Gå til innhold
Bilforumet.no

nightking

Moderator
 • Innholdsteller

  753
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  28

nightking vant dagen sist Januar 31

nightking hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om nightking

 • Rang
  Moderator
 • Bursdag 07/15/1988

core_pfieldgroups_99

 • Modell (eks S4)
  5 serie
 • Biltype (eks Audi)
  BMW
 • Årsmodell (eks 1995)
  2004
 • Yrke eller sivil status
  Bilmekaniker
 • Fylke
  Buskerud

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Contact Methods

 • Bosted
  Buskerud
 1. Bakdør XL7

  Kommer du ikke inn fordi dørhåndtaket er knekt eller?
 2. Xl7 2.0TD Registerreim røket

  Nei det går ikke bra. Du knekker ventilløftere og kamdreva vrir seg på kammen. Vært borti flere med det. Og i og med det nesten er umulig å få ut dysene og demontere dette helt, så er nok ny motor løsningen. Men det kan nok være vanskelig å oppdrive.
 3. Airbag Suzuki XL7, slå av

  Dette er det ingen "enkel" måte å få gjort. Slik det er på nyere biler i dag. Her må du faktisk fysisk koble ut airbagen. Det finnes ett kit orginalt hos Suzuki. Det kan kun gjøres av en autorisert Suzuki forhandler. Det må også sendes inn til biltilsynet, slik at du får dette i vognkortet.
 4. Det står ingenting i boka til bilen ang hva max trykk på pumpa er, men kan gi deg info om hva du skal måle av trykk i bilen:
 5. Passat 2007. Bil stopper og vil ikke starte.

  Vanskelig å se, ser vel egentlig Ok ut utenifra. . Jeg tenkte å åpne det når jeg får det nye. Er avhengig å kunne få flyttet den så venter med å åpne det tilfelle jeg ødelegger det :P han på albjerk var usikker på hva jeg prata om når jeg sa rattlåsenheten. Han trudde det var den jeg dytta nøkkelen i. Men tror kanskje han fant riktig til slutt. Men syns teksten var litt rar. Noen som bekrefte at det er riktig del jeg har fått pris på?
 6. Passat 2007. Bil stopper og vil ikke starte.

  Har ikke helt gått bort fra det. Men albjerk (vw) mente problemet ikke lå i den. Så tenkte å sjekke opp litt først. Finner som sagt ikke relé 109. Men fant den beskrivelsen du linker til over her. Og når jeg tar ut relet R1 på bildet der som heter « Ignition main circuits relay » så oppleves bilen akkurat som når den ikke starter. Alt er mørkt og gul rattlampe blinker. så det er hvertfall det relet som er i den kretsen. Får ikke de symptomene på noen andre releer jeg demonterer. Så jeg har bestilt dette releet. Da jeg regner med det er det samme releet som det prates om? hvis ikke det skulle hjelpe så tenkte jeg at rattlåsenheten er neste steg. Men albjerk mente de kun har solgt 1 stk av den tidligere så han syns det virket rart det skulle være den. Hmm
 7. Passat 2007. Bil stopper og vil ikke starte.

  Noen som kan hjelpe meg med noe info om det såkalte 109 relet? Finner ingen releer i bilen med det navnet. og finner ingenting på nette om plassering. Har funnet total oversikt over rele og sikringer, men ingenting med det navnet..
 8. Startvansker

  Mitt tips er å lese litt på forumet før du poster. Dette har vært flere poster av. Se her feks http://www.bilforumet.no/topic/301281-xl7-startproblemer-og-lite-kraft/?page=1
 9. Passat 2007. Bil stopper og vil ikke starte.

  Hva er security pin? Er det en unik kode til bilen? Som brukes ved koding? Evt hvor får jeg sjekket det?
 10. Passat 2007. Bil stopper og vil ikke starte.

  defekt sikring som gir periodiske feil virker rart.? Det er uansett verdt å sjekke opp.. husker du hvem sikring? det kom ingen feil på steering i displayet nå. Men for 2 år siden så sleit jeg med noe av det samme. Da ville den plutselig ikke starte periodisk, og da kom det opp «steering colum defetive» eller noe sånt i displayet. Men plutselig ble det borte og skjedde ikke noe mer, før nå. Den eneste feilen som var nå, var at gul rattlampe blinket. Og når den endelig startet så kom pakking brake fault. Men det er nok en følgefeil, for håndbrekket virker. og det relet som nevnes over her. Er det noen som vet hvor det står? Og hva det er til. Evt en oversikt de har lyst å dele? Har forresten hentet bilen fra vw verkstedet, da de ikke fant feilen og de trodde ikke feilen lå i rattlåsenhet. De hadde mer tro på noe dårlig kontakt ett sted. Da feilkodene de fant var «mistet kommunikasjon med ecm og rattlåsenhet, airbag osv» Også nevnte de faktisk også noe om ett relet som kunne sjekkes..
 11. Passat 2007. Bil stopper og vil ikke starte.

  Takk for info gutter. Sendte bilen til vw for sjekk da de ikke ville svare på noe særlig uten å ha lest av feilkoder selv. Men de fant jo ikke ut noen ting. Ingen feilkoder de kunne koble direkte til feilen fordi alle lå på historisk. Å det sier seg selv, når feilen ikke er det hele tiden. Så de visste ikke hva de skulle gjøre. Så lurer litt på om jeg bare skal bytte den rattlås enheten. Noen som vet pris på den? Verkstedet skulle ringe opp med pris ferdig byttet. Men har ikke hørt noe. Den må kjøpes ny skjønte jeg. Men må man kode nøkler osv? Må jeg på vag for å gjøre det? Eller kan det gjøres selv.? Funker det hvis jeg får lånt en vagcom? evt noen som tar på seg sånt på kveldstid? ;)
 12. Passat 2007. Bil stopper og vil ikke starte.

  Ok. Takk for svar. Ja disse feilkodene er etter jeg slettet de første gangen. Leste litt på nette ang dette. Og leste også noe om ett relé. Ang sikringer så virker dette rart når den plutselig går normalt. Fikk tips fra en tidligere vag mekaniker at det kunne være styreenhet på rattstammen
 13. Triks å triks.. Det er vel ikke så mye annet enn å prøve. å hvis du ikke får den ut så må du i værstefall ut med eksosmanifoil og turbo. Jeg har måtte gjort det en gang. Prøvde å borre ut, men tappen datt da ned i manifoil.. Du bør hvertfall kjøre den varm først. Og evt varme litt rundt der den sitter før du begynner. Og klipp av ledingen slik ar du får på en pipe. Ikke bruk fastnøkkel.. Legger med bilde av der den er, hvis du er usikker.. Du må også demontere batteri og eksosdeksel..
 14. Hei.. Jeg har en 2007 passat 1.9 tdi. Jeg har fått ett problem med bilen min. Plutselig idag så stoppet bilen under kjøring.. i 90 km/t så ble hele dashbordet mørkt og bilen døde. Når jeg skulle starte den så gikk ikke tenninga på. Det blinka kun i den gule rattlampa. Leste at da var problemet i rattlåsenhet i boka i bilen. Etter 2-3 min så kom plutselig tenninga på igjen av seg selv. Kjørte så 3-400 meter så stopper den igjen og det samme skjer. Fikk etterhvert startet den igjen, og da kom jeg ca 3-4 km før den stoppet igjen. Også skjedde det samme 3 ganger til. Kom meg til jobben og fikk lest av feilkoder. Men kan ikke helt skjønne hva feilen er. Feilkodene er lest ut med texa diagnose app.. Noen vag mekanikere her som kan hjelpe? eller noen som har vært borti samme problem? Har testet bilen nå etter jeg leste av feilkoden, og får den ikke nå til å stoppe (har ikke kjørt mer enn 10-15 min for å teste) men innimellom så vil den bare ikke starte.. Da skjer det samme som skjedde istad når den stoppet. Legger med video fra når den stoppet, og bilde av feilene på diagnose.. Link til video: https://youtu.be/YAUS36q2IDM (sorry for dårlig kvalitet, filma mens jeg sto fast midt i ei rundkjøring :P)
×