Gå til innhold

stian90

Bruker
  • Innholdsteller

    306
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av stian90

  1. Har en Passat 2.0 TDI med 6-trinns DSG gearkasse, en 2011 mod (B7) som jeg har litt problemer med girskifteren på. Problemet starter allerede rundt 0 grader og blir gradvis verre jo kaldere det blir. Må bruke mye makt for å få flyttet spaken nedover, men den løsner opp etter 4-5 ganger opp og ned gjennom alle girene. Kan det være f.eks feil viskositet på olja? Har hatt denne bilen i noen måneder bare og er forholdsvis fersk til VWs DSG kasser så kjenner ikke så mye til dem.
  2. OK, da har jeg fått fikset det. Det var rett og slett at jeg hadde miksa pluggkabel til sylinder 1 og 2 om hverandre. Tenkte ikke over dette da jeg fant det mest logisk at den lengste pluggledningen skulle til den sylinderen som var lengst bort, men slik var det altså ikke.
  3. Ja, det vet jeg. Aner ikke hva jeg skal gjøre for jeg ser ikke vitsen å plukke alt fra hverandre igjen før jeg finner en logisk forklaring på dette.. Det som gir meg hodebry er egentlig hvorfor veiva slår i kammen når kammen står på TDC, og hvorfor timing-merket på motoren ikke stemmer...
  4. Har en 2004 Volvo V40 1.6 bensin (motorkode B4164S2) som jeg nylig skiftet registerreim, vannpumpe og VVT-hjul på, med dårlig resultat. Motoren starter lett, men feiltenner og går veldig dårlig, så det er klart at det er noe som er galt med timingen. Før jeg monterte ny reim, var jeg var litt rask i forkant og demonterte den gamle før jeg hadde satt motoren i TDC. Regnet ikke med at dette skulle være noe problem, men det viste seg at jeg skulle slite i mange timer med dette i etterkant. Nå ser det ut som jeg må bite i det sure eplet å gjøre hele jobben på nytt i tilegg. Hadde to issues med timinga, som var som følger. - Kamakslene timet jeg opp mot det originale merket på det øvre plastdekselet på motoren (ihht brukermanualen). Dobbeltsjekket at disse sto riktig ved å sjekke at slissene i veiva på andre siden av motoren, sto rett. Men selv om disse sto helt riktig, slo stemplene oppi kammen når jeg skulle time den. Jeg måtte fysisk skru kammen et stykke tilbake fra sitt merke for at den ikke skulle slå oppi. - Jeg skrudde ut tennpluggen av sylinder 1 og brukte en lang skrutrekker for å se når sylinder 1 var på topp, men når den faktisk var på topp, var den langt ifra det inngraverte merket på veivhjulet og blokka. Når veiva var på merket sitt, hadde den allerede begynt å et godt stykke ifra TDC etter strutrekkeren å bedømme, men dette fant jeg det eneste logiske for ellers slo den bare oppi kamakselen. Fiklet tilslutt i så mange timer dette og leste tråder på nett opp og ned om dette uten at jeg kom noen vei så jeg måtte tilslutt bare ta en beslutning å prøve. Satte kamakslen opp mot merket sitt, og veiva på sitt inngraverte merke. Brukte spesialverktøy for å låse kamakslene og gearkassa slik at ingen av hjula fløtta på seg under montering og stramming av ny reim. Noen som har noen tips?
  5. Er nødt til å skifte den ene Schrader-ventilen på den ene AC-porten på Mondeoen, da denne lekker. Har lest at det er et veldig vanlig problem, men fant fint lite om denne problematikken på norske sider, deriblandt hvor man kan få kjøpt rett verktøy og ventiler for denne jobben uten å bestille på ebay og vente noen uker... Så lurte jeg rett og slett på om det er noen som har peil som har gjort dette før. Passer hvilken som helst Schrader-ventil, f.eks fra et bildekk, sykkel etc. Hvor er det å få kjøpt og kan man bruke et primitivt ventilverktøy fra Biltema så lenge AC'n er tom? (Vet det finnes spesialverktøy for biler med anlegg under trykk)
  6. Har en liten feil på -02 Passat. Greide å sette på tenninga mens jeg hadde kontakta til airbagen ute på førersete, og da tente airbag-lampa. Har prøvd å fått nullstille dette i både VAGCOM og VDCS, uten hell. Får bare feilmeldinger om "baud sync rate" og at den ikke får kontakt med kontrolleren. Har gjort et google-søk og ble ikke vidre klok på dette, noen sier at det kan ha noe med selve styringsenheten å gjøre. Har prøvd det meste av instillinger, to forskjellige kabler uten hell. Lurer på om lampa vil slokke om jeg rett og slett bytter styreenheten til airbagen, forutsatt at den jeg setter inn ikke har utløst lampa for dette?
  7. Greit å være obs på 1.8 literne at disse har tendenser til å bruke olje!
  8. Ok. Grunnen til at jeg lurer er fordi jeg byttet motor for ca 40.000km siden av akkurat samme grunn, og det var og en AKL. Denne hadde værre symptomer dog som at vannet kokte og forsvant, og røyk kraftig etc. Har flere slike AKL på jobben som også ser ut til å lide av samme "majones"-problem.
  9. Har en motor som jeg mistenker dårlig toppakning på. Symptomene er at den nå har begynt å bruke mer olje enn vanlig, påfyllingslokk og ånderør er full av "majones" samt på peilepinne, og kjølevæsken har mistet fargen etter kort tid og blitt grå, samt at det ligger et skumlag på toppen hele tiden. Motoren er en AKL 1.6 8V, som har gått ca 240.000km. Spørsmålet er om jeg skal bytte toppakning og samtidig registerreim på denne (når man først er av med toppen) eller om jeg skal like greit bytte hele motoren. Jobber på høggeri og har en erstatningsmotor tilgjengelig. Dette er en AUS 1.6 16V, som har gått 175.000km og med relativt ny registrerreim og vannpumpe samt med bra servicehistorikk, som jeg kan få for en 5-6000kr.. Hvordan er denne motoren i forhold til den eldre AKL? Er det verdt å bytte over til denne motoren eller er det bedre gi den gamle en service?
  10. Høres nesten akkurat ut som min Siden motorlampa di lyser, er vel det beste å koble opp en feilkodeleser og få en eksakt feilkode. Hadde dette problemet først i sommer, motorlampa lyste og hadde samme symptomer som deg. Byttet så coil og kabler, så løste problemet seg. Gikk fint i 2-3 mnd, så begynte den igjen. Fusking, vanskelig å starte, motorlampe som lyser. Byttet tennplugger samtidig med service, men dette hadde ikke noe effekt. Neste på lista mi blir å pelle av EGR ventil og rense denne, har hørt at denne kan kødde litt og lage disse problemene. Det er vanlig at motorlampa begynner å lyse om EGR ventilen ikke fungerer som den skal og.
  11. Sliter litt med det samme på min 05 mod (1.8) Lyser motorlampa di? Kan være kablene dine, eventuelt EGR ventil.
  12. Har en Ford Mondeo fra 2005 med håndbrekk-problemer. Kjøpte den med dårlig håndbrekk, problemet var at når man dro opp håndbrekket så returnerte ikke caliperne så de hang på. Effekten og var forøvrig dårlig. Kjøpte så nye calipere fra eBay, dette var overhalte calipere til en brøkdel av prisen. De var som nye og håndbrekk-funksjonen glei lett. Monterte dette og justerte håndbrekkwiren deretter. Fikk ikke helt den effekten jeg ønsket, men den holdt ganske bra selv i slakke bakker. Dette fungerte ganske greit i ca 2 uker, så ble håndbrekket gradvis dårligere og dårligere. Nå sliter jeg med å få brekket til å holde i det hele tatt. Strammer jeg for mye ender det med at håndbrekket blir alt for hardt og de få klikka du greier å dra opp, holder ikke til å holde bilen. Da vil jeg også få litt problemer med at den ikke returnerer helt. Strammer jeg for slakt får brekket for lang vandring og vil også gi samme utslag, dårlig effekt og at den ikke holder bilen. Det hjelper heller ikke å justnere noe midt i mellom heller. Har også prøvd å få den til å selvjustere med å trå inn bremsepedalen noen ganger, for å så dra på og av håndbrekket. Begge caliperne er altså skiftet, bremsebelegget er ok, håndbremse-armen i seg virker ok. Kan det være wirene eller kan de caliperne jeg har kjøpt være dårlig?
  13. Takk for svarene. Da er mail sendt til Utdanningsportalen i Østfold, så får man se hva de svarer
  14. Takk for et meget oppklarende svar, har lett mye rundt på nettet uten å bli riktig klok. Håper bare arbeidserfaringen jeg bygger meg opp her holder i forhold til læreplan, vi driver jo ikke akkurat veldig mye med feilsøking og diagnose på et bilopphuggeri, selv om jeg har litt erfaring med det fra privat.
  15. Er en ung mann på 23 år som trenger litt hjelp angående jobb og utdanning. Valgte dessverre grådig feil utdanningsfelt da jeg var litt yngre - planen var å bli maler. Dette gjorde at jeg gikk VG1 Bygg og anleggteknikk og deretter VG2 Overflateteknikk. Etter dette gikk jeg ca 4-5 mnd i lære før jeg sluttet. Jeg fullførte de 2 årene på skolen, men strøyk i et par fag. Det jeg egentlig hadde lyst å bli var enten bilmekaniker eller bilskadereperatør, men fikk i 2011 jobb på bilopphuggeri. Etter dette ble jeg mer og mer bevisst på at det var mekaniker jeg helst ville vært, men så har jeg hørt at 5 års praktisk erfaring fra et slikt yrke kan være tilfreddstillende for å ta et fagbrev i dette yrket. Arbeidsoppgavene mine er mangt - alt ifra ekspedering av kunder, plukk og pakk av deler, vedlikehold av maskiner og utstyr, sanering og demontering av biler. Ca 80% av arbeidsdagen min består av å skru av deler på bestilling. Dette kan være alt ifra motor og gearkasser, elektriske komponenter, karosseri og interiør. Har i løpet av de 2.5 årene jeg har jobbet der opparbeidet meg relativt god forståelse og erfaring på bil og begynt å kjenne hvert enkelt merke og modell ganske godt (typisk 1990 og fram til 2008/2009 modeller). Vi jobber også tett med to andre verksteder som ligger i samme bygning som vi holder til i og jobber tett med disse så jeg har fått ganske god innsikt i rutiner og arbeid på verksted også. Utover dette går også veldig mye av fritiden min på bil, i form av å skru på egne biler (type reperasjon, vedlikehold, service, bilpleie mm), men driver også en den kjøp og salg av reperasjonsobjekter som jeg setter istand og selger - kjøper en del biler gjennom jobben og ca 95% av det jeg gjør med disse bilene er mekanisk. Ellers drevet aktivt med siden jeg var rundt 17 år, så kan godt si at jeg har genuin interesse innenfor feltet og. Om jeg blir i denne jobben i 2.5 år til, og eventuelt tar opp de to fagene jeg strøyk i på VGS - vil dette være godt nok for å kunne ta fagbrev i dette yrket? Jeg vet heller ikke helt hvem jeg skal ta kontakt med for å legge opp et løp.
  16. Det er et enormt bruk og kast samfunn vi lever i, dette er ikke den eneste bilen av nyere dato vi har fått inn som har / skulle blitt vraket pga småfeil. V40en virker litt eldre i interiør og å kjøre, men den tekniske standen er langt bedre.. Vanskelig valg.
  17. Har seg slik at jeg jobber på et bilopphuggeri, og her om dagen fikk jeg kjøpt ut et ganske ryddig eksemplar av en Volvo V40 til en nett pris av 5000kr. Det har seg slik at jeg funderer veldig sterkt på om jeg skal bytte ut min "gamle" bil med denne siden denne kostet meg så lite, og vil derfor høre med dere hva dere ville gjort. (Har stort problem med å ta beslutninger uten input fra andre, så greier ikke bestemme meg, dessuten bytter jeg biler oftere enn sokker og har ikke hatt min nåværende bil spesielt lenge heller.) Bilen det er snakk om er en Volvo V40, som er en 2004 modell. 1.6 bensin. Business Premium utgave i stv, med det meste av tilgjengelig utstyr som var å få på denne modellen. En utrolig pen utgave med den riktige fargen og detaljene. Den har gått kun 175.000km, har komplett servicehefte fram til i fjor, er helt strøken og rustfri i karosseriet. Eu godkjent til 2014. Det som var galt med den var clutchen, et speilglass som manglet og en sprekk i frontruta. Har allerede utbedra clutchen og den er snart klar for veien igjen. Så har vi bilen jeg vurderer å bytte ut. Det er en Ford Mondeo, også 2004 modell, 1.8 bensin, greit med utstyr. Kombi. Den har gått 271.000km og har ikke blitt like godt fulgt opp av sine tidligere eiere, og har nå en god del å ta igjen på vedlikeholdfronten. Totalt må jeg ut med ca 15.000kr for å få denne i akseptabel stand. Den vil fremdeles vil den ikke være i nærheten av å være så strøken som Volvoen, men i akseptabelt god stand. Innebærer litt lakkering, en ny nøkkel, en service, nye sommerdekk etc. Setter jeg opp alle utlegga for Volvoen og hva jeg vil få igjen for denne, opp mot hva jeg vil få for Mondeoen, og vil spare på vedlikeholdet av denne, vil selve byttet koste meg drøyt 4000, og da er det omregistreringa som trekker opp. Jeg er forøvrig veldig fornøyd med Mondeoen, men alikevel føler jeg at det å ha en bil som er i såpass god teknisk stand og som er fulgt opp så nøye som Volvoen, er verdt ganske mye. Hva ville dere valgt?
  18. Har en 1997 Golf 1.6 med motorkode AFT som har jeg hatt problemer med et års tid. Motor er ofte tungstartet, må kinne den gjerne 5-6 sekunder før den starter. Gjelder både varm og kald motor. Må ofte hjelpe til med gasspedal for å få startet. Har også problemer med at bilen "fusker" litt i form av at den ikke har en helt jevn gange når man drar den oppover på turtall ved f.eks aksellerasjon. Vurderer nå å selge bilen og den er verdt litt mer om dette kunne blitt fikset en gang for alle. VAGCOM gir ingen feilkoder. Har i forbindelse med dette byttet/testet: bakstykke på tenningslås, bensinpumpe, bensinfilter, luftfilter, plugger, kabler, coil, fordelerlokk, rotor, fordeler, hallgiver, temperatursensor til motor. Sjekket alle vakuumslanger for sprekker etc. Er fremdeles en flere ting jeg sikkert kan bytte som f.eks gasspjeld, luftmengdemåler, lambda etc, men vil nødig ikke bytte mer enn det jeg allerede har gjort om det kan unngås... Noen tips??
  19. Noen som vet om man kan putte inn en nyere 1.6 liter (motorkode AUS) i en eldre som har motorkode AKL, event om det er stor jobb å bytte.. Må vel kanskje ha med noe ledningsnett og hjerne men
  20. Må selge unna en bil på gårdsplassen da jeg har tre stykker for øyeblikket og har kun behov for to. Har nå brukt rundt 2 måneder på å bestemme meg for hvilken som kan gå, og har nesten greid å bestemme meg flere ganger men har ikke tatt noe valg da jeg har vært redd for å selge feil bil... Vi er en familie på 2 voskne og 1 barn, så stasjonvogn er ikke feil men en romslig sedan holder samtidig til de aller fleste formål alikevel. Det står nå mellom å beholde en 2000 VW Polo sedan eller en 2000 VW Golf stv. Poloen: Poloen er en sedan med facelift interiør samt nyere motor enn de eldre Poloene. Den er importert fra Tyskland i -02 og er tatt veldig godt vare på. Hatt en eier før meg, ingen rust eller noe å usette på, alt fungerer og kun gått 120.000km. Er forøvrig uhyre sjelden kombinasjon dog med sedan og facelift interiør.. El vinduer, speil og AC har den også. Denne kjøpte jeg for 30.000 i sommer og har ingen tvil om jeg burde få igjen omtrendt det samme ved et salg. Golfen Så har vi Golfen. Den har gått snart 250.000km og har med årene og kilometerne fått litt skavanker rundt om. Siden i våres da jeg kjøpte den har jeg byttet motor, diverse bremser bak, et par låsekasser, en vindusheis, en sensor, en caliper, to håndbrekkwirer, noen dekk og litt til. Føler at det er bra på en stund nå, men jeg vet liksom ikke om dette er det siste som kommer. Bilen er meget behagelig å kjøre, stor plass og pen å se på, men jeg vet ikke om det holder. Denne ga jeg også 30.000 for og har lagt ytterligere 10-15.000 i vedlikeholdskostnader i etterkant, men regner ikke med å få mer enn 20.000 for denne ved salg. Hvilken ville dere valgt? I forhold til komfort og byggekvalitet er det et skritt eller to imellom dem, men samtidig føler jeg at Poloen kanskje vil være det tryggeste og mest økonomiske valget på sikt...?
  21. Nei det har jeg ikke prøvd. Skal prøve det å se hva utfaller blir
  22. Har en VW Golf 2000mod med 1,6 liter motor som jeg sliter litt med å gå helt reint fra starten av. Når man starter bilen er den veldig ømfintlig på gassen, bruker man for lite så stopper den med en gang og bruker man for mye eller tramper pedalen i bånn rett etter start, øker ikke turtallet med det første, da begynner motoren å fjuske og lage smellelyder. Andre ganger kombineres dette også med at man må kinne i et par sekunder ekstra før man får start på bilen. Og noenganger er det ikke noe problem i det hele tatt. Dette varer ganske nøyaktig de 10 - 15 sekundene bilen går, så er problemet borte. Bilen er helt fin ellers og går som den skal. Har heldigvis hatt tilgang på det meste av deler så jeg har bytta og prøvd ut ting etter ting for å komme til bunns i problemet. Har foreløpig bytta / prøvd nye plugger, kabler, coil, luftfilter, gasspjeld med sensor, innsug med tilhørende pakninger, alle dyser, luftmengdemåler og bensinfilter - uten hell. Problemet vedvarer og den oppfører seg akkurat som før. Noen som har noen ideer om hva det kan være?
  23. Noen som vet om det er mulig å montere en 6 trinns gearkasse på en 1.6 bensinmotor? (gearkasse som stammer fra 1,9 TDI)
  24. Sliter litt med å få en ettermontert fjernstyring av sentrallås til å fungere på min Golf -97. Det er et kit som er kjøpt på eBay, en styringsboks med 2 fjernkontroller. Skulle forsåvidt være ganske enkelt og sette opp og burde være oppe å gått i løpet av minutter, men etter 1,5 dag holder jeg på å gi opp. Legger ved de to koblingsskjemaene som fulgte med settet. Har prøvd alle 4 koblingsmetodene rett og slett for jeg tilslutt ble desperat, men det er øverste til høyre jeg holder knappen på (Pneumatic lock) Problemet er som følger at bilen låser seg opp, men ikke igjen. Når man prøver å låse dørene igjen, går vakuumpumpa og prøver å åpne dørene som allerede er åpne. Må derfor låse bilen manuelt med nøkkel, men da må man først trykke på låseknappen, hvis ikke går det ikke ann å låse den med nøkkel (blir holdt igjen av sentrallåsen). Har prøvd å koble om ledningene omvendt, og da kan jeg få det på andre måten istedet (kan låse bilen men ikke låse opp). Har også nappet ut jumperen på styringsenheten slik at den holder styresignalene i noen sekunder siden dette er vakuum-sentrallås (har uansett prøvd begge deler uten hell..) Etter meg forstått, kobler man seg på sentrallåsen enten ved venstre fordør eller ved vakuumpumpa under høyre baklykt. Jeg valgte å koble meg på ved venstre fordør. Der har jeg koblet meg på for meg så vidt bekjent, de to eneste ledningene som styrer sentrallåsen, en grønn og en grå ledning.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår