Gå til innhold

Limax

Bruker
  • Innholdsteller

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Limax

  1. Dagens lille nerdeopplysning: En del insektlarver, f.eks larvene til problemarten bjørkemåler kan opptre i så store mengder i trær at de lager et fint "regn" av larveskitt. Det er ikke nødvendigvis det som traff bilen din, men det er en mulighet, hvis det var veldig små prikker.
  2. Har ikke mye peiling på slikt, men slektning av meg, med en noe "turbulent" ungdomstid gjorde følgende da noen bekjente låste nøklene inn i bilen: Han tok en stykke bandjern, skar et inn et hakk på skrå i enden av bandjernet med en vinkelsliper, putta det mellom ruta og døra og dro opp. "Klikk" sa det, og døra var åpen. Husker ikke hva slags bil det var, men det var ubehagelig enkelt.
  3. Limax

    hjelp

    Ja, det kan du gjerne si. Fjern linken, antivirusprogrammet mitt (avast) begynte å ule her, det følger noe malware dritt med. Edit: Ok, nå skjønner jeg. Men er dessverre lite datakyndig, så kan ikke hjelpe deg. Men har du ikke antivirusprogram fra før, så installer det, i tilfelle noe j.. skap ligger lokalt på maskina di og kødder til for deg.
  4. Ut fra den versjonen du legger ut her, er det litt fristende å støtte deg. Men vesentlige punkter er jo hva hastigheten din var (man klatrer fort opp i over lovlig hastighet selv men en Hiace), og hvorvidt han du kjørte inn i hadde signalisert avkjøringen på en skikkelig måte. De eneste som kan hjelpe deg med det, er jo eventuelle vitner i de bilene som ikke var innvolvert.
  5. Det jeg ikke skjønner med denne saken er hvordan man kan bli bøtelagt på bakgrunn av en subjektiv vurdering av en tilfeldig politimann. Med den retoriske argumentasjonen politiadvokaten bruker i dette tilfellet, vil jo enhver være rettsløs i møte med en politimanns ord, se følgende sitater fra rana blad som gjelder samme sak: – Generelt kan jeg si at en tiltalt i en sak ikke har noen plikt til å forklare seg sannferdig. Vitner derimot, og i særdeleshet politiet, har en slik plikt. Dersom en politimann som vitner blir tatt i løgn under ed, så vil konsekvensene kunne bli meget alvorlige, påpeker Løkkebakken, som har merket seg advokat Moss sin krasse kritikk av påtalemyndighetens praksis med foreleggssaker som ender for retten. – Dersom retten skulle frifinne en tiltalt i en slik sak, så må retten også konstatere at en ansatt i politiet lyver. Et annet aspekt ved dette er; hvilket motiv skulle en politimann ha for eventuelt å lyve, sier Løkkebakken, som synes det er alvorlig å antyde at politi og påtalemyndighet nærmest lyver og forsøker å få uskyldige dømt for å vinne saker og pynte på statistikker. Hva i all verden kan man stille opp mot slikt prat?
  6. Synes tross alt at det ikke må bli slik at kun de som ribber bilene sine og totalrenoverer eller totalombygger dem kvalifiserer til å få opprette tråder i prosjektforumet. Selv om slike prosjekter definitivt er de mest interessante, så ligger det langt utafor det de fleste bilinteresserte noen gang gjør med en bil. Det store flertallet av mennesker som mekker eller har mekka bil strekker seg til mer forsiktig bilbygge, slik som omlakkering, styling, lettere effektoppgraderinger o.l. Og jeg mener at folk må kunne få kalle slikt for "mitt prosjekt", selv om det ikke kan sammenlignes med arbeidene til de som daglig bor i smøregrava. Nå er det jo sagt at det er en omlegging av prosjektforumet på trappene, og forhåpentligvis blir det plass både til "gutteprosjekter" og større prosjekter i fremtidige forum, men fraskilt slik at hver enkelt kan gå inn på det forumet han/hun synes er mest interessant.
  7. En aldeles strålende liste. Fikk nesten lyst til å printe den ut og henge den på et særdeles synlig sted. Vil spesielt fremheve et punkt, som jeg ikke minst har synda mye mot sjøl. Dette er latskap som gir mangdobbelt arbeid etterpå, og mange prosjekter har nok endt med en haug kasser og bokser med ymse blandete deler med uklar adresse, og en oppgitt mekker.
  8. Veldig pen bil, blir glad hver gang jeg ser et bra gammelbilprosjekt! Men et lite tips ang tråden, du bør forandre topictittelen etter de nye reglene, de er blitt så strenge her inne at de låser eller sletter tråder som ikke har "korrekt" tittel.
  9. Nå har jeg vært bruker av bilforumet så lenge at jeg har god oversikt over hvor de forskjellige subforumene er plassert. Men da jeg kom innom her som fersk bruker virket siden ganske kaotisk, med unntak av merkeforumene som er pent ordnet i alfabetisk rekkefølge. Kan det være en ide å sette opp også de andre underforumene alfabetisk? Er ikke tilhenger av å dele et forum opp i for mange seksjoner, men kategorien andre forum er så stor (20 underforum hvis jeg telte rett) og divers at jeg tror det vil bli mer oversiktlig å dele den opp i to til tre kategorier. Drister meg til et par kategoriforslag, f.eks en om bilbygging, slik som teknisk, bilstereo, prosjekttråden, lakk og karosseri, og komposittforumet. Forumene amcar, trucks, mc-forumet, veteranbil og kanskje bilklubb-forumet er typeforum som også kan plasseres under en egen kategori.
  10. Høres veldig bra ut, tenkte faktisk på å foreslå noe lignende. Betyr det at det blir to prosjektforum? Synes forsåvidt at det er greit med et prosjektforum om enklere ting også, sånn at "rånegutta" kan legge ut om prosjektene sine til likesinna.
  11. Rundkjøring uten vikepliktskilter? Trodde ikke slikt eksisterte lenger. Hvis jeg husker rett fra den gangen jeg kjørte opp, så er det da vanlig høyreregel som gjelder. Og i tilfelle var det han andre som ikke overholdt vikeplikten. Så da hadde du kanskje grunn til å brøle, men ikke mest for manglende blink. :blunk: Forøvrig, er enig i at i mikro-rundkjøringer, så er det best å gi tegn også til venstre.
  12. den lille informasjonen, er meget bra for fletting, ingen bruk av blinklys gir ingen informasjon, dermed missforståelser. Du brøler altså tinnitius på en fyr som strengt tatt ikke har gjort noe galt? Så lenge det ikke er lovpålagt å blinke til venste i rundkjøringer, er det du som har tabba deg ut. Hadde det vært meg på en dårlig dag måtte du ha regna med ei saftig melding tilbake. I små rundkjøringer, kan det være praktisk at motgående bil som skal til venstre blinker i samme retning i rundkjøringa. Men i praksis får man den informasjonen man trenger hvis folk bare klarer å blinke seg ut av rundkjøringene. For å si det enkelt, ingen blink; gå ut fra at vedkommende skal videre rundt i rundkjøringa, selv de små. (I små rundkjøringer har folk også som regel veldig lav hastighet når de skal til venstre).
  13. Edit: Leste litt mer om det jeg spurte om, spørsmålet er ikke relevant. Slettet.
  14. Standard GTI'en kom kun med 126 hk, men de går godt de og. Det er varianten med 16 ventilers motor som har 160 hk. I England har de egen klubb: http://www.bx16v.co.uk/ Som gutt syntes jeg BX'en var grisestygg. Men nå synes jeg nesten de er litt kule ...
  15. Det der var nå heller et HELDIG møte med politiet. Sympatisk historie, bra det finnes fornuftige politifolk der ute, og at det også finnes folk som deg som tar konsekvensen av drittflaksen du har hatt. :coplight
  16. Misunnelig ... Kjører du med vett ser jeg ikke noe galt i en slik førstebil. Du mister riktignok gleden i å gå opp fra noe ræl og til bedre biler, men hvem av oss her inne ville ikke kjøpt noe slikt når man var atten år! Det er jo da slike biler ser som kulest ut :driving Som en kontrast, fant et bilde av modellen som var min førstebil :D
  17. Må være farfars Ford Granada USA type. Tror det var en 75 modell. 4.9 liters motor høres voldsomt ut, men med automatgir og halvannet tonn (om ikke mer) amerikansk stål er det den daueste bilen jeg noengang har kjørt. Og det inkluderer den 1.3 liters Simcaen jeg rulla rundt i som attenåring. For de som ikke har sett en amerikansk Granada:
  18. Det var egentlig ikke meninga at det skulle være det. Mer en tråd der tilogmed Skurk kunne fortelle om den episoden der han selv mente han kjørte idiot. Kan jo være interessant å høre hvor det nivået ligger. Det er jo mange mesterkjørere her på forumet, men noen må jo gjøre alle feila der ute. Noen tabber har det vel vært av brukerne her og ...
  19. Begynte å skrive på dette innlegget i Mordachs store frustrasjonstråd, men fant ut at det kanskje kunne passe med en egen tråd med innrømmelser av uoppmerksom eller nonchalant kjøring og som førte til at andre ble forbannet. Så, her er det fritt frem for å skrive om de små og store episodene der du selv tabba deg ut i trafikken. :drive2 Ikke noen stor sak, men må jo nesten begynne selv. Her om dagen lå jeg og irriterte meg bak et eldre ektepar som kjørte sakte og ujevnt. Ble enda litt mer grinete når jeg oppdaga at vi skulle av veien på samme sted. Gubben var så treig i lyskrysset at jeg bare akkurat kom meg over på samme intervall. Irritert fokuserte jeg på rævva på bilen deres i stedet for å se til høyre i T-krysset like etter avkjøringa, der det selvfølgelig kom en bil. Kjørte ut i krysset og sneia nesten fronten til vedkommende, som må ha blitt rimelig forbanna på tullingen som kom deisende rett ut i veien forran han. Det var i ett lite lokalveisystem, så en evt. smell hadde ikke blitt så stor, men det er jo flaut å gjøre en slik feil. Er spent på om denne tråden blir særlig lang ... :rolleyes:
  20. Tydelig forskjellige erfaringer med biltemaklosser og skiver her. Har kjøpt mye skit i den butikken, men akkurat bremseskiver og klosser har funka greit (på helt vanlige bruksbiler). Hjullagre og ledd derimot handles ikke der noe mer.
  21. Det eneste som sto i adressa (papirutgaven), var at han kjørte en Opel. Men det er sikkert noen her på forumet som vet mer eksakt hva slags modell det er snakk om.
  22. Nei, den ble produsert i ett eksemplar hvis jeg ikke husker feil. Men Callaway sa noe tilsvarende som at hvis noen bladde opp penger, kunne de lage flere. Og så er det jo et spørsmål om man kalle en en modifisert bil fra en annen produsent for en produksjonsbil i det hele tatt. Nei, etter min mening.
  23. Veyron er raskest. Men bilen er enda ikke målt av en såkalt "uavhengig observatør". Målingen til bladet "car and driver" teller ikke i den sammenhengen. Derfor kan Koenigsegg med en viss rett hevde at CCX fremdeles er raskeste produksjonsbil. Leste tidligere i høst at Volkswagen skulle gjøre enda en hastighetstest for å slå fast hvor rask bilen er en gang for alle nå i oktober, men har ikke funnet ut hvordan den saken står nå.
  24. Ser ut til at wreckedexotics.com kan få sin første Koenigsegg i bildearkivet sitt. Men håper den er reparerbar, alt for trist om en slik bil må gå til hugging.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår