Jump to content
Bilforumet.no

Mopar-or-no-car

Bruker
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Mopar-or-no-car

 1. Det var 15 ledninger ut av boksen hvor 7 av de gikk til hengerkontakten. De andre har med canbus signaler å gjøre. De ledningene jeg nevnte i det første innlegget var de som går inn på boksen, Hovedstrøm, styrestrøm og jord. Var på citroen å leste ut feilkoder og de fikk ikke kontakt med den boksen og mente den var ødelagt. De kunne selge en ny for 3290,- men jeg kjøpte 5 relèer og gjorde følgende: Fjernet den boksen og ledningene jeg ikke trengte. Tok ledningene som kom fra sikringsboksen til styrestrøm til relèene. To rele til kjørelys høyre og venstre side, ett rele til bremselys og to til blinklys, ett per side. Dette virker utmerket og jeg får ikke feilmelding om noe som helst, ikke defekte pærer eller noe. Det eneste er at park sensorene bak ikke skrus av, som de gjorde med den boksen. Det løser jeg lett ved å trykke på park sensor off knappen en gang, så er det stille :) Dette kostet meg 150 kr i releer, istedenfor 3290. Det er 3140 kr spart!
 2. Hei! Sliter med å få strøm i tilhengerkontakten på bilen. Bilen har en sånn boks i bagasjerommet som styrer strømmen til kontakten. Jeg har aldri vært borti sånne bokser, men dette er hva jeg har gjort: Jeg måler konstant strøm på en grov kabel inn på boksen. Så måler jeg tenningsstrøm inn på en litt mindre, men ganske grov kabel. Og det er 2 grove minus kabler som har god kontakt med karosseriet på bilen. Ingen av ledningene som går ut av boksen har verken strøm eller jord. Det sitter to sikringer i boksen som er hele. I tillegg er det en sikring i sikringsboksen foran i bilen som heter "Trailer Electronics" og den er også hel. Noen tips? :)
 3. Jeg byttet til rattstamme med tilt på min gamle 2004 modell, men det er mange år siden, det var nok i 2006 eller noe sånt. Jobben tar en kveld og et par pils, men dæven så mye bedre den blir å kjøre. Rattstammen var jævla dyr husker jeg, kjøpte den fra en skadebil på et huggeri, ikke ny. I samme slengen monterte jeg cruise controll armen og var hos forhandleren dagen etter å aktiverte cruise controllen med star, så hadde jeg plutselig det også. Det er utrolig fint med mercedes, det meste kan ettermonteres.
 4. 190 hesteren bør holde det ja, hehe. Jeg er helt enig med deg, Jesper. Toppfart på 20 er galskap!
 5. Jeg holdt på å kjøpe denne, men 316 er rett og slett for lat til mitt bruk. Men bra utryrt denne her http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=46890348&searchclickthrough=true
 6. Det er euro 6 motor ja, 319 Bluetec heter den. Prøvekjørte demobilen med 160 hk men den var for lat, så gikk for sekseren. 318 jeg har nå drar jo ræva av den nye 316, så måtte gå for 319 selvom det ble jævla dyrt. Valgte 7-trinns automatkasse, det var noe jeg likte skikkelig godt i demobilen. Det er mye rart standardutstyr som jeg ikke liker, men det kan heldigvis skrus av. Den eco funskjonen hvor moteren stopper i lyskryss, "Crosswind assist" som redusrer motorkraft ved sterk sidevind, lane assist som piper ved skifting av fil uten blinklys. Det jeg derimot liker er blindsonevarsler, en oransje varseltrekant som lyser i speilene når noen er i blindsona, og bilen piper hvis man ligger for nærme bilen foran. Og fjernlysassistent, den er innmari kul så lenge bilen som ligger foran ikke har møkkete baklykter for da smeller den på fjernlysa, det er jo ikke så hyggelig. Jeg visste ikke at det var sånn adblue greie på den, det har jeg aldri vært borti før. 6000 km er jo det jeg kjører på en måned hehe. Jeg bytta dynamoen på min 318 men det var fordi det var lekkasje på returen til turboen. Turboen er også byttet på min, også hadde jeg et helvete med at bilen gikk i nødprogram fordi dieselpartikkefilteret var tett. Borret tre hull i det og nå går den som ei kule. Har kjørt med oppborra filter snart 100 000 nå, ikke nødprogram eller noen ting. At de har gått bort fra det på den nye er godt å høre, så lenge de har lagd noe som funker over tid, men det har de antagelig ikke. Så høy serviceinterval? Jøss.. Turboen i min 318 plystrer fælt ved pådrag, det har den alltid gjort så det er sikkert normalt :)
 7. I tillegg så har jeg nok hoppet fram i køen på ny sprinter, for jeg er lovet den nye bilen i slutten av mai :) Valgte selvsagt v6 i den også, den har 190 hester, 10 gamp mer enn det jeg har nå. Blir spennende med ny vogn :)
 8. Da er bilen oppe og går igjen. Det viste seg å være slitte lagere i klokka, så jeg endte opp med å bare kjøpe en brukt bakaksling og bytte hele møkka. Maskingevær lyden når jeg kjørte kom av slitte hardyskiver, byttet de også så nå er det ingen ulyder der mer. Bergs skrøt fælt av automatkassa og hvor bra den er, nå har jeg stort sett hatt service på den oftere enn intervalen pga høy kjørelengde i året, men likevel imponerende at den girer så fint etter så mange km. Bilen bikket forøvrig 600.000km på vei hjem idag. Da jeg var innom star autoco idag fikk jeg forresten vite at v6 motoren i sprinter er samme "320 CDI" som sitter i ML,GL og R-klasse. Det visste jeg ikke. Driftsikker motor i hvertfall, ingen tvil om det :)
 9. Stiv aksel på disse her, ja. Så ingen knuter. Såvidt meg bekjent så har denne generasjonen av sprinter samme løsninger når det gjelder bremser som de fleste andre mb. Hmm, nå lå jeg under bilen mens en annen satte bilen i gir. Mellomakslingen og drivakslingen vrir seg når bilen settes i revers, og det skal den vel ikke? Det klunker/smeller også vrir alt sammen seg noen centimeter. Det samme skjer når den settes i park. Bilen står jo stille så det skal vel ikke vri seg da? At det flytter litt på seg når bilen settes i park er vel ikke så rart, men i revers? Jeg skal prøve å få filmet dette i løpet av helgen, så kanskje det blir lettere å si noe om dette. Jeg merker det er mange år siden jeg gikk ut av skolen etter å ha gått "mekken". Har blitt litt rusten på dette her, he he. Hvis vi ikke blir noe klokere på dette i løpet av helgen så tar jeg den på henger og kjører den til bergs tror jeg. Om det ikke skulle være kassa så finner jo de fort ut hva det er uansett.
 10. Hei Einar, ja er sprinteren ja. Bremsene bak er forholdsvis nye, men skal sjekke det ut, takk for tips! Jeg heller mer og mer mot drivakselkryss eller hardy. Klarer ikke fremprovosere lyden ved å vri på hjulene.
 11. Takk for tips, Jesper :) Dette skal definitivt sjekkes ut :)
 12. Hei folkens! Arbeidsbilen min har straks gått 600 000 km og nå har jeg fått en stygg lyd i bakakslingen. Bilen har en automatkasse som girer som en drøm, ca 30 000 km siden siste service, intervalen er på 60k. Når jeg setter bilen i revers så høres et høyt klunk fra bakakslingen, tror hvertfall det er den som lager lyd. Når jeg setter bilen i drive så høres ingenting. Kun reverse og når jeg setter den i park, bare mye lavere lyd når den settes i park. Når jeg kjører, uansett hatighet, så kommer den samme klunkelyden når jeg slipper gassen. Når jeg har vinduet åpent og kjører langs et gjerde eller autovern så høres en svak "ra-ta-ta-ta-ta" lyd, veldig svak men den høres. Dette blir værre og værre for hver kjøretur, så kjører leiebil nå. Jeg skrur mesteparten selv, men trenger tips om hvor jeg skal begynne. Bakaksling, automatkasse og mellomaksel kryss er det jeg har tenkt på hittil. Hardykobling/gummiopphenget til mellomakslingen har også streifet meg, men har byttet det på andre biler og det var helt andre symptomer. Jeg har bestilt ny bil, men det er 6 mnd leveringstid, så bilen må på veien igjen. Jeg er veldig takknemlig for alle råd og innspill på dette Budbilbransjen er noe dritt.. For hver dag bilen står så koster det så det svir. Og når bilen er i drift så blir man ikke rik av dèt heller
 13. Takker for støtten Jesper :) Det er en blå Chrysler 300M 1998 mod. Hvis jeg husker riktig hadde jeg den fra 2001 til 2004 muligens 2005. Har hatt flere så mulig jeg surrer med hvilke år jeg hadde den. Den var strøken da jeg solgte den og hadde akkurat bikket 100 000km.. Klin strøken alle veier var den. Så den på finn i 2011 og da hadde den gått 280 000. Så er ikke sikkert det er mye bil igjen nå.. Takker for tilbudet om å reise å kikke, skal ha det i bakhodet når jeg ringer han.. Jeg tror jeg må ringe han :)
 14. Hvor lenge siden er det du satte inn nytt batteri? Hva er bryteren til? Hvis den lyser hele tiden er det jo noe som tar strøm hele tiden.
 15. Hvordan hadde du reagert hvis du hadde fått en tlf fra en vilt fremmed person som ville kjøpe en bil som står registrert i ditt navn? Det har seg slik at en bil jeg solgte for mange år siden fant jeg igjen noen bilder av. Så jeg sjekket reg.nr og får opp at bilen er registrert på en mann i bodø. Bilen skulle vært på eu-kontroll for over ett år siden og har en skyldig årsavgift, så den er mest sannsynelig ikke i bruk. Hvor freidig er jeg hvis jeg ringer mannen og spør om han vil selge bilen? Jeg hadde selvsagt aldri gjort dette hvis jeg ikke hadde eid bilen før. De bilene har rykte for dårlig motor så den står vel der med motorhavari tenker jeg. Takker for innspill på dette :)
 16. Hei og takk for svar :) Ja, da får vi vente og se. Går sikkert månedsvis før vi hører noe.
 17. Idag gjorde sønnen min et smart stunt.. Han er 17 år og har førerkort på lett motorsykkel og traktor. Han hadde avspassering fra skolen idag. Så da jeg og kona var på jobb tok han min Chevrolet Silverado som er registrert som lett lastebil ut på veien. Han skulle "bare" på bensinstasjonen og fylle bensin på kanner som han skulle ha til banebilen sin. Ca 1 mil hjemmefra hadde han uflaks og kjørte rett inn i en rutinekontroll. Han stoppet umiddelbart og var ærlig med en gang og sa han ikke hadde førerkort og at han hadde "lånt" fars bil. Jeg fikk da en telefon fra lensmann om å komme å hente guttungen og bilen. Da jeg kom hadde UP avsluttet kontrollen og ventet egentlig bare på at jeg skulle komme så de kunne dra. Jeg glemte helt å spørre hva slags straff han kunne vente seg. Noen her som har formening om det? Til guttungen hadde de bare sagt at han får et brev i posten om hva utfallet blir. Utsettelse på b-lappen er vel en selvfølge, men hvordan er det med bøter? Jeg tenker at han kanskje får seg en ekstra smell siden bilen krever større førerkort enn klasse b, eller blir det ett fett siden han ikke har lappen? De tok ikke fra han førerkort på traktor og lett sykkel så de var vel snille antar jeg. Han vedkjente på stedet å ta imot bøter som en form for straff. Men det ble ikke skrevet ut noen på stedet? Han ble veldig lei seg og han har ikke sagt ett ord i kveld uten at vi har snakket til han. Så her har han definitivt lært ei lekse og det kommer ikke til å skje igjen.
 18. Denne bilen har vel pærevarsling? Tipper motstandene på ledningene til parklysa brant opp.. Skjedde med mine på en e-klasse fra samme tidsperioden.. :)
 19. Takk for tipset, skal gjøre det :)
 20. Jeg bor like utenfor hønefoss så rogaland blir litt langt :) Men takk likevel :) Det lekker mellom toppen og dysene.. Hmmm prøve å bytte den ringen først da :)
 21. Har en gammel v8 som det pipler litt diesel opp/ut av to av dysene.. Trodde først det var dyserør men byttet de og det kommer fortsatt diesel når bilen går på tomgang.. Går det ann å overhale dyser? Har ikke skrudd de ut så vet ikke hvordan de ser ut ennå.. Kan ei dyse plukkes fra hverandre? Det var sinnsykt dyrt å kjøpe 8 nye dyser, så tenkte å undersøke om det kan gjøres noe med de som sitter der før jeg kjøper nye. Takknemilg for tips og hjelp! :)
 22. Kom over denne siden! Står en del nyttig informasjon om relèer, resistorer ohms lov, bilalarm, bilstereo +++++ I tillegg finnes det diagrammer til forskjellig merker og modeller :) http://www.the12volt.com/
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.