Gå til innhold
Bilforumet.no
esbandos

Erfaringer med Oktanbooster..

Ranger emnet

Anbefalte innlegg

Hei. Noen som har erfaringer med den oktanboosteren pedersens-racing selger? Funker dette?

 

Info:

Oktanforhøyende og rengjørende middel. Høyner oktanen fra 98 opp til 104 oktan.Bør benyttes i alle trimmede motorer. Fjerner tenningsbank, og tillater høyere tenning.

 

Kan også benyttes på standardbiler. Fjerner sot fra ventiler og forbrennigskammer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis man ikke har en selvjusterende turbomotor med bankesensor som kan justere turbotrykk og tenning etter drivstoffkvaliteten (f.eks en Saab Turbo APS), så er det ingen vits å fylle høyere oktan enn det motoren er konstruert for, for en normal motoren klarer ikke å utnytte den høyere oktanverdien. Å fylle 98-oktan-bensin på en bil som er beregnet for 95-oktan er penger rett ut av vinduet (eller rett ut av eksosrøret). Det er ikke noe mer energi per liter i 98-oktan enn 95-oktan, bare høyere bankemotstand.

 

Vanlig bensin og vanlig motorolje inneholder en rekke til dels kostbare tilleggstoffer (additativer) for å gi bedre forbrenning og renere motor. Hvis det fantes et billig vidundermiddel som oljeselskapene kunne erstatte disse til dels dyre tilleggsstoffene med, så hadde de gjort det.

 

Derfor er det ingen grunn til å tro på reklamen for ulike vidundermidler. Det eneste selgerne kan garantere er at de selv tjener penger, for det er alltid noen som biter på reklamen. På slutten av 70-tallet lanserte Forbrukerrådet i Sverige et liksomstoff som de kalte Lurium 2000 som skulle gi lavere forbruk, renere motor, bedre smøring, ja alt positivt man kunne tenke seg. Alle som bestilte Lurium 2000 fikk en informasjonsbrosjyre der Forbrukerrådet informerte om denne typen svindel. Likevel strømmet bestillingene inn, og ikke bare fra Sverige. Også mange norske bilister ville gjerne kjøpe Lurium 2000.

 

Mitt råd er derfor: Spar pengene dine og bruk de heller for å be med deg ei søt dame på kino. Det er en mye bedre måte å bruke disse pengene på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ah.. Regnet med det egentlig var lurerier.. Er jo som du sier, liten vits å ha dette på en orginal motor.

 

Men om man f.eks har en turbomotor på 500hk, vil da dette gjøre at den går LITT bedre? De fleste over 500hk kjører jo på E85 ellerno..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×