Gå til innhold

Methras

Bruker
  • Innholdsteller

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Methras

  1. Hallo alle sammen. Sånn før jeg begynner så skal det noteres at jeg ikke er veldig teknisk kyndig, så om forklaringene mine er litt vage så unskylder jeg for det på forhånd. Da starter vi! Jeg har en Citroen Saxo 1998 1.1 bensin. Jeg har problem med kjørelysene på bilen. Det første jeg merket er at nærlys/kjørelys sluttet å sette seg på automatisk når jeg starter motoren, sånn som de alltid har gjort. Om jeg vrir på knappen så jeg kan velge mellom nærlys og fjernlys, så fungerer lyktene foran, men bak er det like mørkt. Det samme gjelder skiltbelysningen bak. Lyset i dashbordet fungerer heller ikke. Det merkelige er at om jeg skrur av tenningen og så vrir sånn at jeg kan få på fjernlys, så fungerer lyktene både foran og bak, dashbordet lyser og skiltbelysningen fungerer som den skal... Jeg har sjekket alle sikringene i bilen og det var 1 som hadde gått, men som ikke hadde noe med dette å gjøre... Så jeg antar at det er et eller annet relé... Men samme hvor jeg leter så kan jeg ikke finne ut av hvilket. Er det noen som har noen geniale forslag på hva jeg skal gjøre?
  2. Nå har denne hattehylla stått lenge nok å samlet støv. Jeg får nok ikke en ny Golf II på en stund, så like greit å selge unna. Det er alltså en hattehylle til Golf II med 2 Alpine Høytalere fastmontert. Så strengt talt er det jo høytalerne som er verdien her, men hvem vet! Kanskje noen med Golf II har lyst på ny hattehylle med ferdigmonterte høytalere :crazysant: Aaaanyhow! Detaljer Modell: Alpine SPE-69C3 Tekniske tall osv Coaxial 3-way speaker system 210W Peak 35W RMS IMP 4 OHM Høytalerne er brukt i ca 6 måneder før golfen min døde en sørgelig død, og har siden det stått beskyttet inne i en garderobe som akkurat nå tømmes. Det er sinsykt digg lyd i dem, men jeg behøver kanskje ikke å nevne at dette IKKE er basshøytalere :P Disse kan hentes i Drammen Pris: Gi bud. Bilder kommer snart, når jeg finner igjen kamerakabelen min... For mer info: 488 93 880 eller PM her inne ;0) Da jeg er lat: http://www.mamut.net/dynabel/subdet801.htm Bilde osv finner du der. :zzzz:
  3. Well. Jeg hadde golf som andrebil og måtte fort lære meg å skru litt selv. Golf II er ikke en ny bil på noe måte, så slitasjedelene ryker både her og der. I min personlige erfaring, når jeg så rundt etter golf, så var alle GTI'ene så grisekjørt at de mer eller mindre måtte in på en skikkelig reprasjon før de var "trygge" å kjøre med uten å være redd for at de skulle knekke sammen. Men ja, Golf er absolut en kurant bil som førstebil. En spretten liten loppe som er moro å kjøre! Husk også at Dieselmotorene går MYE lenger en bensin, men er mindre kjøreglede... Er ikke samme futt i gammel dieselmotor som i en bensin. Og reservedelene er som regel mye dyrere. Men den GTI'en du hadde funnet der var jo ikke akkurat den peneste bilen jeg har sett... Da hadde jeg heller gått for Diesel any day!
  4. Hvor mye tid skal men egentlig beregne på en sån jobb? Jeg må jo bytte clutch på bilen min også, da er det jo UTROOOOLIG fristende å bytte hele kassa så jeg får meg 5 gir. Har nå kjørt totalt 200 mil med motorvei på 4 gir... det er PES (å bråker noe sykt)
  5. Hmm... fristende... går det an å kjøre henger osv med senka bil egentlig? Burde vel gå heller dårlig?
  6. Jo, jeg har vurdert det... Problemet er at det er fortsatt en bruksbil å ikke en gatebil. Derfor er jeg litt skeptisk til akurat det der... Men vi får se. Skal først fikse de viktige tingene som rust, dempere, bremser, ny girkasse osv... Så får vi se om jeg senker den før eller senere.
  7. Det er derfor man kan skrive inlegg, om man vil spesifisere nærmere. Skulle man raddet opp merkene på de forskjellige lyktene så hadde den blitt værre. Men men. De som syns den er meningsløs kan jo bare la være å stemme kanskje?
  8. Nå mener jeg egentlig ganske generellt... Noen liker runde lykter, noen liker firkanta lykter, Jeg personlig liker når det er 4 runde lykter. Er ikke noe poll av merker, detaljerte stiler osv. Mer sån generellt, liksom. Behøver ikke ta ALLT 100% detaljert =0P
  9. Dags å ta en liten poll på en ting som ingen ser ut til å være enige om her på forumet, så like bra å kjøre en poll for å se hva majoriteten syns Hva syns dere er de peneste lyktene på Golf II? Legger in de muligheter som jeg selv kan komme på her, men finnes sikkert andre muligheter som man bare får ta "annet" på.
  10. Jeg brukte helt vanlig felglakk på dem. Børstet først med stålbørste, vasket med felgrens, brukte høytrykkspyler å avfetting til sist, så høytrykk igjen for å få dem helt rene. Så maskerte jeg å lakket som jeg skrev i inlegget før her. Sån, nå er dekkene på bilen igjen!
  11. Min bil er jo en 1.6 den også. Normalt forbruk på den er rundt 0.6-0.7 liter/mil litt avhengig av kjøring. Jeg har bare 4 gir, så om jeg ligger i 130 i lengre perioder, så hopper den opp til 0.9
  12. Ja, det ble faktisk ganske fint, skal legge ut bilder av hvordan felgene ser ut på bilen etterpå. Bare LITT synd at felgene ikke er en to tommer større... Hadde ikke skadet med 15 tommer på bilen. Men men. Neste prosjekt blir utrolig slitsomt tror jeg. Jeg VILL ha t5 gir i bilen. Nytter ikke å kjøre i 130 på motorveiene i Sverige med 4 gir... Gjenom å senke farten til litt over 100 så brukte bilen helt plutselig 0.6 istede for 0.9, pluss at det helt sikkert er litt snillere mot den. Får man derimot 5 gir, DA kan man nok ligge i 130 igjen uten den enorme forskjellen i bensinforbruk.
  13. Får se om jeg kan finne noen som kan sveise å hjelpe meg med dette... Burde ikke være SÅÅÅÅ vanskelig å få fiksa det sån at det blir godkjent, syns man... Men men! Vi får se! NÅ er ihvertfal TO av felene ferdiglakka. Her er noen bilder til dere! Først så maskerte jeg dekkene med aviser å maskeringstape så jeg ikke lakka dem også når jeg holdt på. Det var utrolig slitsomt å maskere runde ting å tok en del lenger tid en det jeg trodde.. Men men! Får man ikke av gummin så må man ta den ekstra jobben =0P Ferdig maskerte å klare til lakking! Andre laget med lakk på, begyner å bli bra eller hva? Å der var maskeringen av! Nå skal bare lakken herde over natten så skal de på bilen! Gleder meg til å se resultatet! Men vent, hva er dette for noe morro? En planke med masse hull i? =0P Ahhh.... En bolt-holder! Fantasien sprudler ;0) Der har de rustne boltene fått seg et lager med lakk de også! Det kan behøves for å si det sånn... Kan nok behøve et lager til med lakk for å bli bra. Imorgen kommer det bilder av hvordan de "nye" felgene ser ut på bilen... Ble ihvertfal MYE bedre en jeg hadde håpet på kan man si. ^_^
  14. Jeg skal sote vinduene på bilen. Det er da bakluke, bakvinduer og helst de i framdørene som skal sotes. Men da lurer jeg litt på hvordan lovene er rundt det der? Vill sote all i samme tone, så vill ikke sote mer en det som er lov å kjøre med. Er det noen som vet hva som er lovb å hva som ikke er lov? Så kommer vi til metoder. Jeg har sett så mange misslykka forsøk på å sote vinduer at jeg gjerne vill gjøre litt "research" FØR jeg kaster meg in i det hele. Noen som har noen tips? Ting man burde bruke, absolut ikke burde bruke osv? Å hva omtrent koster det hele? Håper jeg får noen svar her ^^
  15. Uff da! Når jeg heisa opp bilen for å ta av dekkene, holder på å lakke felgene (kommer bilder senere), da så jeg noe som jeg ikke helt likte. Jeg har fått et hull under bilen som ikke ser bra ut... Well, det ER ikke bra. Når jeg dytter opp fingern der så dytter jeg opp matta inne i bilen... Er det noen som har noe forslag på hvordan man fikser dette? Kan jo ikke ha hull i bilen =0P Kanskje finne noen som kan sveise som kan fikse det? Er ikke rust rundt, så ikke spør meg hvorfor det er hull der. Hullet er ikke så stort, men stort nok til at man kan få opp 2 fingre der.
  16. Ohhh! Sånne hjulbue-lister har jeg lett etter, faktisk. Er de vanskelige å sette på? Må jo settes sån at fukt ikke kommer under å rust spiser opp karossen, vel? Syns det er ganske stilig med sånne, så har planer på å få det på bilen min også.
  17. Jeg liker dem faktisk, med tanke på at bilen er så mørk, så passer de liksom in der, syns jeg da... Smaken er som baken =0P Takker for responsen, skal passe på å legge ut flere bilder så fort det skjer mer med bilen. Som sagt, neste steg er å få lakket felgene på bilen. Noen som har noe forslag på hvordan man kan maskere gummin så ikke den også blir lakkert? ;0)
  18. Koselig at ENDELIG noen andre en jeg skriver i denne tråden. Har liksom vært monolog en god stund her nå (har iofs bare vært tekst å ikke noe bilder da så) Jeg skal ta en tur til skroten en dag å se hva jeg finner. Jeg har fått tak i GT seter som skal in i bilen når jeg kommer tilbake til Norge. Så skal ting som er stygge byttes ut å sånt. Vill bl.a. ha turteller i bilen =0P Har bare en gigantisk klokke i hashbordet nå =0P
  19. Sån, da er bildene klare til vising osv osv osv. Hva har jeg da gjort de siste dagene? Jo! Jeg har som jeg skrev før installert stereo i bilen, måtte dra nye høytaler ledninger osv som jeg fikk dratt å gjemt så allt funker bra å ser bra ut! Begge delene er jo like viktige, syns jeg! Her er noen bilder av hvordan det ble: Så ga jeg meg på støtfangerne å hengerfestet på bilen... Støtfangerne var grusomme, de var så solblekte at de var helt grå, å hengerfestet så såklart ut som en rustklump. De fleste ville vel egentlig si at jeg skulle ta det AV men jeg bruker faktisk henger en hel del, så det vill jeg ikke. Men det kan jo se bra ut alikevel da. Her er noen bilder før jeg begynte: Som dere sert så er det ikke spesiellt pent. Så jeg kjøpte noe plast-fukte greier som skukle fukte opp plasten igjen å gi tilbake fargen som den egentlig hadde. Trodde først resultatet var overgående ganske fort, men det er nå 3 dager siden jeg tok det på (var idag jeg tok bildene) så jeg ventet for å se hvordan det skulle bli.. Men ser ut som fargen faktisk er der for å bli! JOOOY! Så kjøpte jeg hammerlakk å lakket hengerfestet så det ser bedre ut, så tåler det enormt med bank. Perfekt farge for noe som faktisk slites ganske mye... Blir spennende å se hvor mye styggere det blir etter første gangen en henger har vært bak bilen, kan man si! Her er noen bilder ihvertfall. Neste prosjekt er å fikse felgene på bilen... Skal lakke dem også, kanskje ikke blir BRA men det kan ihvertfalikke bli værre.... GUD så stygge de er... Men har ikke råd til nye enda, så det kommer senere. Å denne gangen brukte jeg IMG tabben men neida, de vill ikke vises alikevel. Så dere får klikke om dere vill se bildene.
  20. GTI motorene har som regel fått en del grisebank. Mange unge gutter som rævkjører dem noe så sykt. Men det er klart at man kan finne en som ikke gått så mye om man har flaks.
  21. Gratulere med ny bil! Blir spennede å se hva du kan utrette =0) Ser du bor nære Drammen. Om du vill ha noen å skru med så er det bare å skrike. Jeg har lyst til å lære meg mer å det er morsommere å sitte å fikse når man er flere ^^ Gleder meg til å se bilder ^^
  22. Monolog, ja... =0P Idag ble det installert stereo i bilen. Nye høytalere foran + bak + spiller. Kjører på Alpine å er gsanske fornøyd. Skal fikse to høytalere og kanskje en basshøytaler senere, men sån akurat nå så fungerer dette utmerket! Imorgen skal en del ting på utsiden av bilen fikses opp, blir spennende å se resultatet! Da kommer det forhåpentligvis noen nye bilder også som folk kan sjekke ut! Å kanskje legge igjen en kommentar eller to, hvem vet ;0)
  23. absolut de nederste som var penest ja
  24. Da har jeg ombestemt meg igjen... Jeg kjører på orginal dører osv en stund til, men jeg MÅ prøve å skaffe nye seter til han ihvertfal, disse er GRUSOMME... Byttet til grusomme sommerfelger idag, ikke vakkert i det heletatt.. se hva jeg skal finne på med dem... Uansett så fikk jeg idag erfare at håndbrekket bare tar på ene bakdekket, så jeg må få fikset det! Skal til sverige snart, da skal eksosanlegget fikses å en del rust jobbes bort i påskesolen ^^
  25. Vaska bilen (igjen!), bytta til sommerdekk på de mest GRUSOMME felgene EVER (må kjøpe nye...), funnet ut at håndbrekket ikke funker i det HELETATT på ene bakdekket, Bestilt stereo og høytalere ååå... Ja. Thats it tror jeg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår