Gå til innhold

[Sims]

Bruker
  • Innholdsteller

    278
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av [Sims]

  1. Har hørt om det med gasspjeldet så jeg har hatt av slangen og sett inn i spjeldet men kan ikke si jeg synes det så ut som det var mye møkk der, hvor mye skal til før det begynner å bli problemer? Kan alltids skru ut og rense :)
  2. Hei, har fått lest diagnose men det var ingen feilkoder, men siden dette er en feil som kommer og går er det litt vanskelig. Motoren virket normal når han leste av feilkoder..
  3. Hei, har en Golf 4 1998 modell 1,6 8v injection som lever sitt eget liv. Motoren kan virke normal når jeg starter men etterhvert "henger" gassen igjen når jeg clutcher, den kan også gå opp i turtall av seg selv når jeg har bilen i fri uten at jeg rører gassen. Normalt legger den seg opp rundt 2000 omdreininger men ved to anledninger har den gått helt opp til 5000. Prøvde å koble fra luftmengdemålern når bilen gikk på 2000 omdreininger uten at jeg merket noen forskjell i bilen, kan det være luftmengdemålern som er gåen eller er feilen mer kompleks? På forhånd takk for alle tips om feilkilder eller mulig feilsøking jeg kan prøve meg på selv :)
  4. Moss høres bra ut, særlig med tanke på at det er Flyshow på Rygge til helga: http://pub.ryggeairshow.no/ =) Selv skal jeg til Rygge på lørdagen. Skal prøve å få med meg fototreffet også men det er ikke helt sikkert enda.
  5. Er flysystemmekanikerlærling på F-16 og var på Kjevik på typekurs. To på kurset hadde demontert og montert en hydraulisk motor som beveger forkantflapen på vingen, den kan gå 2 grader opp og 25 grader ned. Den hydrauliske motoren har en mekanisk stopper for at den ikke skal gå utover det normale arbeidsområdet. Så skulle jeg og en jeg jobber med hjelpe dem med checkout'en. Vi kjørte selve motoren litt opp og ned etter instruksjonene i boka, satte flapen (altså den hydrauliske motoren) i "lock" og koblet på leading edge flap'ene. Vi satte systemtrykk på flyet. Så tok vi brytern ut av lock og hele flapen skvatt 25 grader OPP. Tror aldri jeg glemmer den lyden som kom når det greiene her pressa seg oppover, var gjort i løpet av et sekund, alle deskelene mellom flap'en og vingen fikk seg en god klem og det butta litt innerst mot flykroppen også. Det vi da hadde gjort feil var å koble på leading edge'n når motoren stod i full down posisjon og selve leading edge'n stod i null grader. Jeg føler ikke at det er så veldig mye min feil, jeg satt bare å styrte hydraulikktrykket, men var jo med på det :P Men det er godt det skjedde på det flyet der, som er et gammelt amerikanskt fly som aldri skal fly igjen. Hadde det skjedd på et operativt fly hadde det nok blitt veldig dyrt. Men jeg føler meg rimelig trygg på at jeg aldri gjør den blemma der igjen!
  6. Råne: Paffendorf vs Madonna - Cool Vogue (Club Mix) Cruise: AC/DC - You Shook Me All Night Long Kjøre-hardt: Puff Daddy feat Jimmy Page - Come With Me (Godzilla Soundtrack) Langkjøring: Dire Straits!
  7. Herlig med fototreff igjen :) Angående "Flyplass Theme" så tror jeg det kan bli noe vanskelig. På Kjeller er det en småflyplass hvor det neppe er så populært å dra inn masse biler, og en militær del. Den militære delen er stengt for "vanlige" folk også er det fotoforbud der. Dessuten er det ikke noen veldig store hangarer der egentlig. Fornebu er vell kanskje det beste alternativet, siden det ikke er flyplass lenger så er det relativt fritt å bevege seg rundt der. Men, det pleier å stå en del andre biler der, hangarene har funnet andre bruksområder, så nå er det båtbutikker og golfbaner i dem. I det hele tatt, ikke veldig mye flyrelatert igjen her. Gardemoen er en muulighet, men her er det såfall mange steder som er "greie" ikke ett sted som er gull. Det er mulig å kjøre opp på en voll på nordenden av den vestre rullebanen.Her er det utstikt mot rullebanen, den militære hangaren hvor de har Herculesene og Terminalbygget. Men den veien egner seg ikke for senka biler, for å si det mildt. Alle andre steder jeg kan komme på der oppe vil det bli ett høyt gjerde mellom bil og fly/hangarer. Veit om et område på Torp som hadde sett bra ut, men det ligger inne i skogen på flyplassområdet så der kommer man ikke inn.. Men jeg virka nok veldig negativ nå :P Men hva med treff i Kristiansand? :P Er på kurs på Kjevik fra 23. April til 22. Juni =P
  8. Er det noen som kan anbefale en bra syregrunning og en sparkel som går fint sammen? Navn på produkt og hvor man får kjøpte det i Oslo området hadde vært gull :)
  9. Kjøpte ny coil på Opel i dag, kosta 2600 der, mot 1600 på Mekonomen. Men Mekonomen hadde den ikke på lager hverken i Norge eller Sverige, så leveringstiden hadde blitt noe lang.. Men uansett, skrudde på den nye coilen på to minutter og nå går bilen som bare det. Lykkelig! Men helt sinnsyke verkstedpriser. For å bytte coilen må du skru av to skruer på ett deksel og fire skruer på selve coilen, pluss en plugg som må av og på. Dette tok fem minutter maks, sparte drøyt 1000 kr. Er sånn coil som du beskriver ja Rønningen.
  10. Bilen var på stor service i dag så plugger er byttet i dag. De trodde det var coilen, og de skulle ha 4000 for å bytte den, du får den til 1600 på mekonomen og det tar to minutter å bytte. Så det gadd jeg ikke, men er ikke overbevist om at det er coilen. Når jeg starter bilen går den normalt i ett par sekunder før den synker noen hundre rpm og når jeg gir gass virker hele motoren ubalansert. Prøvde å gå over ledninger i dag og det så ut til å være i orden..
  11. Hei, de siste dagene har min kjære Opel ikke vært like trofast som den pleier. Problemet er at det virker som den bare går på tre sylindre, men det kommer og går, er ikke sånn hele tiden. Tenkte det var dårlig kontakt et sted så tok av alle plugger jeg kunne se som så ut til å være i sammenheng med tenningssystemet. Sprayet dem med litt elektrospray og brukte luft til å blåse bort det overflødige, så monterte jeg alle koblingene sammen igjen. Motoren oppførte seg helt likt etterpå så jeg begynner å mistenke at det er coilen som kan spille meg et puss, eller rette sagt coilene. Tenningsystemet på denne motoren er slik at det går ett lavspenningssignal til en coil som sitter over hver tennplugg. Kan det være coilen som er gåen eller er det andre ting jeg burde se etter før i systemet? Hilsen Simen
  12. Var fronten bulka? Såfall er dette en sleeper av dimensjoner. Sjåføren er forøvrig steingal.
  13. [Tullemode] Men da er det bestemt da, Canon er bedre en Nikon. Eller hva Hege? ;) [Tullemode/]
  14. Pene bilder ja! Liker de naturlige fargene du har på bildene. Er enig med moore at bildet kunne blitt croppa litt mer i underkant. Kanskje litt under halskjedet hadde gjort underverker? Blir to "ting" som kjemper om oppmerksomheten, øynene og puppene. (hvertfall sånn jeg ser det) Jaja, men så var det vell bil dette eeegentlig handlet om, og der synes jeg du gjør en meget god jobb! :) Ikke det att "puppebildet" er dårlig men der synes jeg det ble litt unaturlig å ta med så mye av puppene. Gud bedre så mye puppesnakk. Skal gi meg nå! :)
  15. Stod mye pent der inne, Cooper S Works GP, BMW 335, 130 og 730Ld for å nevne noen :) Takker nok en gang for ett hyggelig treff og mye bra bilder! :)
  16. Her kommer noen fra meg: Modellen som var sporty nok til å stikke innom heter Ayna Kristiansen
  17. Synes dette ble veldig bra! Bra oppmøte og hyggelige folk :) Var riktignok litt kaldt til tider, så vi får ta ett nytt meet når det er vår i luften.
  18. Jeg også! :spin Var innom der i stad for å sjekke lysforholdene i tredje-etasjen som er "stengt" av. Men der har de også tatt lyset og synes det ble veldig mørkt selv om det kommer en del lys utenifra. Derfor tror jeg vi prøver å holde til i 4. etasjen. Det var ingen biler der når jeg var der i dag. Her er det MASSE plass! Her er det også lys i "massevis". Portene stod også oppe i dag, så da var det gratis inngang. Hvis de ikke gjør dette i morgen så er det bare å sette inn ett kredittkort også har du to timers gratis parkering. vag-tan-klan: Jeg tror jeg reiser fra Ryen rundt kvart på 12. Skal møte schizo på Statoil Smestad litt på 12. Så blir å kjøre ringveien bortover. For de som finner fram til Fornebu men ikke veit hvor parkeringshuset er kan jeg gi en liten veiforklaring: Når du har tatt av mot Fornebu kjører du først gjennom en liten tunnell så kommer du til ett lyskryss. Du tar rett fram i dette lyskrysset og kjører framover kanskje 400 meter før du kommer til en rundkjøring med blått lys. (så sant det står på på dagtid, uansett første rundkjøringen du kommer til) Her tar du tar du "rett fram" (Går en vei ut til høyre og en vei litt mot venstre i forhold til der du kommer inn i rundkjøringa, denne skal du kjøre på) så er det noen lysregulerte fotgjengeroverganger når du kjører forbi Telenorbygget. Når du har kjørt forbi Telenorbygget kommer du til en rundkjøring til. Her tar du til venstre. Det står ett skilt med Gjennomkjøring forbudt, men du skal ikke kjøre gjennom hele veien så det raker ikke deg. Etter du har kjørt ut fra rundkjøringen går det en vei til venstre etter omtrent 100 meter. Denne veien kjører du inn på. Etter femti meter ca når du kommer på hjørnet av det gamle terminalbygget tar du til venstre. Da har du parkeringshuset på din høyre hånd og det gamle terminalbygget på din venstre hånd. Kjør litt fram og på høyre side er det innkjøring til parkeringshuset! :) Skulle det være noen som ikke finner fram i morgen er det bare å ringe meg på telefon 47610309!
  19. Jeg kommer definitivt, jeg og kamera altså :) Bra tiltak! Edit: Og uten alkohol! :P
  20. Kan godt smette innom Smestad. Skal vi si ti-fem på 12? Hvordan bil skal jeg se etter?
  21. Var innom en tur med moore og en kompis av moore før i dag for å sjekke ut plassen. Her er det MYE plass. Både ute og inne. Tror jeg har nevnt det før men når man skal inn i parkeringshuset må man bruke ett vanlig bankkort, kjøre det inn i automaten også kan man stå der i to timer gratis. Ta en liten tur ut og nye to timer. (Går jeg utifra) Ser ut som det blir veldig bra oppmøte. Hadde vært greit hvis de som trenger guiding østfra sier ifra så jeg veit om jeg skal vente på noen eller ikke.
  22. Hehe, jobber der. Så ikke helt hvordan evo det var, men skikkelig rallyknattring i eksosen. Men er vell ikke det råeste som har kjørt ned den stripe der ;)
  23. Heihei, utrolig bra arbeid, du har en bratt lærekurve her! Morsomt å se hvordan du bare blir bedre og bedre. Har kjøpt meg airbrush sett selv, mest til lakkering av modellfly-biler og diverse jeg finner det fornuftig. Problemet er bare det at den tetter seg hele tiden! Jeg kan male en kopp og den fungerer greit, så fyller jeg opp en ny og etterhvert så tetter den seg. Hva er feil? Bruker hobbymaling som er lagd for airbrush i følge mannen i butikken, og blander inn litt tynner. Prøvd å plukke alt fra hverandre og vaske men kommer ikke så godt til, har du en guide på rens og vedlikehold av airbushpenner? =)
  24. Ser du ikke forskjell på ISO'ene? Den er jo så ekstrem at når du runder 200 så forsvinner store elementer i bildet, hvor har det for eksempel blitt av mobilen som er der på bildet med 50 og 100? Tørr spøk til side, tror 50 og 200 ikke er så mye forskjell at man kan se det sånn uten videre. Tok to bilder i går for å teste, ett med ISO 100 og ett med ISO 1600, her er to utsnitt av de bildene: ISO 100: ISO 1600: Hvis du studerer bildene ser du ganske bra forskjell i bakgrunnen og til høyre for linsebeskyttelsen hvertfall. Blendern er 6.3 på begge bildene, belysningen er den samme men lukkertiden ble ganske forskjellig. Når jeg stilte inn ISO'en til 100 brukte den 0.3 sekunders lukkertid (Av program, lukker automatikk, manuell blenderinnstilling) Når jeg stilte ISO'en til 1600 ble lukkertiden 1/25 sek. Det er nok til å skille ett skarpt bilde fra ett uklart ett hvis du ikke bruker stativ. Så da blir det å finne det perfekte forhold. Kort nok lukkertid til at du får ett skarpt bilde, så lav ISO som mulig for å oppnå dette. Selv synes jeg ett skarpt bilde med litt ISO støy er bedre en ett blurry bilde uten ISO støy. Har en følelse av at jeg er litt sent ute med dette tipset men, skitt au: Fyrverkeri er egentlig ganske vanskelig å fotografere, synes jeg hvertfall. Noen på jobben driver med litt fyrverkeri import på si, så jeg var med når de hadde testoppskytning før jul en gang. Siden jeg vanligvis ikke er helt i stand til å ta bra bilder på nyttårsaften var dette en fin-fin anledning til å ta litt fyrverkeri bilder. Jeg tok masse bilder, mange ble dårlige. Stativ er vinn eller forsvinn. Jeg fikk hvertfall ikke til noe som ligna på fyrverkeri uten. Det er lett å tenke at "Jo mer lukkertid jo mer fyrverkeri får jeg med meg" Det er mulig dette gjelder på nyttårsaften hvis du tar bilde av ett stor område hvor det er mange steder de skyter opp fyrverkeri. Men skal du ta bilde av ett batteri så må du begrense lukkertiden litt, ellers blir bilde sånn: En annen ting er at man må mest sansynlig stille fokus manuelt, da kamera ofte ikke henger helt med i mørke. Så, sett fokus til manuell, skru så du får fokus rundt der fyrverkeriet står før det skytes opp. Så er det bare å prøve seg fram med forskjellige lukkertider! Etterhvert får du sikkert til noe som blir bra, bare synd det er ett års tid til du får bruk for tipsene :P
  25. Jeg kan være behjelpelig med å guide folk som kommer øst eller nordfra. Si ifra hvis dere er i tvil om hvor det er! Skal ta bilder av bilen din jeg Max Senk! :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår