Jump to content
Bilforumet.no

Øyvind Ryeng

Bruker
 • Content Count

  4968
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Øyvind Ryeng

 1. Jau, det er F22A'en jeg fraktes rundt av nå om dagen. Høvelig lita kvern egentlig, holdbar, billig og lett å vedlikeholde. Oppskalert D16 SOHC m/ balanseaksler, praktisk talt. "Big block" vettu'. [smiley som blunker]
 2. Jo, det sies at SHS fyller gass, men det sies også at SHS tar seg bra betalt. OBS: Jeg har ikke fått noen bekreftet pris, bare hørt ryktene. Selv har jeg vært i kontakt med Bernt på Ross AS på Lyngseidet, men han fyller vanligvis småflasker til snøscooter, ikke 10-lb flasker som jeg har. Prising = ?
 3. Joda, jeg har hatt denne Accorden en god stund, men jeg hadde en nesten lik 2.0 i en hel måned før jeg kjøpte denne. Jeg liker Neptune meget godt; programmet og hardwaren er rimelig fleksibel og oppfører seg forutsigbart uten overraskelser. Selv blir jeg selfølgelig å programmere Neptune til å styre lystgassen, hovedsaklig grunnet automatisk ignition retard som er svært kjekt. Da kan man i ro og mak (?) forsiktig heve tenninga etterpå mens man finjustérer fuelverdien samtidig som man inspiserer tennpluggene på ulike lastpunkt. Det skulle være dét som trengs for å unngå å havarere maskinen. (Den umappede) B20A-Preluden lystgassanlegget kom fra ble plutselig fri for rådelagre; kan dette kanskje ha noe å gjøre med opp mot 30 grader fortenning kombinert med 75-hesters dysing?
 4. Øyh, står til 'a? Hva skjer i din ende av verden? Kjører Neptune på min '93 Accord 2.2i. Status: 100% original motor (utenom "mapping" og Bisimoto stg. II trimkam og ventilfjærer). Grenrør fra Bisimoto ligger på hylla, 2,5" rustfri eksos hentes på Posten onsdag 18.05 og NOS single-fogger vått lystgassanlegg med 75-hesters dysing trenger montering, flaskefylling og (re-)mapping. Jeg har også ei Walbro 255 (LP) bensinpumpe liggende og støve til jeg dropper tanken og hiver den på plass.
 5. Rask googling viser: K20A: 124 kg. F20C: 127 kg. Dette er da "hear-say", ikke oppgitt om dette er med utstyr/væsker. K20'en og F20/F22'en er egentlig de eneste interresante firesylindrede da de roterer rette veien. Da sparer man de tusenvis av dollar G-Force tar for GF5R-girkassa som snur rotasjonen på drivverket.
 6. Mad_Maxx: Hovedsaklig fordi det var veldig enkelt å bestille dem på nettsiden til Image Wheels, var ingen problem å få uansett størrelse eller finish. Four rings: Spotted! Har også vært på loding noen helger, årevis siden sist. Bakskjermene og bakfangeren ble "lakkerte" av den forrige eieren, men han var dessverre ikke akkurat noen Leonardo DaVinci. Fiksing er på to-do-lista, men prioriteten er montering av grenrør (bestilt), bygge eksos (ikke kjøpt eller påbegynt), montere trimkam m/ ventilfjærer (bestilt), samt ~75 shot lystgass (ankommet, men ikke montert eller fyllt). Får se hva jeg får gjort unna innimellom all scooterkjøringa i vinter!
 7. Hei karer. Her er noen screenshots av hvordan Neptune ser ut. Dette er programvare for å omprogrammere OBD-1 Honda innsprøytningshjerner ved hjelp av en såkalt Deamon fra Moates.net. Denne enheten tillater "realtime" mapping, ingen chipbrenning behøves. Neptune har for meg fungert helt knirkefritt bortsett fra noen ytterst få grafiske bugs (f. eks. under skalering av vinduer) og kan trygt anbefales. I dette bildet er bensinmappet synlig og jeg har pauset en datalogg under avspilling fra tidligere i kveld; her er det store mengder data å se på- og leke seg med. Samme, bare map for tenning. 2D-visning av bensinmappet, noe glatting behøves, se kurvene som går opp- og ned igjen. 2D-visning av tenningsmappet.
 8. Hei karer, takk for kommentarer og takk for sist, Hr. Skody. Jeg hadde en forgasseraccord i nesten en hel måned før jeg solgte den, den var nesten lik den jeg har nå bare 90-91-type. Denne '93 2.2i'en har jeg hatt i nesten tre år nå. OBD = Onboard Diagnostics, lavere tall = eldre. OBD-0: EFI med lite dildall. OBD-1: EFI med litt dildall, bla. a. lambdasensor. OBD-2a: EFI med mye dildall, diagnosekontakter, etc. OBD-2b: EFI med enda mere dildall. For bruk på ombygde "vanlige" Hondaer er det stort sett OBD-1 hjerner som brukes. Disse har "passelig" med features (les: kan sokles, chippes og mappe både bensin og tenning), er godt dokumenterte og lette å installere og bruke i de mest populære modellene. Nyere modeller kan bruke en "adapter harness" for å kjøre OBD-1-hjerner, og de fleste modeller etter ~2001 er avhengige av Hondata programvare for å funke (kan ikke bruke f. eks. Crome som er freeware). P-kodingen er en intern Hondakode. Mye av sakene på en Civic VTI er merket/stemplet "PR3", mye av sakene på en Civic SOCH VTEC er "P28", mye av sakene på en Civic basemodell er "P06", mye av sakene på en Prelude VTEC er "P13", mye av sakene på en Integra Type R er "P73" og så videre. Kodingen er mindre viktig, annet enn som semi-tidsbesparende i dagligtalen/forumpraten til oss "true believers" (les: fanatikere).
 9. Haha, åja Hansy, så du meg på loding igår? Var ute og kjørte et par timer, pakket sammen tidlig; rundt halv ett.
 10. Det må være flere år siden jeg har postet noe ontopic, men her er iallefall Accorden på nyfelgene. Image Wheels IFX, 8,5x16 ET+30, valsa foran og bak, 205/50-16. Det tok dem tre og en halv måned å lage disse, så de kommer seint men godt en knapp måned, halvannen før jeg kjører kjelken på låven for vinteren. Jeg blir antakeligvis å ta noen flere bilder, så jeg poster litt mere senere. Har forresten også montert en P75-hjerne fra en OBD-1 USDM Integra LS, soklet og montert Moates Daemon og mappet via Neptune, det er jævlig moro å begynne å få "dataspruten" godt kjørbar; har bare litt finpussing igjen (men prosessen er relativt enkel på en hittil dønn original motor).
 11. Glemte å poste siste "familiebildet". Ellers samme gamle; ingen ny hardware, skyter på offisiell trening rett som det er, og av og til også ute på landet når jeg er der. Folk sier .45'en min smeller noe så jævlig, men ladningen er jo bare akkurat nok til at funksjoneringen går feilfritt?
 12. Jeg tror jeg kan en del om det å velge å slutte å henge på visse forumer, og hva jeg kommer frem til er at det er ikke forumet som forandrer seg, men en selv. Det man interresserer seg for- og fokuserer på- er i en konstant forandring, og til slutt er man helt "ute av sync" med det online-miljøet man først var tiltrukket av. Pluss tilfeller av "cabin fever" da, der man blir steike sprø av å se de samme posterne poste nesten de samme tingene gang etter gang, dag etter dag, uke etter uke og år etter år. Jeg husker når jeg joinet forumet tilbake i 2003 etter at noen spammet en IRC-kanal jeg hengte på på den tiden; jeg var nesten en helt annen person da, ikke til å kjenne igjen for meg selv. Det jeg likte med Bilforumet da var den enorme bredden på merker og stiler, men spesielt prosjekttrådene den eldre garde postet; gjett om det var lærerikt for en amatør! I tilfelle noen skulle være det minste interressert, eller i det hele tatt husker meg (?), fokuserer jeg selv på følgende de siste år: (nei, jeg har da slett ikke begynt å bruke mindre tid foran PC'en selv om jeg ikke er så ofte på BF lengre, heller det motsatte :)) CB7Tuner, merkeforum for min type Accord fra 1990-1993 Honda-Tech, trenger ingen introduksjon (de er ikke "hella JDM tyte holmes, sh|ts whack like whoa y0" PGM-FI, Honda ECU-relatert forum Neptune, mer Honda ECU-relatert forum TotallYamaha, Yamaha snøscooter merkeforum GarageJournal, garasjeforum om bygging av- og livet i garasjen Home Shop Machinist, forum for metallbearbeiding/maskinering WeldingWeb, forum for sveising og sveiserelatért Electronics Forum (Dutchforce), generell elektronikkdiskusjon Freedomain Radio, podcasts og forum for filosofi/liberalisme Mises.org, podcasts og forum for økonomi/liberalisme etc. Alt det beste, gutter; men det var slett ikke med dét sagt at dette er siste post for meg!
 13. RA23 Celica, mener jeg. Kunne vært lavere, ja, enig der. Men jeg synes jo at alt alltid kunne vært litt lavere...
 14. Tromsø-området igår morges. Ikke meldt noe spesielt snøfall på langtidsvarselet heller. Snøen for komme når den kommer; snøscooteren er klar til bruk den også.
 15. Når Hondaen begynner å se slik ut: Gjør det seg virkelig å ha investert i en sånn en: Specs: Fra Bodé, 1991-modell, B230FB ~130 hk non-turbo, 351.000 på telleren, differensialbrems, NOK kr. 25.000. Jeg klarer ennå ikke å komme over det faktum at jeg faktisk har vinterbil i år. Med bakhjulstrekk. Bildene er fra 10 minutter siden.
 16. <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=ejQkLDm_iJA&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=ejQkLDm_iJA&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> Den siste der er 15x10 -44.
 17. Produktiv mandag. Måtte gjøre meg klar til tirsdagen; vi trener på pistolbanen tirsdager og torsdager frem til det blir for mørkt og den trasige innesesongen begynner. Pressa, tilfeldigvis midt inne i ladeprosessen: .357 Magnum. Frontier 125 gr. mykmetallbelagt Flat Point, muligens 36,6 mm OAL, S&B hylser, Federal Small Pistol Primers, 17,6 gr. Vihtavuori N110, semi-hard roll-crimp. .45 Auto/.45 ACP. Frontier 200 gr. mykmetallbelagt Flat Point, rundt 23,0 mm. OAL, (nesten for korte) S&B hylser, Remington Large Pistol Primers, 6,0 gr. Vihtavuori N320, mild taper-crimp. Etter utprøving idag ser jeg at denne ladningen soter bakover hylsene, altså er ikke trykket høyt nok til at ladningen utvider hylsemunnen helt inn til kammerveggen. Må prøve mere krutt, sterkere crimp eller dypere settedybde for å få opp trykket. Men funksjoneringen i pistolen med den steinharde rekylfjæra var upåklagelig.
 18. Word. Accorden går bare ikke i Grønnegata/rundt Skarven; klin umulig. Så hvis jeg skal råne må jeg kjøre uoffisielle ruter. Ikke si det til noen, men jeg har et øye på 3-delte Schmidt Revolution Modern Line i 8- eller 8,5*16. Liker ikke å komme med planer (eller idéer som kan bli tolket som planer). Plutselig dukker det opp nye forutsetninger/andre planer, opprinnelige planer frafalles og man blir stemplet som drømmer, skrytpave og spekulant. Så derfor sier jeg at jeg har et øye på de karene, men jeg er åpen for andre felger også. Såfremst de strekker ut 205'ene; dét er tross alt det viktigste.
 19. Synes jeg husker etter noen slik bil, ja. Men jeg er litt ukjent med rånestripa om dagen; har vært mye jobbing (8-4, ingen unnskyldning), skyting og sløving med PC'en. Kan det virkelig hende, *gisp* at jeg er utrånet?
 20. You know it! :) Denne kommer fra Ålesund, hvor jeg var og hentet den våren 2007. Det kan tyde på at bilen hadde blitt semi-bygget opp; det meste av f. eks. innfestingsdetaljer i bakre del av bilen var enten manglende eller ghetto-rigget (som nevnte støtfangerinnfesting). Kvaliteten på det arbeidet som er gjort ser ut til å være på nivå med det en ape diagnosert med ADHD+Downs+KreützfeltsJacobs+Parkinsons kunne klart å få til etter å ha blitt pumpet opp med en amfetamin&crack-coctail, men nå begynner jeg endelig å komme såpass langt at jeg nesten er oppe på OEM-nivå igjen. Det var ikke så skrekkelig galt, egentlig, (og jeg overdriver bra) men når selgeren gir seg et flyvende Helvete i å informermere meg om at bilen er skrudd (tilogmed av han personlig), da blir jeg litt skeptisk til hele bilen. "Hvis bilen er så rasskjørt og ødelagt her, hvordan ser den ut der, der eller der da?" For å øke forvirringen noe hadde jeg en akkurat lik 1990-modell i noen få måneder før jeg hentet denne 2.2i'en. Den var oppgitt i annonsen som en 2.0i 136-hester, men etter at jeg hadde landet på Gardermoen og busset meg opp i Gudbrandsdalen kom det for en dag at bilen altså var en 2.0 forgasser; mongolidet visste visst ikke att-eller-frem (men det er mulig det safa' med tanke på hvor rasende forbannet jeg var). 2.0'en ble kjøpt billig der og da, kjørt til Tromsø og solgt en knapp måned etter hentinga og aldri hørt fra siden. Gjett hvem som lærte seg å sjekke bilinfo-siden på Mekonomen etter den gangen? Det at man som bruktbilkjøper blir voldtatt i øret og utnyttet på det groveste gang på gang er selvfølgelig ikke noen sjokkerende nyhet for noen av dere, men jeg må bare nevne at det er en konstant irritasjon, siden man hver eneste gang blåøyd eter opp hvert et ord selgeren frøser ut. Sunn skepsis under bilhandling? Skjer ikke.
 21. Fikk ånden over meg på lørdagen og reparerte og lakkerte innfestingspunktene til støtfangeren, så her er noen parkeringsplass-bilder: Annet av interresse; jeg har også ordnet meg med Nardi Classic treratt med nesten samme diameter som originalt, Innovate LC-1 bredbåndslambdasensorkontroller + Moates O-meter, samt målere for oljetrykk, oljetemperatur (sensor ennå ikke installert) og kjølevannstemperatur fra SPA Design i England. Har også i bestilling nye baklykter som ser ut akkurat som de originale, bare med hvitt blinkelysglass. 16" hjuloppsett er, som nevnt, også på gang.
 22. La oss bare si det sånn at kjørekomforten har blitt noe redusert etter byttet over til coilovers. Har gått fra OEM-fjører på cirka ~2,5 kg/mm foran og ~1,5 kg/mm bak til Eibachs 8,0 kg/mm foran og 6,0 kg/mm bak, og Konidemperne demper en hel del mere i både bump og rebound sammenliknet med OEM. Idéen er å ha sleden stivest mulig, innenfor rimelighetens grenser (8/6 er ikke super-ekstremt sammenliknet mot gjennomsnittet på f. eks. Honda-Tech), for å unngå å slå nedi de duvende dumper man f. eks. finner på E6 nord for Skibotn-området. Per nå har jeg mindre enn en snusboks på høykant med klaring mellom bærebrua under motoren og asfalten, så nå må jeg nesten lære meg å kjøre forsiktig fra scratch igjen. Har liggende noen nye 16" dekk, så når de blir strekt over noen nye felger vil jeg få 10, kanskje 15 millimeter ekstra klaring under bilen, noe som sikkert blir å komme godt med. Det blir iallefall hyggelig å gå fra 1-finger-gap mellom dekk og skjermkant rundtom til 0-finger-gap. Ellers ser kjøreopplevelsen ut til å være god. Bilen virker mere responsiv og stabil, men før hjulstillingskontrollen, da jeg hadde rundt 25 millimeter total toe out foran, var den ikke noe særlig. Jeg spekulerer i at én av årsakene til at bilen virker mere stabil nå kan være at vinkelen mellom karrosseriet og veien gikk fra å være som kjeften til Pac-Man til en mere kileform, så nå flyter ikke bilen lengre på en luftpute under seg så snart speedometeret begynner å tangere 70-80. Stuk er gøy, men i følge skjermkantklaringen er bilen bare stuka forover knappe 5 millimeter, hvis dét. Må nok vente til jeg har fått montert bakfangeren på et skikkelig vis. Forrige eier har byttet bakskjermene på bilen til et eller annet uoriginalt grunnet rust, og det skal normalt være to firkantige festehull i de for å feste en festebrankett i plast som fangeren igjen skrus inni. På disse skjermene var det ingen slike hull, og forrige eieren hadde altså limt fangeren på bakskjermen med Sikaflex og brukt noen treskruer hist og her for å være sikker. Jeg var av med fangeren for å pusse rust og lakkere skjermkantene nå nylig (siden de hadde begynt å ruste etter bare én eneste vinter etter at den forrige eieren hadde "reparert" de), og jeg skal ikke påstå at det fristet meg å måtte pusse mere rust om et års tid. Det ble slipt, fosforsyrebehandlet, syregrunnet og lakket, så får jeg se om jeg klarer å bli kvitt det hersens rustspøkelset. Jeg skal også ha på en runde med 3M klar beskyttelsestape på selve skjermkanten for å prøve å hindre rustdannelse på grunn av steinsprutskader, så vi får se hvordan dét blir å gå. Så til nå har jeg bare akkurat nådd å få bestilt inn alt jeg trenger av OEM-deler for å gjøre bakfangerinnfestingen god som ny igjen; diverse branketter, plasklips og skruer. Men med fanger (og vasking!) kommer bilder; vær du sikker. Jeg har allerede dårlig samvittighet for å ikke bruke den fancy' Olympus E-3'en mere enn det jeg gjør...
 23. Ground Control coilovers på gule Koni Sport skrudd ned til 1-finger-gap mellom dekk og skjermkant på 15" med 55-profil. Total senking, målt med målebånd: 160 mm. foran og 60 mm. bak. Er det noen som har klart noe værre spissing enn dette?
 24. Send PM eller e-post, spam@oyvindryeng.net. Må passe 4x114,3. Tips om hvem som eventuelt kan ha noe sånt mottas også med takk.
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.