Gå til innhold

Uansvarlig kjøring!

Ranger emnet


80 blå

Anbefalte innlegg

  • Svar 81
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja jeg er veldig enig med deg der Rainman. Jeg har en datter som kan begynne å lærekjøre snart og jeg ville så absolutt ikke sette pris på om hun hadde hatt en slik holdning. Nå vet og lever hun desverre med konsekvensene etter en ulykke. Hennes liv er også totalt forandret på gunn av skaden min. Det er ikke noe morro å ikke klare være den moren jeg en gang var. Så hun skjønner nok litt mer av konsekvensene i trafikken enn enkelte andre unge. Så håper hun får en god holdning og ikke treffer på slike som ikke har det. Ja det må være grusomt å leve med den type skyldfølelse og anger.

 

Siktet meg inn på feil folk? Hva i all verden mener du med det??? Det er du som er inne å skriver på min tråd. Og hvorfor skulle jeg ha interesse av å dra rundt på bensinstasjoner en fredagskveld for å møte de? Sikkert koselige mange av de, men det betyr ikke at jeg respekterer at de setter andres liv i fare!

 

Ja det finnes altfor lite slike tilbud. Det er jeg helt enig i. Syns selv det er morro å se på løp jeg. Men det er ikke god nok unskyldning for å sette andres liv i fare. Uansett hvordan du vrir å vrenger på det Wyllia, så er det å bryte lover og regler. Er det virkelig så vanskelig å forstå??? Eller er du bare ute etter å lage flere stengte tråder?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å være ung og få lappen og å kjøre fort er dessverre noe man i den alderen synes er veldig spennende. Vet egentlig ikke hvordan man skal få gjort noe med dette. Kan nok påvirke en del via opplæring og holdningskampanjer. Når man leser en del forum og kommentarfelter kan man blir redd, opplever at mange synes fartsgrenser er tull og blir de tatt, er det politiet som har lurt dem. Sinkene, de som følger fartsgrensen eller rett under, er de store synderne, det er de som burde mistet lappen. Men egentlig så er det vel kanskje mest middelaldrene menn i dyre tyske biler med store motorer som er verst i trafikken?

 

Samtidig virker det som en del gjør mest mulig for å ødelegge kjøreegenskapene på sin egen bil med å senke den og sette på hjul og dekk som nesten gjør bilen farlig på svingete, humpete normal norsk vei. I tillegg er det veldig populært med suv som som for det første er livsfarlig i en kollisjon med en "normal" bil, i tillegg til at den har et veldig høyt tyngdepunkt og får dermed dårlig veigrep. Flott til hytta på fjellet bevares, men de fleste jeg kjenner som har suv har verken hytte eller liker ski. Er mest øl og fotball.

 

Bare noen tanker :)

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra skrevet Mr_Spock! Kanskje de som skal ta lappen burde hatt et opplegg gjennom personskadeforbundet. Det kunne nok kanskje fått dem til å tenke litt over konsekvenser? Jeg vet det i noen land har vert kampanjer hvor det er blitt brukt sterke videoer og bilder. Noen syns dette at grovt, men egentlig så er det realiteten om hva som kan ende opp som konsekvenser av uforsvarlig kjøring. Kanskje det burde blitt brukt i norge også?

 

Det var en liten tanke fra meg :idea:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De bruker jo en del kampanjer her til lands også. Mye fokusering på at man skal bruke bilbelte og slikt. Tror det fungerer til en del. Tror at det er ganske viktig at noen personer i de forskjellige miljøene/kameratgjenger og slikt - prater "ned" litt når holdningene blir litt for ekstreme. Det er slike som gjemmer bilnøklene fra folk som har lyst til å kjøre i fylla osv. Veldig viktige personer dette.

 

Jeg ser stadig at det på for eksempel dette forumet er en del forumdeltagere som viser veldig god holdning, og sier i fra, når noen sutrer for mye over dustepoliti når de mistet lappen for å kjøre 160 på motorveien, eller andre slike ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja slike personer er det så absolutt bruk for! Og heldigvis er det mange fornuftige mennesker her inne på forumet! Det er bra :-) Hensikten med forumet for Marius var nok et sted mann kunne dele kunnskaper, hjelpe hverandre og diskutere forskjellige tema. Jeg kjenner nå ikke han jeg da, men antar at dette var hensikten med å starte forumet. Og det er helt greit at mann ikke er enig om alle ting for all del, men syns bare at uansvarlige oppfordringer som blir skrevet enkelte steder er veldig unødvendig! Og det blir litt respektløst ovenfor de av administratorene, moderatorene som ønsker å drive et seriøst forum å lage tråder hvor det blir oppfordret til for eks grisekjøring.

 

Nå var nok sikkert mye av vitsen med enkelte kommentarer som kom på tråden min her for å provosere meg, men det får nå så være. Liten vits å prøve å overbevise meg som er trafikkskadet om at det skal kunne være ok med uansvarlig kjøring. Tror neppe jeg blir omvendt der he, he.....

 

Det blir å dumme seg selv ut med å påstå at det er politiet som er dust når de ikke overholder fartsgrensene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

JA du har vel aldri kjørt 1 km/t for fort du din ------ 80 blå

 

 

 

Regler og retningslinjer for tråder på forumet:

 

Tråden skal ha en god overskrift som forteller andre lesere hva tråden inneholder allerede før man klikker seg inn på den.

Innholdet skal være bilrelatert (Gjelder ikke forumet: Stripa)

Temaet skal stå i stil med forumet det postes i.

Formuler deg godt og du slipper at tråden blir slettet.

Dobbelposting er ikke lov (lage samme tråd i flere forum).

Uthenging eller trakassering av andre medlemmer fører først til advarsel, deretter utestengelse ved gjentakelse.

 

Regler og retningslinjer for posting i tråder:

 

Posten skal ikke bidra til stor avsporing av tema.

Vær høflig, unngå spydigheter og banneord.

Porno/nakenbilder/rasistisk innhold kan føre til umiddelbar utestengelse.

Endret av Quattro73
Slettet ufin språkbruk. Vennligst les reglene angående språkbruk.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lest en del på BF enkelte steder hvor tøfft det er å kjøre fort. Noen klager på at ungdommer kan være idioter i trafikken, men det kan tydligvis de som burde hatt litt mere oppe i knotten også. Noen mener det ikke er uansvarlig å kjøre som en gris når det vanligvis ikke er barn eller mange andre trafikanter der man grisekjører. Skjønner ikke hva slike mennesker tenker med???

 

Skal man kjøre fort fordi man trenger denne spenningen, så finn dere en bane å kjøre på!!!

 

Man trenger ikke engang kjøre fort for å gjøre stor skade. Det vet jeg alt om. Har selv vert utsatt for en ulykke som jeg må leve med for resten av livet. Personen som kjørte på meg kjørte ikke gris. Personen gjorde bare en feilvurdering i normal fart, men det gikk galt alikevell. Tenke seg til hva som hadde skjedd meg om det hadde vert en av dere tøffinger som hadde truffet meg???

 

Jeg skal ikke påstå at jeg aldrig har kjørt litt for fort for all del. Det er det vell neppe noen som kan påstå, men det finnes da grenser. Syns enkelte burde virkelig gå litt inn i seg selv å tenke seg om før de driver med grisekjøring på vegen!

 

Det å få en nakkeskade innebærer ikke bare å får litt vondt i nakken (som noen tror). Det forandrer livet ditt ganske mye. En må leve med smerter døgnet rundt og veldig ofte ikke bare i nakken men rygg å hode blir også ofte rammet. Plutselig kan man ikke gjøre ting man før kunne. Helt dagligdagse ting fungerer man plutselig ikke i. Plutselig kan man ikke ha en normal jobb. Kan ikke være sosial når man vil.

 

Man ser ofte veldig frisk ut så lenge mann ikke går med krave. Det kan føre til mye drittslenging. Noen tror du bare er blitt lat eller sær. Forsikringselskapene prøver å stemple deg som psykisk ustabil. Jeg er vell blandt de "heldige" i norge som har diagnosen nakkesleng, men veldig mange har ikke diagnosen og dermed bruker forsikringselskapene det mot dem og mener de er psykisk syke. Man mister mange venner fordi de tror du bare er blitt rar. Mange snur ryggen til deg når du ikke lenger er brukende til å få hjelp av på samme måte lenger. Slike venner er ikke ekte venner selvsakt, men det er veldig sårende når man står midt oppi det. Og noen opplever at sine nermeste og kjære snur ryggen til dem. Mange i norge har det slik etter idiotkjøring.

 

Som sakt så var det ikke grisekjøring som fororsaket min ulykke, så jeg har ingen grunn til å være bitter på den personen som feilvurderte denne dagen for over 5 år siden. Det har vert andre mennesker som har skuffet meg mye mer etter dette enn den personen som kjørte på meg.

 

Man lærer seg selvfølgelig å leve videre på et vis og gjør det beste utav det, men noen dager og situasjoner kan være utrolig vonde og nedverdigene.

 

Jeg ville bare lage dette innlegget i håp om at enkelte kan tenke seg litt om før de skryter av hvor tøffe de er med grisekjøringen sin!!! Husk at det tar bare sekunder å ødelegge andre sitt liv!!! Tenk dere om FØR dere tråkker for hardt på gassen, for etterpå kan det være for sent!!!

aldri en tur uten 200 :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørs om ikke å heve straffene for uaktsom kjøring også hadde hatt en effekt?

 

Her er det en som ødela livet til annen og fikk en måned i fengsel?

 

Ble påkjørt i 130 km/t av en mann i narkorus - Aftenposten

 

Uten at jeg kjenner saken mer enn det står i avisen virker det ikke som han som forårsaket ulykken særlig angerfull heller - han skylder på offeret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje du skulle lese orntlig hva som er skrevet i denne tråden 325turbo!!! Her var det snakk om grisekjøreing og ikke 1 km/t for fort. Hadde du lest hva jeg skrev helt til å begynne med så hadde du kanskje fått med deg der jeg skrev:

 

Jeg skal ikke påstå at jeg aldrig har kjørt litt for fort for all del. Det er det vell neppe noen som kan påstå, men det finnes da grenser.

 

Jeg bryr meg svært lite om hva du kaller meg 325turbo. Jeg har vertfall respekt for andre menneskers liv.

 

Og når du skriver: aldrig en tur uten 200 Golf2td, så sier det vell litt om deg.

 

Ja helt enig med deg Mr_Spock. Det burde så absolutt vert strengere straffer for uaktsom kjøring. Når mann leser slike artikler som du la ut her, så blir mann skremt av at et menneskeliv er så lite verd. Og det viser seg ganske tydelig når erstatningssakene skal i retten også. Skal i rettsak til høsten jeg, så vet litt om det ja. Men jeg anbefaler vertfall alle som havner i en slik situasjon om å ta kontakt med LTN. De kan være til god hjelp :-)

Endret av 80 blå
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes vi har strenge nok straffer. Når man mister lappen for å spinne ringer på en tom parkeringsplass og vinteren er det for drøyt. Dessuten har jeg ingen tro på at folk bryr seg om strengere straff i lengden. Alle furta når bøtesatsene ble satt opp for noen år siden, men holdt vi fartsgrensen for det? Nei.

Holder heller en knapp på å vise de som skal ta lappen hvordan en bil ser ut etter en smell i f.eks. 50. Husker jeg så en video der vegvesenet prøvde en lastebil uten fungerende ABS på hengeren, som ble sendt rett i en bil. Bilen ble ganske kort etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det trenger vell ikke bli så strenge straffer for akuratt det tilfellet du nevnte kanskje. Nei det hjelper nok ikke å bare gi høyere bøter, men om en person må ta sin straff for å ødelegge et annet liv så dyns jeg vell ikke det er for mye forlangt. I den perioden den personen sitter inne og mister lappen har vi vertfall en grisekjører mindre på vegen. Bare det kan redde liv!

Og det nytter verfall ikke å si at det ikke er vits i å øke straffene for folk kjører gris alikevell. Hmmm er nok litt uenig i å ha den innstillingen jeg da.

Men skal være veldig enig med deg at de som skal ta lappen burde se det ja!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke noe med innstillinga mi å gjøre. Men innstillinga til de som råkjører. De jeg kjenner som faktisk pleier å holde mellom 120 og 140 på vei til jobb (2-feltsvei der) hadde fortsatt å kjøre selv om lappen hadde røket, ettersom sjansen for å treffe politi er minimal. De tenker slik at "selvfølgelig treffer ikke jeg noen, jeg har stålkontroll". Politiet bør forøvrig finne litt mere kreative plasser de kan stå med laseren om de skal ta dem, da alle her vet hvor de pleier å stå.

 

Er forøvrig dritt lei av å treffe på biler som kommer med sida først ut av svingene midt på dagen om vinteren. Verre med dem enn de som kjører fort vil nå jeg si.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår