Gå til innhold

Janks

Bruker
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Janks

  1. Jeg kjøpte igår en original Volvo frostvæske til min Volvo V70 2010 modell (diesel, 2 400 cm3, 175 HK) i og med varslingen om lavt frostvæskenivå. Den kjøpte frostvæsken er grønn, eller grønnblå. Når jeg idag åpnet panseret på bilen så viser den eksisterende frostvæsken i frostvæske-beholderen seg å være gul, eller brungul, og altså ikke grønn, eller grønnblå. Kan den grønne (grønnblå) frostvæsken blandes med den eksisterende gule (brungule)?
  2. Hva er intervallet på bremsevæske skift på min Peugeot 307 årsmodell 2001 bensin 1,6 liters bensin motor med 109 hk? Bremsevæsken ble sist byttet på service i oktober 2015 på kilometerstand 170412 samtidig med bytte av en hel rekke bremsedeler overalt på bilen. Med dagens kilometerstand på 182331 så har den vært kjørt kun 12000 kilometer og bremsevæsken skal vel med det være grei på både kilometer og tid siden sist.
  3. Hva er intervallet på registerreim bytte på min Peugeot 307 årsmodell 2001 med 1,6 liters bensin motor med 109 hk? Registerreimen finnes å ha blitt byttet i mars 2011 på kilometerstand 115135. Med dagens kilometerstand på 182331 så har reimen vært kjørt kun 67 196 km hvilket vel skal være veldig greit, men med 6 år siden den gang så bør den vel nå likevel byttes i og med den mer generelle 5 års regelen og den mulige resulterende morkenheten i reimen? Og tåler denne motoren en eventuell uheldig hendelse med at reimen ryker, eller krasjer alt av ventiler etc. med totalhavari?
  4. Bilen er nå operativ igjen uten noen mangler. Ingen problemer altså hverken med den innvendige BSI kontrollenheten eller den utvendige BSM kontrollenheten. Det viser seg at Peugeot 307 har innebygget en noe spesiell Economic Mode som slås automatisert på når eksempelvis batteriet feiler og bilen ikke lar seg starte igjen. Economic Mode aktiveres da med tanke på å spare bilen for unødig strømforbruk, ved å deaktivere eksempelvis hovedlysene, blinklysene, vindusviskerne, vindusheisene etc. Det at bilen ikke lot seg starte med det nye supre Sønnak Superline batteriet med 62 Ah kapasitet og 540 A startstrøm må da ha skyldtes at batteriet ikke var fullstendig ladet når det ble kjøpt nytt hvilket det vel skulle ha vært. Bilen ble startet ved å rulle den igang, og etter en første kjøretur så starter den nå som ei klokke. Economic Mode ble samtidig automatisert deaktivert, og alt det elektroniske er med det operativt igjen. Sikkert mange med meg som ikke har hørt om denne veldig spesielle Economic Mode mekanismen, og som med det tilsvarende som meg da tror at begge de 2 kontrollenhetene er blitt fullstendig korrupte med resulterende titusenvis av kroner tapt dersom en skulle ville tenke på å reparere det.
  5. Min Peugeot 307 årsmodell 2001 har ikke villet starte de siste dagene, og BSI enheten antas å være problemet siden heller ikke hovedlysene, blinklysene, vindusviskerne eller vindusheisene virker lenger. En brukt BSI enhet som passer min bil finnes på nettet hos Autoparts24 http://www.autopart24.no Har du erfaringer med Autoparts24? Er de til å stole på?
  6. Hvorhen er egentlig BSI plassert? Er det i den samme dingsen som sikringsboksen, altså det som hos opphoggerne kalles sinkringsboks/el. sentral? Har du ca. pris på hva BSI koster ny? Og kan den eventuelt plukkes fra en hvilken som helst brukt Peugeot 307?
  7. Jeg har nå byttet batteriet. Startproblemet som oppstod for noen dager siden skyldtes uansett ikke det gamle batteriet. I forkant av batteri byttet fantes nemlig bilen imorges å ha store mangler på det elektriske, og ikke bare tenningen som først antatt. Batteriet ble uansett byttet siden det nå var veldig gammelt. Følgende ble funnet å feile før batteri ble byttet, og feiler nå fortsatt: Tenning. Hovedlys. Blinklys. Vindusviskere. Vindusheiser. Panelet med air-condition etc. er helt mørklagt. Følgende ble funnet å være OK før batteri ble byttet, og er nå fortsatt OK: Instrumentpanel inklusive panel lyset. Baklys. Parklys. Innvendig belysning. Nødblink. Signalhorn. Sentrallåsingen virker fra før ikke, siden BSI kortsluttet alle dørlåsene for et halvt år siden. Kan det tenkes at BSI dataene er blitt korrupte og skyld i alle disse manglene? Og kan en la BSI dataene rebootes på noen måte dersom de er blitt korrupte?
  8. Merkevareforhandleren ga meg faktisk en slepekrok fullstendig gratis. Det er langt billigere enn hva som gis eksempelvis på Finn.no til flere hundre kroner per slepekrok.
  9. På denne videoen brukes det en booster som tilkoples kablene under batteri byttet: https://www.carcarekiosk.com/video/2008_Peugeot_307_XT_HDi_2.0L_4_Cyl._Turbo_Diesel/battery/replace_battery Da holder klokken og radion seg, men kan det være greit med tanke også på annen elektronikk?
  10. Det er en 1,6 liters motor med eksakt slagvolum 1 587 cm3. 109 HK.
  11. Prosedyren som gis i den linkede forumposten sier følgende: 1: Åpne førerdør vinduet. 2: Åpne panseret og slå av alt elektronisk utstyr. 3: Lukk dørene og ta ut tenningsnøkkelen. 4: Vent minst 3 minutter før batteriet tas bort, og vent deretter minst 15 sekunder. 5: Kople til nytt batteri, og vent minst 10 sekunder uten å åpne dører. 6: Slå på blinklys gjennom det åpne førerdør vinduet. 7: Slå på tenningen. Du kommer heldigvis med en langt enklere prosedyre. Bilen er en Peugeot 307 årsmodell 2001 bensin.
  12. Jeg skal bytte batteriet på min Pegeout 307 og kom tilfeldigvis over denne artikkelen på nett som beskriver en prosedyre for batteri bytte: http://www.peugeotforums.com/forums/307-38/how-remove-battery-replace-without-affecting-bsi-16908/ Er det virkelig så krøkkete å bytte batteri? Hva om en ikke følger denne idiotiske prosedyren?
  13. Noen her som har erfaringer med Biltema bilbatterier? Eksempelvis dette http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Elektrisk-anlegg/Batteri/BATTERI-SMF-12V-62AH-CCA-540EN-2000029843 De fås med mer batterikapasitet og kaldstartstrøm enn hos merkevareforhandleren, samtidig med at de fås til under halve prisen. Men er de gode nok?
  14. Min Peugeot 307 årsmodell 2001 finnes å ikke ha noen slepekrok pakket sammen med reservehjulet, og kan med det nå ikke slepes. Noen her som vet hvorhen en kan kjøpe slike slepekroker?
  15. Min Peugeot 307 årsmodell 2001 har de siste dagene hatt periodiske startproblemer med at den hverken kinner eller gir annen lyd når nøkkelen vris om. Nå har bilen ikke villet starte igjen etter en kjøretur igår, og startmotoren antas å være problemet. Er det en enkel sak å bytte startmotoren selv på denne bilen?
  16. Min Pegeout 307 har de siste dagene hatt periodiske startproblemer. Bilen kan tidvis være fullstendig død når en vrir om nøkkelen, uten at den hverken kinner eller gir annen lyd, for så igjen etter en stund å kunne startes igjen på første forsøk. Nå har bilen stått fullstendig død igjen i mange timer, den har ikke villet starte igjen etter en første kjøretur imorges, og gir heller ikke nå noen som helst lyd når nøkkelen vris om. Kan det være batteriet som gir slike periodiske startproblemer med en resulterende fullstendig død bil uten noen som helst livstegn? Eller er det startmotoren?
  17. Biltema har følgende 3 Starthjelpere: 1: Starthjelp 12 V 400 A 549 NOK 2: Starthjelp 12 V 900 A med kompressor 799 NOK 3: Starthjelp 12 V 1100 A 999 NOK Har noen her erfaringer med disse? Duger den billigste av dem som hjelpestarter til ekempelvis en Peugeout 307?
  18. Min Peugeot 307 årsmodell 2001 har vært på EU-kontroll hos NAF med en anmerkning på at de 2 sideblinklysene på de fremre skjermene må byttes før bilen kan godkjennes, siden de har hvitt glass og ikke gult glass som det skal være i henhold til kravene som NAF bilmekanikeren sier det. På Bildeler.no finnes at sideblinklysene har hvitt glass, som NAF da altså sier ikke kan godkjennes. Noen her som har peiling på hva som feiler her? Er det NAF bilmekanikeren som tuller det til? Eller det Bildeler.no og eventuelle andre bildele selgere som tuller det til med å selge sideblinklys i hvitt glass som ifølge NAF må kastes i søppelet?
  19. Eventuelle defekte dørlåser sjekkes vel ikke så ofte som du sier det, så lenge som bilverksteder flest er veldig gode på det å hake av på sjekkpunktene uten virkelig å sjekke, og da kommer nok dørlåsene veldig langt ned på listen over ting som ses på, om det da noensinne kommer på listen. Det er ellers kun dørlåsene som feiler med at de ikke lenger kan låses. Både dører og vinduer lar seg åpne som vanlig, uten at de går i vranglås. De defekte dørlåsene i seg selv antas å ikke ha noen betydning for godkjenningen av bilen som du sier det. Jeg lar med det nå bilen EU-kontrolleres så lenge som jeg slipper å måtte ha et resulterende kostbart bytte av dørlåsene på den nå gamle bilen i tankene.
  20. Min Peugeot 307 skal nå EU-kontrolleres. Bilen kan ikke låses lenger i og med BSI som har kortsluttet og brent alle låsekassene. Sikkert min siste Peugeot for å si det sånn. Godkjennes de defekte dørlåsene i EU-kontrollen? Eller må de repareres? Statens Vegvesen’s kontrollveiledning som finnes på http://www.vegvesen.no/_attachment/105817/binary/178307 er inneholdende seksjon 6.11 Dører/luker der kontrollpunktet Defekt dørlås gis med karakteren 1 (2) hvorav karakter 1 da sier at feilen må rettes men ingen betydning for om kjøretøyet kan godkjennes, og hvorav karakter 2 (som gis i parantes på kontrollpunktet) da sier at feilen ender opp med at vegkontoret ikke kan godkjenne kjøretøyet. Er du vant med å tolke Statens Vegvesen’s villedende veiledninger? Godkjennes de defekte dørlåsene eller ikke?
  21. Møller Bil Stavanger bekrefter nå at kundebehandleren i anledning den havarerte motoren snakket sant om den tidligere vanlige praksisen med at de den gang anbefalte et forebyggende bytte av registerreimen inklusive løpe- og strammehjulet og vannpumpen etter 5 til 8 år, men at dette nå ikke har vært praktisert på mange år. Kundebehandleren fortalte meg videre at det for mange år siden kom instrukser om å stoppe den da vanlige praksisen, for med det å slippe en mengde med mas fra en hel rekke med bileiere som kranglet på at registerreimen burde vare lenger. Møller Bil Stavanger har så langt ikke villet komme med noen forklaring på hvorfor den tidligere vanlige praksisen ble stoppet, eksakt når tid den ble stoppet, eller hvem som kom med instruksene om å stoppe den. Importør Harald A. Møller er som vanlig sta som et esel, de står på sitt med at de aldri noensinne har praktisert noen 5 års regel, at de heller ikke kjenner til instruksene som skal ha kommet om å stoppe den da vanlige praksisen, og at de alltid har forholdt seg kun til det som produsenten har sagt. Hvem snakker sant og hvem lyver? Med unntak av kundebehandleren som jeg tror har snakket sant om alt sammen så tør jeg ikke lenger stole på noen av dem. Har du for din del peiling på hvem som snakker sant og hvem som lyver? Jeg ser ikke bort fra at det var importøren som kom med instruksene om å stoppe den tidligere vanlige praksisen, i og med alt maset fra en hel rekke med bileiere som kranglet på at registerreimen burde vare lenger, som kundebehandleren selv sa det. Det komplett uforståelige forblir uansett at den tidligere vanlige praksisen ble stoppet for absolutt alle motorene, både for motorene som sies å tåle at registerreimen ryker og de som sies å ikke tåle det, inklusive 75 HK 1390 cm3 motoren som i min bil som slettes ikke tåler det. Volkswagen UK sies den dag idag å praktisere den vanlige praksisen i og med en hel rekke med havarier på eksempelvis 1390 cm3 motoren som i min bil, og da blir det komplett uforståelige med den norske historien kun idiotisk uten noen logikk.
  22. Det du sier er i det hele tatt svært så interessant i og med min egen Golf IV 2002 modell med registreringsnummer RJ18594 med 75 HK 1 390 cm3 motor som for noen uker siden endte opp med havarert motor i og med løpe- og strammehjulet som skal ha kilt seg og ødelagt registerreimen, rundt 8 år etter første registerreim bytte i 2008. Møller Bil Stavanger’s kundebehandler fortalte meg i anledning den havarerte motoren at de tidligere hadde som vanlig praksis å bytte den innen 5 år uansett kjørelengde, i og med den mulige morkenheten i den. Kundebehandleren fortalte meg videre at importør Harald A. Møller for mange år siden kom med instruksene om å stoppe den da vanlige praksisen, for med det å slippe en mengde med mas fra en hel rekke med bileiere som kranglet på at registerreimen burde vare lenger. Importøren selv derimot nekter for dette i sin epost til meg, og sier da indirekte at kundebehandleren har sittet på sin stol og diktet opp hele denne historien fra sitt eget hode. Det du sier med at den da vanlie praksisen ble innskjerpet fra sentralt hold, og at det er fabrikkens anbefalinger som baseres kun på kilometer som gjelder, stemmer da veldig godt overens med det som Møller Bil Stavanger’s kundebehandler fortalte meg, og som importøren selv etterpå kommer og sier til meg er direkte løgn. Har du mulighet for å komme med mer detaljer rundt dette? Eventuelle dokumenter, linker eller andre referanser som bevis på den gangs vanlige praksis, og at det den gang ble innskjerpet fra sentralt hold?
  23. VW praktiserer det samme uansett hvilken motor det er snakk om. De driter simpelthen i om du i bilen din har en motor som tåler det eller ikke. Men hva tenker du på med det du sier om at VW sier ikke (lenger) noe om tid? Sa de noe mer om tid tidligere?
  24. Min til nå siste epost til importøren idag etter at de nå sier å ha gjort seg ferdige med saken: Jeg har absolutt ingen tiltro til dagens vedlikeholds program som sies å komme fra produsenten. Etter den uheldige hendelsen med den resulterende havarerte motoren finnes at bortimot alle med kunnskaper om bil omtaler registerreimen som ferskvare i og med gummien i den, med derav behov for uansett å måtte bytte den innen 5 år uansett kjørelengde, i og med den mulige morkenheten i den. Bortimot alle, bare ikke Volkswagen selv, som istedet velger å ville gi de mange bileierne de mulige havariene, vel vitende om at havariene statistisk sett dukker opp etter at garantiperioden er utløpt. Det er i det hele tatt skammelig at Volkswagen ikke viser mer interesse for bilene og bileierne. Når det er sagt så skal det samtidig sies at Volkswagen slettes ikke er enig med seg selv overalt i denne verden, heller ikke i dette landet. Jeg har kommet med eksempelet med Volkswagen UK som kommer med sine anbefalinger om at registerreimen må byttes allerede etter 4 år. Jeg er eksempelvis også nå gjort kjent med at en kunde hos den norske Volkswagen merkeforhandleren Gumpens Auto for 2 år siden ble fortalt at registerreimen uansett skal byttes etter 5 år uansett kjørelengde. Det at Volkswagen med dette ikke er enig med seg selv, og det at de mulige havariene bestemmes av hvorhen en bor i dette landet eller denne verden ellers forblir enda mer skammelig. Den defekte spennrullen har ingenting å si i denne saken. Det at garantiperioden og reklamasjonsretten er utløpt har heller ingenting å si i denne saken. Dersom Volkswagen overalt i dette landet og verden ellers hadde regnet registerreimen som ferskvare tilsvarende som andre med kunnskaper om bil gjør det så hadde registerreimen, løpe- og strammehjulet og vannpumpen på bilen vært byttet for andre gang for hele 3 år siden, og bilen hadde med det vært i kjørbar stand idag. Denne saken handler kun om det manglende vedlikeholds programmet og ingenting annet. Det er i det hele tatt veldig leit å se den manglende forståelsen av alt sammen hos Volkswagen. Dere anser dere nå selv som ferdige med saken, hvilket blir enda mer leit. Jeg derimot anser saken og den komplette historien rundt den som kun innledningsvise påbegynt. Jeg lar meg til de grader provosere av den, jeg glemmer den aldri, og jeg kommer til å formidle den til alle og enhver i enhver passende anledning i fortsettelsen. Jeg har generelt sett nå mistet all tiltro til Volkswagen som troverdig. Jeg innser nå at jeg aldri skulle ha kjøpt min Volkswagen Golf, som jeg nå omtaler kun som det desidert største tabbekjøp. Jeg skulle heller aldri ha kjøpt min Volkswagen Transporter som jeg kjøpte brukt dette året i troen på at Volkswagen var noe som en kunne stole på, og den selges nå snarest mulig på tross av garantitiden som så langt ikke er utløpt. Det blir aldri noensinne noen Volkswagen bil på meg igjen, forhåpentligvis heller ikke på noen av mine slektninger, mine venner, mine naboer, mine arbeidskollegaer, diverse bilforum nettbrukere og andre rundt om i dette landet og verden ellers som i fortsettelsen blir fortalt den begredelige historien om det manglende vedlikeholds programmet, og det at Volkswagen som selvfølgelig selv vet at det burde ha vært langt bedre rutiner på dette lar den enkelte bileieren selv sitte med alle kostnadene og alle ulempene dersom det ender i havari.
  25. Volkswagen UK’s hjelpesider og deres svar på anbefalte skiftintervall er svært så interessant i denne sammenheng. Se http://www.volkswagen.co.uk/need-help/owners/cambelt-change Importør Harald A. Møller sier i sin epost til meg at de alltid forholder seg til vedlikeholds programmet som utgis av produsenten Volkswagen AG. Hvordan kan det da ha seg at Volkswagen Norge har endt opp med se bort fra den tidligere 5 års regelen med registerreim bytte på denne type bil etter 5 år, mens Volkswagen UK den dag idag anbefaler at registerreimen byttes allerede etter 4 år? En merkeverksteds kundebehandler som antas å ha forsnakket seg har fortalt meg at importøren kom med instruksene om å stoppe praksisen for med det å slippe en mengde mas fra bileiere som kranglet på at registerreimen burde vare lenger. Har Volkswagen UK historisk ikke hatt det samme maset fra de britiske bileierne opp igjennom tiden som Volkswagen Norge skal ha hatt det med de norske?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår