Gå til innhold

daffaen

Bruker
  • Innholdsteller

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av daffaen

  1. Ja ok :) kjekt og vite. men var det slik at cyt kassen har bredere første gir og flex aksel ? noe cbl ikke har ?
  2. Quattro73: Diesel kassen er ikke den make til CBL kassen da bare lengre utvandring på 5-6 gir ? 1.2.3.4 er make til CBL ? lurer selv på og gå over til diesel kassen for og få lavere turtall på motorvei. nå skal vet være sagt at jeg kjører med oppskremt RS2 oppsett
  3. ser denne tråden er litt gammel. Jeg hadde samme problem på min S6. feilen kan være meget vrien og finne ikke nødvendigvis at den går med slangene eller koblingene men kan være inni selve sylindrene. rett og slett at membranen er sprekker i. enkleste måten er og holde foran luftehullet på sylinderen og kjenne der om den suger eller blåser falsk luft noe den ikke skal gjøre etter den har nådd posisjonen i åpen eller lukket stilling. Hos meg var det rett og slett "sylinderen" i bakluken som lakk. når den sto i en posisjon så knep den igjen sprekken i membranen. når den kom i andre posisjonen så blåste den luft ut.
  4. har du sjekket at pumpen er rett koblet med tanke på pluss og minus ? på min var det den ledningen som er "jordings fargen- grønn og gull som var plusen da jeg målte strømen. har du sjekket at kontakten er skikkelig kobblet til på tank lokket med kontakt gjennomføringene? den må klippses helt i lås for og få kontakt. får ett klikk når kontakten er skikkelig på på undersiden. samt kontakten på oversiden også må klikkes på plass.. pumpen vil du kunne høre om går om du sitter på tenningen. event ta av kontakten på toppen av tanken og måle om det er spenning bak.
  5. jepp som tenksten sier. har ett stykk bensintank til audi quattro C4 karosseri som jeg gir vekk. tanken er ikke noe pent syn. og JA den lekker bensin og tanken er meget rusten. men den var bare lekasje på ene siden framme på venstre side. for en som som er litt nevenyttiger det fult mulig og fikkse tanken og få noe brukanes ut av den. tanken må hentes. og er lokalisert i bergen.
  6. den svir. nei jeg pleier aldrig trekke det noe volsomt til. gjør bare mer skade med tiden en godt. opplevde det samme på min også. jeg måtte trå til såpass at jeg lettet bilen opp i søylebukk. satte pipen på og tok tak. jeg ga meg når skafte knakk. måtte til med rørtang og 1 meter langt rør og vri det av. aldrig i verden om jeg trodde det skulle sitte så volsomt.
  7. råder deg til og følge rådet fra Quattro73. og bytte olje på de motorene er enkelt og kjapt gjort. jeg kjører på 5W-50 helsynt olje fra mobil 1. den oljen koster litt men funker. på motoren min forsvant ventil tikking og motoren begynte og bruke betydlig mindre olje. og blårøyken som var tidvis kraftig under akslerasjon forsvant tilnærmet helt.
  8. kan seff høre litt rundt. men du får kjøpt kam verktøy hos mekonomen. jeg betalte 890 for mitt sett. da får du med låse skruen til veiven og låseverktøyet til kammene. tror ikke dette ligger i nettbutikken deres så man må ringe og spørre etter det.
  9. kan høre med norskbildelesenter. mekonomen. eller møller.
  10. Bak løsner de som regel fint. Framme derimot. Der sitter de som fy. Samtlige sensorer jeg har forsøkt og ta ut. Uansett hvor forsiktig jeg er så ødelegges sensoren enten ved at de knekken eller lednings brudd inni.
  11. jeg hadde nylig samme problem på min audi. men den trenkte ikke gå mere en noen min så gikk den fint. jeg fikk etter en uke erfare hva som var feilen og det viste seg og være bensinpumpen som skar seg. på fornånd var det slike problemer som du beskriver og det var ikke noe problem da den var varm/ lunken. bare når den hadde stått. det viste seg og skyldes at pumpen ikke leverte den mengden bensin motoren trengte pga dårlig virkningsgrad. så måtte prøve å starte flere ganger før den startet så pumpen hadde fått tilstrekelig med trykk. pumpen skar seg etter en uke med tussa kjøring og bom stopp på motorveien. slepte bilen hem og byttet pumpe. siden da har det ikke vert ett feilslag. på samtlige av mine audier har bensinpumpen røket på mellom 216.000 og 233.000. typiske tegn før pumpen ryker som jeg har erfart er at du hører pumpen gå når du sitter inni bilen. den "knurrer" litt mer en normalt. tung startet når bilen har stått litt. og går litt dårligere.
  12. pumpen ser ikke helt make ut. jeg fant en pumpe på ebay som ser make ut. legger ved en link så kan man se bildene i annonsen hvordan pumpen ser ut http://www.ebay.com/itm/Audi-90-1995-Brake-ABS-Pump-ECU-4A0614111A-/320724664706?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4aacae0182
  13. I dag har jeg jobbet litt videre med abs'n. egentlig ikke kommet noe lengre. har testet rele'ne som sitter på abs pumpen. de virket fint. målte spenning inn på pumpen og det var det. eneste jeg har oppnådd i dag uten og egentlig vite hva jeg gjor var og få lyset tilbake med full styrke i abs lampen. Jeg har forsøkt med diagnose men vet ikke hvor avansert det er på de bilene her i forhold til den. eneste var at jeg fikk opp en feilmelding at det ikke fikk kontakt med modulen. om det er pga at det er gammal bil og slik diagnose ikke støttes eller om det skyldes noe mer vet jeg ikke. en liten oppsumering på hva jeg har gjort sålangt målt alle abs sensorene. samtlige lå på 1249 ohm i snitt. byttet jordingskabel fra ramme til abs motor. Var tendenser til tæring på den. målt og testet rele'ne på abs pumpen. 2 stk. (de er ok) hatt av kontakt og målt spenning på kabel som går inn til abs pumpen. var strøm på 2 ledere (røde) som jeg antar er strøm til pumpen blandt annet. de andre målte jeg ikke. byttet hjerne på abs'n den under baksete. målt samtlide sikkringer inni bilen på siden av dashbordet. alle ok same greiene enda. noen ide på hva jeg skal gå videre på ? ligger det noen andre rele'r andre steder? event sikkringer? tips og råd motas med stor takk.
  14. då var bremselast ventilen byttet. nå ser bremsene ut til og fungere utmerket. ventilen lakk venske mye og bar tydlig preg på årene den har hatt på bilen. pakningen var dårlig og sikkert kommet rusk og drit inni. var forøvrig en 4 timers kamp og få av de gamle rørene. når det gjelder abs'n sliter jeg. Jeg har målt alle sensorene de ligger på 1249 ohm. feilen er der forsatt. forsøkte og bytte hjernen til abs'n som ligger under baksetet men samme problemene enda. jeg oppdagen da jeg holdt på at når tenningen på bilen sittes på tenner ikke abs lyset men etter 3-4 sek kan man se at det gløder veldig svakt. starter jeg bilen er det forsatt det samme. bare gløder. trykker jeg på abs knappen er det ingen funksjon i den lengre. normalt kan man slå på og av systemet og det syns med at abs lampen tenner og slukker. men det er ikke noe som skjer. når jeg dro ut kontakten på hjernen var det svart i abs lyset som det normalt ville vært. jeg så på pumpen og på min a6 har jeg en litt anderledes pumpe med en kontakt på selve pumpen. men denne audi 100'n går ledningen fra pumpen og inn i bilen. noen som vet om denne går helt bra til hjernen da eller om det ligger noe form for kontakt på insiden? noen tips og råd til hva jeg bør gjøre event gå fram? jeg har tro på en form for jordfeil eller noe. de feilene som har oppstått har kommet etter at blien sto i ro i lengre tid uten strøm. litt fustrerende da dette er siste pungtet på mangel lappen.
  15. stemmer. er forskjell på høyre og venstre bak. hos naf sa han det var 0 i respons på venstre siden og bra på høyre. jeg gjord som du sa og satte trykkluft på. med 1 bar. jeg oppdaget da at lasteventilen svetter en del. det gjor den ikke tidliger før jeg skrev inn her. etter jeg har rislet og bevegd mye på ventilen og trødde inn pedalen fikk jeg bevegelse i calipperen men hvor mye kraft vet jeg ikke. jeg tar og bytter ventilen nå til uken igjen så får vi se om det problemet løser seg da. når det gjelder abs'n skal jeg ta en titt på den og få målt sensorene :)
  16. Jeg holder på og skru litt på bilen til min søster og fikk på eu kontrollen ugjevn bremse og håndrekk på samme aksel på mere en så og så mangen prosent. nå er skiver og klosser byttet og calipper bak på fører siden byttet. da jeg var ute på etter kontroll nesten alt bra. men fikk omtrent 0 i utslag på bremsen på fører siden. passasjersiden funket som gull. jeg tenkte med meg selv om jeg hadde glemt og vaske av noe fett eller noe og føk hjem igjen og vasket og styrte på. for ut igjen og samme driten en gang til. jeg har luftet til den store gull medalje og pøst gjennom nesen en liter med bremseveske. ikke noe luft og registrere. noen ide hva som kan være? bremse last ventilen hang litt i det jeg senket bilen nedpå men tok på den så løsnet den igjen. også abs lyset. det er periodisk. kommer plutselig på og blir på. men kan like fort forsvinne igjen. når abs lyset er slukket og jeg trår til på bremmsen så er det ikke noe futt i abs'n. hva skal event omen ligge på om jeg tar ut og måler sensorene?
  17. tverstaget er festet i rammen på bilen på ene siden og i bakstillingen på andre siden. denne holder bilen stabil sideveis. men opp og ned bevegelser kan lage knakelyder.
  18. Stemmer det. bare jeg som husker litt dårlig. 2 av hver :) jeg hadde hovesaklig problemer med de bakerste som også holder bærearmen. er ikke de letteste og få øyepå siden alt ligger sjult.
  19. Har du sjekket foringene i tverstsget bak? Det er ett velkjent fenomen når de begynner og knake. Er ikke lett og framkalle lyden ved og hoppe eller rugge på bilen. Men på en fartsdump. Jada no problem. forøvrig sitter den foringene i rammen som holder hele motorvangen og forstillingen på plass. Den er festet med en bolt gjennom bærearmen og mellom Vangen og rammen er den festet med 3 bolter på rammen. Denne kan lage lyder om Den blir slitt. Mener og huske at det er 4 stk sv disse
  20. Problem løst. Byttet bensin pumpe og maskinen startet med det samme. Hele jobben tok en knapp time :-) Årsaken til start problemene viser seg og være dårlig virkningsgrad på Pumpen og en type tilbakeslagsventil i Pumpen. Årsaken til motorstopp var enkelt og greit Pumpen som havarerte. Når jeg tenker meg om var syntomene mye det samme som da den røk på den gamle audien jeg hadde. Når jeg tenker etter kunne jeg normalt ikke høre Pumpen men siste tiden før den røk kunne jeg høre den. Samme denne gangen.
  21. Jepp. Får begynne på mandag når jeg går på 3 uker fri :-) må få bilen ut i verkstedet også :-)
  22. yess da. da var diagnose tatt. forsøkte flere ganger. diagnose programmet finner bil og motor osv men når søket er ferdig er det ikke registrert noen feil koder. så da er jeg like langt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår