Gå til innhold

Hva er det skumleste/farligste du har opplevd bak rattet?

Ranger emnet


Jens

Anbefalte innlegg

Kjørte fra Tromsø til Narvik (skulle på LAN) med en VW Caddy 1,4 eller 1,6 lastet med 8 PC'er med tilhørende skjermer og alt annet tilbehør. Har en kompis med meg, og kjører i følge med to andre biler. De andre kjører forbi en lastebil i Salangsdalen, og jeg legger meg også ut. Det er en svak høyresving på stedet, og grei sikt fremover, så jeg legger meg ut, og skal kjøre forbi. Plutselig har jeg en Skoda Octavia (tror jeg) i mitt kjørefelt alt for nært foran meg, og jeg er kommet så langt i forbikjøringa at jeg har fronten på Caddyen like langt fremme som på lastebilen. Den elendige Caddyen gikk bare SÅ elendig, og jeg var for langt i forbikjøringa til å bremse. Møtende bil bråbremset, og det samme gjorde lastebilen, og det var antakeligvis det som berget livene våre. Kom meg akkurat inn foran lastebilen med mikroskopisk klaring til dén og den møtende bilen. ALDRI i hele mitt liv etter det har jeg engang TENKT på å kjøre forbi hvis jeg er det minste usikker på om det er helt klart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 173
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Til tross for at jeg vil være den første til å innrømme at jeg vanligvis kjører som italiener på crack har jeg i løpet av mine 9 år med sertifikat ikke opplevd noen virkelige 220-i-puls-nestenulykker/skikkelige kræsj.

 

Den største hjertebanken jeg har fått i noen bil var den gangen i '97 da jeg for en gangs skyld fikk fravrista fatter hans '88 Accord for å kjøre til Haugesund Maritim-Tekniske vgs. i stedet for å måtte ta loser-cruiseren.

 

Kombinasjonen sol/perfekte veiforhold (dette var sent på våren), lettere forsoving og før nevnte kjørevaner gjorde at jeg lå godt oppunder 70 det siste strekket langs Kaigata (50-sone) før svingen ned til HMT.

 

Idet jeg kommer over bakketoppen etter Texaco-stasjonen (120m fra skolen eller noe.) står selvfølgelig onkel blå der med laseren sin. "Faen!" tenker jeg idet jeg hogger i bremsene.

 

Men jeg øyner et desperat håp: Snutfaen står på høyre side av veien akkurat der jeg skal svinge til venstre for å kjøre ned til skolen. Det er da logisk å anta at de har satt opp stoppunktet lenger inn mot sentrum, hvor jeg jo ikke skal.

 

"Jævla fitta i svarte forpulte helvete!" legger jeg til idet jeg svinger ned mot skolen og ser at parkeringsplassen kryr av snut.

 

Med visjoner om siste rest av stipend og dimmepenger flakse avgårde med små vinger kjører jeg inn på plassen, men ingen av purkejævlene så mye som ser på meg engang. Så jeg finner en ledig plass, skrur av motoren og går ut av bilen. Fremdeles ingen reaksjon fra lovens lange arm. Fyrer opp en røyk og går mot inngangen til skolen. Fraværet av "stopp i lovens navn" eller lignende ropt i min retning fortsetter. Det går sakte opp for meg (også basert på senere opplysninger) at onkel faktisk er på stedet utelukkende for å huke mopedister med mer mekaniske kunnskaper enn godt er. Og dem er det mange av på HMT.

 

Så enten gadd de ikke engang måle hastigheten min nedover Kaigata, eller så var bilførere ganske enkelt ikke prioritert den dagen. Men den røyken smakte ufattelig godt likevel...

 

Jeg har til dags dato aldri fått et eneste forelegg for fart, rødt lys eller noe som helst. En eneste parkeringsbot (som gikk til eieren av bilen jeg hadde lånt) er den eneste flekken på mitt rulleblad. Kanskje derfor jeg har så drit dårlig flaks med damer: Alt er brukt opp på kjøringa...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på vei til et fergeleie et eller annet sted.. lurer på om det var på vei fra Bodø til det fergeleiet nordover som krysser over til Lødingen.

 

Det er jævlig mange tunneller og greier og elendig vei, på tur ut av en tunnell ganske langt opp på et fjell, det regner og er kjipt, og jeg har en trailer foran meg. Så ser jeg at det er ganske grei strekning, så jeg legger meg ut og skal forbi, i full-lastet bil med 90hk.

Det går ikke akkurat unna, nei.

 

Så viser det seg at denne traileren er sinnssvakt lang.. vi er på en måte på tur ned en slakk bakke, som så går oppover igjen.

Nederst i "juvet" så er det masse vann som har samlet seg, og omtrent der er vi på midten av traileren.

Da får vi en sinnssvak vannplaning i ca 130, og det var utrolig nært at vi holdt på å havne under traileren.

Heldigvis fikk jeg rettet opp, og kjørt videre..

"The vast majority of the net is made up of educated individuals. What will happen when just anyone can log in?" - J. C. Herz 1994

"Nothing's foolproof to a sufficiently talented fool." -James Hannah

Jeg ignorerer nomix's meningsløse innlegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skummleste ja..

Det må vel være den gang jeg satt på med en kamerat. I en Opel rekord med 3.0 senator motor i. Var i fjord vinter. Jeg og han drev å kjørte "glans" :) Vi fant ut at vi måtte teste den på "sannom - Strandtorget strekka :) Er vel den berømte strekka i lillehammer som alle tester bilene sine på. Så vi dro i veien og vegen var bar å fin. Vi hadde nesten 200 inn i tunellen da kjente jeg at bilen begynte å skli inne i tunellen, (det var frysipå i tunellen, var lite islag oppå asfalten), tunellen er i svak h sving. kjente at kameraten min ikke fikk gjort en damn shit med bilen, den bare ville ikke lystre på rattet. Vi sklei inn i sia på tunellen med ræva i rundt 180 tenker jeg, men alt gikk så sakte for seg liksom, bevegelsen, så vi sklei bare inntil tunellveggen og ut av tunellen. Fikk retta opp da vi kom ut av tunellen, men da var vel farten redusert til 60-70, dette er ikke noe lang tunell vi snakker om her. MAX 200 m tenker jeg. og takk for det. Eneste som skjedde var at bakskjermen og baklys + bagasjelokk ble herpa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg holdt på å kræsje i ei kjerring som hadde plassert bilen sin rett over en bakketopp i mitt felt. Lå i 90 da. Selvfølgelig måtte det komme en bil i motsatt kjøreretning, så jeg sto på bremsa nok til å akkurat ikke gli på hjula mesteparten av tiden. Er enda 17 år i 84 dager til, så dette gjalt altså øvelseskjøring. ;) (ellers hadde det skikkert smelt da farta mi ville vært høyere).

- Volvo 240 '88

(x) BMW 520i '91, Opel Astra Stv. '96, Mazda 929 '84, Mazda 929 '84, Mitsubishi Pajero '85, Ford Escort 1,6 CLX '90

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er bare ung jeg :P Har ikke fått meg kjøretøy ennå, så har ikke så mange skumle erfaringer..

Men dette er det skumleste jeg har vært med på..

Brodern henta meg med en Lånt Granada.. Kjørte nedover en bakke, i 70 eller noe sånt.. (Bakken ved fossegrenda, Trondheim) Er jo en eneste sving den bakken, så vi så ikke mye rundt hjørnet..

Plutselig, frammi der, kom det en trailer ut på veien, blokker hele..

Brodern bråbremser, ble laaaange bremsespor, og kjørte inn i en buss-stopp-fortøus-kant, bremsa godt da, og kom oss rett bak traileren som hadde kommet seg ut av vår fil (var bare såvidt).. Ble et solid hakk i felgen, men vi kunne kjøre videre.. Da pumpa adrenalinet godt.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skumleste jeg har opplevd er for en god stund siden, vi kjørte hjem, hadde vært på BMX banen på sviland.. Der kommer det en rød seat i ganske høy fart, sladder frem og tilbake på veien i begge kjørefelt, mamma bremsa så mye hun greide.. det var ca 10 cm mellom oss og den bilen.. rett etterpå sklei den over veien og rett inn i en stor stein. Føreren rygga seg ut fra steinen (nesten på oss) og tok kjørte som hælvett vekk.

 

 

-rolfi :)

-rolfi

xbox gamertag: rolfii

-BMW E28 528i

-BMW E21 320/6

-BMW E32 750i

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skumleste jeg har prestert hittil er å snurre på offentlig vei i 140 med CRX'en (skulle rekke ferga og slapp gassen i en sving)

 

Det farligste var da jeg trasja CRX'en i rundkjøringa. Hadde vært kjipt å tatt med seg nok en bil eller person i uløkka gitt. (Noe snuten sa 764 ganger mens han søyt og spurte og grov)

 

Ellers så kjører jeg pretty neat...prøver å tenke på at det er oki at jeg dreper meg sjøl, men det er verre om jeg krasjer med noen som ikke har gjort en dritt for å få en bil i trynet...om dere skjønner...

Memb. of No Brain Racing Team

'93 Nissan 200sx s13

Styremedlem http://www.200sx-ogn.org

Admin på http://www.club-honda.org

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Originally posted by rolfi

Skumleste jeg har opplevd er for en god stund siden, vi kjørte hjem, hadde vært på BMX banen på sviland.. Der kommer det en rød seat i ganske høy fart, sladder frem og tilbake på veien i begge kjørefelt, mamma bremsa så mye hun greide.. det var ca 10 cm mellom oss og den bilen.. rett etterpå sklei den over veien og rett inn i en stor stein. Føreren rygga seg ut fra steinen (nesten på oss) og tok kjørte som hælvett vekk.

 

 

-rolfi :)

 

Hørtes svært ustabilt ut.. For en tosk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var vel den gangen vi holdt på å kjøre ned en politimann som hadde laserkontroll på veien før vålerbanen 2002:)

 

2 biler (jeg var passajer i den første bilen)

 

Vi kom kjørende fra elverum sentrum.. siden vi kjørte først inn til våler, og fant ut av vi måtte helt inn til elverum for å ta ut penger i minibank så var vi drittlei av å kjøre den veien.

 

Så på vei tilbake fra elverum og innover til Våler. Begynner å kjede oss vi kjører innom hver eneste busslomme sånn små forsiktig. hadde vel ca 10-20 km/t over fartsgrensa max for vi vet det er kontroller langs ved Våler, men siden vi hadde kjørt veien engang så så vi at det ikke var kontroll.

 

Så plutselig ser vi ett eller annet sitter/står på en bussholdeplass. Jeg sier til kompissen min at det er en gammel kar i rullestol. han sier at det er en som sitter på en krakk. Så vi bestemmer for å skremme han/hun litt. Kjører inn i lomma i 100 km/t i 80 sone. og når vi er 5 meter foran han ser vi at det er Onkel blå som sitter med Laseren rettet RETT mot oss, og han kaster seg selv ut i busken og vi kaster oss ut av lomma.. og Inn kommer kompissen Bak i den andre bilen som ikke så noe av dette... Og så kaster han seg ut.. Etter ca 30 sekunder begynner vi å se blå lys bak og vi sitter å prøver å finne på en unnskyldning.

 

Vi kom fram til at vi skulle gå for den at vi trodde han vinka oss inn.. siden han flaksa sånn med armene og så skjønte vi ikke stort når han hoppet til siden:)... ro ro til fiskeskjær:)

 

Vi slapp unna med en lite blås i alkomålern og en advarsel..

 

Vi hadde Lættis fra det stedet og helt inn til Våler og det var 15 min kjøring:)

 

(dette var ikke noe skremmende opplevelse, men adrenalin til de tusen, trodde jeg skulle kjøre hjem)

-02 BMW e46 318i Cabriolet m-tech II Bilde

-94 Ford Mondeo stv 2.0i zetec [solgt] Bilde

-90 Ford Sierra DOHC Sparco Edition [vraket] Bilde

-84 VW Golf II [solgt] Bilde

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår