Jump to content
Bilforumet.no
Xseveen

Kizashi problem

Rate this topic

Recommended Posts

Har fått god hjelp her før, så kjører på igjen.

 

Jeg har en Kizashi 2010 mod som lager ulyd når jeg kjører den og ved cruiseing i 60-80 så vibrer den en del.

 

Opplever ulyden godt fra 50 km/t og oppover.

Når jeg trår jevnt på gassen for å holde en marsj fart f.eks. 80 km/t som opplever jeg at den vibrer, og det oppleves på venstre side foran. Akkurat som at man kjører på en veldig ujevn asfalt, men sannheten er at jeg opplever denne vibreringa f.eks på nylagt asfalt temmelig godt, så da vet jeg at norske veier ikke har nådd et nytt bånnnivå. høhø. 

Jeg har ved 3 anledninger opplevd at den begynner å "banke å slå" i rattet når jeg har stått stille også tråkket på gassen. Akkurat som når viskose koblinga på min gamle Baleno hadde gått. Akkurat samme bankinga opplevde ved disse 3 anledningene.

Jeg har hatt den på 2 servicer på merkeverksted siden jeg har opplevd denne feilen begynte, og de finner ingen feil som fikser dette problemet. Jeg hadde den på service i går den 11.11.2014.

De sa at ulyden skyldtes et hjullager på høyre side, og dem skiftet dette hjullageret. Men ulyden var der fremdeles. Vibreringa merket dem ikke noe til, men jeg vil si at den merker man ikke før man holder en jevn hastighet, hvor man trår jevnt på gassen. Og alle som har sittet på med meg merker dette også, så da mener jeg at jeg ikke kan være gal heller. hehe. Men seriøst, den vibreringa tar veldig i fra meg komfort følelsen når jeg er ute og kjører, og gjør meg lettere oppgitt. 

 

Noen som vet hva dette problemet kan være? 

 

 

Petter

Share this post


Link to post
Share on other sites

hei har du sjekket om felgen er balansert? kan hende et lodd har falt av, det kan også hvere kast i bremse skiva, dette er typiske ting som vibrerer rundt hastigheten du oppgir. det at det banker når du står stille kan hvere enten slitte motor fester eller at det har knekt, få noen til og gi gass mens du ser om motorn beveger seg unnormalt mye, er det slarkelyd. bankelyd eller virker det som om noe glepper når  du gir gass? kommer det noen ulyder når du kjører i hull eller over fartsdumper? når du gir gass begynner den å dra men engang eller er det noe døtid?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hei.

 

Jeg syns det er vanskelig å skjønne helt hva du mener.. Men bare ett spørsmål. Hvorfor tar du ikke en prøvetur med verksmester på verkstedet du bruker å viser han feilen, slik at han også ser/merker det! Det kan lønne seg smile.gif For da vet du at dere har opplevd det samme!

 

Uansett. Det har vært en service bulletin på motorfeste h side foran. Dette er væskefylt og var feil med noen av de på de første modellene. Det kan jo være dette som er problemet med risting. Selvom det mest merkes med ulyd i dumper.

 

Jeg kan aldri si å hørt om noe feil med disse slik du beskriver. Men feilen din kan ligge i dekk/felg. En annen mulighet er å kjøre bilen på en løftebukk og høre etter ulyder. Da slipper du dekkstøyen! 

 

En annen feil kan være mellomaksel! Det er typisk suzuki "sykdom" at mellomaksel kryss klyper litt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg skal ta det med meg neste gang, og be om en kjøretur med meg neste gang.

Jeg har prøvd en del forskjellige ting når jeg har kjørt, for å finne ut hva som lager vibrasjonen. 

 

Og jeg tror jeg nå vet hvordan det oppstår.

 Vibreringa som jeg kjenner, skjer i det jeg slipper litt på gassen. Kan det si dere noe?
For i går kjørte jeg opp bakken min hjemme (300 meter), og jeg trykket på gassen (fikk litt fart), og slapp gassen, i det jeg slapp opp gassen, da kom den vibrasjonen som jeg ganske ofte har kjent.  Jeg tenkte ikke på det, før jeg kjente det tydelig i går, prøvde det samme 3 ganger på rad, og fikk den samme responsen hver gang. I det jeg slapp gassen opp vibrerte det på samme måte som jeg har kjent lenge,

Jeg aner ikke hva den ulyden er, den hørte de også på service, men påsto det var hjullager, men det virker som det er noe annet. 
Må nok ta en tur inn med den på verksted igjen.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da var jeg en tur å kjørte med verksmestern på Suzuki i Hønefoss, og han var helt enig med meg. Den vibrerer lett når man kjører på fin asfalt, høy støy lyd når man kommer opp i mellom 60-70 km/t. Og når den først vibrer når man kjører, kjenner man en forsterket vibrasjon når man presser bremsen svakt inn, f.eks. i nedoverbakkeer.

Jeg er veldig spent på hva de finner ut av de feilene når du skal se på den, men han var også enig i at det var på venstre side. Fikk time til uka, skal gi en lyd her på hva salgs feil som kommer frem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg var med den inne på verksted i dag, de sa de ikke finner noe feil, som skulle gi en sånn kjøre opplevelse.

Virkelig skuffa nå, og nå aner jeg ikke hva jeg skal gjøre nå! Suzuki verkstedet er enig med meg, men finner ikke feilen, og gjør helt ærlig ikke et hardt forsøk for å finne feilen heller spør du meg.
Føles som en super nedtur å ha en så fin bil, som gir en så dårlig kjøreopplevelse :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal dit igjen på mandag, for jeg sa til dem at jeg er enda ikke fornøyd med bilen min.

 

idag så kom jeg over noe konkret for en gang skyld. Jeg kjørte i snøværet i dag tidlig og valgte å legge om til manuell giring, siden jeg ønsket høyere turtall når jeg kjørte under sånne forhold. Når jeg da kom inn i tunneler så valgte jeg øke hastigheten, og da blir jo høyere gir naturlig, Men når jeg kom opp til 6 gir i 110 km/t og et turtall på litt over 3 så nektet den og gi noe fart. gassen var i bånn, men bilen gikk saktere og saktere, og jeg måtte da gir ned igjen. Men jeg mener det kan da ikke være normalt at den i 110 km/t med et turtall på 3 ikke skal kunne gi noe mer hastighet? Har du nightking eller noen andre, en anelse om hva som er problemet her?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da var jeg hos dem forrige mandag, og de bytta et lager ++ på venstre, og en del av lyden ble mindre. Men allikevel kan man tydelig høre ulyd, og kjenne vibrasjoner i sete, gulv og ratt når man kjører, og de blir forsterket når man bremser. Jeg klagde at det giringa manuelt ikke fungerte som den skulle, men de sa at det ikke var noe feilmelding, og ingen større sjekk på girkasse ble gjort.
Så i min desperasjon dro jeg til Suzuki Hønefoss nok en gang i dag. Og spurte, hva gjør jeg? Min garanti hvis noe alvorlig skulle være galt er 10 dager. De trakk på skuldrene, og virka like rådville som meg.
Så da ringe jeg RSA i Drammen, og har avtalt at en skal kjøre med meg i morgen tidlig kl 08.00.
Jeg ber på mine knær at de klarer å hjelpe meg, for nå er jeg virkelig desperat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Høres ut som en vanskelig sak dette. Er nok ikke lett å gi deg noe konkret svar på hva som er feil i dette tilfelle, selvom de har ekspertise på suzuki. Kanskje det også er vanskelig å få fram feilen nå som veiene er slik som de er? Mye snø og is og ujevn vei?  

Men hva er det som er gjort med bilen per idag for å prøve å fikse bilen? Hva mener de på verkstedet kan være årsaken? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To stk hjullager på henholdsvis høyre og venstre side er byttet. Så har det vært en del sjekking av mulig feil i drivverk og forstilling, litt usikker på hvor nøye girkassa er sjekka, men de sa det ikke var noe feilkode på den. Ellers så skifta bremser foran og bak på 52 000 km bilen har nå gått 68 900 km.
Verkstedet har ikke gitt meg en forklaring på hva som kan være årsaken. De ba meg kontakte RSA drammen, siden jeg sa bremsene vibrerte og jeg bytta bremsene mine der. Nå synes jeg det er kjip forklaring. Personlig synes jeg de kunne prøvd litt hardere, når de vet det en feil, og de er enig i det er en feil når man kjører. Men uansett så ringte jeg RSA Drammen og forklarte alt som jeg har gjort i denne tråden, og han ba meg komme i morgen 08.00.

Jeg er ganske sikker på jeg skal klare å få fram problemene i morgen på tur. Den lyden blir høyere i 50 km\t enn i 70-80 km\t. Den blir umulig å ikke høre den. Er usikker på om man kjenner vibrasjoner i passasjer sete, men jeg er sikker på at han\hun som kjører med meg i morgen kommer til å merke mye av det samme. Også håper jeg å få vist det med manuell giringa, for det er også noe som ikke stemmer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da har jeg kjørt med verksmester på RSA Drammen. Og det var veldig bra. Vi kjørt min kizashi og for så å kjøre en annen kizashi, for å sammenligne. Og det var veldig nyttig for å finne ut av hva som var normalt og ikke. Støy var ca like mye(Dekkstøy) så her er det jeg som har vært for lydsår, etter mye støy over lengre tid. Giringa var det samme i manuell, treg, rett og slett. Så det er også helt normalt. 
Men så var det noen ulikheter også.
1.Det vibrerer generelt mer når man kjører, i ratt og sete.
2. Vibrer ved bremsing når man justerer fart, spesielt i nedoverbakker i 80 km/t

Så han sa at vi får ta bremsene (igjen), og avbalansere hjulene. Så da får vi se hvordan det blir.

Veldig fornøyd med at jeg fikk prøve en annen Kizashi for å sammenligne. Den hjelpen jeg fikk i dag var topp. Og jeg er veldig glad for å vite at girkassa er akkurat som den skal. 

Jeg tror det er faktisk deg som skal skru på bilen NIghtking, hvis det ikke er flere Bjørnar som jobber der 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.