Gå til innhold

supreme

Bruker
  • Innholdsteller

    149
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av supreme

  1. Hei, Den venstre bremsecaliperen bak på min golf 4 lekker, (se bilde) må hele caliperen byttes her eller er det noe pakninger eller sånt som kan byttes? Må man bytte begge caliperne hvis en er gåen? Mine calipere er ikke like på høyre og venste side, er det vanlig? Lekker i en sprekk. Venstre side. Høyre side. Takk for alle svar:)
  2. Det var coilen folkens:) Kjøpte fra hugger til 500.. Så nå går bilen igjen, fortsatt litt lørken, men grei til daglig bruk. Vurderer å selge for innkjøp av en nyere passat, 2000-2003. Så hvis noen er interessert er det bare å ta kontakt.
  3. Var kanskje ikke tenningsmodulen jeg mente men selve styringsenheten, boksen med elektronikk som sitter øverst til venstre. Har hørt denne også kan gå og da blir det ofte dyrt. Verger meg litt for å kjøpe coilen til 1000 i tilfelle det ikke er det. har mekonomen noe penger tilbake hvis det ikke funker;)?
  4. Kom ingen gnist da heller gitt. Da prøver jeg å bytte coil, har fått pris på 450 hos høgger. Får håpe det er denne da, neste bakover blir vel tenningsmodulen, og denne er vel svinedyr!? Ikke noe mulighet å teste om coilen er i orden uten å ha vagcom?
  5. kan jeg ta en plugg rett fra coil. bruke en av tennkablene som er mellom plugg og fordeler da eller?
  6. Hei. Var innom butikken her om dagen og når jeg skulle hjem igjen ville ikke bilen starte. Fikk den taua hjem og har begynt å se litt på den. Har funnet ut at den ikke gir gnist! Det skal ikke være pluggene(nesten nye og ingen gir gnist) Tennkabler er også nesten nye, og gir riktig ohm på test. Har reprasjonsbok(bentley pdf) og har ohmet og sjekket volt på coil også. Alt ser ut som er riktig. Eller Det jeg egentlig lurer på er om det er noe måte å sjekke om den gir høyspent før tennpluggene? eks ut av coil. Fordeler lokk ser også greit ut, og rotor går rundt. Og hvor sitter tenningsmodulen på denne bilen? Dere pleier å være flinke folkens, så regner med dere hjelper meg her også;)
  7. nå har jeg fått av 3 av 4 bolter, den siste har jeg runda helt, og må borres ut, har ikke begynt med det enda men.. så da har jeg gjort ferdig den ene siden, og håper jeg har gjort alt riktig, hehe.. eneste jeg lurer på egentlig er de platene (glassfiber tror jeg det er) som sitter mellom klossen og kaliperen, fulgte ikke med de nye klossene, og de som var det er jo helt ødelagte. må jeg ha disse?
  8. Men dette er jo en gjenget bolt, ikke mutter på andre siden. Så hjelper jo ikke akkurat å kappe av hodet, da må den jo hvertfall borres ut.. Har prøvd med en skikkeli latmannnsarm, men nå har jeg begynt å ødelegge hodet også. Vrir så hardt at jeg graver meg rundt i umbrakohodet. Er mulig jeg bruker et bit som er for lite, noen som veit hvor stort det skal være?? Tror jeg bruker 5/16" nå hvis jeg ikke husker feil. Hullet var jo nesten rusta igjen, så måtte jo grave ut det jeg klarte for å få inn umbrakobittet.
  9. selfølgelig, men er jo ikke allverdens plass inni hjulbuen der da. så får jo ikke så mye kraft på den..
  10. nå har jeg faenmeg prøvd alt, umulig å få løsna de boltene, sitter som de var sveisa fast. ingen andre som har noe triks hvordan få løsna dissa, merkelige er jo at jeg ikke greier å rikke en av boltene engang. og er jo fire som skal løs, hehe. Ikke noe mer om overhaling heller? noe jeg kan gjøre for å få caliperen til å "slippe", hvis det er det den gjør da. ikke merket noe når jeg kjørte!?
  11. overhal som i kjøp ny eller? hvordan overhalle caliperen? hjelper lite på problemet når jeg ikke får de av da, hehe..
  12. prøve akkurat, men hjalp ingenting.. tok i endel, og da knakk verktøyet.. heldigvis enegentlig, bedre enn å knekke bolten..
  13. fikk høre jeg trenger denne: http://www.biltema.no/products/productimage.asp?iItemId=82465 til å presse/skru tilbake stemplet. Problemet nå er at jeg ikke får løsna skruene som holder fast caliper/caliperfeste som jeg må ha av for å få av skiva. har lagt på en boks med wd40 men uten hjelp. noen tips om hvordan jeg skal få av dissa? er redd for at de må borres ut til slutt.. Fartstripa: Skivene bak sitter ikke med slik, men med en bolt i navet. lett og løsne, da den ikke skal strammes pga hjullager. men får ikke av skiva uten å få av caliperen/festet..
  14. Har nå fått av klossene på begge sider, men virker litt merkelig. De er så forskjellig slitt.. høyresiden er mye mer slitt en venstre. de er likt slitt på hver side av skiva da. Lurer på om det kan være noe galt, eller om venstresiden er byttet en gang uten at høyre er.. legger ut noen bilder..
  15. Må da være en her som har peiling på dette??
  16. Så i dag at bremsene bak er helt ødelagte.. På høyre siden virker det som om klossen er helt borte. Og jeg har slitt så mye av skiva at belegget har begynt å skalle av, masse støv på felgene og bilen rister og skraper ved bremsing. Venstre siden derimot ser helt fin ut. fortsatt igjen 1 cm ca av klossen.. Kan klossen løsne og falle av, eller er det bare slitt så skeivt at den et slitt helt vekk?? Noe jeg da burde være obs på ved nye bremser? Nå som alle bilverkstedene har ferie,(lang ventetid på det "billige" verkstedet jeg pleier å bruke), tenkte jeg kanskje prøve å få bytta selv. Har Haynes boka som hjelpemiddel, men har aldri byttet bremser før.. noen tips?? Tenkte kjøpe det jeg trenger på Biltema, da jeg akkurat skifta bremser foran, å lommeboka er rimelig tynn (feriepengene er borte for lengst):P Bilen er en 1994 Passat 2.0l Bensin. Stv. 115hk.. Takker for all hjelp og tips, regner med at mange av dere har god erfaring med bytte av slike vanlige slitedeler..
  17. Kjøpte noe som het carb cleaner på bilextra, var det de anbefalte når jeg skulle reingjøre noe. men har ikke hatt noe for seg. tror den er så rein som den kan bli nå, men det er fortsatt ikke mulig å røre på noe inni. sånn som beskrevet her: http://www.bimmers.no/viewtopic.php?t=7284 noen andre tips, eventuelt noe om det som er på bildene i første post.
  18. hmm.. nå er det plutselig tilbake til normalt.. trengte bare noen timer å komme seg på tydligvis.. jaja. hehe. problemet er der fortsatt da. men kan jo hende det ikke holdt med startgass vasking kanskje.. leste en plass at man skal kunne åpne og lukke tomgangsregulatoren ved bare å vri på den. men prøver jeg det på min værken hører jeg eller ser noen ting.. dette var noe jeg neste på en bmw forum..
  19. hmm.. akkurat prøvd og rense denne tomgangsregulatoren. brukte bare startgass men regner med det skulle gjøre samme nytten.. problemet var bare at all elektronikken klikka.. Hele instrumentpanelet er borte, turtelleren står bare å rister i bånn.. motoren går imedlertidig som normalt (altså som før, ikke bedre) er vel ikke mye man får gjort som privatperson med denna elektronikken, uten vag-com mener jeg. så blir nok veksted på mandag..
  20. Noen som har kjenskap til en gammel passat og kan fortelle meg hva som er på disse to bildene? i haynesboka mi(svensk) står det noe som justeringspunkter for turtall(bilde 1) og brenselsblanding(bilde 2) men får ikke noe utslag hvis jeg justerer på noen av de. Bilde 1: Her har jeg prøvd å ta den helt ut, men også å skru den helt til. ingen forsjell.. Bilde 2: Her også finnes det ingen forskjell uansett hvordan jeg justerer skruen inni. syntes jeg hører en liten endring i motorlyd når jeg napper ut kontakten, (mulig det bare jeg fordi jeg vil høre det). har ingen påvikning på motoren om den står i under kjøring.. Sliter med at motoren nesten stopper når jeg slipper gassen, og tenkte at kanskje dette hadde noe for seg.. Fra tidligere har jeg sjekket etter falskluft og også bytten noen vakumslanger, men finner ingenting. Bilen har vært inne å sjekket etter feilmeldinger, de fant heller ingenting.. Jævela iriterende i køkjøring da det er av og på med gass hele tiden. mange ganger stopper motoren helt. å starte igjen går imidlertidig helt fint hvis jeg gir den litt "hjelp" men gass.. Biler sliter også med at den ikke vil lade skikkeli når den starter og det er varmt. begynner først etter et turtall på rundt 2000.. byttet dynamo og dette var ingen hjelp... Gjelder forøvring en 1994, 2.0l Bensin, Stv.
  21. trodde dynamoen min var gåen for noen uker siden og fikk kjøpt inn en brukt en. viste seg etter å ha bytta at den gamle funka som bare det. så nå har jeg to.. Dynamoen er kjøpt til en 1994 VW Passat 2.0l bensin stv.. men kan vel fungere på andre modeller også regner jeg med. så lenge dimensjoner er riktige. (Seat, Skoda som bildet tilsier) pris: 600, pluss eventuelt porto. holder til i Kongsberg
  22. Skal bytte dynamo i min 94 mod 2.0l bensin nå, men etter å ha satt inn den nye får jeg ikke på beltet igjen.. har forstått at det er fjæra under dynamoen som er beltestrammeren på den. men uansett om jeg har dynamoen i bånn(uten fjær) så greier jeg ikke å få på det beltet igjen.. noen som har noe tips? eventuelt walkthrough på det? har på følelsen at det er noe som er feil en plass. men kan ikke finne ut hva.
  23. tror jeg veit hvor vann temp sensor sitter nå. skal få sjekka i morra så jeg er sikkert. og hvis jeg ikke tar helt feil er ikke denna så dyr?? 200kr ca?? "vanntemp sensor" og "termostat" er det samme ikke sant? så jeg vurderer og kjøpe en ny og teste..
  24. jeg har akkurat samme problem med min passat. finni ut noe mer? jeg har testet og dra ut LMM mens bilen går, og da stoppe bilen kontant. ville da tro at denne virker som den skal. har også ohmet coil og fått de verdiene som var ønsket utfra min repbok til bilen. hvor sitter vanntemp føler? kjølevannet sant?? noe måte jeg kan sjekke denne på? ohme??
  25. skal sjekke litt i kveld. så fort garasjen blir ledig. dritt vær ute. veit hvor denna egr er nå, så kan prøve å få sett litt på denn, kanskje noen bilder. startgass har jeg vel også liggende en plass..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår