Jump to content

Espen Solheim

Bruker
 • Content Count

  1760
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Espen Solheim

 1. Der er eg litt uenig jesper eg jobber på uavhengig verksted og vi har kompetanse til og bytte dyser og kode dyser på alle biler og alle merker vi er også kurset i dette og på feilsøking av alt i motorstyreenhet men dette varierer nok etter hvilken kjede de er i og om de bruker penger på utstyret de trenger. For oss er det ett nederlag og sende bil til merkeverksted vi skal være like gode og rimeligere, når bilen er ny forstår eg att folk bruker merkeverksted men etter garanti tiden er over ville eg valgt uavhengig verksted.
 2. Ja er noe som ikke stemmer der, er også vanskelig når alt er tatt muntlig men det er uansett veldig dårlig kommunikasjon til deg som kunde.
 3. De har jo ringt og sagt bilen må på merkeverksted og de sier seg selv att det ikke er billig, men de skulle ha sagt til deg att det kommer til og koste ekstra og meiner forbrukerloven sier att de skal kontakte kunde om det blir prisøkning på over 15%. Nå synes eg det er rart bilen er tom for diesel og de har kjørt 50mil det er høyst uvanlig og kontakten fra verkstedet er selvsagt mangelfull men eg tviler på du kommer noen vei da de har sagt de må til merkeverksted med mindre de har sagt de skal dekke dette. Det skader ikke og prøve og klage til verksted evt om det ikke nytter gå videre
 4. Wow for ein trist sak eg hadde i hvertfall sendt klage til forbrukerombudet eller andre instanser, men viktig og ha ting skriftlig derfor bruker eg mail ved bestillinger og lagrer mailer med kjøp i egen mappe i innboksen. Att han ber deg dekke hans feilmontering er dryg det er jo garantisak spesielt når han har bygget om heile kassen og testet den i benk, var bra du stod på ditt der.
 5. Vi kjøpte nettop foxwell NT644 på jobb og den er rå tar nesten alt og har utrolig mange funksjoner, den store skjermen og alle funksjonene når det gjelder ER verdier gjør att eg meiner den er bedre enn autel iallefall de eg har prøvd. Du får også oppdateringer fra foxwell.com og den vi har har dpf og service resett på de fleste biler, den er også rask og det var hovedgrunnen til att vi kjøpte den pluss den store skjermen.
 6. Eg har så lyst på ein sånn, eg har leitet ei stund var ein som blei solgt på finn for noen uker siden men det var eg for seint ute men eg ska eige ein sånn bil.
 7. Sånn har eg sååå lyst på eg har fulgt med på bruktmarkedet ei stund og det var ein som blei solgt på finn for noen uker siden men eg var for sein, eg skal eige ein sånn det er 100% sikkert.
 8. Du må få tatt diagnose det kan være veldig mye som gjør dette, på moderne biler er diagnose altid det første man gjør ved motorlys.
 9. Nei synes ikke det var så mye det tar litt tid så skal det balanseres, demonteres og monteres, eg vett flere her tar 1600-1800kr for jobben og de tar også ekstra om dekkene først skal av de gamle felgene sånn att de må ta av 8 dekk. Eg gjekk mye på bensinstasjonen her i byen før da tok 150kr for hvert dekk men dekkfirmaene lever av og selge dekk så de virker lite interessert om du ikke kjøper nye dekk
 10. Du må sammenligne med den du har sjekk att kontakten er lik om du har brukt reg nr ditt inne på skruvat bør den passe, har du sjekket meca, mekkonome, Biltema og bilxtra om de har og hva de skal ha?.
 11. Ta og koble til pluggen legg den til jord(gods) og så får du noen til og kjøre startmotor for og se om det er gnist i det heile eller om gnisten er veldig svak. Om det ikke er gnist er det nok coilen som er mest sannsynlig.
 12. Den største forskjellen på gamle dyser og nyere CR dyser er trykket åpningstrykket er veldig mye høyere på ei CR dyse bortsett fra 5 volt signal til dysen, men grunnen til bytte på dieselfilter er som sagt for og fylle i rensestoff for dysene dine ett tett dieselfilter gir andre feil enn sort røyk så er enig med Jesper att turbo er best og sjekke om den leverer for lite luft vil du få sort røyk. Her er hvordan eg sjekker turbo: du bør du sjekke akslingen for slakk for og komme til må slangen fra luftfilteret løsnes på turbo, så må du sjekke att armen på vakuum klokken beveger seg fritt eg
 13. Nå sier du også att bilen synger på siste vers og sort røyk kan komme av både turbo,dyser, diesel pumpe, defekt egr og sensorer +++, sort røyk betyr att bilen får for lite luft eller for mye diesel men kan forårsakes av så mye. Dysene på nyere dieselbiler med høytrykkspumpe er vanskelig og sjekke sprøytebilde og lekkasje på selv da det kreves dyrt utstyr og god kunnskap, alt var mye lettere før med de "gamle" dysene som ikke hadde elektronikk der var det enkelt og teste dysene og evt bytte dysespiss. Nå har eg hørt om tilfeller der folk har lagd ett modifisert dyserør sånn att de tester d
 14. Meiner både mekkonomen,bilxtra og meca selger additiver mekkonomen og Jula selger STP dyserens ei flaske med rød kork tror den koster 69kr hos jula kjøp to så du får fylt filteret til randen, husk att om du lar bilen gå for lenge vil alt stoffet bli kjørt tilbake til tanken. Tunap selges på verksteder og eg trodde de hadde forhandlerliste, tunap er mye bedre enn det andre eg har prøvd men alt hjelper.
 15. Jepp ofte byttes partikkelfilter som kan reddes ved rens vi sjekker altid tilstand på dpf både med diagnose og evt visuelt, vi prøver rens før bytte det er altid siste løsning. Ofte er dpf tett pga temp sensor eller differanse trykk sensor,dyser og additiv ++++. Ett annet problem er att dpf byttes men årsak til tett dpf utredes ikke derfor får de tett filter på ny, om det dpf skrangler skal det skrues ned evt åpne i eine enden og se med lykt/kamera om det er heilt eller øydelagt eller har løsnet. Eg tror eg har renset 30-40 filter og vi har bytte 4 filter på denne tiden, ofte ser eg a
 16. Det svinghjulet har vært værmt lol, eg har samme problem ikkje lyd men vibrasjon i clutch ved gripepunkt og så slipper også clutchen litt. Om det er vibrasjon i clutchpedal er det svinghjul men om du ikke har vibrasjon kan også dårlige motorfester lage vibrasjon men da kjenner du det ofte i girspaken om du har manuell girkasse.
 17. Kjøp deg ein pirat kabel fra ebay vag com lite kan du laste gratis ned og driver til kabel og com port oppsett så er du i gang, ein pirat kabel koster 50-100kr på ebay så det er billig og veldig mye bedre enn generisk feilkodeleser. Du kan ikke stole på ER verdiene til ein generisk feilkode leser, ER verdier er live data av/fra sensorene, Det att MAP viser 255 med biltema leser er ikke uvanlig med vag com kan du stole 100% på verdiene du får, om du sender meg reg nr kan eg prøve og hente ut teknisk bulletiner(kjente feil) på din motor kan evt få dette til på jobb i morgen eg bruker disse mye
 18. Glemte og si att du ikke nødvendigvis ser stor forskjell på pluggene om den av og til ikke tenner eller slutter og tenne når motoren er varm men våt plug eller den er heilt rein da er det ikke gnist.
 19. Vist det ikke er gnist vil det ikke være noe særlig farge på coilen den vil være blank, du kan ta ut tennplugg på to sylinderer og samenligne så ser du fort forskjell ved optimal forbrenning skal pluggene bli nøttebrune. Coil er neste skritt her og sjekk ledningene til coilen se att det ikke er eir på kontaktflatene i kontakten og spray inn noe flytende gris ikke WD40. ​​
 20. Det er ikke tenningsmodul det er coil eller tennspole, tenningsmodule er ein liten ecu som styrer gnist. Men det er ikke usansynlig att det er coil som er problemmet, går den ikke på sylinder 2 i det heile og har du tatt utt pluggen og sjekket etter de byttet til ny plugg?.
 21. Hei, din motor har dysene inni topplokket og det er kjent feil att dyseledningene blir øydelagte og skaper problemer eg ville åpnet og sjekket ledningene til dysene. Om ledningene er dårlige selges det reperasjon lednings kit til disse motorene, sier ikke att dette er feilen men det er i hverfall værdt ein sjekk eg har bytte ledningsnett på to biler eine hadde konstant dyse feil den andre hadde ingen feilkode men fekk problemer når bilen blei god og varm.
 22. Hei for og hjelpe deg bør du skrive hvilken motor og hvilken årsmodel din focus er, nyere focus har ikke tenningsmodul eg trudde ikke de første hadde heller men kan være eg tar feil. Du burde også få feilkoden for det er ingen feilkode som sier feil på sylinder de sier feiltenning sylinder eller bankegrense overskredet sylinder 2 etc så derfor er det mye lettere og hjelpe med rett feilkode, om bilen kun går på 3 sylindere vil eg tro coil er det neste på listen men er folk her inne som har bedre kjennskap til disse motorene enn meg :-)
 23. Eg har nesten sluttet og kjøpe deler her i Norge med mindre det er akutt og da kjøper eg gjenom jobb, eg kjøper fra ebay.co.uk og prøver og finne selgere fra Tyskland eller England da er ofte frakten rimeligere enn innenlandsfrakt i Norge og delene koster ofte ein brøkdel av norsk pris dette stemmer ikke altid men veldig ofte. Eg har også tatt kontakt med selgere når eg er litt over tollgrensen og spør om de kan sende det og skrive 15£ i tollklareringsdokument eg føler det er litt dumt og betale 300kr for det koster 40kr mer enn den fastsatte grensen som nå inkluderer frakt. Når det komme
 24. Hei takker for svar og hjelp, ny wire til håndbrekk er på vei men eg må jo demontere halve undersiden av bilen for og bytte lol. Det begynner og bli brukbar bil nå og det har ikkje vært mer tull eg har byttet den drivledd mansjetten, eg skal få tatt nedre opphengskule høyre denne uken men selvsagt har svinghjullet med dobbel tulle masse begynt og ta kvelden men her skal eg bruke svinghjul fra 90hk motoren som er enkel masse og kjøpe stage 2 clutch. Eg har sendt ein god del forespørsler om RT4 sat nav spiller men mange opphøggere tar kun ut spilleren og lar skjermen stå igjen og det er vik
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies.