips-og skive verktøy osv. En av de få positive overraskelsene. DEL 3: Når du har åpnet døren så er det på tide å reparere det ytre håndtaket. Det er som alle beskriver veldig enkelt så lenge du passer på EN VIKTIG DETALJ, nemlig å holde håndtaket ute når du skal ta va det dekselet i bakkant. Det gjorde nemlig ikke jeg i starten og jeg trodde noe var ødelagt og jeg holdt på å ødelegge skruen helt. Når dekselet er av er det bare å fiske ut vaieren og legge den på plass i sporet. Lurer på hvor lenge den sitter på plass, men nå vet jeg at det er enkelt å fikse. Satser på at jeg ikke gjør samme tabben med barnesikring igjen. Så er det "bare" å skru alt sammen igjen. MEN SE HER: Noe av det siste jeg fant på nettet var denne videoen om hvordan du kan åpne døren utenfra når barnesikring er på og håndtaksvaieren er av: http://www.youtube.com/watch?v=MNg18qaYU9o Om du får dette til er oppskriften som følger: 1) Utfør trikset i videoen 2) Skru av barnesikring 3) Fiks håndtaket utvendig Om man gjør alt korrekt kunne hele problemet vært løst på 5 min!! Og dette ville Møller ta 7000 kr for uten å kunne garantere at de ikke ødela døren!!
  8. Beklager sen respons angående denne. Kjøpte delen hos Møller (ikke alle der som visste at den fantes, eller kunne finne den i systemet). Så først nå at jeg hadde fått svar her. Selve utførelsen var svært enkel. Tips: Du trenger bare løsne EN skrue for å ta ut seterygg.
  9. Heisann! Jeg har selv ikke Toyota, men kommer med et spørsmål fra sidelinjen. Min mor har en Yaris Verso som ble kjøpt ny i 2005 (antar det er 2004-modell siden det var den siste Yaris Verso'en?). Jeg har søkt litt rundt etter info om det er mulig å sette inn et barnesete med isofix i denne bilen og får frem noen ymse treff om biler til salgs som faktisk har feste, men ingen close-up bilder av hvordan dette ser ut.. Jeg klarer ikke helt å se dette for meg. Til sammenligning har jeg en Passat hvor jeg selv innstallerte selve festet og der var det en solid bøyle med de mindre isofix-bøylene på. Denne ble skrudd fast i metallplaten som ligger rett bak mellomrommet mellom sete og seterygg. Men på min mors Yaris er dette mellomrommet i "friluft" siden setene er festet kun til gulvet. Da jeg tok en rask titt i julen fant jeg ut at det er en tynn metallstang mellom setepute og seterygg. Er dette noe et isofix-feste kan monteres på, eller er det faktisk et isofix-feste i seg selv? (har vanskelig for å tro det). Eventuelt hvordan ser det ut når isofix er installert i en slik bil? Sitter det festet i gulvet? Kort sagt så lurer jeg på om det er noe håp om å bruke et barnesete med isofix i en slik bil, eller om man må nøye seg med beltefestet sete? Blir utrolig takknemmelig om noen kan svare meg
  10. Når jeg søker på nettet finner jeg et par tråder fra diverse forum der dette diskuteres og gjengangeren er at det er lett å montere (jeg har selv sett skruehullene i min bil) og at det koster ca. 800 - 900 kr. Men når jeg prøver å søke etter selve produktet så finner jeg ingenting. Har forhandlere sluttet å selge dette? Disse trådene er gjerne noen år gamle. Fant ingenting på Møller, bilxtra eller VW nettbutikk. Begynner å bli litt bekymret. OBS: Jeg snakker ikke om det som kalles isofix base, men selve festet som kunne ha vært levert som utstyr i bilen (nå tror jeg det leveres med alle), men altså ikke i min stasjonsvogn 2005-modell. Noen tips?
  11. Heisann folkens. Som dere forstår så har jeg utsatt denne jobben over et år nå. Men nå er det tid for å få en liten pode til jul, så det som har vært et overkommelig problem blir etterhvert mer kritisk når man skal inn med barnesete + passasjerer osv. Anyways. Her er status: Dørtrekket på innsiden er av. Dette gikk problemfritt dog med en del knoting, men ingenting er ødelagt. Skruene på metallplaten er ute og jeg får inn en plastkile rundt hele veien, men platen sitter fast og jeg får kun åpnet noen millimeter. Herfra er det et mylder av meninger på nett. Alt fra folk som mener det er umulig til kompliserte beskrivelser på hvordan man frigjør vindusheis og tar ut vinduet osv. Så mitt spørsmål nå er om det finnes et triks for å få tvangsåpnet døren ved å stikke inn en vaier/krok e.l. eller en metode for å få åpnet platen akkurat nok til å nå et stag som jeg kan trekke i uten å fjerne hele platen. Eventuelt vil jeg ha tilbakemelding på at dette er en trygg plan for å frigjøre vinduet (for folk som har gjort dette før): 1) Ta av gummideksel til "kikkehull" (ser ut til å være kun ett på bakdør). 2) Rulle vinduet ned til skrue er synlig i hullet. 3) Tape fast vindu til karm for å holde det på plass. 4) Løsne skrue. Er dette nok til å kunne løsne platen og komme til det tidligere nevnte staget for å tvangsåpne døren for deretter utføre resten av operasjonen? Tingen er at jeg har lyst til å klare dette uten å ødelegge noe og betale i dyre dommer på et verksted, så jeg er litt forsiktig før jeg hopper ut i det. Mens jeg venter på et skikkelig godt svar skal jeg eksperimentere med McGyver-metoder med ståltråder og lignende:)
  12. Takk for gode svar. Spesielt det du forklarte Beinet1 høres ut som akkurat det problemet jeg har. Det har ikke noe med låsen å gjøre tror jeg, men selve håndtaket går lenger ut enn det skulle så det høres ut som at det kan være en wire som har løsnet ja. Skal på bilferie nå med tett program. Skal vurdere om jeg prøver dette underveis eller hjemme om et par uker med god tid + verktøy osv. Det er mulig jeg kommer tilbake med spørsmål om jeg står fast. Testet dytte fra innsiden-trikset med en som trekker fra utsiden, men det rikket seg ikke. Skal komme tilbake med løsning om jeg klarte å fikese det.
  13. Hei. Her er situasjonen: For en tid tilbake oppdaget jeg at det var problemer med å åpne venstre bakdør på min Passat 05 mod stasjonsvogn. Håndtaket føltes litt løsere og jeg fikk kun åpnet døren ca. hvert 5. forsøk. Jeg var da så dum å fikle med barnesikringen og satte den på. Etter dette kan døren hverken åpnes fra (selvfølgelig) innsiden eller utsiden. Jeg ringte og snakket med et verksted og de hadde en skyhøy minstepris på å fikse sånt. Når jeg tenker etter kan det hende at de misforsto litt for de nevnte saker hvor døren har gått i vranglås og sånn jeg ser det så reagerer selve låsen. Det virker som det er noe som har løsnet i forbindelse mellom håndtak og åpnemekanismen. Før jeg ringer tilbake for å korrigere detaljen og i beste fall bare få en litt bedre pris vil jeg prøve å se hva jeg kan fikse på egenhånd. Er dette noe man kan løse uten å gjøre inngrep på låsemekanisme osv? Det koker ned til to alternativer og to spørsmål: 1) Finnes det noen måte å få lirket opp barnesikringen uten å åpne døren? 2) Finnes det noen måte å få åpnemekanismen til å reagere enten ved å fikse noe ifbm håndtaket eller ved å få døren til å åpne uten bruk av håndtaket? Jeg ser for meg at alternativ 2) er mest realistisk og en løsning av dette vil uansett kunne løse alternativ 1). Jeg er interessert i alle typer triks og tips som kan løse dette uten å gjøre store inngrep. Gjerne nevn "selvfølgeligheter" om du vet om noe jeg allerede burde ha prøvd. Takker for alle seriøse svar :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår