Gå til innhold

SBaL

Bruker
  • Innholdsteller

    217
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av SBaL

  1. Er et par år siden jeg holdt på med Citroën nå, men regner med at det er snakk om 2.2 HDi? I så fall så slutter den å dra først etter noen sekunder fordi den går i nødmodus, og kutter turbo og alt. Dette pleier oftest å komme med diverse lamper, lyder og meldinger i instrumentet. Har du det? Første tanken som slår meg er at reima sitter én tann feil. Det gir hvertfall veldig uryddig gange, og da særlig på tomgang. Sjekk det. Er fort gjort å bomme. Særlig om man bruker noe annet enn de originale merkene. Er et hull i kammen som du kan tre en M8 (tror jeg det var) gjennom, og inn i et hull i toppen, for å låse kamakselen. Veiva er jeg litt mer usikker på. Lurer kanskje på om den skal låses på baksiden av svinghjulet gjennom et relativt stort hull i blokka. Men den er jeg faktisk ikke sikker på. Ut over det så er det ikke så mye lurt jeg tror jeg kan komme med før du har fått lest ut feilkoder (om det er noen) eller evt. parametermålinger fra når feilen oppstår.
  2. Om jeg ikke husker feil, så er forvarmerboks det samme som mange omtaler som gløderelé. Er den som styrer forvarminga/glødinga av motoren. Kan ikke si jeg har vært mye borti at de har røket sikringer på C3'en men. Er vanskelig å si hva det er som tar ryggelyset ditt, men om F1 ryker hver gang du setter den i revers (og da er hel om du lar være), hadde jeg sjekka om ikke kontakten bak på en av lampene var svidd. Har sett det er par ganger før. Hvis ikke må man nok finne riktig koblingsskjema og se hva som også går på den sikringen (da det ikke alltid er sånn at instruksjonsboka stemmer 100%). Kan fort hende det må feilsøkes litt da.
  3. Kan hvertfall love deg at det er trangt som f*** inni der. Mener å huske at du får den ut om du tar ut oljefilteret. Er mulig jeg måtte løsne traversen og slippe den ned ca 1 cm på boltene for å få vinkla starteren ut, men det husker jeg ikke. Husker bare at med oljefilter, eksosmanifold og travers på plass så er det ganske kjipt bare å komme til boltene og strømkabla. Du klarer vel sånn halvveis å se hvor trangt det er her. Og den starteren er så lang at selv med motoren ute av bil så får du den ikke ut uten å ta av oljefilteret eller eksosmanifold.
  4. Tør nesten å påstå at gullhår i rævva fikk en ny mening idag. Var rent tilfeldig at jeg oppdaga denne på reg.reimhjulet til veiva. Det lille jeg orka å gjøre idag før jeg tok tidlig kvelden. Blir mer enn nok av skruing iløpet av helgen.
  5. Enda et par bilder fra dagens lille økt. :)
  6. Har du 2.2t eller 4.2? Kan hvertfall si at hallgiveren i 8'ern ikke er no hokus pokus. Sitter i den ene fordeleren, så du må jo bytte hele skiten. Men jeg er ganske sikker på at det lar seg gjøre uten store problemer. Åssen 5'ern er vet jeg ikke.
  7. Liten update. Har venta en del på deler som kom fra Tyskland osv. Så ikke akurat bra ut da jeg tok det fra hverandre. Så straks mye bedre ut da jeg fikk tilbake toppene. Blanke og pene. :D
  8. Så du HAR autocheck? Eksempel: Isåfall så ville jeg tro at det er pæra med den oransje "hetta" som er røket. Er nemlig 2 pærer bak det displayet. En med en rød "hette" og en med en oransje.
  9. Kanskje litt bump, men jeg skyter inn alikevel. Nå vet jeg ikke 100% sikkert hvordan det er med den gamle 290'n men jeg er temmelig sikker at det er likt som med 270'n. Rett og slett at motora er laga i Korea på lisens fra MB. Og det kan virke som Koreanerne ikke er like flinke som Tyskerne. For vi har sett alt for mange av disse 270'ne med totalt motorhavari bare fordi kundene har slurva litte grann med service intervallet. Noe som ikke har vært noe problem med de Citroën'ene (som vi også driver med) som også har blitt slurva med. Eksempel: Så om man skal kjøpe en brukt Ssang Yong, sjekk service historikk og vedlikehold NØYE.
  10. 1. Høres veldig ut som om en dårlig tomgangsregulator. Men jeg er langt fra sikker. Driver turtallet å jager mye opp og ned når den går på tomgang? 2. Er 95% sikkert en defekt tenningsbryter (sitter bak på tenningslåsen). Vet ikke om du får bryteren løs, eller om du må bytte hele tenningslåsen. Men symptomene du beskriver er typisk når den bryteren er defekt. 3. KAN være defekt speedometer/instrument. MEN det tør jeg ikke garantere. Kan selvsagt hende at denne feilen henger sammen med nr. 2. Men det vet jeg ikke.
  11. Selger 100'n, og tenkte jeg kunne nevne det her og. Annonsen på finn
  12. Piper det om han ikke har Autocheck da?
  13. Er vel ingen mulighet for å få rensa kontakten inni lysbryteren vel? Syntes jeg har litt i overkant mye spenningsfall på + siden av kretsen til nærlysa mine på 100'n.
  14. Da har jeg også gått igang med motoroverhalingen på den beryktede ABH motoren.:p Skal innrømme at dette kom på litt mye mer enn det jeg hadde regnet med da jeg kjøpte bilen, men det er mye skam i å snu. Så da lar jeg det heller stå til. Regner nesten med at jeg er den eneste i hele verden som er dum nok til å ta på seg noe sånt som dette, men så blir resultatet hvertfall upåklagelig. Et dårlig klipp som knapt nok gir et inntrykk av den råe lyden i bilen når man gir på. Bilen har også no sportseksos greier, så lyden er kanskje enda dypere og sintere enn de er originalt (ikke at mobilkamera klarer å fange opp det). Uten at det er plagsomt å høre på inni bilen når du kjører. AJgDZt_0pbw&hd=1 Man kan såvidt skimte blårøyken, men den kom ikke så mye ut her som det pleier å gjøre.:p Skal se om ikke kanskje jeg greier å få til et bedre klipp når jeg er ferdig. Så til et par bilder som jeg har tatt mens jeg har holdt på. Kommer nok flere bilder etterhvert som jeg får jobba meg innover
  15. Hvis du ikke har Autocheck (det digitale displayet som er mellom speedometer og turtallsmåler) så kan det jo være at det bare er snakk om en røket pære i instrumentet da.
  16. Om innsuget var løst, burde han ha merket det da han leita etter falskluft vel? Men jeg tror vel ikke det er noen from for MAP sensor på disse, så da må det være en LMM. Så jeg ville ikke ha utelukka den uten å ha sjekka den. Var faktisk en bil på jobben her for litt siden med tilsvarende problem (turbo diesel riktig nok). Var akurat som om den ikke lada før 3000-3500rpm. Ingen feilkoder. Feilsøkte fra ende til annen på alt fra turbo og vakuumstyringer, register. Viste seg at det var brudd i LMM, så når turbo'n ikke lada og den gikk på tomgang var det gjennomgang, men straks den sugde nok luft forbi de små trådene ble det brudd.
  17. Hmm. Da må det være noe med utvekslinga. Er ikke fysisk mulig at en motor med 20 hester mindre går såpass mye bedre. Går speedometeret i 2.6'n også til 280km/t btw?
  18. Tror vel utvekslinga er lik siden de har vel samma kassa? Og bare for å ha spurt (selvom det er vel helt unødvendig egentlig). Sammenligner ikke en c4 med quattro og automat mot en b4 gnager og manuell vel? Hehe. Syntes bare det virka nesten usannsynlig rart. Må nesten være noe mer bak det.
  19. 2.6'n er ikke dårlig, men jeg ville valgt 2.8'n anyday om jeg skulle velge igjen. Rett og slett fordi forbruket er mer eller mindre identisk (da også like håpløst :) ) og du da får hvertfall bittelitt mer igjen for bensinpengene i 2.8'n. Men at 2.6 på en eller annen måte er kvikkere skjønner jeg ikke helt åssen skal gå til. Med mindre effekten fra den skyter opp (og da "sparker" deg litt i ryggen kanskje) ved et bestemt turtall, istedet for å øke jevnt og trutt som den gjør i 2.8
  20. Hei. Tok vist ikke lange tiden før jeg fant ut at jeg måtte få ordna meg en ny spiller som virker til "nye" bilen. Driver å leiter selv, men tenkte jeg kunne høre her og om noen hadde noen gode forslag til hvilken spiller jeg bør se på. Det jeg er på utkikk etter er en spiller som: -Har RCA utgang til både front, bak og sub hver for seg. -Må hvertfall ta mp3-CD (eventuelt mp3-DVD), og gjerne med USB inngang. -Ikke bygger no spesielt ut. Helst noe som flukter sånn passe med midtkonsollen (selvom det neppe finnes). -Helst med rød belysning da resten av instrumentbelysninga er rød og, resten bør vel være svart. Har forsterker og sub som skal i (ikke no kjempe heavy greier). Men er ute etter en spiller som er god. Pris? Tja, er ganske åpen her. Kjøper ikke no jallamøkk til 400,- men gidder ikke svi av 10.000,- heller. Takker for alle svar.
  21. Er en gammel bil, så man bør kunne skru litt selv sånn at den ikke ruinerer deg helt. For det er som regel alltids noe å ta tak i. Hvertfall på en til 20.000,- til 30.000,- Når det er sagt så er det en kjempe god bil å kjøre. Har 2.8'n selv med quattro. Helt greit drag i den. Kanskje ikke den raskeste fra 0-100, men den er høyt gira, så når du er oppe i 100 så har den fortsatt en del å gi, noe mange andre ikke har. Bilen er en autobahn/motorvei cruiser. Rett og slett. Noe jeg savner er skikkelig bunndrag. Ser veldig flott ut med 173hk og 250nm på papiret, men man blir ikke akkurat trykket bak i setet når du gir på. Og motoren må jages over 3000rpm før den kvikner til, så stillestående start imponerer ikke stort. Syntes selv at det var helt greit drag i bilen da jeg kjøpte den, men det gikk ikke lange tiden før jeg ble vandt til det. Litt redd for at jeg skal venne meg til S4'n på samme måte. Hehe. Er vel ikke så mange problemer med disse 6'era såvidt jeg vet. Ikke annet enn oljesvetting og kanskje litt oljeforbruk. Topppakninga røk på min, og jeg bytta ventiltettninger i samma slengen, hjalp VELDIG på oljeforbruket.
  22. Tar bare copy/paste fra tråden min på VACN. :p Da hadde endelig jeg fått meg noe som var litt tøffere enn den 100'n jeg har kjørt det siste året. :D Planen var egentlig å kjøpe en bil som var hel og fin, men så fikk jeg denne gjennom en kolega såpass billig iforhold standen på den at jeg kunne ikke dy meg. Litt usikker på hva jeg tenker å gjøre, men planen er vel å lage et "prosjekt" ut av denne og få den helt i stand. Bilen er en '94 UrS4 4.2 avant med 6 trinns manuell. Og ja, motoren er som de pleier. Blåner litt når man drar på skikkelig. I tillegg har den vært kjørt av kona til forrige eier i vinter, så kosmetisk er den blitt fryktelig mye dårligere enn den var ifjor høst. Er no klappring fra forstillinga på veldig ujevn vei, og et hint av quattroslark (men uten klunkelyder). Er ikke lenge siden både reg.reim og clutch ble bytta. Og det er mindre enn 1 år siden den fikk sveisa rustfritt sportsanlegg. Så lyden er det ingen ting å si på.:D Clicky Så to bilder av det værste i lakken på'n. Har vært en katt som har klora opp i taket på bilen.
  23. Om den ikke lader, selv etter dynamoskift er det no kødd med magnetiseringa. Med mindre noe er skjedd med hoved +'en, men det er tvilsomt. Magnetiseringa blir styrt av BSI'n ja. Og den "pulser" så om du måler med voltmeteret på den, vil du se at den viser 0 volt og så plutselig går den opp til 10-12 volt, før den litt etter går i 0 igjen. Og det er riktig. Er det ingen ting er det klart at noe ikke stemmer, men hva det kan være er ikke godt å si.
  24. Bytta alle 8 dørlistene på min for litt siden. Kjøpte på møller jeg.:hammer Kosta meg 4000,- totalt. Norsk bildelsenter har 4 av listene. Mener det kun var de nedre. Og de kosta like mye som på møller.
  25. Du er nok nødt til å dra til en Citroën forhandler/verksted. For de må inn med Lexia'n for å deaktivere denne funksjonen om jeg ikke husker helt feil.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår