Gå til innhold

PerMB

Bruker
  • Innholdsteller

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av PerMB

  1. les fysikken din du! kreftene på renaulten har ALT å si! krefter påført på bil blir også påført på alle inni! har aldrig ment at bilene i seg selv er levende eller noe i den duren. jeg også vil ha madrassen mellom men det har jeg forklart, kanskje ikke i de ord men. nå var det jo faktisk bil mot bil det var snakk om. er det fjellvegger det er snakk om så er renaulten overlegen, men det sa jeg jo også! kanskje ikke så godt, men men. men nå har du forklart det samme 3 ganger med forskjellige ord ;) og jeg har da ikke sakt at jeg foretrekker bråstopp. (uten deformasjon) må jo også legge til at det første innlegget var ganske "far out" og har også sett meg endret. viss du hadde lest litt mer nøye så hadde du sett det! skumming teller ikke!
  2. selvfølgelig skjønner jeg det, men jeg ville ikke sitti i den renaulten. de påførte kreftene på den lille bilen er såpass mye mer enn de på den store fordi den store bilen drar med seg mye mer moment. viss du skjønner hva jeg mener. to identiske biler som frontkoliderer i 70 km/h er ikke det samme som en bil som kjører inn i en fjellvegg i 140 km/h det er faktisk det samme som 70. poenget er at den lille bilen må stå imot det ekstra momentet som den store tar med seg, og det går ikke alltid bra for den lille bilen som i videoen er framtonet som den overlegen. viss det kommer en 2 ton tung bil og de bare såvidt overlever så kan jeg nesten garantere at det har gått værre for de i en 1tons tung bil uansett hvor ovelegen sikker den er, får å sette det på spissen
  3. se der ja! konstruktiv kritikk! det er det ikke ofte man kommer over! jeg må nok se meg underlegen her ja. MEN! den videoen med volvoen vs renaulten beviser jo ingenting! kanskje den beviser hvor gode bilene er til å beholde struktur og integritet i kupeen. her må man jo ta fysikkens lover og regler med i betraktningen, bare se på hvor voldsomt den lille fransken blir slengt rundt! en tyngre bil trumfer en liten bil uansett hvor sikker den er! det er bare å gjøre matten. så jeg vil si at den såkalte testen er mer en arangsjert skremsels-propaganda. kanskje litt overdrevent og kalle det det. men med mangel på bedre ord så får det bli slik. og bare for å provosere så vil jeg alltid ta en stor og tung bil framfor en liten. heller et par knekte bein enn å dø momentant. det er jo faktisk påførte g-krefter som til sisteslutt bestemmer hva som skjer!
  4. jojo! det er klart! selvfølgelig tenker ikke jeg heller på bilen om det skulle skje noe! men det er ikke til å stikke under en stol at de ikke gjør mer enn nødvendig, får å spare penger! det er jo det denne industrien har blitt til! men om man trenger alle de deformerings sonene har man kjørt for fort. og med kone og barn i bilen er jo det bare uansvarlig! det er jo godt å ha om det ikke er ens egenfeil som fører til tragedie. og man leker ikke kylling med lastebiler! dette ble jo fort en helt annen diskusjon.. men for min egen del og alene i bilen så hadde jeg nok tatt mine sjangser! er jo faktisk folk som har død av inder blødninger fra airbag!
  5. angående sikkerhet! jeg ville heller sittet i en 70 talls bil framfor en nymotens i en frontkolisjon! med dette sagt så har nymotens biler så mye mindre sikkerhet enn gamle hovedsakelig fordi plate tykkelsen er mindre! og de flest paneler er byttet ut med plast. og deformasjons soner å de! sant å si vil jeg nok aldrig kjøpe NY bil! bare tenk! viss du treffer en lyktestolpe på en parkeringsplass i si 30 til 50km/h er en nymotens bil totalvrak, rammeskakk i begge ender ;) en gammel trenger man bare bytte støtfanger. dette sier vel mer om hvordan biler bygges nå kontra da, og hvor fokus sitter henn. nemlig: hvor mye de kan tabort før bilen bare såvit går igjennom kræsj tester å slikt! altså om penger! dette var kanskje litt på spissen, men det er ikke langt unna!
  6. hei! jeg har en Garrett turbo som jeg har vanskeligheter med å identifisere. så håer noen her inne kan hjelpe! turboen: er en Garrett med vannkjøling og på brikka står det: S/N EJ20065W P/N L494807 C/N 0041 på kompessor huset står det M27 A/R 48 på eksos huset står det M-3 PT-4 AR-49 dette er en ettermonterings turbo for nissan king cab diesel (TH-313-KC) produsert fra 94 til 96 På pappirene som jeg fant i bilen står det T25 men er ikke sikker på om dette er riktig. er takknemlig for all info!
  7. 2.liters M111 16v har ikke lmm som 220 har! skjekk gass-spjeld huset og falskluft først. også skjekk så ikke luftfilteret er tett! bytt plugger i samme slengen også!
  8. festinga mellom motor og girkasser er samme på begge! så dette skal passe rett nedi. i værste fall må du ta med motorfester og drivaksling fra delebilen. men tror ikke det er nødvendig. (veit ikke om 5.tr kasse er lenger)
  9. det er mange måter å gjøre dette på, og er sikker på et alle har sin egen metode. jalla eller mer "proft"! men jeg satte inn to-tråd sokkeler i de to ytterste reflektorene (tåke og bremse lys) den mittere "Vanlige" lyset gjode jeg ikke noe med pga plassmangel. dette var en w124. men er sikkert lettere eller vanskeligere fra bil til bil! sikkert ikke den beste løsningen men kan bare skifte sokkel delen på baklampa og bytte til en ufiksa en så er alt orginalt igjen.
  10. hei er det noen her som har lednings-kart til EZL tenningsystem til M102? eller komplett strømkart til CIS-E/CIS-E3 (KE-Jetronic)? til mercedes W124 eller W201. har sett på http://www.diacom.ru men kartet der er til M103. ikke at det er store forskjeller men dåg.
  11. hei er det noen her som har lednings-kart til EZL tenningsystem til M102? eller komplett strømkart til CIS-E/CIS-E3 (KE-Jetronic)? til mercedes W124 eller W201. har sett på http://www.diacom.ru men kartet der er til M103. ikke at det er store forskjeller men dåg.
  12. for det første, hvor gammel er bilen og hvolken motor type sitter det i den? feks. M111, M102 og har du automat? feilen er forskjellig på k-jet og HFM insprut. (tror hvertfall det er HFM) har du hfm (m111) og automat sitter det en trykkbryter på venstre side på kassa får å føle om den står i gir. (får ikke over-varev den i park eller nøytral derav 4500 rpm) tror faktisk ikke at 190 ble levert med M111 (dette er jeg ikke bombesikker på men) viss den ikke er ombyd da. men har du k-jet foreslår jeg at du kontrolerer tenningsboks og et mulit rele ved batteriet, har ofte med kickdown, ac, turtalsperre osv å gjøre. (står på med hvit skrift feks: KD/AC rele med kickdown og ac controll) bør også skjekke OVP rele, dette MÅ være i orden ellers virker ikkeno som det skal :)
  13. er nesten garantert at høyre hjullager har gått, men kan ikke svare sikkert uten at jeg har hørt og sett live hehe :) den skrapinga kan være bremseklossene som ligger litt på, kan forklare hvorfor høyre hjul ikke "triller" som det andre! det er mulig at innere drivknute har gått også, antakelig den tikkinga du snakker om, ettersom du ikke hører noe da du holder fast høyre hjul. er det fortsatt uling fra diffen da du holder fast det høyre hjulet? tror jeg ville brukt et sån stettoskop sak får å være sikker! den bilen på autodb funker som delebil, men er diffsperre på den, vis det står riktig i annonsen. de har kortere drivaksler, og en del elekronikk som ev. må trekkes utenpå det eksisterende el nettet plus en del hydaulikk slanger og tilhørende. en del jobb, men ikke umulig :) noen deler i instrumentet må også byttes! men vil tro du fortsatt kan tjene litt på den ved å selge den i deler!
  14. hvis et hjullager låser seg eller skjærerseg som det ofte blir klat, så vil ett hjul låse seg, hvis diffen låser står begge bakhjula. 180 på motorvei er ikke til å anbefale! men for all del beggge deler er ille! dette er jo worst case senario da. det skal bare være å gi gass! men gjør det forsiktig så du hører når og hvor during/summing kommer eller år! veit ikke om den holder seg i 4. når du slipper gasen men hjula vil jo snurre ei go stunn etterpå. en annen ting du kan gjøre er å ta en side av gangen, få hjelp av noen til å holde fast ett og ett hjul hold bremsen og få en til å holde fast det ene bakhjuldet og sett den i "D" og slipp bremsen sakte. kan også gasse forsiktig for å å litt fart men pass på at hjelpern din ikke glipper taket :) og samme på andre siden! viss det er så ille som du sier skal du ikke ha noe problem å lokalisere lyden bare på tomgang ;) vil vel forankre den på noe vis! hjulstoppere på begge sider av forhjula er et must! vil ikke anbefale å ligge under bilen viss du skal har bakhjula til å snurre i 120 akkurat, på tomgang går det vel bra men forhondsregler må tas! vil heller anbefale en 2 søyle løftebukk framor jekk, men man tager hva man haver! er vel gansker rett fram det! men må passe på så det ikke kommer noe dritt i mellom som kan fungere som skims. også passe på så det ikke feks. kommer en stein inn i mellomakselen!
  15. har du fått den på løftebukk eller lignende får å kontrolere undersiden? du kan jo ta en stor garasjejekk å få begge bakhjula i været å sette den i drive. da er det lettere å lokalisere hvor lyden kommer fra! beskrivelsene du passer bra med et gåent lager, men det er nok best å konstatere om det er diffen. kan få katasrofale følger om den låser seg i 100kmt hehe
  16. jeg vil anbefale å kontrolere hjul-lager først, det "rummler" som regel ikke i diffen, den "summer" oftest. den forandrer ofte tone og hvor høyt det låter ettersom hvilken fart du har. kan jo være opphengslageret på mellomakselen, det er et gummi-oppheng med lager i. hvis gummien er utslitt eller borte blir det mye bråk! men hjul-lager ville jeg skjekke først! :)
  17. må si meg enig med merce-123 W representerer karosseri serie. så feks W124 representerer hele karosseriserien uavhengig om der er sedan, stasjonsvogn, eller coupe. heter jo ikke s124 i vin nummeret (chassi nr.) når det er snakk om en 124 stasjonsvogn. stasjonsvogn heter jo også Estate i noen land.
  18. skjekket bensin pumpe / rele? det er ke-jet på den?
  19. antakelig gjord feil. viss det er golf 2 det er snakk om er det myyyye som kan være galt!
  20. hehe! har single beam xenon til nerlys og 1000metere i fangeren, så jeg har lakkert deler av reflektoren (som ikke er i bruk av nærlys) får å få det resultatet :) her er test reflektoren jeg prøvde først! er ikke mye som nerlyset består av :) dette reduserer også strølys betraktelig, viss det er noe da!
  21. hvorfor bruke spray og film? med lit tolmodighet og demontering kan man få "fabrikk sota" lykter uten å bekymre seg for dorligere lys! veit ikke hvordan det blir med klarplast og prisme-frie glass men..
  22. kikdown virker faktisk som den skal. overaket over det! men tar jeg kikdown må jeg slipe gassen helt før den girer :/ kassa har gått litt over 60 000, ola ser fin ut og lukter ikke brent, men har fortsatt vurdert det! har lyst til å utelukke feil før jeg skifter olje og filter, pga, ikke lett tilgang til utstyr. men antagelig er det det som skal til! :)
  23. hei har et problem med en c280 girkasse, ettersom motoren sitter i en e klasse så er tråden i e-klasse forumet. alle tips og råd settes pris på! bare å følge linken! http://www.bilforumet.no/e-klassen/251086-girkasse-problemer.html
  24. hei har en e220 med en en c280 motor og tilhørende girkasse (m104 med 722.4 girkasse) den girer fint helt til jeg gjir jernet, og da går det på turtallsperra helt til jeg letter litt på foten. den er også litt "treg" på 2. og 3. viss jeg gasser sånn passe og holder gassen rolig virker den nesten som en variomatrik men den jobber seg gjennom alle gira uten å endre veldig mye på turtall. veit ikke om dette er "normal" oppførsel på disse modellene. hoved problemet er at den ikke girer før turtalsperra. noen forslag? poster dette både i E-Klasse og C-Klasse ettersom det er samme girkasse i disse bilene.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår