Gå til innhold

Enmas

Bruker
  • Innholdsteller

    214
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Enmas

  • Bursdag 10/19/1986

Contact Methods

  • Bosted
    Trondheim

Enmas's Achievements

  1. Fryktelige høye spenningsverdier du har. 19V på batteriet ved tenning av!? Tror det er noe feil med voltmeteret ditt. Husk at du skal måle DC spenning med multimeteret. Eller har du 24V eller noe annet system?
  2. Nå syns jeg det kom vel så mye svada fra opposisjonen som fra trådstarter! ealoken: En turbo gir restriksjoner på effektuttaket på en motor, uansett hvor godt tilpasset tuboen, manifoilen, og eksosrør vil du i forhold til en ikke turbomatet motor få et lavere effektuttak. ("tap") Hvordan din boble ser ut bryr jeg meg ikke om, men jeg lever iallefall i en boble som overholder fysikkens lover. I likhet med en kompressormatet motor han den også tap i forbindelse med kompressoren, dette blir direkte proposjonalt med den elektriske "turboen". Tapene blir med disse konfigurasjonene større ved samme effektuttak, men å påstå at din "superturbo" er en ideell maskin blir for drøyt. Alt jattet med hvor mye effekt turboen trekker og senest Einars termodynamikk i forhold til effektøkningen er helt uten holdt i virkeligheten. Det er vel ingen som har påstått at turbo og motor er ett lukket system, hvor energi ikke blir tilført. Yter motoren nominelt 100kW og den elektriske turboen tar 1500W vil det IKKE si at motoren ikke kan yte over 100kW. Tvert i mot vil de 1500W med komprimert luft blandet med den økte drivstofftilførselen gi en effektøkning. Det er dermed drivstoffet som står for den tilførte effektøkningen. Nå sier ikke jeg at denne "oppfinnelsen" yter som påstått og som jeg skrev i mitt første innlegg har jeg mine tvil om kompressorens evne til å skape ett overtrykk. Men jeg står da ikke å skriker om at dette kommer aldri i verden å fungere og du er bare 10 år, jeg er 100 og jeg vet best av den grunn. Jeg er nå ikke så sikker på hvem som skal komme tilbake om 7 år. Din alder diskvalifiserer da deg ikke fra denne diskusjonen! Tvert imot finnes det flere 10 talls 17åringer som har større kompetanse på fysikk, termodynamikk, kjemi eller ingeniørkunst enn deg.
  3. Du kan jo prøve å dra en støvsugermotor på 1500W på bilen din. Vet ikke hvilken dynamo du har, men høyst sannsynlig vil den ikke klare det og batteriet vil tappes over tid. På den andre siden, hvor høyt trykk får du bygd opp ved en 300W kompressor når bilmotoren går på 3000rpm? Motoren forbruker en stor mengde luft, vil kompressoren din klare å bygge opp noe overtrykk i det hele tatt? Jeg har ikke gjort noen beregninger, men intuitivt ser jeg at en kompressor på 0.4hk kontra en ordinær kompressor til bil som stjeler adskillig mer hk ikke vil gjøre bilen din til noen dragracer!
  4. Her ligger mye av problemet. Hatet mot syklister er populistisk og klassetilhørig begrunnet, de fleste, utenom transportnæringen, har ikke store problemer med syklister til daglig, de møter de et par ganger i uken med påfølgende interessekonflikt. Litt frustrasjon ovenfor et møte du ikke rekker. Ikke mye å suttre over egentlig, MEN så kommer du hjem, leser avisen, ser nyhetene, leser BF.no eller diskuterer med likesinnede. Andres problemer og inntrykk vedrørende syklister smitter over på deg, du relaterer andres problemer med din egne enkeltstående hendelse og siden omfanget av denne diskusjonen er blitt så stort blir dette blir som en rullende snøball. Sympati ovenfor andres problemer er også en del av denne snøballen av hat. I en diskusjon sympatiserer man med den personen som er mest lik deg selv, uavhengig av lover, regler og hvem som virkelig har rett. I en ulykke mellom bil og sykkel velger vi automatisk å sympatisere med en av partene avhengig av hvem vi relaterer oss med, hvem som hadde skyld i ulykken kommer ikke frem i nyhetsartikkelen men det er egentlig uten betydning, vi bryr oss ikke. Vi hadde allerede lekt jury, dommer og bøddel før i åpnet artikkelen. Det finnes faktisk personer som hverken har kjørt bil som har tatt et bastant standpunkt i denne saken. De er ikke berørt av problematikken, men de deltar i diskusjonen. Faktum er at sykkel/bil diskusjonen ikke er så problematisk som vi liker å tro. Medias dekning av saken har blåst realiteten ute av proporsjoner. Problemet ligger ikke lenger i sakens kjerne om syklister i veibanen, men om menneskets ubevisste psykiske prosesser. Løsningen ligger ikke i et klarer regelverk eller å forby det ene eller det andre, men med en isolering av sosiale medier og populistiske nyheter. Eller for lederne i Norges Cykleforbund, Norsk Transportarbeiderforbund og diverse andre ledere med sterke meninger og sterkere uttalelser, en tur til psykologen. Det jeg skriver gjelder også for syklister, problematikken er lik for de.
  5. Forslag som kan gi et dødelig utfall fortjener ikke å stå ubesvart. Trådstarter må forstå at fjærkapping kan gi alvorlige endringer av bilens egenskaper. Vurdereingen får han selv gjøre, men da med den viten. Hva svenskene gjør blir opp til de, og selv om de har Volvo og Saab så betyr det ikke at det er den riktige lovgivningen. Du ser iallefall ikke Volvos maskiningeniør med ansvar for hjuloppheng kjøre rundt på selvkappa fjærer etter øyemål. Knekt fjær kontra kappet fjær problematikken er jeg enig i. Men tusentipset er å gjøre det ordentlig første gangen.
  6. Har en fjær knekt som følge av vanlig slitasje tilsier statistikken at de resterende 3 også vil lide samme skjebne innenfor samme tidsrom. Før du foretar noen handling bør du finne grunnen til at fjæren knakk, det være seg rust, feil montering, dårlig legering eller produksjons feil. Sjekk også de gjenværende for tegn på tretthetsbrudd. Løsning på problemet avhenger av utfallet av din undersøkelse. Kanskje er det greit å bytte alle 4 fjærer med en gang? Første tipset til Skody ville jeg iallefall avfeid med en gang, kappe fjærer uten beregninger eller simuleringer er som å spille russisk rullett med full tønne!
  7. De dummeste dere gjør i diskusjonen er å generalisere. Har én sykelist gjort noe dumt, er alle sykelister idioter! Har én bilist sneiet deg på sykkel er alle bilister idioter! Eneste resultatet av dette er høyt blodtrykk. Syklister av alle slag, også 8 åringer på vei til skolen, møter dere hver dag. Koker det over i topplokket hver gang du ser en, ja da har du alvorlige komplekser. Likeså for syklister. Det sunneste du kan gjøre, for deg selv og for dine likemenn er å akseptere. Akseptere at også andre har et behov for å benytte samme veg som dere. Det være seg til jobbsykling, trening, ritt, rekreasjon, travle bilister, transportnæringen og andre som har vegen som arbeidsplass. Og behovsprøve andres ferdsel langs veiene, og påstå at mitt ærend er viktigere er helt uten betydning. vtrl §3 har ingen slik hensikt. Andre ting å reflektere over er andre bilister og syklister mangel på aggresjon ved interessekonflikter i trafikken, hvorfor foretar bilen foran deg en sikker forbikjøring uten å tute, sprute og banne uansett hvor idiotisk oppførsel syklisten har? Klarer han og heve seg over syklistens nivå? Er han empatisk nok til å forstå syklistens handling?
  8. Slikt tull skaffer deg bare vinkler på skuldrene (nå brystet), har jeg hørt!? Nå som AFG bidraget trappes ned blir det kanskje penger og befal til overs for feltdøgn også. Benytt sjansen nå mens du kan, om 10år er budsjettposten til forsvaret merket rødt. En ting jeg har vanskeligheter for å forstå er personer som "ikke takler å bli fortalt hva de skal gjøre" som de så fint sier. Hvor snille foreldre hadde de i barndommen, og hvilken sjef har de i arbeidslivet, Rudolf Steiner eller?
  9. sitat fra din forrige tråd. D+ skal til ladelampen, blå ledning. D+ vil ha et potensial på 0V (jord) når dynamoen ikke lader. Dvs. det ligger 12V over ladelampen og den lyser. Når dynamoen lader vil D+ ha et potensial på 12V(≈14V) og spenningen over ladelampen er 0V For det første kan du bare drite i ladelampen, den skaper bare mer hodebry for deg akkurat nå. Tenning skrudd av: Mål: - batterispenning Svar: 12V Avvik: lad batteriet Motor går: Mål: -batterispenning Svar: 14V Ved riktig: Dynamoen din lader Avvik: gå til neste punkt Mål: B+ og jord svar: 14V Ved riktig: sjekk forbindelse B+ og Batt+ Ved avvik: merk om det er 0V eller høyere. Mål: amperemeter mellom blå ledning(ladelampe) og D+ svar: <150mA (avhenger av type) avvik: sjekk forbindelse til ladelampe og batt+ Siden spenningsrgulatoren er innebygget i dynamoen er det vanskelig å måle så mye annet, alternativet kan være å ta ut spenningsregulatoren(børstene) og se om kontaktflaten er god mellom sleperinger og børster. Evt. prøve en ny. Hvis spenningsregulatoren er ny og målingene fortsatt avviker, så kan du gå videre til å måle dioder, stator og rotorviklinger. Dette krever at du åpner dynamoen, men den tid den sorg. Iverksett og meld tilbake.
  10. commodus: Har du selv ikke vært inne til førstegangstjeneste kan du drite i å spre rund deg med falske og oppdiktede generaliseringer! For mange oppleves førstegangstjenesten som et år de ikke ville vært foruten, selv om de gikk inn med innstillingen om å dimme tidligst mulig. Noen synes det var bare dritt, men jeg vil være så raus å påstå at i forsvaret finnes en stilling de også ville trivdes i. At de bare var uheldig med stillingsplasseringen kan være en grunn, men i hovedsak dreier det seg om innstillingen. Går du inn med en dritt innstilling får du en drittjobb. Liker du å skru bil har så å si alle avdelinger et rep-lag, liker du å kjøre lastebil har alle avdelinger en Scania, liker du å spille Call of Duty får alle rekrutter opplæring i "ild og bevegelse" med ekte våpen og ikke en mus. Men heldigvis er det slik i dag at, vil du ikke, vil heller ikke forsvaret ha deg! Møt opp, vær ærlig, si du ikke vil og du blir mest sannsynlig dimmitert. Går det ikke så; "suck it up", lyve på seg skader, mentale lidelser osv. vitner om uredelighet, unnasluntring og liten viljestyrke til å ta utfordringer på strak arm. Hvor ingen av de egenskapene er verdsatt i det private næringslivet.
  11. At øst-europeere er billige i drift er det ingen tvil om. (spøk) Forøvrig var det ment som en billedlig talemåte for å poengtere mitt syn på trådstarters uoverveide misnøye med staten Norge. Om jeg ordla meg feil så får jeg bare beklage. Men uten substans var ikke påstanden, legger man til grunn vegdirektoratets satser for vegbygging som ligger på 100mill pr. km for 4 felts motorvei. Da ville oppkjørselen din kostet 900 000,- Auda: At slitasjen på norske biler er 4 ganger høyere enn svenske biler har jeg vanskelig for å tro på. (Innbyggertall tatt i betrakning) Faktorer som alder på bilparken, prisforskjell på service Sverige/Norge, kjøremåte osv. vil jeg tro i større grad utgjør differansen i din påståtte statistikk.
  12. Tungstartet ved hver start (varm og kald motor) eller bare ved kaldstart? Holder fortsatt en knapp på problemer med drivstoffblandingen. Gjelder det kun ved kaldstart kan det være en temperatursensor som er gåen. ("choke effekt", ref. forgasser)
  13. SKJÆRPINGS! Med mindre du vil ta livet av søstern din så kapp ikke eksosanlegget! CO forgiftning er ingen spøk. Får du lagt noe varmeisolerende mellom eksosanlegget og giroverføringen vil du redusere problemet.
  14. Her var det ikke mye å ta tak i. Hva mener du så og si alltid? Starter den og går normalt noen ganger? Elektrisk eller mekanisk feil? Siden den av og til starter ser det ut til at den tenner. At den plutselig dør igjen tyder på feil med drivstoff-tilførsel/-blanding. Drivstoffpumpe og innsprøytnings-system er verdt å ta en titt på. Tett filter(luft og drivstoff)? pumpe går ikke osv. Hva feil det skulle være med tenningslåsen ser jeg ikke, da den tydeligvis drar starteren og tenner? Eller?
  15. I en mannsalder har nordmenn kjørt på veier med langt dårligere veistandard enn dagens. De fleste uten å "slå hull i bilen". Nå plutselig, med 80% av norske veier dekket med asfalt, er slitasjen på bilene uholdbar, felger sprekker, muttrer løsner, dekk revner og demperne slites. Man trenger ingen ingeniør bakgrunn for å skjønne at det er ikke veien som er problemet. Ola Nordmann kjørte med 155/80 R13 med bladfjærer på utvasket grusveier, vaskebrett og erosjon ingen problem. Bilen går den dag i dag, med originaldeler. Tommy Sharif kjører med 295/35 R20, 50mm senk og "bodykit" innenfor Ring 3. Bilen står mer på løftebukken enn på stripa. Noen som ser hvor jeg vil hen? Slitasje på bilen sier mer om brukeren enn om de forholdene bilen ble brukt i. Deres besteforeldre så begrensningen i forholdene og tilpasset bruken etter de. Mens dere vil tilpasse forholdene etter bruken, med bilen til Tommy og fjellandet Norge er dette en uoppnåelig forhåpning. Og for å gjenta meg meg selv, ingen av avgiftene du betaler i forbindelse med bilen med unntak av drivstoff og bompenger går øremerket til vegfinansiering. De går inn i statsbudsjettet som hvilken som helst annen fiskal avgift. Og sammenligne nedgangen i innvesteringer med økningen i avgifter går derfor ikke. Hva bilister tror og ønsker er ikke alltid det samme som realiteten. Nå har jeg ikke tallene forran meg, men for å forsvare min påstand om hva man i skatter og avgifter bidrar med til vedlikehold av vegnettet kan man se på hvor liten prosent av bevilgningene i statsbudsjettet i forhold til inntektene (vanlig skatt) som går til vei. Regner du med denne prosentsatsen på ditt skattenivå er det ikke mange kronene av din totale inntekt som går til veg. Forhåpningene må justeres deretter. Hvorvidt denne budsjetteringen og avgiftpålegget er en rettferdig fordeling av inntektene er en subjektiv oppfatning. De folkevalgte mener det, og da er det ikke mye du kan gjøre utenom å innrette deg etter det. Selv om FRP kommer til makten tviler jeg sterkt på at årsavgiften og andre godt innarbeidede avgifter ifb.med bil forsvinner eller blir øremerket. Selv FRP trenger inntekter til staten for å drive Norge. Utgiftsposten kan bli større, men det må da gå på bekostning av andre poster, la oss si sysselsetting. DevilsTower: Problemet er ikke dekket men underlaget og grunnarbeidet. Asfalt på solid grunn vil vare i mange tiår, i likhet med betong. Betong kunne kanskje løst noen problemer, men ved dårlig grunnforhold vil den også slå sprekker. Også har våt standard betong en lav friksjonskoeffisient, om betong til veidekke har like dårlige egenskaper vet jeg ikke, men skulle det hende er betong et dårlig valg sikkerhetsmessig. At Sverige er mye bedre enn Norge får dere bare tro, men er ikke så sikker på om de 30 000 svensker i Norge er enig med dere der. Eller de 25% arbeidsledige under 25år i Sverige. Flotte veier har de, men arbeidsplasser...hmm... Smil og vær glad du bor i Norge. Det gjør iallefall jeg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår