Gå til innhold

tomthorkaas

Bruker
  • Innholdsteller

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tomthorkaas

  1. Det hjalp sikkert bedis mye. Nå vet han hva SOC står for, men har fortsatt en klokke som går feil;-)
  2. Har en forholdsvis mye premiert 66HT med bla. 5.0 EFI GT 40 Cobra motor, RRS tannstang, Skivebremser, Grab-A-Track, CalTracs osv... Noen bilder her: http://amcar.madael.com Skulle gjerne satt på sperre på den i vinter, så om noen har en å selge, så ta kontakt! :-) Kanskje lite Mustang folk her på forumet.?
  3. På 2003 vrir du på bryteren som er for å nullstille tripp telleren. NB! den skal ikke vris rundt! Høyrevridingn = timer og venstrevriding = minutt (eller var det kanskje motsatt) Kanskje er det likt på 2007 :-) ?
  4. Dersom bilen går normalt når den står i nedoverbakke har jeg liten tro på at det er selve tennpluggene. Da må det i tilfelle være noe i tenningssystemet foran som av en eller annen grunn påvirkes av vinkelen på bilen. Bensinpumpen står ofte i bensintanken (trolig også på volvo?). Om tanken er full gir den mindre støy en om tanken er tom. Legger du øre inntil tanken vil du sannsynligvis høre pumpen. Men om pumpen går, så er det ikke sikkert den leverer nødvendig mengde og trykk. Det er ikke så enkelt som at bensinfilteret er tett?
  5. Jeg holder noke en knapp på at motoren ikke får bensin. Har du forsøkt google? Jeg kjenner ikke til Volvo, men denne er kanskje til hjelp: http://www.volvoclub.org.uk/faq/ElectricalCircuitsRelays.html
  6. Jeg har feilkjøpt denne: http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-storage-box-under-the-LEFT-seat-original-Skoda Om noe er intressert så selges den til innkjøpspris (inkl. mva og toll): 500,- NB!: Passer altså ikke til el. justerbare seter! Har også disse: http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-el-adjusted-seat-buttons-CHROME-frame-KI-R 50,- http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-II/Octavia-III-seat-handle-insert-set-OCTAVIA NB! Bare førersiden (venstre) 100,- Tom Thorkaas mob: 95 06 34 35
  7. Du har rett. Den er helt under og like ved panseråpneren. Den er altså ikke inne i oppbevarings hyllen slik den var på eldre utgaver.
  8. Jeg kjenner ikke spesielt til Partner, men generelt har noen biler tappeventil nederst på radiatoren og på andre biler så må du koble fra den nederste slangen på radiatoren. Sistnevnte er nok mest vanlig. Mengde du skal etterfylle med kommer vel litt ann på hvilke type bil/motor du har. F.eks skal 2 liter'n har 8,5 liter.
  9. Noen som kan fortelle meg hvor jeg finner diagnosepluggen (ODBII) på den nye Octavia'n, altså 2014 modellen. Eller har kanskje Skoda begynt å benytte USB-pluggen slik som bla. Volvo gjør? Bilde/forklaring mottas med takk:)
  10. Fortsatt mulig å skaffe seg en sprek 4x4 nå som snøen endelig har kommet på Østlandet :-) KUN 85.000 ,- !!!!
  11. Er klar over at jeg har en knall bil :-) Kjørte gamlebilen min i går, altså akkurat samme bil bare 10 år eldere (2003 modell) og må vel innrømme at det har skjedd mye de siste 10 årene, selv om gamlebilen også er svært god å kjøre :-) Er likevell litt skuffet over at bilen bruker mer bensin enn min gamle 2003 modell, men får se nå som motor og drivverk får tilpasset seg litt mer, har bare gått litt over 2000 km foreløpig, så kan nok tenkes at forbruket vil gå noe ned etter hvert :) Gamlebilen er fortsatt til salgs om noe som leser denne tråden er intressert.
  12. Har DSG-kasse ja, så da passer vel kanskje ikke rattet da, jeg får sende en henvendelse til superskoda før jeg eventuelt bestiller. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det :-)
  13. Noen som har byttet ratt i den nye octavia'n? Jeg vurderer å kjøpe denne:http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-original-3-spoke-steering-wheel-with-custom-PERFORATED-LEATHER-RED-design Er det enkelt å bytte, eller kan jeg få trøbbel med airbag og eventuelt ODB styringer? Går det ut over garantien på bilen? Om jeg bytter, så har jeg et originalt 3 eiket ratt med F1 gear til salgs.
  14. Pruting er absolutt tillatt både på ny og brukt bil. Om du ikke har greie på bil selv, så kan det være greit å ta med en som har det. Spør selgeren om det er noen kjente feil, mangler eller skade på bilen. Om han/hun sier nei, eller du finner noe annet en det som oppgis er det god mulighet for å prute. Om du kjøper bilen og den selges med garanti, kan det være lurt å ta en garantiutløpstest før garantien går ut. Vi sparte en del penger på det, men nå var vi kanskje usedvanlig heldig med bruktbilselgeren som villig fikset alle feil NAF oppdaget :-) Har du planer om å kjøpe hus i nær fremtid, så er det kanskje dumt å bruke opp all din egenkapital på bil. Ellers så er det vel svært skjelden det lønner seg å ta opp lån fremfor å benytte sine egne penger. Lykke til :-)
  15. Nå skriver du ikke hvilke type Baleno du har, men ser f.eks Mekonomen har diverse karosserideler til Baleno. Kanaler er noe som ofte ruster, så det vil forundre meg om ikke de som driver med blirekvesitta klarer å skaffe det til en Baleno også.
  16. Om det det lekker ut så fort som du gir inntrykk av vil jeg nesten tro du kan se det drypper under bilen, eller at det damper fra ett eller annet sted i motorrommet når motoren er varm. Fyll på kjøleveske, start opp bilen og la den bli varm mens du følger med i motorrommet og under bilen. Om du ikke finner lekasjen da, kan du prøve å vri/bøye litt på diverse kjøleslanger for å se om du klarer å fremprovosere en større lekasje slik at du ser den. Små lekasjer kan fikses med "radiator tett" eller liknende væster som du fyller på i ekspansjonstanken, men det høres ut som du har en større lekasje. Lykke til :-)
  17. Mest sannsynelig er det termostaten som er gåen. Den koster ikke så mye, så begynn med å skifte ut den. Termostaten er en ventil som åpner/lukker slik at kaldt kjølevann fra radiatoren slipper inn i motoren, om den ventilen henger litt fast kan du oppleve at temeraturen spretter opp og ned som du skriver. Om temperaturen varierer så mye som du sier så er det nok ikke helt bra å kjøre med i lengden, så vil anbefale å få gjort det rimelig fort. Selve temperaturmåleren (instrumentet) og føleren som gir signal til instrumentet er sannsynligvis i orden. Lykke til :-)
  18. Skjønner. Så vi er altså tilbake til 60 tallet, hvor bilprodusentene oppgav lavere effekt enn bilene faktisk hadde. Men nå i 2014 er det miljø som er i vinden, så nå er det forbruk og CO2-utslipp som bilprodusentene lurer både myndigheter og kundene sine til å tro at er lavere en det faktisk er. På 60 tallet fikk i all fall kundene mer enn de ble lovet, nå er det på en måte motsatt. Begynner å ser frem til våren allerende, når jeg skal hente frem 66' mustangen igjen:)
  19. Jeg er enig med deg i at det høres litt for bra ut med 0,67. men det er nå tross alt det de oppgir. Dette er tallene de oppgir. Bykjøring: 0,84 l/mil Landevei: 0,57 l/mil Blandet: 0,67 l/mil Faltisk bruker 2014 utgaven mer bensin enn min gamle 2003 modell, den også med 1,8 t og 4x4, den er i tillegg chipet og yter 15HK / 70Nm mer enn den nye bilen. Her må det da være noe galt, eller er det mormalt at motoren bryker mye bensin når den er helt ny?
  20. Fikk min nye 2014 modell 1.8 t 4x4 fullspekket med utstyr i begynnelsen av Desember. Storfornøyd med bilen, så kan absolutt anbefales. Men.. Jeg syntes den bruker mye bensin. Den er oppgitt til 0,67 l/mil på blandet kjøring, men jeg klarer ikke det. Har vært nede på 0,66 l/mil en gang, men da rørte jeg omtrent ikke gassen. Normalt ligger den på 0,85-1,1 l/mil Noen med liknende erfaring?
  21. Hva med denne? http://www.bilforumet.no/topic/295769-selges-sjelden-octavia-4x4-18t-elegance-norges-eneste-rs-med-4x4/ 195HK / 320Nm og 4x4. Yppelig vinterbil :-) Slå av ESP og du har en perfekt bil å leke deg med, slipper omtrendt som en RWD, men mye mer kontrollert :-)
  22. Ingen som vil ha en sprek 4x4 nå som snøen har kommet? Meget morsom på vinterføre, slipper nærmest som en bakhjulstrekk, men mye mer kontrollert ;)
  23. Redusert pris pga. at jeg har fått den nye bilen lenge før planlagt, noe som har medført litt plassmangel :-§ Se finn annonsen over.
  24. Bilen ligger på finn.no til ca. 120.000 inkl. årsavgift. Se ny pris her: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=45386044&editAd=true Nå har min nye 2014 modell kommet lenge før planlagt leveranse:-) Overnevnte pris kan vurderes ved hurtig avgjørelse.
  25. SOLGT! Meget velholdt Octavia med RS-interiør og mye utstyr. Dette var en av toppmodellene den gang den var ny i 2003, med blant annet navigasjon, integrert handsfree, TV-inngang, 4x4 og ikke minst den spreke 20 ventilers 1.8 turbomotoren. En motor det ble levert veldig få av når den var ny. For de som ikke kjenner til denne motoren så ble den konstruert for å være en lettere utgave av Audi’s legendariske rekke 5’er, dette er altså en motor med mye potensiale for de som måtte ha interesse for det. Denne bilen har i tillegg RS skinn interiør og er derfor trolig Norges eneste med denne kombinasjonen. Bilen er kun kjørt av voksen person de siste 6 årene. SERVICE OG VEDLIKEHOLD: Bilen er påkostet over 100.000 kr siden jeg kjøpte den i 2009, over halvparten av dette er oppgradering av bilen og ikke serviceutgifter. Olje er byttet for hver 10.000 km, selv om det er 15.000 km intervall på denne motoren. Bilen står i oppvarmet garasje både hjemme og på jobb, og har blitt polert to ganger i året. Storservice med bytte av registerreim er utført ved 99.800km og ved 172.000 km, så her er det lenge til du trenger å bekymre deg for utgifter til storservice. Siste periodeservice med bytte av blant annet. olje, alle filter inkl. bensinfilter, tennplugger og bremsevæske er utført ved 188.000 km, altså bare ca. 2.000 km siden, så her trenger du ikke tenke på service på lenge ennå. UTSTYR: Noe av utstyret som medfølger er: navigasjon, avtakbart hengerfeste, stor stereo m. bla DAB+, 4 stk. el.vindu, regnsensor, cruisekontroll, climatronic (aircondition), 12V uttak i bagasjerom, reservehjul, stor kjørecomputer, 2 skjermer for baksete, el. speil, handsfree med mer. Sommer: Continental ContiSportContact 3. 225/45-R17 Vinter: Nokian Hakkapeliitta R. 195/65-R15 STEREO/NAVIGASJON: Den originale navigasjon er byttet ut til fordel for et mye bedre stereoanlegg med touch screen, selvsagt med navigasjon, DVD-spiller, trådløs handsfree, iPod tilkobling, USB-tilkobling, DAB+ pluss mye mer. Anlegget er av type Kenwood DNX 4210 DAB. Om noen skulle ønske å sette inn original navigasjon igjen, er disse tilgjengelig på f.eks Ebay til 1500-2000,-, alle originale koblinger ligger selvsagt klart. Det er utført noe støydemping i dørene. Rammer for innfesting av 6" høyttalere i dørene kan medfølge dersom noen ønsker å bygge videre på stereoanlegget. 2 stk. skjermer for nakkestøtte medfølger om ønskelig. I bagasjerommet finner man en Kenwood KAC-6201 400W forsterker som drives av en BOSS 2.0 Farad kondensator, begge deler er integrert i innerskjermen slik at den ikke opptar plass i bagasjerommet. Forsterkeren driver en litte nett Kicker basskasse med mye trykk. Hurtigkoblinger gjør det raskt og enkelt å frakoble basskassen om men trenger større plass i bagasjerommet. STYLING/TUNING: Det er gjort noen enkle men forholdsvis virkningsfulle grep for å gi bilen et noe mer sportslig preg. I 2012 (171.000km) ble det montert KW Inox-line V2 sportsunderstell på bilen, understellet er godkjent og innskrevet i vognkortet. Understellet er justert til maks høyde, men det er mulig å senke bilen ytterligere 30mm for de som måtte ønske det, hardheten kan også justeres enkelt med medfølgende verktøy. Frontlyktene har fått spoiler og baklyktene styling-rammer. Vinduene er tonet med solfilm slik at uvedkommende ikke så lett kan se inn i bilen. Selv om solfilmen er lagt på av meg selv, så har resultatet blitt veldig bra, flere av vinduene ble tatt ut for å unngå synlige kanter mot listene. Bilen har originalt 150HK/210Nm. Den kan leveres tunet til 195HK/320Nm av TS Racing uten ekstra kostnad, for de som måtte ønske det. Finn annonse: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=45386044&editAd=true Selges grunnet overgang til samme type Octavia bare 2014 modell :-) Bilen står i Nittedal like nord for Oslo. Telefon: 95 06 34 35
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår