Gå til innhold

RamstadTech

Bruker
  • Innholdsteller

    403
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av RamstadTech

  1. Noen som har peiling på dieseljustering her? Generell oppskrift for å maksimere effekt på dieselmotor med Bosch VE pumpe er som følger: -Juster maksskruen til det ryker svart før ladetrykket tar seg opp, og litt tilbake. -Juster trykkompensatoren til det ryker svart ved ladetrykk, og litt tilbake. -Juster innsprøytning (tenning) litt tidligere til det blir tydelige kaklelyder, og så senere til de forsvinner igjen. Dette er grunninstillingen, kompensasjon for turtall er ikke justerbart, så dette kan sammenliknes med å vri på triggerhjul på bensinmotor (innsprøytning). -Pass hele tiden på at eksostemp holder seg under 750deg (kan variere basert på materialbruk). Dere som justerer bensinsprut ser vel her at kompensering for last ikke ble nemnt. På bensin framskyndes tenning ved lav last. Dette er vel pga roligere forbrenningshastinghet når kompressjonen er lavere. Denne muligheten har jeg ikke på pumpen. Så vidt jeg kan se, så er det kun avslutningstidspunktet som endres ved tung/lett gassfot. En ekstra ting med diesel er at det er luften som er den kjølende faktoren, ikkje brennstoffet, så mager blanding = kaldere forbrenning. Sånn sett så kan det se ut til at det lønner seg å makse ladetrykket på turbo, og holde tilbake på trykkompensatoren på dieselpumpa, og kjøre mager blanding på høy last. Men dette vil medføre gjennomsnittlig mer trykk i brennkammer, som fører til at mer trykker seg forbi stempelringer, veivhusventilasjon må puste mer aktivt, eksosgassene vil legge igjen mer "søppel" i oljen, og veivhusventilasjonen vil dra med seg mer olje og øke oljeforbruk. Så da kan det friste å kjøre på fet blanding og lavere ladetrykk i stedet. Siden pumpen ikkje kan justeres for last, så blir innvirkningen overnemnte har på forbrenningshastigheten, hva som bør avgjøre valget. Hva innvirkning har høy kompresjon og mager blanding på forbrenningshastighet, kontra lavere kompresjon og fetere blanding. Er det noen som vet dette?
  2. Tilbake til topps. I tilfelle noen er skeptisk til "ukjente" IHI, så har de levert turboer til f.eks Subaru, Ford, Mazda og Isuzu i en årerekke, så dette er kvalitet. Gjør et google søk. Selges for 20% under det jeg kjøpte den for, for 2 uker siden.
  3. Kan prøve med et hakk varmere plugger på de tre fremste sylinderene, så får du brent av dritten. Men pass på å kontoller etter litt kjøring. Blir de for varme kan sprekke og dette ned i forbrenningskammeret.
  4. Takk for svar Idioten har forresten funnet ut at det stod i motormanualen hvordan det skulle gjøres. Stod bare i et annet kapittel. Skal visst brotsjes på denne etter montering. Nå må jeg vente en hel uke på at et motorverksed skal ha tid til å gjøre det. Skulle nok bare beholt de gamle foringene. Men på en annen måte, da hadde ikke jeg lært noe.
  5. Hvordan monteres stempelboltforinger? Kan de slipes om de er for trange? Jeg driver å overhaler en motor. Servicemanualen nemner ikke hvordan man bytter stempelboltforingene i rådene, men overhalingskittet jeg har kjøpt inneholdt foringer så jeg tok rådene i pressen og poppet ut de gamle og presset i nye. Når jeg presset inn den først oppdaget jeg at gods ble valset av foringen. Siden jeg allerede hadde begynt så var det ingen veg tilbake, og jeg presset den helt i posisjon. Prøvde så å putte i pinnen/bolten og den gikk fint inn. Så jeg konkluderte med at det var slik det skulle gjøres. Presset så ut neste foring. Der såg det ut som det låg igjen litt foring i hullet og jeg gamblet på at det ville bli presset ut når den nye foringen kom inn. Denne foringen ble trang, bolten måtte kakkes inn. Frykter at dette gikk galt. Noen på forumet som er motormekanikere og kan si hvordan dette skal gjøres?
  6. Vurderer å selge en IHI RHF4. Pris 1960 kr inkl frakt i Norge. Vannkjølt turbo holder til 130hk diesel / 177hk bensin. Flate annlegsflater på oljeretur, vann og eksos gjør det lett å lage flenser med "garasjeverktøy". Gjenget tilkobling for olje inn. Pakninger følger med. Ble en størrelse for liten til mitt bruk. Kan ta kontakt på 99406755 Spec: http://www.ihi-turbo.com/turbo_RHE-RHF.htm [ATTACH]32673[/ATTACH][ATTACH]32674[/ATTACH][ATTACH]32675[/ATTACH]
  7. Takk for svar BossCat. Det gav sparket i ræve til å gå til innkjøp av byggtørke. 20kW dieselbrenner skal få fikse tempen. Søkte videre på forumet også og fann mye nyttig om instilling av lakksprøyten på: http://www.bilforumet.no/andre_forum/lakk-og-karosseri/119794-joakim-s-trad-om-lakksproyta-og-dens-hemmeligheter.html Jeg lurer på å prøve Nordic Paint lastebbillakk. Denne er kun å få som tettfarge/akryl eller hva det heter. For å legge den slags med klarlakk, når kan/skal klarlakken legges. Et alternativ er å vente til den er herdet, matte ned og legge klarlakk. Det frister lite. I databladet er det oppgitt at den er damptørr etter 1 1/2 til 2 timer ved 23C. Er det før eller etter den er damptørr klarlakk må legges? Senere i vinter planlegger jeg å kallere sykkelen rød og hvit. Kan man maskere på lakken når den er damptørr? Vaske med silikonborttaking?
  8. Trenger hjelp folkens. Jeg har nyst byttet bil og hadde planer om å bare stoppe litt rust på den før vinteren. Men når jeg jeg begynte på jobben endret planene seg og nå går jeg for å jevne alle bulker og bytte farge. Jeg tenkte først å lakkere innvendig i døråpninger selv og levere bilen ferdig mattet klar for å legge utvendig farge hos lakkerer. Men nå har jeg fått tilbud to plasser og begge skal ha 15000 for å legge lakken. Jeg synes det er vel mye når alt forarbeid er gjort. Bilen er en Opel Frontera Sport. Vurderer derfor å også lakkere utvendig selv. Har småpjasket å lakkert litt, men hver gang jeg bestemmer meg for å lakkere er jeg nærvevrak fra jeg bestemmer meg for å lakkere, til jobben er gjort, av bekymring for at det ikke skal bli bra. De to siste lakkeringene jeg har gjort har vert det dårligste. Det er motsatt av hvordan det burde være. Man burde jo bli bedre med tiden!! :p Den nest siste fikk jeg både sig og appelsinhud på, og på den siste fikk var jeg så nærvøs for sig at jeg la for lite klarlakk og ikke fikk god nok flyt. Har derfor noen konkrete spørsmål. I lokalet jeg har klarer jeg ikke å få temperaturen opp i mer enn ca 10 grader ved lakkering på vinterstid så jeg benytter hurtigherder for å kompensere for temperaturen. Lakksprøyten er fra Biltema og kan vel få deler av skylden. -Jeg har lest at appelsinhud får man hvis man har for mye luft i forhold til lakkmegde. Er det som skjer at luften fører til at lakken tørker for fort? -Er det lettere å lakkere med i overkant tynn eller tykk lakk for å unngå sig, appelsinhud, oppnå flyt? -Jeg bruker å først legge et støvtynt lag først og så et par lag. Er det er lurt triks? -Jeg haaater å legge tettfarge. Synes det ermye lettere med base og klarlakk. Noen som har en logisk forklaring på det? -Denne gangen vil jeg ha rød ikke metallic. Kan man kjøre ikke metallic base, eller må denne legges som tettfarge? -Dersom jeg legger tettfarge og vil ha klarlakk over, hva ventetid bør man ha mellom tettfarge og klarlakk? -Hvordan er det lettest å sjekke om lakken er passe tykk. Jeg har lært å putte nedi et skrujern eller noe og la det renne av. Det skal da renne av og så dyppe et par dråper og stoppe. Det skal ikke renne og så bråstoppe, da er det for tynnt og hvis det drypper tunge dråper er det for tykt. Stemmer dette? Er det en bra nok måte å teste? Setter pris på de svar jeg kan få.
  9. Owatrolen bør vel kun benyttes dersom det kun skal overlakkeres med whitespritebaserte produkter? Der er i allefall den regelen jeg følger.
  10. Skal bort pris nå satt til 12000 kr Orginalpris kjøpte deler 19540 Basic turbokit: http://shop.jma.no/product_info.php?products_id=122 14500kr Trykkgate og downpipe 1600 kr Silikonslanger 550 kr Bensintrykksregulator 1090 kr Brukt oljekjøler slanger og adapter 1000 kr Instrument 800 kr I tillegg kommer alle deler som er hjemmelaga. Mye moro for pengene.
  11. Det stemmer nok at å parkere foran porten min er et brudd på paragraf 17-2a. Bøtlegging av parkeringsovertredelser er en jobb for politiet som kan delegeres til et parkeringsselskap. Det jeg ikke har funnet svar på er hvordan man finner ut om et parkeringsselskap har myndighet til å håndheve brudd på private overtredelser i tillegg til offentige. F.eks på parkeringsplassen til høgskolen i samme kommune hadde ikke parkeringsselskapet mydighet til å bøtlegge parkeringsovertredelser før høgskolestyret gav selskapet tilgang. Det burde vert en kontakttelefon for innrapportering av parkeringsovertredelser, slik at de ikke ble bøtlegging uten at noen er plaget av parkeringen eller et krav om at innkjørselens eier må opplyse om parkeringsforbudet med skilt for at parkeringsforbudet skal gjelde. Tenk f.eks om en eier av en garasje vet at den vil stå ubrukt i flere år og garasjen munner ut i en veg med soneparkering. Da kan garasjeeieren frigjøre en ekstra plass for parkering til sine naboer. En kveld etter at dette hendte hadde jeg svigerfar på middag. Mens vi satt og spise begynte det å ule i alarmen i en bil utenfor leiligheten. Det var skikkelig irriterende. I området er det 30 minutts parkering. Jeg ringte politiet (siden parkeringsselskapet ikke hadde kontaktinfo) og rapporterte dette. De kunne ikke gjøre noe, selv om det forstyrret sent på kvelden. Etter en time ringte jeg på nytt og sa at nå kan dere taue den vekk, for den står på 30 min parkering og har stått der i en time. Fortsatt ville de ikke gjøre noe. De ville kun fjærne bilen om den var til hinder for ambulanse eller brannbil. Først etter 3 timer kom eieren og kjøre bort, uten så mye som en bot. Snakk om unyttige lover!
  12. Her er det det endte med. Ringte vegvesenet. De sa at bilen ikke kunne få prøveskilt fordi den hadde totalt kjøreforbud. Pratet med en annen som sa at den som hadde ilagt det totale kjøreforbudet kunne midlertidig oppheve det dersom han vurderte bilen som ufarlig å ha på veien. Den som hadde ilagt kjøreforbudet var ikke på jobb den uken vi skulle ha prøveskilt, også de andre kontrollørene ved samme trafikkstasjon var borte samme uken. Jeg syntes det var uansvarlig at de kunne ha en trafikkstasjon uten noen kontrollører en hel uke så jeg dro til min nærmeste stasjon for å kreve at de opphevet kjøreforbudet i pga den andre trafikkstasjonens fravær. Men før jeg snakket med en kontrollør der, prøvde jeg meg i skranken og bare sa at jeg trengte prøveskilt til denne bilen. Og så fikk jeg prøveskilt. Så enkelt som det :)
  13. Selger et turbokit ferdig tilpasset for C20 NE i Calibra (eventuelt Vectra). -Grenrør i rustfritt -TD40 turbo -Downpipe i 2,5" Konkobling mot orginal eksos foran kat. Skjøt med 2 1/4" standard trekantflens ca 15cm foran orginalkobling i tilfelle noen vill bygge 2 1/4" eksos hele veien -Stålomspunnen oljetilførsel -Oljereturstuss i rustfritt stål. Aluminiumkobling for feste mot blokk. (Hull må borres) -Valgfritt 315 eller 250 dyser -Justerbar bensinstrykksregulator med brakett i rustfritt -Trykkgate i 2,5" rustfritt. Trykktestet på 2 bar. -Intercooler -Dump ventil -Åpent filter -Oljekjøleradapter, slanger og oljekjøler fra C20XE -Toppdeksel med åpnere utlufting og luffilteradapter med kobling mot veihusventilasjon Ekstra: -Oljetrykksensor inkl T-adapter, oljetempsenor i oljekjølerapaterbanjo. -Turbotrykk, oljetrykk, oljetemp og lambdamåler montert over hanskerom. -Framfanger med utkapp for intercooler (Farge: Novablack) -Stålfanger med holdere for intercooler (Farge: Novablack) -Calibra Framskjermer følger også med dersom kjøperen har Vectra og vil bygge Valibra Turbo -En styreenhet for å trikse med ECU Utstyret har vert i bruk i et år, ca 10 000 km. Pris 15000 kr + frakt eller hentes i Ålesund Montering kan utføres for 5000 kr i Calibra/Vectra A. Mer info og bilder: http://www.calibra.no/Forum/Thread/31686 http://www.calibra.no/Forum/Thread/40983 http://www.calibra.no/Forum/Thread/42525 Dette kittet gjør ingen inngrep i bilens orginaldeler og kan etter en førstegangsmontering monteres/demonteres på en ettermiddag. Dette kan kun godkjennes av vegvesenet dersom motoren testes i Sverige, Sveits, Tyskland eller annet land som utfører syklustest etter avgassnormen som Norge adapterer. Se prosjekttråd del 3 for mer info. Kan modifiseres til å benyttes i andre FWD Opel som Kadett og Astra. Ta kontakt på 99406755 eller tl.eirik@gmail.com om det er av interesse. Bilde av turbo, grenrør, trykkgate og downpipe:
  14. Har fått noen nye opplysningen. Bilen har fått kjøreforbud, eller totalt kjøreforbud. Har surfet litt rundt og sett at noen har fått totalt kjøreforbud når de har blitt stoppet i kontroll med trimmet bil med prøveskilt. Nekter vegvesenet å utstede prøvekjennemerke når et kjøretøy har fått "totalt kjøreforbud"? Det om tauing uten kjennemerke ser ut som jeg har funnet dekning for at det er ulovlig. Artikkel fra 10.februar 2010: http://www.bt.no/forbruker/bilogmotor/Fikk-4000-i-bot--for-aa-slepe-bil-1023987.html#1025641
  15. Joa, jeg har søkt og lest den tråden. Har også lest på nettsidene til vegvesenet. Jeg finner ikke noe som konkret sier at et kjøretøy med ulovlig motor kan/eller ikke kan benytte prøveskilt. Håper at noen har vert borti et lignende tilfelle.
  16. Hei Jeg skal etter planen være med broren min på handletur og slepe en delebil hjem. Selgeren oppgir at bilen blir solgt fordi han ble stoppet i teknisk kontroll og fikk bilen begjert avskiltet pga motorbytte. BMW 316 E36 med 2l rekkesekser. Selger sier også at motoren er nylig overhalt. Det neste selger sier er at han har snakket med vegvesenet angående prøvekjennemerker og fått beskjed om at han ikke får det pga av teknisk tilstand på bilen, samt at de sa at det var lov å slepe bilen uten kjennemerke. Helst burde broren min ha pratet med vegvesenet, men det har han da ikke gjort og nå er det helg. Jeg trodde at det var sjåføren som var ansvarlig for at bilen er i teknisk forsvarlig stand ved bruk av prøvekjennemerke. Og jeg trodde også at det ikke var lov å slepe bil uten kjennemerke. Frykter at det er noe lurerier her. Som f.eks at bilen selges fordi at motoren har en mystisk feil og at selger håper å få bilen unna før kjøperen oppdager det. Hva tror dere? Stemmer informasjonen han sier han har fått fra vegvesenet? Eller tror dere det er noe som feiler her?
  17. [ATTACH]20887[/ATTACH] Hvilken farge bør jeg velge på nedre del av bakfanger? Mattsvart eller samme som bilen?
  18. I går fikk jeg parkeringsgebyr når bilen min stod foran porten på et lager jeg leier. På tvers foran porten går en kommunal vei. Det er kun et fortau mellom porten og veien. Bilen stod langs veien med siden mot porten. Er det trafikkreglenes §17-2a "det er forbudt å parkere foran inn- eller utkjørsel" som gjelder her, eller gjelder ikke den regelen for private porter? Har det kommunaleigde parkeringsselskapet lov til å bøtelegge biler for å sperrer adkomst til min private port? Håper noen har fasiten og gjerne referanser til lovdata
  19. Uansett skal ikke motoren fuske av at AC belaster motoren. Det at AC belastes motoren skal føles som å kjøre i oppoverbakke, du må til med litt mer gasspedal for å holde farten og du har mindre krefter tilgjengelig til f.eks en forbikjøring. Om motoren fusker når AC er på så er det enten en kortslutning på AC kretsen som påvirker motorstyringen, at motorstyringen kjører på et program som ikke fungerer når den får signal om at AC er på, eller at det er noe generelt galt med motoren som kommer bedre til syne ved akkurat den belastningen AC påfører motoren.
  20. Sist jeg undersøkte var bonusen induviduell. Dvs at dersom du har to biler har bilene forskjellig bonus. Når du tegner forsikring på ennå en bil så får du den bonusen du har fra før opp til 50%. En ny bil begynner aldrig høyere enn 50% om en ikke krangler seg frem til det. De som må gjøres er at dere blir enig om hvem som skal stå ansvarlig. At den ene tar sjansen på at den andre betaler egenandelen dersom den andre kommer borti et uhell. Fordelen til den som tar sjansen er at vedkommende kan benytte forsikringen på et annet kjøretøy senere (innen tre år) og beholde opparbeid bonus. Sjekk med Gjensidige om dette gjelder fortsatt.
  21. Her må du vel lese hele forsikringsavtalen din og se hva som dekkes. Om det er noe som sier at du skal ha oppgjør etter 4 uker så ej jo det fornuftig. Folk kan ikke stoppe livene sine og gå å vente på at ting skal bli funnet. Så hvis det står skriftlig så har du vel krav på et oppgjør og bilen din vil tilhøre forsikringsselskapet.
  22. Det med temperaturen er normalt. Slik er det i vert fall på de jeg har/har hatt. C20NE er levert med motronic 4.1 i Vectra og 1.5 i Calibra. Er vel kanskje 1.5 i nyere Vectra også da. 4.1 har en spjeldsensor med to kontaktsett, et som blir lagt inn ved tomgang og et ved full gass. 1.5 har et potmeter og det benyttes en analog inngang i motorstyringen for å avgjøre fullgass/tomgang/vanlig. Du må derfor få tak i et spjeldhus fra riktig årsmodell dersom det ikke går ann å bytte ut spjeldsensoren. Jeg har et spjeldhus som du kan få for 400 kr + frakt (forskuddbetaling). Kan hentes i Ålesund. Ta kontakt på 99406755 om det er av interesse. Alternativ kan du sette inn motorstyringen fra den nye motoren, dersom du har den. Den passer rett inn.
  23. Sist jeg var i kontakt med "biltilsynet" angående effektendring av en motor ble jeg nødt til å typegodkjenne motoren med den nye effekten. Det vil si at effekten er målt hos et firma som biltilsynet har registrert som seriøst nok til å gjennomføre testen etter slik som det står beskrevet i en eller annen norm. I tillegg så må avgasser syklustestes hos biltilsyn i tyskland, sveits, usa eller sverige.
  24. Svigerfar var litt sein med registerbytte og det gikk som det måtte gå. Bilen hans er en Toyota Picnic med 2,2 diesel med 8 ventiler. I Norge ble bilene kun solgt med bensin så det er langt mellom hver diesel motor på huggeri så jeg skal hjelpe han å avgøre om han skal satse på å få motoren reparert eller kjøpe ny bil. Problemet er antall ventiler. Siden det er kun 8 så peiker de beint ned. Jeg bekymrer meg derfor for hvor mye de kan skade stempel/råder/veiv i sammenstøtet. Er det noen har som har opplevd registerhavari på en slik konstruert motor og derfor har erfaringer om bunnen er i orden eller ikke?
  25. Så dette er snakk om en fugemasse som ikke koker bort når man punktsveiser? I så fall er dette noe jeg og vil vite. Har sett at i orginale overlappende skjøter så er fugen også inni sprekken, så når bilprodusentene bruker det så må det vel gå ann å få tak i. Men har aldri sett det til salgs. Hvor mye dårligere blir skjøten dersom man bare smører fuge på fuge utvendig etter sveising?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår