Jump to content
Bilforumet.no
Sign in to follow this  
truhaa

Glad i bilen?

Rate this topic

Recommended Posts

Hvis du er, har jeg noen produkter jeg gjerne anbefaler deg, og som jeg personlig mener er blandt de beste for bil vedlikehold. (sikkert rom for diskusjon, men dette er hva JEG mener) kom gjerne med deres "must" liste, lærer noe nytt hver dag, så det er bra med noen innspill.

 

Skal du bare ha "litt" er disse hva jeg mener er et grunnleggende "must" for bilhold.

 

Dette er mht vask av bilen

 

1. God bilshampo, dvs ikke zalo/grønnsåpe, jeg bruker NXT gen tech wash, masse skum, og bra vaske effekt. rundt 150 kr for en "drøy" flaske til maaaange vask

 

2. God Vaskehanske, dropp budsjett svampen, Meguiars har en god vaskehanske som ikke koster skjorta.

 

3. Godt tørke håndkle! ikke fra badet, men til bilen, har sluttet med pusseskinn etter at jeg ble anbefalt "water magnet" fra meguiars, det suger vann som f.... og er mer skånsom mot lakken/bilen din. koster rundt 250 kr, men er vel verd det.

 

Her er "gjengen"

 

IMG_2689.jpg

 

Ett skritt videre er vel Claying av bilen, det fjerner de små nuppene du sikkert kjenner bla nederst på dørene etter vinteren, Clay er er "wow" produkt, dvs det er det du garantert sier etter at du har clayet døra eller panseret ditt, etter at du har vasket bilen "godt" og clay baren er full av dritt og møkk du trodde du hadde vasket vekk. Dette er like enkelt som å vaske bilen. ikke noe hokus pokus, resultatet er ganske enkelt "wow". Slipp dog ikke claybaren i bakken (da må den kastes)

 

Her er mr Wow

 

IMG_2577.jpg

 

Og skulle du nå ha blitt litt hektet på ren bil, er veien til en Polish/wax kort. Her er det mye rart ute å går mht polish, styr unna billi, billi produkter, eller de som lover at du aldri trenger å polere igjen (de produktene finnes ikke)

Kjøp bil produktene på et sted de KAN bil, ikke der de tror H4 pære er en frukt, eller de kun selger de varene de tjener mest på, og ikke de som er best for deg.

 

kjøp noe som er lett å legge på og ta av, gjerne noe du kan smøre utover hele bilen først, ta deg en kaffe, og så ta av igjen. (enkelt er ofte best om du ikke ønsker en Dags jobb)

 

Her er mitt aller aller første Meguiars kjøp, dvs det som fikk meg hekta på bilpleie. Jeg satt vel 2 timer å bare så på bilen etter at jeg var ferdig med å polere. Kjempe glans og bra beskyttelse i 1 produkt.

 

Den ene grunnen er NXT gen tech wax, den andre er Microfiber kluter.

 

Har du ikke ork eller lyst til å polere bil er dette produktene (tipper rundt 30 min, voks på og voks av)

 

IMG_2692.jpg

 

Kjøp Microfiber kluter, de kan vaskes i maskin, og gjør fjerning av voks til en lek, glem polergarn, polerduker ol.

 

 

Som sagt så har jeg blitt hekta, seriøst hekta på bilpleie, det er lett å bli hekta når du plutselig får et kjempe resultat av noe du har gjort med bilen, som andre legger merke til, folk har kommet bort til meg i vaske hallen og spurt om min 98 mod (kones) V40 er nylakkert, dette gjør det morro, samt at bilen blir ikke mindre verdt om den vedlikeholdes 1 til 2 ganger i året (for mange blir det med den ene gangen i året)

 

Her er teamet som er med meg i vaske hallen når jeg vasker bil.

 

IMG_2691.jpg

 

Fra venstre:

 

2 x MF kluter

-ClearKote Quikshine (etter vask/tørk spruter jeg det på bilen og tørker det av med MF klut, gir glansen tilbake, og brukes på ALT untatt dekkene, helt RÅTT produkt)

-NXT gen tech wash (drøy bilshampo som gjør det den skal)

-ShMitt vaskehanske (kan ikke beskrives, MÅ oppleves)

-Grit Guard vaskebøtte (med rist i bunnen, skånsom vask uten å dra med seg dritten opp av bøtta igjen, isteden for 2 x bøtte vask)

-Guzzler WW towel (tørkehåndkle som s-u-g-e-r vann som en kamel, nesten bare fuktig etter at jeg har tørket bilen, 1 holder nesten til 2 biler)

-ShMitt Black (litt grøvere en white/yellow utgaven, for felger, dekk og eksos)

-Meguiars All wheel cleaner (felger)

-Meguiars felg børste (eiker er ikke lenger noe vanskelig å vaske, kommer til "bak" på felgen samt bremsene)

 

Her er konebilen etter at jeg har tatt en "dags" jobb på den.

 

Vask som beskrevet ovenfor samt:

 

Meguiars MG 82

Meguiars MG 21

Meguiars MG 16 (eller var det P21s wax? ikke helt sikker)

 

IMG_1900.jpg

 

IMG_1874.jpg

 

Her er min bil

 

 

NXT wax (3 md siden, tror jeg)

P21s wax

 

IMG_2515.jpg

 

IMG_2504.jpg

 

IMG_2509.jpg

 

 

Så har jeg klart å motivere noen til å gi bilen en runde med vask, clay og polish er jeg fornøyd. Det er mange bra bilpleie merker der ute, de jeg har nevnt er de jeg har brukt på min bil, men jeg har gjennom årene brukt forskjellige typer, og jeg skal love deg/dere at det er mye søppel der ute. En av grunnene til at jeg lagde denne tråden, er at jeg sender dere som ikke har vært borti så mye bilpleie produkter noen ideer til greit bilhold, uten at dere skal ende opp med noen jalla produkter som ikke er verdt plasten de kommer i engang.

 

Kjøper selv mange produkter fra USA, bla autogeek.net, der er det mange entusiaster mht bilpleie som jeg har fått mine tips fra bla ShMitt, guzzler QuikShine, Duragloss, xmt mm,

 

"its a cars detailing heaven"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meget bra tråd! Har tenkt å handle meg en god del av det du bruker her. Artig å drive på litt med bilen slik, spesielt når det blir konge reslutat. Den Quick Clay`n såg spennende ut! Håper reslutatet blir så bra som du sier. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hvilken avfetting bruker du når du vasker truhaa?

 

 

Bruker kun såpe på bilen (såpe pistol der jeg vasker som ikke tar polish/voksen), men på felgene bruker jeg Meguiars all wheel cleaner.

 

Venter på noe som heter P21s wheel cleaner fra USA, det skal være bra saker, ble utviklet til Porsche felger på 70 el 80 tallet, helt uten syrer ol som kan skade felgene. Fant ut at det også er en Norsk distributør av dette, skal sjekke der neste gang jeg skal kjøpe det (pris + frakt fra USA er ofte billigre en hva produktet alene koster i Norge, men det er greit å ikke vente sååååååååå lenge på produktene da)

 

P21s har også en "avfetting" til bruk på bilen som er skånsom....

 

"tror" jeg har kjøpt den også (husker ikke lenger hva jeg har kjøpt, da det begynner å bli mye som er på vei derfra)

 

Polerer meg til fant.....................

 

Hvis du søker på P21s på sol, finner du linken der til Norsk distributør.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meget bra tråd! Har tenkt å handle meg en god del av det du bruker her. Artig å drive på litt med bilen slik, spesielt når det blir konge reslutat. Den Quick Clay`n såg spennende ut! Håper reslutatet blir så bra som du sier. :)

 

Brukte clay på bilen til kona i dag (V40), den bilen har blitt vasket riiiiiimelig ofte i det siste, men clayen ble møkkete som f.... etter at jeg brukte den nederst på dørene etter vasken i dag. Glatt som glass etterpå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Brukte clay på bilen til kona i dag (V40), den bilen har blitt vasket riiiiiimelig ofte i det siste, men clayen ble møkkete som f.... etter at jeg brukte den nederst på dørene etter vasken i dag. Glatt som glass etterpå.

 

Høres bra ut. Hvordan bruker du clay`en? Er det bare å gni att og fram på lakken eller skar det sprayes på noe? Hvor mange ganger varer den?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Høres bra ut. Hvordan bruker du clay`en? Er det bare å gni att og fram på lakken eller skar det sprayes på noe? Hvor mange ganger varer den?

 

-Vask bilen godt før du begynner

 

I pakka Quik Clay følger det med noe som heter Quik Detailer, mist and wipe. Dette er "smøre" middel for clay baren. Du fukter clay baren og området du skal rense, og så er det bare å gni i vei. legg på Quik Detailer etterhvert som du gnir, slik at du holder området du behandler fuktig og glatt. Det kan også brukes såpevann (bilshampo) som smøre middel, men det har jeg ikke prøvd.

 

Du trenger ikke legge på så hardt trykk, men du vil merke at clay baren "henger" litt når du starter. Dette er pga partikler som du har i lakken din (det du kjenner med fingrene etter du har vasket, små nupper ol) Det er dette Clay baren brukes for, å¨fjerne de nuppene som sitter fast i lakken. Det er vansklig å fjerne de mht vanlig vask

 

Etterhvert (noen sec) vil du merke at clay baren beveger seg uten motstand, da har den fjernet det som er av nupper i lakken, og du bør se om clay baren er veldig møkkete, før du beveger deg videre, Du kan da forme den om, og få en "ny" side til neste sted du skal bruke den.

 

Hvor lenge den varer kommer ann på hvor møkkete bilen er. Det lønner seg å dele clay baren i 2 el 3, da holder den "litt" lenger.

 

Ikke mist den på bakken, da MÅ den kastes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Ser ut som det er flere med "MEGUIARSSKADE" her :D

Er selv ihuga fan. Men som det er nevnt her flere ganger, mye annet bra der ute oxo. Jeg har en sak å annbefale alle som vasker bilen sin nå i denne "fine vintertid", det er en salt/asfaltfjerner som heter Prikkbort. Norsk Prol selger denne. Beste produktet til utvendig vask jeg har i hylla på jobben(klargjører bilbutikk).

Mvh Håvard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.