Gå til innhold

Deep Space

Bruker
  • Innholdsteller

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Deep Space

  1. Et alternativ er å finne en Skoda Pickup med 1,6-liters bensinmotor og montere kompressor på denne. Jeg vet at det finnes ferdiglagde kompressorsett til den motoren. Husker jeg rett gir det rundt 125 hk.
  2. Fikk du kjøpt lokket hans. Hvis ikke kan du ta kontakt direkte med Thor Holm Plastvarefabrikk. Det er de som produserer de Skoda-lokkene du hadde bilde av. Kontaktinfo: Thor Holm Plastvarefabrikk AS, Nerstad, N-3350 Prestfoss, Norway Tel: +47 32 71 19 00 Fax: +47 32 71 19 09 Email: post@holmplast.no
  3. Deep Space

    Turbo

    Ta kontakt med http://www.gikturbo.no. De kan ordne et komplett turbokonverteringssett til din bil. Dieselbiler er ganske greie å ettermontere turbo på. Det er mye verre å få til skikkelig på bensindrevne biler. Å flytte over motorer fra andre bilmodeller, er ikke gjort på 1-2-3. Det er forferdelig tidkrevende. Her kan du laste ned en videosnutt av en Skoda Pickup som er turbokonvertert: 1.9D med ettermontert turbo og 180 hk
  4. Alt er jo mulig. Hva sa de på biltilsynet? Det er mye som må skiftes ut dersom du bytter hele motoren. Personlig ville jeg heller ha ettermontert turbo på den eksisterende motoren. Dieselmotorer er ganske greie å turbokonvertere.
  5. Det begynner å bli mange som tilbyr ombygging til gassdrift, ser jeg. Det er jo bra med litt konkurranse der også. :)
  6. Absolutt! Det er bare folk som skifter bil veldig ofte, eller har veldig lav kjørelengde kombinert med lavt forbruk, som ikke vil tjene på en slik konvertering. Pumpeprisen på gass ligger stort sett mellom kr 4,30 og 4,80 per liter. Det er noen som fyller til kr 3,70 også, men jeg har ikke funnet ut hvor prisen er så lav. Når det gjelder biler med såpass høyt forbruk som Ford F-150 Lightning og Dodge SRT-10 Ram, vil jeg si at bensinprisen må ligge stabilt under 8 kr før jeg ville vurdert å ikke konvertere.
  7. Det står 20 - 37 000 kr, avhengig av antall sylindre. Men 37 000 tror jeg er prisen for en V8er. Du har jo 10 sylindre, og får sikkert en noe høyere pris. Det er jo bare å sende en mail, så får du garantert svar. Du kan også be om tilbud hos konkurrenten til http://www.gastech.no, nemlig http://www.gaspro.no. Jeg vet ikke hvor langt du kjører i året, men med en kjørelengde på 30 000 km, 1,7 liter per mil og dagens bensinpriser, vil du glatt tjene inn 25 000 kr per år.
  8. Du burde få den ombygd, slik at den kan gå på både bensin og propan. Da kan du få drivstoffutgifter på linje med en Ford Fiesta. Sitat fra http://www.gastech.no: "01.12.04 Dodge RAM SRT 10, trolig verdens raskeste gassbil Gas Tech har bygget om en Dodge RAM SRT 10 til gassdrift. Dette er trolig noe av det heftigste man kan kjøre på gass idag. Bilen ble etter ombygging testet hos Turbo Teknikk i Mjøndalen. Test i benk viser at bilen taper bare ca 4% effekt på toppen av dreiemomentskurven ved gassdrift. Dette er så lite at man har vanskelig for og kjenne det på landeveien."
  9. Du glemmer dreiemomentet. Som regel har en stor motor med 500 hk, høyere dreiemoment enn en mindre motor med like mange hester. Og det er fornuftig å ha høyere dreiemoment jo tyngre kjøretøyet er. Ta en Scania lastebil for eksempel: 500hk, 14 liter motorvolum og 2000 nm. Du vil vel ikke påstå at Scania ikke kan lage motor siden de "må" opp i 14 liter for å ta ut 500 hk? Dodge har faktisk også montert den 8,3 liter store Viper-motoren i en motorsykkel! Dét burde provosére deg mer enn at en svær pickup er utstyrt med 8,3-liters motor. ;)
  10. Jeg synes bilen du linker til, ser stort sett helt grei ut. Jeg ville ikke hatt flammer på sidene, eller teksten "Porsche" i frontruta, men det blir jo bare småting. Jeg kunne faktisk tenke meg en 911 veteran, med så ny motor som det er teknisk forsvarlig/mulig å utstyre den med. Jeg har forstått det slik at man i prinsippet kan kjøpe en flunkende ny motor, og montére denne i en veteranbil, uten å måtte betale andre avgifter til staten enn moms.
  11. Deep Space

    Bra!

    Jo, også "no imellom". Smart Roadster er kul. Smart Forfour er "no imellom". Smart Fortwo ser ut som en mopedbil, et komisk framkomstmiddel.
  12. Deep Space

    dieseltrim

    Morro med film! :) Ja, som regel pleier motorprodusenter å senke kompresjonen når det putter turbo på en motor, nettopp for å kunne skru opp turbotrykket mer enn de ellers ville gjort. Det er nok derfor VAGs 1.9 tdi har 18,5:1 i kompresjon. Så dersom disse gutta hadde tatt seg bryet med å senke kompresjonen, så kunne de ha kjørt et enda høyere ladetrykk, og således oppnådd enda flere hester. (En lavere kompresjon hadde gitt mindre effekttap enn de hadde vunnet på å kunne øke ladetrykket.) Alternativt kunne de ha beholdt samme antall hk, men fått en noe mer holdbar motor.
  13. Deep Space

    dieseltrim

    Synd ikke de sidene funker lenger. Originalt så har jo 1.9D bare 64 hk. Når man setter på turbo, så har man en tommelfingerregel som sier at hestekreftene dobler seg når man dobler trykket. Egentlig så får man vel litt mindre hester enn denne regelen tilsier (kanskje 10% mindre). Men dersom vi likevel legger den regelen til grunn, så må trykket ha vært oppe i 220/64 = 3,44 bar! (Utgangstrykk: litt mindre enn 1,0 bar, og ladetrykk: ca. 2,5 bar) Husker du om de hadde skiftet ut stemplene med smidde stempler, eller om andre komponenter var skiftet ut for å forsterke motoren? Dersom de brukte motoren i tilnærmet original stand, så betyr jo dét at de som har 1.9D trygt kan trimme motorene opp til 130 hk i alle fall, uten at motoren får redusert levetiden noe særlig.
  14. Dersom du bruker de originale 13"-hjulene, er farten ca. 55 km/t når speedometeret viser 60. Skifter du ut hjulene med 195/50 R15, blir farten 58 km/t når speedometeret viser 60. Jeg vet om flere som har enda større hjul på sine Skoda Pickup-er, og da vil jeg tro at speedometeret viser temmelig riktig fart.
  15. Pickup med 1.3 MPI-motor, fra 1996 og framover, skal ha 0,20mm på innsugsventilene og 0,25mm på eksosventilene.
  16. Skoda Pickup kommer i 3 varianter: 1) 1.9 liter sugediesel (produsert av Volkswagen) Fordeler: - Bruker minst drivstoff (under 0,5 liter ved langkjøring) - Solid motor som tåler turbokonvertering Ulemper: - Treg fra 0-100 (i utrimmet tilstand) - Litt kaklete i lyden - Hyppigere vedlikeholdsintervaller enn bensinmotorene (i alle fall oljeskift) 2) 1.6 liter Multi Point Injection (produsert av Volkswagen) Fordel: - Klart sprekest (i utrimmet tilstand) Ulempe: - Høyest drivstofforbruk (ca. 0,1 liter mer per mil enn 1.3 MPI) 3) 1.3 liter Multi Point Injection (produsert av Skoda) Fordeler: - Klart lavere støynivå enn de to andre variantene - Lavt forbruk for å være billig bil med bensinmotor (under 0,6 liter ved langkjøring), kombinert med bedre akselerasjon enn 1.9 D. Ulempe: - Klart minst potensial for trimming Alle variantene kan anbefales. De er billige i drift, og gunstige å forsikre.
  17. Nei, det vet jeg ikke dessverre. Det er litt rart at de ikke nevner det eksakte navnet. Jeg tror artikkelen er et par år gammel, så vi får håpe at din Blinder i tillegg til å ha varsling har forbedringer på selve jammedelen. Den Blinderen som "Vi Menn" testet var sikkert konstruert for å jamme ut en svakere politilaser enn den som brukes i Norge. Det finnes jo en rekke ulike politilasere.
  18. Er du uenig med de som utførte testen i "Vi Menn"? Jeg siterer: Artikkelutkast til Vi Menn nr. 47 LOVLIG OG EFFEKTIVT -FORELØPIG... Mennesket er det mest jagede dyret som finnes innenfor landegrensene, og ingen blir beskutt mer enn oss . Jegerne ligger på jakt og det kan smelle når som helst. Med pistol skyter de så fort muligheten byr seg, og treffsikkerheten er stor. Av Fred Magne Skillebæk Likevel er ikke denne jegeren som andre jegere vi kjenner. Nei denne jegeren går med gul selvlysende vest og uniform med refleks på. Han er politimann, og skyter med laserpistol. Hensikten er å plukke inn både deg og meg når vi en gang skulle være så uheldig å ha tråkket på gassen i stedet for bremsen. Hvor enn det høres merkelig ut, så finnes det lovlige hjelpemidler som kan hindre deg i å bli tatt for dine ulovligheter i trafikken. I alle fall inntil videre, og løsningen er såkalte laserjammere. Disse sender ut et motlys som hindrer politiets laserpistol i å måle hastigheten din. Vi har testet to av produktene som selges på det norske markedet for å finne ut om de virker godt nok til at du kan gasse videre. Spøk til side. Det er selvsagt ikke derfor du skal kjøpe deg en laserjammer. Formålet må være å slippe den ene eller andre filleboten som er så sur og unødvendig. Råkjøring blir som regel tatt, uansett jammer eller ei. Store forskjeller Lovligheten er selvsagt det første mann spør seg om når det er snakk om slike hjelpemidler, og svaret er at det foreløpig ikke finnes noe lovverk som forbyr denne type produkt. Med andre ord er de lovlige. Vi Menn sitter på to forskjellige brev som forteller dette. Det ene er et brev fra Justisdepartement hvor de forteller at de ikke kan se produktene som ulovlig, nettopp fordi det ikke finnes lovverk imot. Det andre er et brev som er stilet fra Justisdepartementet til Samferdselsdepartementet. Der opplyser Justisdepartementet om manglende lovverk, og foreslår til Samferdselsdepartementet at dette bør lages. Konklusjonen er altså, ikke ulovlig, enn så lenge . Så kommer det neste spørsmålet. Virker de? Er det bare å kjøpe en liten elektronisk dings, og er det i såfall pengene verdt? Om det er verdt pengene er det kun dine kjørevaner som avgjør, men er du hard på gassen kan det faktisk se slik ut. For å teste produktene reiste vi til en lukket bane hvor vi kunne boltre oss fritt, og denne gangen var det vi som var utstyrt med pistol. På forhånd hadde vi valgt ut forskjellige kriterier vi ønsket for målingene,og svarene vi fikk, de var således i høyeste grad varierende. De to produktene som var montert på bilene var av typen "Blinder", samt et produkt med navn "K40 DefuserPlus". Den tekniske forskjellen gransket vi lite, med overlegg. Vårt formål var å finne ut om de gjør den jobben de er satt til. K40 skiller seg fra Blinder ved at den i tillegg til å hindre målinger, også varsler føreren i bilen om at han blir målt. Den har altså en innebygget laservarsler som vi etter hvert fant veldig nyttig. Målingene ble foretatt ved at bilene kom kjørende mot oss fra lang avstand i en gitt hastighet. På den måten fikk vi målt på både lang og kort avstand, og vi fikk svar på hvor nære bilen måtte komme før vi eventuelt fikk inn et treff. Slik repeterte vi i forskjellige hastigheter, med varierende mengde lys på bilen, samt med solen i ryggen og solen imot. Blinder eller K40? Variasjon i hastigheten ga klare utslag på Blinder'en, så lenge lysforholdene var gode. Ved 100 km/t klarte vi som regel å prikke den inn på ca. 75 meters avstand, mens den ved 50 km/t lot seg arrestere allerede ved 150-200 meter. Det er dessverre ikke godt nok, og den utgjør dermed en utrygg sikkerhet. Med solen i mot ble det hele annerledes. Da utgjorde hastigheten mindre rolle, og den klarte seg stort sett bra til det gjenstod 50-70 meter, uavhengig av hastighet. Likevel var det K40 som skilte seg ut som det beste produktet. Den var minst følsom for hastighet, og virket nesten like bra under alle lysforhold. I 100 km/t måtte den ned mot 20 meter før vi klarte å måle den, og gjennom et uendelig antall forsøk i løpet av dagen hadde vi bare tre treff som gikk inn på en avstand over 50 meter, uavhengig av hastighet og lysforhold. Dette er meget bra, og K40 fremstår som testens klare vinner. Den er også det mest logiske valget med tanke på at den i tillegg varsler føreren. Dermed har du, din råkjører, flere hundre meter å bremse ned på innen de klarer å måle deg. Blinder er originalt levert med to sendehoder for å oppnå bedre spredning og høyere intensitet på det forstyrrende lyset den sender ut, mens K40 er utstyrt med ett. Likevel var altså K40 langt vassere. Vi gjorde også forsøk på å måle en bil med to K40 hoder, men da lot den seg aldri måle, uansett forhold. Det ble også gjort forsøk på å måle motorsykkel med jammer montert, og resultatet var vel så godt som på bil. De av dere som tror at en CD-plate i vinduet gjør samme nytten, må dessverre tro om igjen. Forsøk på dette ga skudd med godkjent treff hver eneste gang, og platen var mer til hinder for utsikten, enn til hjelp for fartsbøller. Elsket og hatet Få verktøy er mer elsket og hatet enn laserpistolen, og det er vel ikke vanskelig å gjette seg til hvem som elsker eller hvem som hater. Tvilen råder om hvorvidt laserpistolen er sikkert nok, eller om den er for ustabil i sine resultater. Ved å være ustø på labben klarte vi å måle en bil som stod dønn rolig til en hastighet på 17 km/t.! Avstanden var kort. Således skal det ikke store regnestykket til før man vet hvor ustødig laserstrålen er i det den treffer en bil på for eksempel 300 meter. Resultatet ønsker jeg ikke utdype, men det er noe med at tvilen skal falle tiltalte til gode. Utstyret vi benyttet ble til orientering kalibrert og sjekket på riktig måte, og pistolen hadde selvsagt samme tekniske spesifikasjoner som politiets. Testen er således veldig representabel for de norske forhold, men så kommer spørsmålet. Trenger vi produkter som disse jammerne? Den eneste som kan svare for ditt vedkommende er deg selv. Jeg for min del reiser meg fra stolen, hever hånden til giv akt, og ber alle om å kjøre forsvarlig. Om ikke annet, så for andre sin del.
  19. Går det greit å bruke K&N's rensevæske og olje til et Green luftfilter? Eller har de lagt inn en "secret ingredient" som da vil "etse"onfiredeviopp konkurrentens filter?
  20. Politiet måler over en viss tidsperiode, ikke en fast distanse. Dersom det er riktig at de måler over 40 meter når vedkommende ligger i 100 km/t så vil det si at de måler i 1,44 sekund. Det betyr at når vedkommende ligger i 30 km/t så vil politiets måling strekke seg over 12 meter. Og som du er inne på vil bremsestrekningen være lenger fra 100-70 enn fra 30-0. Men jeg tør ikke gå god for at lasermålingen faktisk varer så lenge som 1,44 sekund. Kanskje det er noen som har en link om dette?
  21. Er du hissig fordi jeg er kritisk til salgsfremstøtet ditt? Det er fristende å utelukke en del fakta når man prøver å selge sekunda vare. :fingers: Jeg vet ikke hvorfor du snakker om Audi og BMW i forbindelse med meg. batman
  22. Jo, det stemmer. Sjekk ut http://www.topgear.no/ViMenn.htm :cool:
  23. well Uansett hvilken fart du ligger i så vil du ikke rekke å tenke på å bremse ned en gang før du faktisk er blitt målt.:o Derfor må man som sagt ha noe som jammer ut politilaseren et øyeblikk slik at man rekker å bremse ned.sombrero
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår