Gå til innhold

Bue

Bruker
  • Innholdsteller

    495
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bue

  1. Den drar i hvert fall godt forbi 5000 rpm og starter lett, men må jo få slukket denne lampen. Ville det ikke kommet flere feilkoder dersom lambda var gått? Var borti gåen lambda på en alfa, og da kom det vel opp 2 - 3 feilkoder som gikk på det. Regner ikke med det kan være LMM da denne er byttet for rett over en måned siden. Men uansett er vel kamakselgivern gåen eller noe dårlig kontakt med denne siden den gir feilkode på den?
  2. Feilkodene er blitt slettet 2 ganger siden bilen ble kjøpt for 2 uker siden. Etter å ha slettet de første gangen startet jeg opp bilen, lot den gå litt og det var ikke lagret noen feilkoder da. Så begge kommer tilbake etter å ha blitt slettet. Tennes motorfeillampen for begge kodene? Har stort sett bare vært borti diagnose på Volvo og Alfa, og der er det i hvert fall flere feilkoder som ikke tenner lampen. Hva er det egentlig kamakselgiveren skal gjøre? Merker som sagt ingenting galt med bilen.
  3. Har problemer med at motorlampen lyser i en 2001 BMW 316i e46 som akkurat er kjøpt. Denne lampen hadde vist lyst en måned før bilen ble solgt og det ble da byttet LMM. Bilen ble nesten ikke brukt etter dette før den ble solgt. 2 dager etter den var kjøpt begynte radiatoren å lekke. Fylte på kjølevæske og luftet for å få flyttet bilen. Den ble da stående litt på tomgang og motorfeillampen kom på. Byttet radiatoren og fikk et verksted til å lese ut og slette feilkodene. 2 dager senere etter å ha kjørt ca 150 km kom motorlampen på igjen mens den sto litt på tomgang. Var innom verksted igjen og slettet feilkoder, og etter 2 dager, igår kom den på igjen under køkjøring på 1. gir. Merker ikke noe forskjell på bilen om lampen lyser eller ikke. De to gangene jeg har lest av kommer det to feilkoder: P0170 - Fuel trim, bank 1 - malfunction P0340 - Camshaft position sensor A, bank 1 - circuit malfunction Jeg regner ikke med at noen av dette kan ha noe med lekkasjen fra radiatoren? Er det bare å få byttet kamaksel giveren? Hørte at den gjerne satte feilkode 0170 hvis det var kamaksel giveren, så begge kan komme av dette? Det kan vel ikke være noe annet som gjør at den setter feilkode på den giveren? Er det bare tilfeldig at det kommer ny feilkode så kort tid etter LMM er byttet? Mange spørsmål, men har ikke så lyst til å bare begynne å bytte deler dersom det kan ligge noe annet bak det en bare denne giveren.
  4. Prøde en 2002 V40 1.6 da den jeg hadde var på service, og tror ikke jeg hadde vurdert denne motoren. Er noe av det slappeste jeg har vært borti av moderne biler. Har hørt mamma klage over for slapp motor en gang og det var etter en tur i denne bilen med 1.6... Så sørg i hvert fall for å prøve bilen nøye før du kjøper en slik.
  5. V40 med dieselmotor finnes ikke med antispinn eller antiskrens. Tror stort sett alle med bensinmotor av de siste modellene har antispinn. Hvis de har DSA knappen er det i hvertfall antispinn. I følge denne artikkelen til Dinside.no er DSA også antiskrens, mens i følge denne som ser ut til å være et utdrag bra manualen er det bare antispinn. Er det V40 med dieselmotor har den i hvertfall ingen av delene. Hadde selv en 2001 V40 1.9D 115hk som jeg solgte i sommer. Var veldig fornøyd med denne. Var gått 267000 km da jeg solgte den, vært i familien siden den var ny og veldig lite problemer. Bra motor som gikk bra, billig og ikke minst stille i motsetning til VAG pumpedyse motorene fra samme tiden!
  6. Kommer ann på årsmodellen på dieselbilene. Fra 2001 med nye commonrail motorene er det Volvo kasse (M56) på dieselmotorene. Noen av de siste med 1.8 bensinmotor har også Volvo kasse. Tror det gjelder 03 og 04 modellene. Hvis reversen er bak til høyre ved siden av 4. gir er det Volvo kasse.
  7. Skal først trekkes til med 45 Nm og deretter kryss-strammes med 65 grader.
  8. Trenger ikke ta løs dekselet over pedalene nei. Sitter helt ytterst til venstre bak åpneren til panseret.
  9. Finner den nede på vnstre side ikke langt fra spaken for å åpne panseret. Svart boks med svart lokk.
  10. Kan stå for at den er fritatt fra katalysator ser det ut til: http://www.bmwguiden.no/viewtopic.php?t=38422&view=previous&sid=522cca1749c667d6454d2c1c99c2d91e
  11. Det der er ingen 850, er en 940 som det også står i artikkelen. Altså en konstruksjon som mer eller mindre er fra 80 tallet. Hvis du ser på Euro NCAP kan jeg ikke se at de har endret på reglene fra 97 da V40 ble testet og frem til 2008 (ble endret nå i 2008). Og etter som jeg leser burde du da kunne sammenligne alle biler fra 97 - 08 (gjelder ikke for fotgjenger-sikkerhet da det her har vært endriger i 2002 i hvert fall). Hvis du ser på S/V40 en de har testet er denne uten airbag på passasjersiden og hodekolligsjons-puter, noe som er standard fra faceliften (og vel det som er aktuelt i prisklasse rundt 120 000). Selvfølgelig har det skjedd mye med tanke på sikkerhet siden V40 kom ut, men at den er noe dårligere enn de andre alternativene her er jeg ikke med på.
  12. Har ikke helt troen på det. Den du tenker så som sto i VG var vel en 940, som igjen bygger mye på 740, altså en MYE eldre konstruksjon fra 80 tallet. V40 kom i 96 og sikkheten ble vel heller ikke dårligere med faceliften som kom i 01 med 6 airbager. I følge Euro NCAP og Folksam er den ikke noe dårligere på sikkerhet en de fleste andre bilen som blir vurdert her.
  13. V40 er ikke en veldig stor bil nei, men hvis du ser på f.eks bagsje volum er den størren enn 407. Får plass til det meste hvis du vil, aldri opplevd å ikke få inn det jeg har prøvd å få med i den faktisk. Og sikkerheten har den i hvert fall orden på.
  14. Bue

    Senking

    Skal stå i vognkortet ja, men mulig ikke alle som er like nøye på det. Ville bare fått godkjent det, så slipper du problemer senere. Må ha med TUV papirer og papir med firehjulskontroll og lysjustering. Etterhvert forsvinner ofte nummeret som er trykt på fjærene, og kan ofte være vanskeligere å få godkjent det da.
  15. Bue

    hvilken bil?

    Kjører 2001 V40 1.9D (115 hk fase 2) jeg. Vært veldig lite problemer med den, og er veldig fornøyd med den. Har gått 251 000 km nå. Billig i drifte og går ganske bra. Snitt forbruket har vært på 0,56 den tiden jeg har hatt den. Hatt den nede i 0,46 på langkjøring. Bare å spør hvis det er noe du lurer på.
  16. Fulgte ikke med noen papirer med det settet jeg kjøpte, men her er koblingskjemaet som er på eska. http://i283.photobucket.com/albums/kk304/trondbue/skann.jpg
  17. Står vel utenpå eska hvis du har den enda. Sto der når jeg kjøpte den noe noen år siden. Hvis ikke du har den kan jeg se om jeg finne esken og for scannet sjemaet.
  18. På lørdag ble girkassa tatt ut, så da har jeg funnet ut hva som var feilen. Svinghjulet som var gått. Sånn dobbelmasse svinghjul på disse motorene. Var igrunnen slakk alle veier i svinghjulet og var helt tydelig hvor ulydene kom fra da jeg tok det av og kjente på det. Så nå er nytt bestilt hos Volvo som skal komme imorgen, så kan jeg endelig få inn igjen girkassa.
  19. Kan ikke huske å ha sett noen metal plate der, men tar meg nok en ekstra tur under der og ser. En metalplate du da kunne se uten å demonter noe regner jeg med? Var med å byttet girkasse på en Laguna der det var en slik plate av noe slag som jeg tror du mener her. Skal få den inn over grava til helgen regner jeg med, men hvor godt vil en slik lyd spre seg rundt i motoren? Når jeg står under bilen høres det ut som den komme helt tydelig fra mellom motor og girkasse. Samtidig kommer det jo en ekstra høy lyd akkurat i det jeg slipper clutchen, spesielt hvis den slippes brådt. Høres nesten ut som det er noe som ligger inni clutch huset og gnisser i mot noe ja. Men synes det er litt merkelig at det ikke begynner før den blir skikkelig varm på tomgang, og at det etterhvert er der uansett om clutchen er ute eller inne. Har tenkt på noen av disse fjærene på clutchen ja. Men skjønner ikkje helt det med at de først kommer når den blir varm, og kommer mer og mer ettersom den blir varm. Når den stille i gir og jeg dytter på den er jo lyden der uansett også. Kan nesten virke som lyden kommer mer når det blir mye vibrasjoner i motoren. Om sommeren har jeg lagt merke til at lyden ofte blir høyere i det AC en slår inn og motoren jobber litt tyngre. Det samme virker det som skjer når kjølevifta slår inn.
  20. Bilen det gjelder er en 2001 Volvo V40 1.9D som har gått 246.000 km Tenkte jeg skulle prøve å finne ut av en rasle/skrangle/gnisse lyd på tomgang kommer av. Lyden er der kun på tomgang, og kommer mer og mer ettersom motoren blir varm. Starter jeg den opp kald nå på vinteren er det ingen ulyd. Når motoren er har nesten driftstemperatur ( etter ca 5 min med kjøring) begynner lyden å komme litt svakt når bilen står på tomgang i fri med clutchen ute. Trykker jeg inn pedalen forsvinner lyden. Etter å ha fått enda litt mer varme i bilen ( ca 15 min kjøring) er lyden der uansett om clutchen er ute eller inne. Lyden er der kun på tomgang, og så fort den får 900 - 1000 rpm er lyden helt borte. Hvis stopper bilen og perkerer i gir får jeg fram samme lyden, bare mye kraftigere når jeg dytter den frem og tilbake. Høres nesten ut som noe er løst. Når jeg står foran bilen eller over motoren høres det helt tydelig ut som lyden kommer fra bak motoren et sted rundt turbo/eksos eller katalysator, men når jeg er under bilen er det igrunnen ikke noe tvil om at lyden må komme fra mellom grikassen og motoren. Har hørt med 2 forksjellige verksted. Hos Volvo var han med ut å kjente på eksosen, men kommer ingen lyd når man drar eller rister i den. Det andre verkstedet snakket om at det kunne være et motorfeste, men da burde det vel være mulig å se det? Er to fester av gummi under og disse ser fine ut samt det på girkassa ser fint ut. Ellers er det et hydraulisk på registersiden av motoren som er litt vanskelig å sjekke, men det er jo ikke her det høres ut som lyden kommer fra. Har prøvd å ta opp lyden på en film og noen lydklipp: Bilen med varm motor på tomgang, prøver med å ta ut og inn clutchen noen ganger Bilen parkert i første gir mens jeg dytter frem og tilbake (litt mye skvultping fra tanken) Først dytter bilen bakover mens den er parkert i 5. gir, etter 7 sekunde komme lyden når jeg trykker inn clutchen Lyden har vært der i 2 - 3 år, og har vel heller ikke blitt noe særlig værre tror jeg. Bilen er kjørt ca 60 000 km med denne lyden uten å merke noe galt utenom lyden. Det eneste jeg merket var at når den var parkert i 5. gir gikk det rimelig lett å bytte den bakover uten at den stoppet. Noen som har noen ide om hva lyden kan komme av? Hva er det rundt clutchen som kan lage denne lyden? Noe mer jeg kan prøve uten å ta ut girkassa for å finne ut hva det kan være? Hadde håpet å kunne få vekk denne lyden.
  21. Bue

    volvo v40

    Ok, ja da tviler jeg på det har noe med sikringene å gjøre. Ville tatt bare tatt ut et av markeringslysene da å sjekket om det var strøm der. Litt merkelig at alle 4 er mørke hvis ikke det bare er noen som aldri har hatt bry til å bytte disse. Kan ikke bytte pærer i de på fase 1 (96 - 2000), må bytte hele markeringslyset der.
  22. Bue

    volvo v40

    Hvis du bare har 1. lys i hver lykt bak er det noe galt ja. Bare lys i lampene på hjørnet da, og ikke på bakluka? De to lampene på bakluka og sidemarkeringslysene går på samme sikring i hvertfall. Skal lyse på sveitsiske biler og tror jeg, 99% sikker på at de V40ene jeg så i sevits i sommer hadde lys i sidemarkeringslysene også.
  23. Bue

    volvo v40

    Sidemarkeringslysene skal være koblet til de, fult lovlige på V40, og skal virke på eu kontroll når de er montert. Ingen av de 4 som lyser? I såfall, har du 2 røde parklys på hver side bak? Mener det er en egen sikring til disse. Skal gå på sammen med tenningen.
  24. Ville ikke koblet den rosa på parklyd i denne bilen, finn en annen plass får strøm når du skrur på tenningen (f.eks cd spiller). Kobler du den inn på parklys vil pærevarsleren i instrumentpanelet begynne å lyse (var i hvertfall sånn i min 460).
  25. Har noen lignende problemer med bilen min. Ofte lite kraft før rundt 2000 omdr. og dør ut fra rundt 2500 omdr. og oppover på 3. gir og høyere. Prøvde å koble ut LMM og da gikk bilen veldig mye bedre og trakk jevnt og fint opp til 4000 omr. Er det da helt sikkert at LMM er gått, eller kan det være andre ting?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår