Gå til innhold

enda høyre bensin priser!?!

Ranger emnet


volvo242TIC

Anbefalte innlegg

Jeg er så og si helt enig med deg eriksmil! Beste er å bruke penger nå og forberede landet på fremtiden. Hva så om vi kanskje ikke har så mye penger i oljefondet til slutt? Vi ville brukt MYE mer enn det hvis vi måtte opprusta hele landet på en gang i fremtiden.

 

Eneste jeg ikke helt støtter er å hente inn for mye øst-europeisk arbeidskraft. Kan risikere at det blir mange arbeidsløse nordmenn da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 115
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Jeg er så og si helt enig med deg eriksmil! Beste er å bruke penger nå og forberede landet på fremtiden. Hva så om vi kanskje ikke har så mye penger i oljefondet til slutt? Vi ville brukt MYE mer enn det hvis vi måtte opprusta hele landet på en gang i fremtiden.

 

Altså, for å gjøre en ting klart, bare, som jeg glemte å nevne.

Dersom folk vil bruke oljepenger kun for å senke skatter og avgifter, gi høyere rente og gi folk bedre betalt, vil det gå rett på ræva. Dette er typisk egoistisk tenkning, og selv om den er egoistisk, vil det ikke engang gi noe lang-tidsmessig. Dersom alt opprustes, og viktigst av alt, mer statlig bidrag i oljeraffinering, vil de gamle oljepengene gi Norge sikrere, enklere, mer miljøvennlig, og ikke minst, mer effektivt oljeutvinningssystem, som vi vil tjene mer på i lengden. Greit nok at oljen en dag vil ta slutt, og noen vil kanskje hevde at, bruker vi oljepengene nå får vi dem aldri tilbake. Men, dersom oljeproduksjonen blir mer effektiv, frakten av oljen blir mer effektiv, produksjonen av olje-baserte industrielle varer blir mer miljøvennlig, ja, da bruker vi jo langt mindre olje på å utvinne det også. Oljeprisene vil gå yttligere opp, Norge vil tjene enda mer, og viktigst av alt, vi beholder den vitale oljen lengre. Hvis vi da i tillegg satser mer på E85 og E95, som inneholder 85% bioetanol og 15% bensin, og tilsvarende 95% og 5%, vil vi få enda mer ut av oljen.

Det største problemet, er at høyresiden vil bruke oljepengene, men den høyre side vil alltid være konservativ. Derfor vil de aldri gjøre noe så drastisk med oljepengene, mens den venstre halvdelen vil gjøre noe radikalt, men ikke vil bruke oljepengene våre.

Vi trenger rett og slett ett parti som tenker nytt og intelligent, som kan love det de holder, og ikke minst, være ett folkelig parti med kunnskap, intelligens og viktigst av alt, ha gjennomtenkte argumenter.

Dersom vi fokuserer mindre direkte på innvandring, men mer på modernisering, vil det meste løse seg. De finere og mindre fine strøkene vil jevne seg mer ut, ikke fordi de fine blir mindre fine og får mer skatt, men mer fordi det som før har ligget etter, blir mer modernisert. De dårligste betalte jobbene, og de farligste, vil bli mindre farlige og bedre betalte. Og med en helt ny infrastruktur, helt nytt oljesystem, og helt ny teknologi, kan Norge også være med på industrien, og jordbruket, vi vil tape til billigere land og områder.

Vi vil alle det samme, uansett hvilket parti vi stemmer. Vi vil beholde Norge på topp, slik det er nå (konservativt), men for å komme dit trenger vi en liten revolusjon (radikalt), som må til for at Norge ikke taper terreng den dagen oljepengene er slutt. Og den dagen må vi tenke tilbake, og se, at vi brukte oljepengene på moderniseringen vi den dagen vil ha hatt mye mer nytte av, enn litt personlig økonomi (som også vil få det bedre dersom Staten har det bedre).

'77 Toyota Cressida RX30 - '82 Toyota Corolla KE70 - '82 Toyota Corolla KE70 - '86 Volkswagen Golf Mk2 auto

'93 Volkswagen Golf Mk3 - '93 Daihatsu Charade G100 - '96 Volkswagen Golf Mk3 - '00 Toyota FunCargo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat det mener jeg og. Jeg har ingenting imot innvandrere, de kan være så mangt. Men jeg støtter langt mer de som lærer seg norsk, eller virkelig vil gjøre ett forsøk på det, enn de som ikke gidder. Familien har hatt hus på Kypros de siste 15 årene, i utkanten av en landsby. Jeg kan ikke mye gresk, og føler meg ganske hjelpeløs. Men jeg vil, og jeg skal lære det. Liker virkelig de folkene som lærer seg språket i ett land, og blender inn med kulturen. Ikke de som oppfører seg akkurat som når de er hjemme (derav mange Somaliere i Norge, og derav mange nordmenn i Spania). Riktignok er det å ta meg seg litt kultur ytterst genialt. Hva ville Norge vært uten Kebab, Pita, og annet som i dag er kultur. Nordmenn fant det ikke opp. En blanding av kebab og ski. Det er ett samfunn jeg virkelig er stolt av å leve i, med folk som både snakker norsk og engelsk, samt interesserer seg for fremmede kulturer, religioner, og mennesker. Og virkelig, virkelig opplever det selv, ikke hører det fra andre. "Innvanderer stjeler, derfor stemmer jeg FRP." Det er teit. Noen innvandrere har problemer med å tilpasse seg, kanskje også fordi Norge ikke gjør nok for at de skal føle seg velkomne? Hvis du som innvandrer blir møtt av ett land som vil sende deg og dine landsmenn tilbake til sult og nød, er ikke det særlig hyggelig. De tenker ikke slik da? Riktignok er det frivillig å bo i Norge, akkurat som det er frivillig å være medlem av dette forum, eller delta i denne diskusjon, men du vil gjerne tilbringe tid på forumet dersom du blir møtt med hjerterom, eller delta i diskusjonen dersom det er oppvakte mennesker som kan dele sine meninger på ett høyt, intelligent nivå.

 

Det er virkelig synd. En synd og skam at innvandrere stjeler. Det er en synd og skam at mange Nordmenn reagerer som de gjør. Mange innvandrere kan mye, og har full utdanning, men får bare ikke jobb p.g.a. navnet sitt. Bytter de navn til Ola Nordmann får de jobben med en gang. Jeg tror for eksempel en fra India, som har studert i New Dehli, og i Japan, er langt bedre kvalifisert, enn en som har studert i Oslo. Dette kommer jo også helt ann på enkeltindividet, men fremmede land har langt mer å by på enn det mange av oss tror.

 

Jeg har ofte blitt møtt med kommentarer på skolen av små barn, som spør "Hvilken hudfarge har jeg?". Jeg kremter, og svarer for eksempel at personen er mørk i huden, og blir da kalt rasist. Da bare vender jeg det andre kinn til, og tenker at, de har det nok ikke deilig, der de sitter på stjålne sykler og må hjem til problemer. Kanskje de klarer seg fint til den dagen de må stå på egne ben, men den dagen kommer. Og dersom de er uforbredt, ender det meget, meget dårlig.

 

Det er nesten som å gå uten å dusje på 2 uker, stinke svette, få høre at du stinker svette, og kalle det mobbing. Har du tilgang på en dusj, kan du gjerne avse 5 minutter to - tre ganger i uken. Hvis ikke, har du fortjent en litt irritert kommentar.

 

Det jeg kanskje prøver å si, er at vi alle må ta ett valg. Vi må alle behandle hverandre med den respekten de fortjener. Alle er garantert flinke i noe, vi må bare finne ut hva. Vi er alle mennesker. Smiler du og er glad, med ett fornuftig sinn, og åpen for diskusjon. Da har du kommet langt. Da har du egne meninger! Respekt!

Igjen, et meget velformulert innlegg! Liker synspunktene dine. Selv om jeg ikke er en forkjemper for revolusjon, akkurat :P

 

Jækla langt innlegg du har der, men hvor blir det av bensinprisene?

 

vgd.no neste?

 

*edit: og en liten ting jeg alltid har lurt på.. Hvorfor ender hver jævla politiske debatt opp med innvandrere og kultur?

VGD? VGD er ikke et forum, VGD er et bråkehull der folk kan kaste ekskrementer på hverandre.

Sosialdemokratisk liberalkonservativ realist med kamera.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er lettvint å tillegge USA skylda for allverdens problemer, og det er nærmest blitt en utslitt frase jeg er lei av å høre...

Samtidig sier dere at vi har så bra helsevesen, med årelange køer og folk som ligger på gangen, feildosering osv...

Den "vi er verdens beste" og den ovenfra-og-ned holdningen som blant annet noen av dere i den diskusjonen her viser, er det som mange, ihvertfall jeg, er så lei av.

Dere utviser en arroganse som er helt typisk, og dere rakker ned og beskylder.

 

Dere kan snakke dritt om Frp og frps leder Carl. I, men frp er ikke mer enn ca 30 år gammelt, og Carl I. har klart en bragd få andre kan vise til, nemlig å bygge opp et så velfungerende og godt parti på så få år.

 

De andre, konservative, anti-nyskapende partiene har vært der evig mye lenger, og hva har deres ledere klart å få til ift. feks hagen?

Svært lite, om ikke NOE, og akkurat den egenskap at hagen antagelig hadde klart å gjøre noe ut av dette landet skremmer dere tydeligvis veldig...

 

Og med det melder jeg meg ut av den shiten her, så kan dere fortsette å sleike hverandre opp etter ræva....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har oversikt over hvordan norge kommer ut hvis man ser på hvor stor del av bensinprisen som er avgifter?

 

Tenk at 70 % av bensinprisen er avgifter :S

 

Men det er ikke bare bensinavgiftene vi burde stille spørsmål om. Tenk på de enorme bilavgiftene. Folk som kjøper bil i dag, har ikke råd til å kjøpe en ny og trygg bil, og ender opp med å kjøpe en bil av eldre, og "farligere" modell.

 

Alt for mange dør i trafikken hvert år. Dette er ikke bare veienes feil, men også bilene. Hadde flere hatt muligheten til å ha en bil med all slags hjelpemiddel, hadde mange færre dødd hvert år. Er penger viktigere enn menneskeliv? Dersom man redder ett menneskeliv, burde ikke det være nok? Dette er ihvertfall nok for den familien som blir rammet. Og her snakker vi ikke bare ett menneskeliv, men flere tusentals mennesker som blir rammet, både direkte og indirekte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er lettvint å tillegge USA skylda for allverdens problemer, og det er nærmest blitt en utslitt frase jeg er lei av å høre...

Samtidig sier dere at vi har så bra helsevesen, med årelange køer og folk som ligger på gangen, feildosering osv...

Den "vi er verdens beste" og den ovenfra-og-ned holdningen som blant annet noen av dere i den diskusjonen her viser, er det som mange, ihvertfall jeg, er så lei av.

Dere utviser en arroganse som er helt typisk, og dere rakker ned og beskylder.

 

Dere kan snakke dritt om Frp og frps leder Carl. I, men frp er ikke mer enn ca 30 år gammelt, og Carl I. har klart en bragd få andre kan vise til, nemlig å bygge opp et så velfungerende og godt parti på så få år.

 

De andre, konservative, anti-nyskapende partiene har vært der evig mye lenger, og hva har deres ledere klart å få til ift. feks hagen?

Svært lite, om ikke NOE, og akkurat den egenskap at hagen antagelig hadde klart å gjøre noe ut av dette landet skremmer dere tydeligvis veldig...

 

Og med det melder jeg meg ut av den shiten her, så kan dere fortsette å sleike hverandre opp etter ræva....

 

Og du kan knulle deg selv ;)

 

Jeg sa jo tidligere at jeg respekterer Hagen for det han har gjort som politiker, men jeg trenger ikke støtte hans meninger for det..

'77 Toyota Cressida RX30 - '82 Toyota Corolla KE70 - '82 Toyota Corolla KE70 - '86 Volkswagen Golf Mk2 auto

'93 Volkswagen Golf Mk3 - '93 Daihatsu Charade G100 - '96 Volkswagen Golf Mk3 - '00 Toyota FunCargo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har sitti på en tanke en stund nå:

 

når er det sånn ca 20% av alt som blir betalt i bil\bensin avgifter som går til bil relaterte ting!! (har ikke eksakt % tall men det er sånn ca!)

 

så det vil si at 80% av dette går til alt mulig annet!

sykehus, pensjon osv!

 

greit nok at norge trenger og få inn pengene til og drive dette!

jeg syntes avgiftsnivået i norge er høyt, men alle (nesten) her i norge greier seg bra. så det går greit!

 

men det jeg IKKE skjønner er HVORFOR I ALLE DAGER SKAL DE SOM MÅ HA\VELGER OG HA BIL BETALE SÅ SINNYKT MYE MER I AVGIFTER FOR OG DRIVE SYKEHUS, SOSIALPENGER TIL DE SOM IKKE JOBBER OSV?!?!?

 

det jeg mener er at hele dette avgiftsgreiene burde blitt endret!

juster all avgift på bilrelaterte ting sånn at ALLE pengene som kommer inn brukes til BILRELATERTE ting!!!!! (ca 20% av det det er nå!)

 

og øk skattenivået slik at de får samme antall penger inn i statskassa!

da vil alle de som lever i dette landet bidra til og ha bra sykehus osv! IKKE BARE DE SOM VELGER\TRENGER EN BIL!!!!!!!!!!!!!!!!!

hvorfor skal ikke de som bor mitt i byen og ved siden av jobben betale for og drive AS norge???

Det vil og i praksis si at de som eier en bil betaler dobblet så mye skatt som de som ikke har....

JEG FØLER MEG URETFERDIG BEHANDLA FORDI JEG HAR BIL SOM HOBBY!!!!!!!!!!!!!!!!!

_________________

Lenke til kommentar
Del på andre sider

men det jeg IKKE skjønner er HVORFOR I ALLE DAGER SKAL DE SOM MÅ HA\VELGER OG HA BIL BETALE SÅ SINNYKT MYE MER I AVGIFTER FOR OG DRIVE SYKEHUS, SOSIALPENGER TIL DE SOM IKKE JOBBER OSV?!?!?

Enkelt. De partiene som har bilene til avgiftsku er jo valgt inn av folket selv, i. e. det er vår egen feil. Selv stemmer jeg FRP og har tro på bedre tider for oss bilfolk om flere av oss gjør det samme.

 

EDIT:

Uten nok stemmer og nok mandat i Stortinget blir alt bare et kompomiss og halvveis-løsninger slik vi kjenner det fra 90-tallet og fremover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En grunn til høye bensinpriser: Amerikansk aggresjon. Period.

 

I reccomend knowing before speaking...

 

Grunnen til høye bensinpriser er STATEN.

 

De tar inn omlag 2/3 av besinprisen til enhver tid (altså uavhengig av pumpepris) i diverse avgifter.

 

Vi lever i et sosialist/kommunist regime, og det er naive velgerne som indirekte har godkjent at denne galskapen/terror mot bilister kan fortsette.

 

 

There are two things you can be sure of in life - death and taxes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PS.. hold nå kjeft

bensinpriser_242421a.gif

 

Det er ganske ulogisk å sammenligne bensinprisen i de landene med bensinprisen i Norge

Norge produserer omtrent like mye olje som ALLE de landene på den listen der TILSAMMEN!

Det blir som å sammenligne prisen på gummi i Brasil og Norge eller prisen på ris i Kina og i Norge.

Regner med at du forstår dette selv.

 

Her er en liten oversikt over produksjon i million barrels per day:

Saudi: 9,4

Russland: 9,1

US: 7,6

Iran: 4,0

Kina: 3,5

EU: 3,4

Mexico: 3,3

Norge: 3,2

Venezuela: 3,0

Nigeria: 2,4

 

I tillegg vil jeg si at det er ikke noe godt argument mot det faktum at bensinprisen er for høy å vise til andre lands bensinpris ifht. timelønn.

 

At noe er galt her til lands kan ikke forsvares med at noe er like galt eller enda mer galt i et annet land.

 

Det jeg og mange andre reagerer på er hvorfor bilister skal beskattes langt hardere enn andre folk.

Uavhengig av hvordan det er i andre land.

 

Så ikke noe hold kjeft til meg - takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I reccomend knowing before speaking...

 

Grunnen til høye bensinpriser er STATEN.

 

De tar inn omlag 2/3 av besinprisen til enhver tid (altså uavhengig av pumpepris) i diverse avgifter.

 

Vi lever i et sosialist/kommunist regime, og det er naive velgerne som indirekte har godkjent at denne galskapen/terror mot bilister kan fortsette.

 

 

There are two things you can be sure of in life - death and taxes.

Vel, prisøkningene de siste årene kommer uansett av det faktum at oljeprisene øker. Ikke anklag meg for å være uvitende. Jeg er ikke det.

 

Kommunisme og sosialisme (som brukt i dagligtale) er ikke det samme. Kommunisme er en ekstrem form for sosialisme (selve ideologien sosialisme) som ikke kan sammenlignes med en kommunistisk diktaturstat.

 

I suggest knowing before speaking.

 

Jepp, vi har mye skatter. Men det er en grunn til det. Og ja, jeg mener vi burde sette ned bilavgifter og bygge bedre veier. Det er noe vi sparer både penger og (viktigst) mennskeliv på. End of story

Sosialdemokratisk liberalkonservativ realist med kamera.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår