Gå til innhold

larseko

Bruker
  • Innholdsteller

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av larseko

  1. Droppet demontering, fikk montert med skiltbrakett og støtte i aluminiumsprofilen bak plastikken.
  2. Hei, dattera har kjøpt seg en 2008/9 OPC Vectra C. Har kjøpt en ledbar til henne fra Biltema. Har kjøpt skiltbrakett til den, men vil gjerne få montert så solidt som mulig, så jeg vil helst bak fanger/grill for å få stabilisert ting skikkelig. Skjønner ikke helt hvordan jeg får demontert grillen? Finner ingen guider hvor ting ser helt ut som på denne. Det er hipp som happ om vi får montert ledbaren over eller under skilt, i alle fall for det estetiske.
  3. Jepp, ser identisk ut 1-8 der, usikker på hvorfor ikke resten står på den andre sida. Da regner jeg med at det ble rett! Var rart hvor vanskelig det skulle være å google seg fram til det.
  4. Hei, fant denne her som jeg tror stemmer med de jeg ikke hadde funnet ut av: https://www.pfjones.co.uk/vw-tiguan-04-2016-onwards-13-pin-pf-jones-dedicated-wiring-kit-29500602pf.html
  5. Hei! Har ødelagt hengerkontakten på vår 08 ocativa scout. Kjøpte meg en ny universal 13-pols kontakt fra BT. Jeg var litt rask i svingene og klippet av den gamle/trakk ut ledningene uten å notere farge. Fant ut at Skoda/VAG SELVFØLGELIG ikke kan følge standard for farger ledningene. Noen som vet fargekoder/skjema, ev hvordan man kan måle seg fram her? Jeg får liksom bare 4v på noen av ledningene når jeg prøver. Litt krise dette :-( Det må da være noe i verden som har vært borti dette, det går jo hundretusener av VAG-biler rundt om.
  6. Nei, ESP-lampa har ikke lyst. Jeg mener det ble utført Haldex-service for ikke lenge siden.
  7. Hei. Kjøpte en Scout i sommer som har gått ganske langt. Firehjulstrekken fungerer stort sett, men plutselig en dag vi virkelig trengte den, var den helt fraværende. Kom ikke opp en aldri så liten bakke, skikkelig dårlig framkommelighet. Vi prøvde flere steder og flere ganger, og regnet med at hele systemet var kaputt, før det på magisk vis ordnet seg etter en restart av bilen. Etter det har det ikke vært noen problemer med framkommeligheten på bilen. Det virker som det er elektronisk styring av pumpe på disse, kan det ha vært en liten heng i elektronikken som gjorde det, eller er det overhengende fare for at pumpa tar kvelden for godt snart?
  8. Hei, var det standard med webasto tilleggsvarmer på Scout i 2008? Har hatt Passat med samme motor (2008) før, og den ble god og varm med ikkeprogrammerbar webasto. Ser nå på en Scout hvor jeg selger sier at den ikke har webasto. Blir det ikke veldig kaldt om vinteren da? Bor i innlandet, så kan være kjekt.
  9. Hei, trodde langlyspæra på passaten fra 99 var gåen, men det viser seg at fjærklipsen som presser pæra inn mot sokkel og sørger for jording er så slapp at det noen ganger glipper. Er det mulig å få tak i ny uten å skifte hele lampa? Ev. ny pæreinnsats. Fant ikke noe på skruvat. Har prøvd å bende litt på fjæra, men så langt har det snarere blitt verre enn bedre :-|
  10. Hei, jeg kan ikke gi detaljert hjelp. Men er det 1.9 tdi eller 2.0? Og hvilke symptomer har turboen som gjør at de sier den er i ferd med å ryke? Med min 2008 Touran 1.9 tdi var det problem med at den noen ganger gikk i nødmodus fordi den trodde det var feil på turbo. Dette skyldtes at de bevegelige finnene i den varme siden av turboen ble tilkokset og dermed ikke fikk justert seg. Løsningen her ble en boks med Mr Muscle ovnsrens. Det var et relativt kjent problem på denne bilen, som jeg googlet meg fram til løsningen på. Det var plundrete å komme til, og måtte gjøres nedenfra, men ikke stor jobb. Må vel ha koblet fra eksosrøret i underkant av turboen på et vis. Hvis det nå virkelig skulle være turboen som var i ferd med å ryke, så skal det være mulig å få tak i en turbo til 5-6k?? 20.000 hørtes helt vilt ut.
  11. Ja, er vel på tide med service nå :-) Kjerra har gått 480k, og er usikker på hvor mye jeg skal koste på den. Er ikke noe smykke akkurat, selv om det meste fungerer.
  12. Hei. Har en 1999 Passat 1.9 TDI med climatronic. AC fungerte ikke da jeg fikk den for et par år siden, men i forfjor eller fjor fikk jeg ordnet et ledningsbrudd som gjorde at den ikke aktiverte, samt fylt på litt gass igjen. Siden det har den fungert, men med hylende reim. Siden reima ellers virket ok har jeg mistenkt at kompressor går trått. I dag lot jeg bilen stå på tomgang i varmen mens jeg ordnet noe ute. Pluttselig hørte jeg et smell og så en dampsky stå rett ut av ene lufterillene i høyre side av støtfanger eller der omkring. Deretter kunne jeg høre at AC slo ut fordi hylinga opphørte, men bilen gikk selvfølgelig. Jeg kan se at det har sprutet noe neongrønn væske ut fra høyre ventilasjonsgrill (der tåkelys vel skulle stått sånn omtrent hvis jeg hadde det). Jeg ser ikke noen åpenbare skader på kondensator(?) som er like bak, men sannsynligvis er det da den som er gåen eller? Kan den bli tett? Ev. kanskje om radiator er tett og det blir overtrykk? Må vel ta den til verksted uansett, men lurte på om noen har noen formening.
  13. Hei, høres ut som turboen. Husker ikke i hvor stor grad jeg hørte turboen i min 2008 passat, men var vel hørbar i noen motorsettinger uten at det skulle være noe problem, mener jeg. Hører det også på min gamle 1999 1.9 tdi som har gått snart 500.000. Forstår det slik at du er sikker på at bilen ikke hørtes slik ut før? Er det lenge siden siste oljeskift, og brukes anbefalt olje? Vet ikke i hvor stor grad det har noe å si, men regner med at gammel olje kan gi økt friksjon i turbo...
  14. Jeg kan svare meg selv, i tilfelle noen andre lurer: Akselen er i følge deleguru på Sulland auto den samme på alle passat fra 1997-2005. Altså 4motion/Synchro-passater da regner jeg med, det er vel ikke drivaksler bak for de andre
  15. Hei, i går røyk venstre drivaksel bak på min 99 passat 1.9 TDI Synchro som har 460.000 på klokka. Drivakselen er skikkelig dyr, så jeg tråler finndel etter alternativer. Det er noen som har sittet på 2.5 TDI med synchro, og såvidt jeg kan se er det samme akselen der? Kan noen bekrefte eller avkrefte om disse alltid går om hverandre på disse bilene?
  16. Ok, nå funker den plutselig bra igjen, da. Har åpnet opp under der og funnet ut at jeg har delenummer Hella 8EW 009 159-081 på denne. Når jeg gir det til bilopphuggingsfirma, så sier de at de bare kan skaffe ny til 1250 kr eller der om kring. De mener det finnes 5 forskjellige vifter til denne bilen, og at jeg må ha akkurat den?!? Mens Internett stort sett sier at det er samme vifta på alle bilene fra den tida som har climatronic, og der er delenummeret 8D1 820 021. Skulle tro det var nok å kjøpe sistnevnte, finnes masse av dem på huggeriene.
  17. Hei, vifta mi har en stund gitt litt plystrelyd på lavere turtall, og nå i det siste har den ikke alltid skrudd seg på, selv om jeg har satt klima til manuell og justert opp nivået der. Men så kan den plutselig komme. Har kjørt status på climatronic, og da får jeg opp 4f9 00, som tyder på feil på vifte. Jeg har imidlertid også hørt at det kan være noe med kontrollenhet, men på meg virker vifte mest sannsynlig? Vil gjerne bestille vifte så fort som råd, for på mørke høstdager er det dumt å ikke ha skikkelig varmeapparat. I dag virket plutselig vifta igjen, så det er litt av og på.
  18. Takk, jo mer jeg googler problemet, jo mer stemmer dette med symptomene. Ser ut til at det er et dreneringspunkt som går ut bak hanskerommet, så jeg skal ta vekk det og se litt ved anledning. Så kan jeg vel alltids klare meg uten ac noen dager, og se om det gjør noe fra eller til.
  19. Hei, i løpet av sommeren har jeg blitt var at det noen ganger har runnet vann ned på gulvet på passasjersiden, rett på teppet. Jeg vet ikke om det er vått under teppet. Først tenkte jeg det var det vanlige problemet med vann under batteri/ECU i motorrommet, og jeg har renset opp en del rusk der, men nå ser det til og med ut til å piple ned noen dråper etter noen dager med tørt vær (det er imidlertid dogg om natta, så teoretisk kan det kanskje dryppe ned noen dråper derfra?). Før i sommer har jeg ikke merket noe til dette, men nå har det altså vært regelmessig. Før i sommer har ikke vært fungerende ac på bilen, som jeg fikset tidlig på sommeren. Jeg går ut fra at det ikke kan være noe i forbindelse med den som kan forårsake lekkasje inn i bilen? Vann i forbindelse med ac renner jo ned fra motorrommet.
  20. Fikk tilfeldigvis noe som ser ut som samme problem i dag, på min 1999 passat uten regnsensor. Dvs. symptomet er egentlig at visker ikke slår seg av. Den fungerer i alle moduser, og parkerer seg helt fint i intervallmodus, men skrur seg ikke av når jeg prøver. Som på din, så går viskeren 8-9 ganger før den stopper, oppdaget jeg etterhvert. I følge en del på nettet, er det releet som er mest sannsynlig. Jeg skal uansett prøve det først, siden det er vesentlig billigere enn motor. Er det det som heter 370, tro? Det er nr to på andre rekke fra oven bak dash.
  21. Ok, da får jeg prøve å stramme før jeg går helt i kjellern :-o Takker igjen. Den blåste jo skikkelig kaldt da jeg først starta ACen, da bør jo ikke kompressoren ha skjært seg?
  22. Stemte at det var den ledningen som hadde brudd, ja! Så det var ikke relé i det hele tatt, funker visst finfint det! :-) Da var det enda godt jeg bestilte billigste reservedel fra Skruvat. Men nå som jeg har fått i gang det elektriske, så skriker reima til kompressoren tidvis veldig, og jeg kunne se at kompressoren stoppet opp litt innimellom da ac sto på. Kan det bety at kompressoren er gåen, selv om den tydeligvis fikk opp nok trykk til å produsere noe kulde? Kan det være nok med reimbytte? Jeg klarer å snu på kompressoren selv når motoren er av og clutch er av (roterer skiva utafor reimskive, den går vel på akselen til kompressoren? Takk igjen for all hjelp. Bilen har gått 450.000, så en må vel regne med litt :-)
  23. Føler meg litt dum nå, for feilen må da ligge på den ene ledningen jeg ikke fant noen kontinuitet på. Alle pluggene skal jo korrespondere pluggene på andre siden! passat 99 skjematikk ac.pdf
  24. Hei! Da har jeg testet litt mer, og kan bekrefte at AC virker finfint hvis jeg legger opp strøm til pin 2. Samtidig så er det også kontinuitet mellom plugg ved servopåfylling og nr 2, men jeg målte ikke 12v på denne da ac skulle gå. Jeg lurer på om ikke dette betyr at releet er gåent, siden det fortsatt aldri klikker, og ac tydeligvis fungerer ellers...? Regner med at ledning går direkte fra releet og til pluggen ved servopåfylling. Se bilder for hva jeg ellers målte. Har markert hvilke det er kontinuitet til ved trykkbryter på "plugg 1 hann.png", og spenning når tenning er på, på "plugg 1 hunn". For at ting skal fungere, mener jeg det må være 12v på koplingen til høyre på "plugg 1 hunn.png", men det er det altså ikke. Mistenker at det er releet som styrer denne. Og jeg finner bare 1 sikring til AC, og den ser ut til å være like hel. Takk igjen for svært så gode tips som har ført meg et godt stykke videre!
  25. Bra tips, skal prøve det samtidig som jeg sjekker spenning på pluggene ved servopåfyllingsboksen (der ledningene går fra til clutch, aux vifte osv.) Mistenker fortsatt at problemet er elektrisk. Ligger det forresten noen andre sikringer enn de bak rattet på denne bilen? Under batteriet?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår