Gå til innhold

Spørsmål ang førstegangstjeneste...

Ranger emnet


esbandos

Anbefalte innlegg

Er kalt inn i sjøforsvarets skoler. Har drevet og prøvd å lese meg til noe på mil.no men finner ingenting vetigt. Er det noen som har tjenestegjort der? Er det en skole, som at du kan gjøre ett eller annet jobb realatert derifra eller?

 

Det er nok ingen skole slik vi gikk på før, fra 0800-1600 hvis det var det du tenkte på.

Det er rekruttskole og spsialisert tjeneste etter det de mener.

Dog, hva du gjør på fritida bryr de seg lite om.

Scampi - BMW-chauffeur, autodidakt fotograf og kosegutt

 

1998 E36 318iT Individual

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 74
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Det er nok ingen skole slik vi gikk på før, fra 0800-1600 hvis det var det du tenkte på.

Det er rekruttskole og spsialisert tjeneste etter det de mener.

Dog, hva du gjør på fritida bryr de seg lite om.

 

 

Eg tenkte på sånn karriere messigt etter du har gått sjøforsvars skolen. Om det er noe spesielt felt du kan velge som du ikkje kunne før det eller noe

Biler

Volvo 240GL 1985 Prosjekt trykk meg=)

X:

Ford Fiesta

Opel Kadett GSI look (1,3)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor vil ikke folk inn i milletæret ???

 

jeg hadde min tjeneste for noen år tilbake..Hadde vel strengt tatt samme innstillingen som mange her "uff nei det vil ikke jeg "Syte syte" Er man syk/ikke tjeneste dyktig er det jo greit..Men det er ikke mange 18-20 åringer som er det i dag..INGEN har vondt av 1 år i forsvaret..Mye og lære,mange nye venner.

Bare utdanningsvalgene man har i forsvaret er verdt bryet med førstegangs tjenesten..Alt av kurs du kan tenke deg ligger for dine føtter til en latterlig lav penge..(tok sveise kurs+Mekanikk kurs selv for under 1000kr)

 

Jeg hadde 3 mnd på Evje i innfanteriet(masse skog og rødfis),deretter 9 mnd i garden(trampe tramp)..Fikk tilbudet om og ta 18 mnd i utlandet men takket (desverre) nei på den tiden pga fam..

 

ALLE dere som skal inn/har blitt kalt inn til førstegangs tjeneste:

 

Gi det en mulighet!! Kansje dere trives:ratatatat

zzZZzzZZ

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forsvaret er ikke bare krig og vold og slikt. Man kan ta sertefikater på lastebil, maskinpapirer, truckførerbevis osv

 

 

CSS Bataljonen FTW! :)

blir vel mest sansynlig Kompani 4 på meg

 

 

jentegreie å ikke like militære ( og dem som studerer )

.:Let no man who is not a VAG owner judge the elements of my ride:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sivilforsvaret er innenfor militært, siviltjeneste har ikke noe med militæret og gjøre. Er for militær nektere. Kommer man i det blir man sendt til dillingøy, der man velger blant diverse steder og jobber.. lønner seg og gjøre litt forarbeide på forhånd, eks. Gå rundt og spørre steder du kunne tenke dem om dem praktiserer tjenestetid. Det jeg gjorde og fikk klokkerholmen leirskole, kjempe sted.. men er mye og velge blant det er det, men kommer man inn ditt med slapp innstilling og hat kan man ende opp med og bli igjen der, altså siviltjensten der, der er ikke så kult tror jeg. Men som regel så får man skole, faktisk helt ok.. var litt på skole først i 2mndr, bare vasa rundt og hadde mye fritid og satt på pc og gjorde lite.. Men som sagt, mye og velge i blant..

 

Tullprat. Ingen av delene har noe som helst med Forsvaret å gjøre. Sivilforsvaret er underlagt Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Jeg har ikke nødvendigvis alltid helt rett, men jeg tar i alle fall aldri helt feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

slitenvolvo, nå er ikke jeg typen som verken kan snekre, er intr i kunst eller noe slikt, men.. :p

 

Ja, søkte på den siden du linka til, men fant heller ingen ting i harstad..

 

Får se hva det blir til.. Håper av hele mitt bilfrelste liv at jeg ikke er mer enn ett døgn sammen med grønnkledde individer.. :)

 

Hjelpe meg som du syter... Det høres ut som om du er en skikkelig slappfisk, ikke som en pasifist ;) Du liker ikke krig og fred og religion og politikk og vold og sånt, og ikke kan du gjøre noe samfunnsnyttig ved å avtjene siviltjeneste heller. Hva er det du vil da? Heve trygd? ;)

 

Ta kontakt med Vernepliktsverket og Siviltjenesten, så får du gode svar på hva du kan og ikke kan gjøre med dette lovpålagte tjenesteåret.

Jeg har ikke nødvendigvis alltid helt rett, men jeg tar i alle fall aldri helt feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.. Har blitt innkallt til førstegangstjeneste.. Problemet er at jeg HATER militær/våpen/krig osv, er ikke i topp stand helsemessig osv og gjør derfor det jeg kan for å slippe førstegangstjenesten..

 

Enmas, enkelte hater diverse ting uten grunn.. Enkelte hater f.eks bilsport da dem f.eks ikke skjønner vitsen, andre liker det....

 

 

Jeg er derimot den som hater militær/vold/blod/krig å sånn tull.. Hvis norge er ett såpass fritt land, hvorfor blir jeg da tvungen i militæret om jeg hater slikt?

En god venn av meg er befal i militæret, å jeg var med han en dag på jobb.. var noe av det værste jeg har opplevd..

 

Har hørt om en som slapp tjenesten pga han sa at han å dama planla familie og slikt.. Hjelper det stort?

 

Turbotassen, nei er klar over at forsvaret har det meste etc, men jeg har NULL lyst å dra inn dit..

 

Men uansett.. om jeg sier at jeg ikke klarer å være vekke fra dama mi (har vært i lag i 3 år), å at jeg kommer til å bli helt rabiat/tullete ellernoe i hue om jeg ikke får se hu, dem jager meg vel ikke hjem da ?

 

Biff, tisse-teppe var ikke så dumt.. Gjør igrunnen alt for å slippe VP.. :p

 

*Volvo*Er Maskin deT, ja, har hørt om det jeg også, men det funker desverre dårlig i min situasjon...

 

Skjønner jo tegninga ja.. Men jeg er rimelig sikker på at jeg ikke kommer til å trives ett sekund i militæret.. Som jeg sa før, mennesker er jo forskjellig.. Noen liker det, andre ikke..

 

Uansett, hvorfor velger dem folk som for det første ikke VIL inn i militæret, og for det andre som hater krig å våpen og sånn? Hvorfor ikke heller innkalle noen som virkelig vil det? Bedre at staten bruker penger på dem enn på meg.. :b

 

Hmm.. da tror jeg nok ikke sivilforsvaret er noe for meg det heller.. :b

 

Hmm.. Så det er ingen muligheter for at jeg kan få siviltjeneste her oppe i harstad da..? Om jeg først skal holde på med slikt faenskap, vil jeg være her oppe vel.

 

Men uansett.. Er det ikke "nok" at man sier til legen/presten/fyren med AG3 at jeg ikke vil inn i militæret?

 

Hmm.. Så på den linken du ga meg, takk for den forresten, og der var det heller lite interessant.. Jeg er nok ikke rette personen å sende til f.eks skole eller barnehage.. Hadde det derimot vært oppgaver/arbeid som å f.eks kjøre ut den lokale avisen hadde det vært MYE mer intr. :p

 

slitenvolvo, nå er ikke jeg typen som verken kan snekre, er intr i kunst eller noe slikt, men.. :p

 

Får se hva det blir til.. Håper av hele mitt bilfrelste liv at jeg ikke er mer enn ett døgn sammen med grønnkledde individer.. :)

 

Som jeg sa lengre opp, jeg gjør hva som helst for å slippe militæret. Skulle ønske det var valgfritt.. :b

 

Bare for å sette sytinga i system (eller burde jeg sagt sytem)...

__________________

You need only two tools: WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

førstegangstjeneste er jo en lek. det er også en viktig del å få med seg mener jeg, de fleste lærer noe nytt de har nytte for senere i livet.

 

er også utrolig mange arbeidsgivere som foretrekker mennesker som har avtjent verneplikt også. jeg kommer ialfall ikke til å ansette noen som ikke har avtjent førstegangstjeneste uten å ha grunn til det.

 

jeg personlig hadde kontorstilling i militæret, hadde mitt eget kontor, eget bad som ble vasket annenhver dag og styrte min egen arbeidsdag. fikk 2-3 gratis kurs, og masse nye venner.

 

mvh

stian

VW GOLF 1.8 gl 1989

(x)volvo 244dl 1979

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Uansett, hvorfor velger dem folk som for det første ikke VIL inn i militæret, og for det andre som hater krig å våpen og sånn?

 

 

kanskje fordi nettop dere trenger militæret, dere trenger å få strammet dere opp litt.

 

mange har godt av militæret, så som gråt under innrykket fordi de var borte fra mor og dame. men det ble da faktisk folk av de også. selvfølgelig kan det være hardt å være borte fra de man er glad i, men hva om man må være borte fra de i en jobb senere i livet? skal man da si opp jobben fordi man vill sitte sammen med dama å grine over at de nesten skulle være borte fra hverandre i 2 måneder?

 

det er en grunn til at det heter verneplikt!

 

mvh

stian

VW GOLF 1.8 gl 1989

(x)volvo 244dl 1979

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagens! Ler så jeg griiiner her! HVEM FAEN ER SÅ IDIOT AT DEM LIKER KRIG?:ratatatat

 

Ikke at jeg bryr meg så mye om hva du mener, MEN bare for å ha mitt på det tørre! Har verken sakt at jeg hater eller liker krig. Eneste jeg gjorde var å vri på utsagnet til trådstarter i første innlegg, hvor han hardnakkett påstod han hatet militæret, våpen og krig.

 

Prøvde bare sette det i perspektiv. Skjønner?

 

Men for å dra den litt ut igjen, Finnes mange i verden som liker krig, og de behøver vel ikke være noen idioter. Toppsjefene og aksjonærene i SAAB,Kongsberg,BAE systems vrir seg i hendene og koser seg hver gang det bryter ut en ny krig en plass i verden. Hvofor i hel**** skulle de det spør du? Jo for de de tjener penger på krig, de tjener penger på andres elendighet (som nesten alle andre firma i verden).

 

Visste du at våpenindustrien er nest største industrimarkedet i verden (etter pornobransjen)!

 

Så ja, mange "liker" krig. Selv om liker ikke er et passende ord.

 

Ett annet eksempel, soldatene i TMBN på Rena, Når de får melding om deployering enten til afghanistan, kosovo, bosnia, libanon, sudan. Så i likhet med aksjonærene i SAAB, så vrir de seg i hendene og gleder seg, ikke fordi de liker å drepe folk, ikke fordi de liker at personer lider, ikke fordi de er noen kalblodige drapsmaskiner. MEN fordi de vil gjerne uttøve sitt yrke, nemlig som soldater i en krigssone. Dette er noe de har trent på i maaange år, så når de endelig får muligheten, så ja hvorfor skulle de ikke "like" seg.

 

Du kan sammenligne det med en lege på akuttmottaket en plass i distriksnorge. De får ikke ofte inn skadde personer, men hver gang de hører over sambandet at det har skjedde en trafikkulykke i nærheten så vrir de seg i hendene og "gleder" seg til ambulansen kommer. Nettopp fordi det handler om å uttøve sitt yrke, og gjøre det man har trent på i maange år.

 

Ta deg fem minutter til å tenke over det...

 

Hvordan hadde du følt deg hvis du bare hadde sittet på jobben, dag etter dag, år etter år og ventet, ventet og ventet men aldri fått uttøve ditt yrke, skape verdier og holdninger og bidra til samfunnet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tullprat. Ingen av delene har noe som helst med Forsvaret å gjøre. Sivilforsvaret er underlagt Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

 

Okay, trudde det var innen forsvaret siden det er noe man kan bli innkalt til etter militær verneplikt. Men 1 ting er sikkert, siviltjeneste har ingenting med militæret og gjøre.

MTech2Sterlingsilber

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okay, trudde det var innen forsvaret siden det er noe man kan bli innkalt til etter militær verneplikt. Men 1 ting er sikkert, siviltjeneste har ingenting med militæret og gjøre.

 

Man kan bli innkalt til Sivilforsvaret etter å ha avtjent sivil verneplikt også, så det var et dårlig argument ;) Både Forsvaret og Sivilforsvaret er en del av Totalforsvaret, som kan mobiliseres ved krise og krig.

Jeg har ikke nødvendigvis alltid helt rett, men jeg tar i alle fall aldri helt feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår