Jump to content

Audi 100 1992 2,3....5zyl

Rate this topic


Bono
 Share

Recommended Posts

Du oppgir så lite detaljer rundt problemet at det blir vanskelig å antyde noe som helst. Det finnes søkefunksjon, bruk den. Gjenganger er falskluft. Om ditt problem er relatert til tenning (hallgiver styrer bensinpumpe) er umulig å si ut fra så lite info som du oppgir.

Bilforumet.no
Administrator

Lag en tråd om du lurer på noe, ikke send PM.

Link to comment
Share on other sites

Skal prøve å utdype litt mer. Har sjekket en del angående falskluft men har ikke funnet noe, er det noen plasser det er mer sannsynlig at det kan være feil?

Bensinpumpa starter når jeg slår på tenninga og går noen sekunder før den stopper. Hvis jeg løser på bensinslangen inn på bensinfordeleren så står det trykk der.

Hvis jeg prøver å starte så tenner den til med det samme jeg kjører starteren men ikke mer. Etter å ha prøvd å starte mange ganger så tok jeg ut en tennplugg og den var helt tørr. Sjekket gnist og det var det. Tennplugger er som om de kommer rett i fra esken, helt hvit. Skrudde av bensinreturslangen ved trykkregulatoren men der kommer det ikke noe bensin når tenninga står på.

Bilen har jukset i lengre tid uten at det har vært noe problem med å få start på den, verst ved kald motor. På en tur fikk jeg stopp og måtte jeg vente en halvtime før den startet igjen. Etter det har jeg kjørt lege uten trøbbel med å få start eller at den har stoppet, bare at den jukse. Den kvelden jeg måtte taes hjem gikk den så bra som den ikke hadde gjort på lang tid før den begynte og jukse igjen og da ble stopp etter en to tre hundre meter. Da fikk ikke start noe mer på den turen.

Link to comment
Share on other sites

Falskluft er som regel på gummibelg mellom mengdefordeler og gasspjeld, slange mellom ISV og innsug, veivhusventilasjon, slange til air shroud på innsug, slange til bremsekraftforsterker eller tetninger rundt dysene. Også manglende eller defekt pakning på oljepåfyllingslokk kan skape problemer.

Først av alt, har du justert på noen av justeringsskruene på mengdefordeler? Bensinfilter byttet siste årene?

Siden mengdefordeler er byttet så kan en anta at denne ikke er synderen, så sant den kom fra en fungerende motor. Så lenge motor ikke går, så vil ikke bensinpumpe gå, og du får heller ikke bensin ut returslange. At bensinpumpe går 1-2 sekunder etter at tenning slås på er normalt. Tror jeg ville begynt med å måle spenning til bensinpumpe - for å verifisere at bensinpumpe går - mens du prøver å starte. Dersom pumpe ikke går, så er feilen mest sannsynlig i bensinpumperele. Dersom pumpe går så bør bensintrykk måles, 6-6.5 bar skal du ha på bensinmengdefordeler, måles fortrinnsvis når du prøver å starte. Mål også strøm til DPR når tenning slås på, uten å starte, bør opp mot 100 mA. Alternativt, mål trykk på bensinmengdefordeler med plugg til DPR av, bør være ca 5 bar. 6-6.5 bar med DPR aktiv.

Bilforumet.no
Administrator

Lag en tråd om du lurer på noe, ikke send PM.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Har gått over alt av vakuumslanger men jeg finner ikke noe feil der.Bensinfilteret har jeg byttet. Målte bensintrykket og det var 4bar når tenninga står på uten at motor går. Med motor i gang var det mer enn 6,5 det var 6,8 bar. Er ikke så inne på det men hva menes med Dpr?  Som dere ser så har jeg fått startet den igjen og jeg har kjørt med bilen men den går ikke som den skal. Noen ganger hvis jeg starter den når den er varm må jeg jobbe lenge med å få motoren over 1000 omdreininger. Bilen har også stoppet en par ganger og da vil den ikke starte før den har stått en par timer. Kjenner det hele tiden når jeg kjører at den går å jukser.

Link to comment
Share on other sites

DPR er differensialtrykkregulator, den som står foran på mengdefordeler. 

Trykk du måler er innenfor, gjerne noe lavt med tenning på uten motor i gang. Som nevnt, siden motor oppfører seg likedan etter bytte av mengdefordeler - så kan vi gjerne anta at denne ikke er synderen. Mål strøm til DPR, denne reguleres av ECU, iht MAP, temperatur og lambdaverdi. Mål også verdi på temperatursensor til ECU, den som sitter under vannflensen foran på toppen. Her skal du ha ~2500 ohm ved 20 grader og ~250 ohm ved 90 grader. Med analogt måleinstrument kan du måle spenning fra lambda mens motor går (svart ledning), denne skal fluktere mellom 0.1-0.9 Volt. 

Mål også at bryter for WOT ikke henger, den vil deaktivere lambda. Sjekk at plugg til «TPS» er på, den som er på siden av mengdefordeler. Har du sjekket pluggledninger for overslag, samt rotor og fordelerhus? 

Du kan lese ut feilkoder, er dog veldig begrenset hva du får av info på KE3, men skader ikke. Jeg har lagd en egen tråd om dette under AUDI - DIY. 

En ting til, hvordan er bensinforbruket?

Bilforumet.no
Administrator

Lag en tråd om du lurer på noe, ikke send PM.

Link to comment
Share on other sites

Hei. 

Bilen stoppet og ville ikke gå mere igjen.Det viste seg at det var bare 2bar bensintrykke. Satte inn igjen den gamle pumpa og da har jeg 3-4 bar med tenninga på og 6-6,5 bar når motoren går rundt. Bilen startet da. Byttet også pluggledninger,rotor og fordelerlokk. Etter det virker det som motoren går reint. Men noen ganger når den er halv varm/ varm så vil den ikke opp på turtall når jeg starter den. Noen ganger klarer jeg å få opp turtallet og da går den greit på tomgang etterpå. I dag når jeg startet den etter å ha stått en liten time etter kjøring så klarte jeg ikke å få den over en 2-300 omdreininger. Den gikk på det lenge. Når jeg prøvde å gi gass så hørtes det ut som om den tente i mot. For å komme hjem måtte jeg trille ned en bakke og mens den gikk på lav tomgang så satte jeg den i gir og tvinger opp turtallet. Etter en stund så begynte den å gå normalt og jeg merket ingenting når jeg kjørte. Har testet starten flere ganger etterpå både når den er helt varm og Hallvard og har den startet som den skal. Har ikke noe trykkfall på bensintrykket på en time de gangene jeg har sjekket. Ser at ventetrykket varier fra 3 til 4 bar.

Kan det være enheten som regulerer tomgangen som krangler?  Målte spenningen inn på den og den var 11,9 volt med tenninga på og 13,2 med motor i gang.

 

Link to comment
Share on other sites

Altså har du for lavt bensintrykk, du skal ha mer enn 3-4 bar med tenning på. Som sagt, jeg ville målt strøm til DPR for å verifisere om denne er i orden. I det minste - se om trykk endrer seg når plugg til DPR settes på (slå på tenning med og uten DPR for å sjekke forskjell).

Enheten som regulerer tomgang (ISV) er pulsbreddemodulert, altså vil du ha 12V på denne. Pulser ut må måles med scope, ikke voltmeter. Denne er ikke årsaken til dine problemer, dog kan du ta av plugg på ISV med motor i gang og tomgang skal stige til ~1500 omdr. Skjer dette så er ISV mest sannsynlig i orden, er hvertfall ikke stuck. Husk at selv om ISV feiler så skal motor fungere 100% (med unntak av tomgang).

Bilforumet.no
Administrator

Lag en tråd om du lurer på noe, ikke send PM.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Similar Content

  • By Ejlisha
   Har en Suxuki Grand Vitara, 2007 modell, hvor motoren ved 4 anledninger siden desember har stoppet under kjøring. En rød lampe med STOP i midten lyser plutselig og motoren stopper. Det elektriske fungerer men motoren får jeg ikke start på. Vrir om tenningen og motoren prøver starte men går ikke. Dette har skjedd KUN når det har vært sørpevær, altså skikkelig slush på veien og våt snø i lufta. Ved de fleste tilfeller har bilen startet igjen når den kommer på verkstedet eller utover dagen når den har "tørket". Er det noen som kjenner til dette problemet?? 3 verksteder har tatt feilsøkinger og lett etter hva det kan være, men ingen finner noe....det må jo være noe som blir eksponert for væte/møkkavann/snø som gjør at tenningen og motoren ikke får kobling... 
  • By magne sten
   Hei har en Audi  A4  sport avant 150 hk bensin  2002 mod 
   Problem med bilen er  at ved ca 70 grader   fusker litt for så og stoppe når temp er 85-90 grader
   må vente 20-30 min før den starter og det samme gjentar seg. 
   Avlest  p 0171 og p 0322     Håper på ett svar fra en som har vært borti dette tidligere  slik at jeg slipper og 
   skifte en masse sensorer . lamda, mengdemåler, svinghjulsensor. etc etc   kr 500 sendes til den som gir meg ett fornuftig svar som funger.  
   god jul
    
  • By mariusc
   Kjøpte en 1998 audi a3 1,6 bensin til kona for et par år siden, denne har fungert utmerket frem til nå nylig.. Det hele startet med at motoren plutselig stopper i ny og ne.. Dette skjedde både i fart og på tomgang, og noen ganger tok det flere minutter før man fikk start på den igjen.
    
   Problemet har bare eskalert den siste tiden.. Nå merker man at motoren mister en del krefter (når jeg gir gass høres det ut som om motoren prøver, men er såvidt den klarer å akselerere) sånn kan den være i flere minutter før den enten dør, eller ruser seg noe voldsomt (2-5000 rpm)
    
   Har prøvd å sjekke feilkoder, men uten hell..
    
   Noen ideer om hva som kan forårsake dette
   På forhånd takk for svar
  • By Cholchs
   Jeg har nettopp kjøpt en Toyota Yaris 2000modell som nettopp er EU godkjent og kun har gått 77.000km. Den fungerte greit den lille turen når jeg prøvekjørte den hos selger, men på vei hjem begynte motorlampa å lyse. På diagnose viste den feil på lambdasonde. Plutselig stoppet bilen når den ble varm å ville ikke starte før den ble kald igjen. Bilen var på diagnose igjen og da viste den feilkode på luftmengdemåler. Denne ble byttet og bilen kjørte i 20 min uten problemer før den begynte å fuske og stoppet igjen. Er det noen som har vært borti noe lignende? Når jeg prøver å starte bilen etter stopp er den helt "dau", altså bilen starter men det skjer ingenting når man trykker på gassen, den bare fusker/rister og stopper etter 15-30 sek...
  • By trondheim63
   har en audi a4 1998, bilen stopper når den blir varm, må vente til den er kald før jeg får start igjen, merket at ledningen til styrevakumenheten på innsuge var av, kan det vær den som er årsaken, håper på et hurtig svar
 • Populære emner nylig

 • Recent Achievements

  • martinlol went up a rank
   Korporal
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Privacy Policy