Gå til innhold

Massern's bruksbil [16v Mini/langtidsprosjekt] *VRAK*

Ranger emnet


|Massern|

Anbefalte innlegg

Tjollahoppsann!

 

Da har jeg gått til innkjøp av enda en 16v, og i denne anledning så starter jeg en liten prosjekttråd. Er forøvrig den 6. Golf'en min (7 med Jetta'n jeg hadde), 5. GTi'en og den 3. 16v'en jeg eier. Kommer ihvertfall ikke på flere i farta. Så da har jeg med andre ord 3 Golf'er for øyeblikket.

 

Var i Drøbak i går kveld, nærmere bestemt Vaerste og hentet bilen. Bilen ble kjøpt av Polardego her på forumet. Takk for en hyggelig handel, og en fin og lang bilprat om dine så altfor mange spennende prosjekter:) Du blir ihvertfall ikke arbeidsledig med det første. Forøvrig morsomt å se litt av det man leser om hver dag. Stå på videre!

 

Denne bilen det altså er snakk om:

 

bilen24.jpg

 

Fikk med mange forskjellige deler og litt brask. Tar imot alt jeg kan få av deler til 2'er Golf'er.

 

Turen hjem gikk knirkefritt. Til å være en så gammel bil som har gått såpass langt, så var den overraskende god å kjøre. Tight og fin. En liten forstillingskontroll så blir det helt hundre, tenker jeg.

 

Dessuten så har bilen noe så rått, og ikke minst "unikt" som lyktespylere, og dermed hele 9.2l spylertank:) Blir fort "dyrt" å fylle opp ja. Koster å være kar, har jeg hørt folka sier.

 

Bilen er en 1986 model GTI 16v (KR) som er kjøpt ny i Norge, og har de siste årene hatt eldre eiere som ikke har grisekjørt og herjet som ungdommer flest gjør, og kostet på bilen ganske så mye penger. Har forøvrig stått rolig de siste 3-4 årene, inntil Polardego kjøpte bilen. Teknisk bra stand, og knapt en eneste rustflekk på bilen (ikke en gang rundt tanklokket). Tilnærmet rustfri, i den forstand at en så gammel bil kan være rustfri uten at hele bilen er blitt restaurert. Lakken ser forøvrig bra ut også, med tanke på KM-stand og alder.

 

Golf'en skal være så billig som mulig, samtidig som at den skal bli så fin og unik som det går ann med budsjettet mitt. Bilen får en temmelig original look. Altså ingen 90-fangere, 88-dører, grillister osv. Kun andre lykter for at bilen skal få en litt nyere look, samtidig som den skal beholde det gamle preget en Golf egentlig har. GTi/old school/sær med et nytt preg av noe slag tenker jeg vi kaller det.

 

Bilen blir som en slags "sparebøsse", for alt av deler som kommer på bilen skal jeg mest sannsynlig bruke på den neste Golf'en jeg skal ha, så av den grunn kan det ikke kalles sløsing og bruke penger på en gammel Golf som har gått så langt. Med å koste på så tenker jeg på senk, lykter, felger osv.

 

Første prioritet er å få bilen EU-godkjent, så deretter blir det litt diverse eksteriørmessige ting som blir gjort for at bilen skal få det stuket som jeg vil ha:)

 

For at den skal bli EU-godkjent må jeg bytte:

 

-Kalipere bak

-Bremseklosser bak

-Skiver bak

Ikke store jobben med andre ord, og deler blir kjøpt inn over helga, forså å bestille EU-kontroll så fort dette blir byttet. Så til uka så er det forhåpentligvis i orden med EU-kontroll og hele pakka, så da kan jeg putre rundt i min egen bil igjen:thumb

 

Utseendemessige planer som blir prioritert i første omgang:

 

-H&R gewinde (som blir skrudd nesten i bånn)

-Skinninteriør

-Sota klarglasslykter foran og bak (kjøpes ubrukt av en jeg kjenner)

-Legge på mørk eller gul film på de indre lyktene i grillen (kom gjerne med meninger om jeg burde ha gul eller mørk)

-Panser-BH (bestilles så fort jeg har brukt penger på mer nødvendige ting)

-Skistativ for at det skal bli litt sært (ikke helt bestemt enda)

-Muligens monovisker (heller ikke bestemt enda)

-Old school felger (lyst på Schmidt TH-line, men vi får se hvor mye jeg får igjen for den andre 16v'en min når den blir solgt). Disse blir da eventuelt i 8x15 eller 9/10x14 med passende innpress.

-Bruker muligens 9x16 felgene mine, men da med sort/grått senter og polert kant

 

Det er alt jeg kommer på akkurat nå. Sikkert noe jeg har glemt av i farten, men dette får jeg eventuelt tilføye i senere tid.

 

Planer som må gjøres for at bilen skal bli 100% teknisk:

 

-Skifte vannpumpe da denne svetter litt og lager uhyggelige lyder

-Skifte regreim

-Fikse skiltlys

-Nye "isolasjonsmatter" i gulvet

-Skifte stopperen som er mellom 1. gir og revers

 

Pluss litt annet småplukk som jeg heller ikke kommer på i farten. Men ting skal gjøres fortløpende.

 

Så over til hva jeg har fått gjort med bilen idag. Jeg og en kamerat begynte rundt klokka ett med å skru. Første vi gjorde var og skifte lykter foran som jeg fikk med bilen. Deretter monterte vi GTi/Sport-grill (rød list) med fire lykter som jeg hadde liggendes. Bremselys ble fikset. Viskeren bak ble lagt ned. Smørte og justerte panserlåsen da denne var i vrangeste laget. Måtte ut med alt interiør og midterste delen av gulvteppet, pga det var en lekkasje, så gulvet bak var noget bløtt kan man si.

 

Spylte så bilen med vann mulige steder det kunne lekke inn, og fant fort ut at det kom ifra døra pga plastikken i døra var ikke festet ordentlig. Så rotet frem noe silikon og fikk det på plass igjen. Gulvteppet blir vasket i vaskemaskin for å fjerne lukta av råtten elgefilét. Nå står bilen og tørker innvendig med en kupévarmer.

 

Ellers var det noe småplukk som vi også fikk gjort.

 

Ja, så endelig noen bilder av dagens økt (PS: Ikke fått vasket bilen enda).

 

Her er den nye grillen påmontert, samt et bilde så man ser hvordan bilen ser ut:

S4300217.jpg

 

Bakrutepusser lagt ned:

S4300218.jpg

 

Plastikken inni dørene pålimt igjen:

S4300221.jpg

 

Delvis ribbet innvendig:

S4300222.jpg

 

Her er det bilde av den andre 16v'en som må ofre blant annet senkesett, interiør og litt annet diverse (bilen er til salgs så fort jeg har flytte over det nødvendige. Selges så og si komplett og i relativt bra stand med mange nye deler) BTW samme bilen som i signaturen min, bare uten 9x16 felgene og litt mindre strøken enn den var i fjor sommer:

S4300223.jpg

 

Neh, enda en Golf på gardsplassen jo:m'm::

S4300224.jpg

 

Bilder av interiøret som skal inn i bilen. Baksete og trekk bak får jeg ikke ut av "donorbilen" før jeg får lånt en slagtrekker. Dette skal få seg en vel fortjent rens og vask med mange fine produkter før det blir satt inn i bilen igjen:

S4300225.jpg

 

 

Dørtrekk og noen helt sinnsykt råe [ironimodus] nye gulvmatter som fulgte med bilen (helt greie egentlig). Bortkastet med stoffmatter om vinteren, og siden de er nye og fulgte med slenger jeg de inn i bilen likeså godt:

S4300226.jpg

 

Så her står den da nå og tørker seg:

S4300219.jpg

 

Et kjedelig bilde av bilen innvendig, hvor du ser kupévarmeren og at den har blitt ribbet litt, samt mitt patenterte system i rotet:

S4300220.jpg

 

Javisst, ivrig på tastaturet idag merker jeg. Men men, det ble som det ble.

 

Kom gjerne med innspill, kommentarer, og gjerne noen idé'er til hva jeg kan gjøre, såfremt du ikke nevner M3-speil, RS-fanger, M3-skjørt, hvit jalla netting, eller alt annet tull som har ordet styling i seg. Bilen skal forbli original med tanke på fangere, grill, speil og dører:) Her er det kun det originale som skal utbedres (etter min smak vel og merke).

 

Oppdateringer kommer så fort jeg gjør noe. Og husk, bilen er kun en bruksbil som er et miniprosjekt. Ting skjer vel fortløpende jeg har penger til noe moro stæsj. Jobber kun som vikar, og dermed så er det ikke alle dager det blir jobbing, noe som igjen fører til litt mindre penger i kassa enn hva man kunne trengt.

 

Mads Kristian

 

Edit: Tilføyet litt, og rettet på diverse ting.

"The devil on my shoulder got a devil on his back"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 769
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Takk takk:) Blir nok bil med tiden dette her også vil jeg tro.

 

Grattis, skal følge med på tråden din jeg. Tror nok du greier å få det på stell relativt kjapt... Takk for en hyggelig handel... :w00t

Jo, takk skal du ha:) Foreløpig fornøyd med handelen jeg, så da kan man kalle det hyggelig. Enn så lenge:op Hehe.

 

Bare å følge med, for satser på at det skjer litt ting i nærmeste fremtid. Har ihvertfall mye motivasjon og pågangsmot nå, da det er en bil som er ny for meg, og dermed så blir det straks mer moro enn den andre 16v'en som jeg har sett meg rimelig lei på.

"The devil on my shoulder got a devil on his back"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mye omtrent må man gi for et skinninteriør som du har der ?

Tja. Alt ifra 4-8k omtrent. Avhenger av hvordan stand det er i. Ville ikke gitt noe særlig over 8k for et som var helt strøkent. Syns 10k blir litt i meste laget egentlig. For lyst skinn så kunne jeg sikkert bladd opp 10k for et særdeles strøkent et.

"The devil on my shoulder got a devil on his back"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ga 4tusen får ett 100%strøken sort skinninnteriør fra golf 3 VR6 98 mod:) med airbag det var billig, men nok OT

 

Dette blir garantert tøft mads kristian,

få den helt ned til bakken å kjør old school:)

da har du noe ikke alle har rundt der vi bor:):)

lykke til,, skl følge med:)

-93 "]Volvo 240 Ocean Race(Utstillingsbil) Bilsport 2006

 

-00 Vw Caravelle 2,5TDI 200hk(Bruksbilen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, takk skal du ha.

 

Skal gi beskjed når jeg er i traktene jeg, så stikker jeg innom deg en aldri så liten tur.

 

Så kan du gjerne ta noen bilder av bilen min i samme slengen, med noen litt spennende "locations" om du føler for det:)

 

Jeg ga 4tusen får ett 100%strøken sort skinninnteriør fra golf 3 VR6 98 mod:) med airbag det var billig, men nok OT

 

Dette blir garantert tøft mads kristian,

få den helt ned til bakken å kjør old school:)

da har du noe ikke alle har rundt der vi bor:):)

lykke til,, skl følge med:)

Jepp, satser ihvertfall på at det blir tøft, og kanskje en smule sært:) Skal ikke så mye til for å stikke seg ut i mengden av Golf'er på Toten/Lena egentlig.

 

Gewinde kommer på fortløpende etter at bilen er blitt EU-godkjent, og den skal skrues nesten i bånn. Vil ikke ha det for langt ned, pga at jeg vil ikke at et så dyrt senkesett skal bli utslitt med en gang. Men lavt nok skal det bli garantert bli.

 

Så forøvrig noen BBS RM på en E30 idag. Se om jeg ikke ser den samme bilen på Mekonomen i morgen også, så skal jeg høre hvem som eier bilen, og høre om felgene er til salgs:) Så ut som de trengte en lettere oppussing. Sort/gull senter på de felgene hadde gjort seg bra på Golf'en, vet jeg.

 

Ja, du får for all del følge med, Morten:)

 

Gikk til innkjøp av noen diverse deler idag:

 

Nye bremseskiver bak:

S4300217-1.jpg

 

Nye bremseklosser bak, som så sårt trengtes:

S4300219-1.jpg

 

Ny vannpumpe, som heller ikke var å forakte:

S4300218-1.jpg

 

Samt litt kjærlighet og pleie til interiøret mitt, som interiøret har gjort seg fortjent til etter mange år med lojal og tro tjeneste:

S4300220-1.jpg

 

Regreimsett hadde de dessverre ikke inne, så det skal jeg hente i løpet av dagen i morgen.

 

Så idag blir det nok litt skruing og montering av de nye delene. Pluss at alt av interiør skal inn i bilen regner jeg med, såfremt at jeg får løsnet på skruene som baksete sitter i. Var nok ivrig med trekkeren han som har montert interiøreret, for 2 av skruene sitter som fy. Får se hvor mye vi rekker med før det blir så altfor mørkt og kaldt til å skru. Haster litt med å få bilen i orden/kjørbar/lovlig nå, siden vinteren er like rundt hjørnet, og jeg ikke har et eget verksted som jeg kan pusle i.

 

Oppdateringer og bilder kommer etter kveldens økt:)

 

Dessuten skulle Polardego fakse over EU-kontroll papirene idag, så når jeg får de skal jeg bestille etterkontroll, så jeg får oblater på bilen fortest mulig. Satse på at det ordner seg denne uka her, eventuelt starten i neste uke. Så kan man prioritere litt mer skøyale ting;)

 

Kommentarer og ris/ros tas imot med stor takk.

"The devil on my shoulder got a devil on his back"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp. Fikk da handlet litt småtteri idag.

 

Skal vel drive så smått med interiør og litt div idag, så du får bare sende på ei melding om du stikker nedom:)

 

Bremser, regreim og vannpumpe må dessverre vente til Tirsdag eller Onsdag. Frister heller ikke noe særlig å drive ute med bremser i dette været her. Får ikke regreim i før enn i morgen uansett, og får heller ta alt i en fei når jeg har fått alle delene.

 

Må også kjøpe noen "isolasjonsmatter" så jeg får inn gulvteppet og resten av interiøret.

 

Nå skal jeg gnukke og gni litt på stolene og dørtrekkene foran, tenkte jeg:)Så får man satse på at Turtle Waxsin leather cleaner funker bra.

"The devil on my shoulder got a devil on his back"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg gnukket og gnidd som en hyperaktiv kanin på stolene og dørtrekkene foran. Resultatet ble veldig bra, og ser mye nyere ut nå enn før! Får se om jeg ikke går over det en gang til før jeg setter det inn igjen. Da mangler jeg kun å få lånt en slagtrekker, slik at jeg kan få ut baksetet og sidepanelene fra den andre 16v'en, så skal dette få akkurat samme behandling før det blir satt inn igjen i bruksbilen.

 

Noen totalt uinteressante bilder med en heller dårlig kvalitet, som jeg først så når jeg la de inn på data'n (og grunnet min latskap gidder jeg ikke å ta nye). Ser ikke resultatet så bra på bildene, dessverre, men jeg kan love dere at det ble betraktelig mye bedre:)

 

S4300220-2.jpg

 

S4300219-2.jpg

 

S4300218-2.jpg

 

S4300217-2.jpg

 

Og sånn ellers så er gulvteppet til vask nå, så man slipper at det lufter råttent inni bilen. Dette er ikke en god lukt.

 

Ser upåklagelig bra ut dette Massern. Liker planene dine fremover også. 10x14 og gravsenk hadde jo bare vært helt psycho porno :) Stå på!

Takk for skryt:)

 

Jada, hadde så absolutt gjort seg med 10x14, da i Schmidt TH-line. Får se hvor langt pengene strekker til. Senk er nok rett rundt hjørnet, så da skal det bli lavt nok ihvertfall:) Ser ut til at GTi-leppa blir liggendes nesten helt nedpå bakken hvis jeg senker rundt 80-90mm som er planen. 90 er vel maks på gewinden min, så rundt 80-85mm blir det nok tenker jeg.

 

Edit: Glemte av noe gitt.

"The devil on my shoulder got a devil on his back"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår