Gå til innhold
Bilforumet.no
babulal06

Blyfri 95 Eller Blyfri 98

Ranger emnet

Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Jeg lurer på hvilket type bensin jeg skal bruke på bilen min? Det er en Audi a5, 2009 med 1.8 tfsi motor. Jeg har brukt Blyfri 95 men fikk høre at man burde bruke Blyfri 98 på turbomotor så jeg fylte på 98 idag. Vil det skade bilen min?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Å fylle 98 oktan vil uansett ikke skade bilen din... det er kun under svært hard belastning og under veldig 'varme' forhold man kan få skadelig fortenning ved bruk av bensin med for lavt oktantall.

 

Moderne motorer har sensorer som drar ned tenning ved minste antydning til skadelig fortenning og det er normalt derfor ingen problemer med å kjøre 95 oktan på en så ny bil som din.

 

Ta det helt med ro og kjør med glede.

 

 

mvh Movikong

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mitt tips, velg den som gir deg mest for pengene.

Mål forbruk over ett par uker med begge deler og se an prisen, bilen vil mest sannsynlig bruke mindre drivstoff med 98 oktan, og gå bedre, men bruker den såpass mye mindre at det forsvarer prisforskjellen mellom dem er spørsmålet.

Bilen din takler nok helt fint å kjøre på 95 oktan bensin uansett, men du greier å utnytte drivstoffet bedre med høyere oktan.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruker selv kun 98 oktan på mine biler. Din A5 tåler 91 oktan om jeg ikke tar helt feil, men 98 oktan gjør (som sagt) ingen skade på motoren. Som allerede nevnt, du får litt mer effekt jo høyere oktan du har, da såfremt tenningstidspunktet justeres deretter ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×