Gå til innhold

Dine bilder - Konstruktiv kritikk

Ranger emnet


Gjest moore

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen, det har vært mye krangling om dårlige / ukritiske bilder i en viss tråd på dette forumet. For å hjelpe folk til å forbedre seg lager jeg da denne tråden, som er dedikert til folk som ønsker å utvikle seg innen fotografi. Her oppfordrer jeg alle som er interessert i bilfoto om å legge ut sine bilder som de ønsker ordentlig kritikk på, både positiv og negativ. Vil også oppfordre folk til å skrive konstruktiv kritikk til andre som legger ut bilder. Her holder det ikke å skrive "fett bildet" eller "drit bra, du ruler" osv, men kom med utfyllende begrunnelser om hvorfor og hva du liker og ikke liker med forskjellige bilder.

 

Bortsett fra dette er det bare å legge ut bilder, men vil anbefale å ikke legge ut mer enn 2-3 bilder av gangen. Da blir det enklere og holde oversikt og kritisere bilder. Det er ingen krav om proffe bilder i tråden her, men ser gjerne at de som legger ut bilder har en interesse innenfor bilfoto. Vil ikke ha folk som bare legger ut bilder for å vise frem bilen sin, her vil jeg at folk skal vise frem bildene sine! Still meg gjerne spørsmål om det er noe du lurer på ang. tråden. Bilder hvor det blir laget en ny edit skal postes i den samme posten som bildet opprinnelig ble postet i, med en enkel beskrivelse av eventuelle endringer.

 

Håper dette blir en populær tråd og at folk her på forumet bruker den skikkelig! Det er ingen faste regler, men vil anbefale folk å følge disse guidelinesene.

 

  • Helst ikke mer enn 2-3 bilder pr post
  • Kom med saklig og utfyllende kritikk
  • Følg vanlig forumskikk
  • Hovedsaklig bilder av bil

 

Så da vil jeg bare si tilslutt, stå på og ikke hver redd for å legge ut bilder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 78
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Begynner med ett bilde jeg tok tidligere idag. Satt stativet inn i forsetet og brukte ett 50mm F/!.4 objektiv. Føler at jeg fikk det til ganske godt, det er faktisk første gang jeg prøver meg på denne typen foto, detaljbilde med ting i forgrunn. Kanskje ikke den mest spennende bilen, men jeg syns at farger og lys har god harmoni.

 

Interior.jpg

 

Ny edit etter forslag på tilbake meldinger.

Interior2.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå eier ikke jeg det samme kritiske øyet som mange fotoguruer på dette forumet har, men på bildet ditt, moore, var det to ting jeg reeagerte på...

1) i mine øyne var det ganske uklart

2) og det så rart ut når halve turtelleren var hvit :)

men ellers var det kjempefint, bare så det er sagt :D

1988 Golf II aka. Helene

 

Tollak: "Føler at håret mitt har begynt og bli langt nå"

Øge: "Kunne vært lengre..."

Tollak: "Å?"

Øge: "Hvis du hadde spart lengre, hadde håret ditt blitt lengre"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er noen jeg er litt fornøyd med :)

 

Jeg likte linjene svært godt i dette bildet, tenker da spesielt på hvordan autoværnet er plassert og vinklingen på bilen. Bakgrunnsfargene ble relativt dystre noe som i den fordel fremhever selve bilen..altså motivet :)

_MG_3541.jpg

 

På dette bildet ble jeg faktisk mest fornøyd med bakgrunnen, men brukte den slik at jeg plasserte bilen i midten hvor man ser at lyser er anerledes enn de to ytterste, slik at bilen ble midtpunktet. Noe som jeg synes fungerte bra.

_MG_422321.jpg

 

Her fikk jeg fram en del fartsfølelse synes jeg, det jeg likte best er at man ser at faktisk eikene på felgen er ganske skapre og i fokus, til tross at dem er i full bevegelse. Var litt stress å holde kameraet stille, siden jeg henger med ene armen ut av vinduet i en tunnell med relativt lang lukkertid :)

_MG_434130.jpg

2002 Audi A6 TQ

1887 VW Polo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

moore: Jeg synes bildet var veldig fint, fine farger, god skarphet og fin vinkling. Men føler jeg mangler litt bevegelse på speedo nåla for å være pirkete. Blir litt skeiv balanse når turteller nåla er i bevegelse mens speedo-nåla står relativt stille. Men jeg likte bildet veldig godt, strålende :)

2002 Audi A6 TQ

1887 VW Polo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er noen jeg er litt fornøyd med :)

 

Det første bildet ditt forklarer du godt selv. Autovernet gjør en stor sus på det bildet her. Det begynner uskarpt i forgrunnen og drar oss videre inn i bakgrunnen. Mellom de to har vi bilen, og det er en fin plassering av den. Får en føllelse av at bildet er litt skevt, mulig jeg tar feil, og det kan komme av den første stokken i autovernet. God fargemetning i bildet, Rød bil mot rødt skilt i bakgrunnen er velgjort.

 

Bilde nummer to kommer også godt ut i serien med Octavia'en din. Absolutt topp plassering av bilen mellom lys på fjellveggen. Jeg syns kanskje at vinkelen blir litt for høy, denne typen bilde passer veldig godt fra ca samme høyde som speilene på bilen. Alt i alt syns jeg du har kommet godt ut på dette, med bilen i fokus og som ett midtpunkt.

 

Bilde nummer tre syns jeg ikke er like godt, ideen sitter godt, men det mangler litt på det tekniske. Skjønner godt at det er vanskelig og holde kamera stille når dette er gjort håndholdt. Dette blir spesielt fremhevet på blinklyset. Men skulle gjerne sett det samme bildet helt topp skarpt. Vinkel, farge og linjer sitter som støpt, godt drag i bildet som får meg til å lure på hvor bilen skal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da kan jeg begynne med Acoupe's bilder :)

 

#1

Dette bildet syntes jeg ble nydelig! Elsker den matte tonen i bildet, plassering av objekt og vinkel. Du har gjort en veldig bra jobb med settingen! Det eneste som ødelegger for meg er den ene autovern-stolpen og det røde skiltet. Jeg har en liten tanke om at du tok med skiltet siden det er rødt av farge, dermed likt som bilen, men det dro mye fokus vekk fra bilen for min del! Ellers er dette bildet nydelig! Bra stykke foto! :)

 

#2

Likte godt denne tunellbilde-serien din. Men på dette bildet plager det meg litt at objektet er plassert så langt ned og midt i bildeflaten. Det blir mye luft over, og de skarpe lysene trekker fokus bort fra bilen. Det litt uklare fjellet gir også en litt uheldig effekt. Men det var en veldig god tanke!

 

#3

En veldig tøff vri på kjørebilder dette! Eneste jeg har å trekke ned på er at du kuttet bittelitt av hjulet til fordel for rammen. Jeg syntes også jeg ser en litt blurret effekt over bilen, som jeg ikke helt kan bestemme meg for om jeg liker eller ikke.

 

Sims:

 

Jeg liker vinkelen veldig godt, men personlig ville jeg kanskje vurdert å ikke kutte rattet. For meg ble det litt forstyrrende for helheten i bildet. Noe jeg liker spesielt godt ved bildet er at det er fokusen som blir "dratt" mot dashbordet.

 

 

EDIT: ser nå at jeg har kommet greit forskjellige meninger enn Pål har her, I lose:well:

-

Devil

Mvh Espen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

;1682014']

Lurer på om noen kan komme med konstruktiv kritikk på dette bildet

 

Utrolig god vinkel som sagt av DevilsTower her! Du gir oss en god oversikt over interiøret av bilen. Her sitter fokusen på akuratt rett plass. Valg av vinkel gjør at karosseriet kommer frem i forgrunn og bakgrunn' date=' og det gir en god balanse syns jeg. Føler at jeg ser hele bilen, selvom du bare har fått med 40% av den! Ellers syns jeg dette bildet er såpass velgjort, at det kunne vært dratt ut av ett typisk engelsk veteranbilblad!

 

 

EDIT: ser nå at jeg har kommet greit forskjellige meninger enn Pål har her, I lose:well:

 

Langt ifra! Det er meningen med tråden. At folk skal komme med forskjellige synsvinkler og meninger om bildene. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

La ut noen bilder selv jeg :)

 

Det jeg liker med dette bildet, er at jeg føler bilen skal "ut" av bildet. At det ser nesten ut som fronten skal hoppe ut av bildet.

Syns også fronten ser mer "sint" ut etter min mening.

DSC_0988.jpg

 

Det som gjorde bildet litt mer spennende her syns jeg er bilene som kjører forran bildet. Brukte lang lukkertid, og fikk dette resultatet. Syns det gjorde bildet mer spennende, og man får en litt mer "føling" av en driftebil.

DSC_1015_ny-1.jpg

 

Jeg er en stor "fàn" av vinkler, så derfor er dette mitt favorittbilde. Syns locationen passer bilens farger og "mystikk".

DSC_0974-1.jpg

 

- Hege -

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, jeg begynner med en kommentar til det første bildet i posten din Hege. Det er ett veldig godt bilportrett, og såpass close-up som du har valgt å gå, fungerer godt. Vi får ett godt inntrykk av bilen selvom hovedsaklig det vi ser er hovedlykt, front og felg. Syns kanskje at det har kommet litt mye grønnskjær i bildet. Sikkert mye pga hvitbalanse i kunstlys? Jeg syns du har gjort det bra med det bildet, og det er like gøy å se bilder fra deg hver gang. Skal legge inn litt grundige kommentarer på de to andre bildene dine og, men nå begynner det å bli litt sent. Kommer tilbake på det imorgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå blir jeg vel sikkert slaktet her, men har lyst til å høre hva folk syntes om det første "Bil i fart"-bildet mitt... Var bare ren tilfeldighet at den bilen kom, men syntes det blei bra. eller ?

 

bilifart1.jpg?t=1168156731

 

Mvh Espen

Kjører: Ford Focus Titanium 08'

Vinterbil: Volvo 360 Turbo 84'

X: Ford Sierra 2.0 89'

X: Audi A4 2.0 01'

X: Ford Sierra CLX 2.0 92'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår