Gå til innhold

A.R.Giulietta

Bruker
  • Innholdsteller

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av A.R.Giulietta

  1. Bilen er nå flyttet ned til Bokn (2-3 min kjøring fra fergekaien over til Stavanger). Med meg hadde jeg en kompis som til daglig kjører Auda S4 V8 med nesten 300 hk. Han sa at våre biler var som natt og dag, og hans bil er direkte en skikkelig sinke i forhold!!
  2. Hadde den vært godkjent ombygget kunne du satt et ettall forran den summen. Dette er ikke noen volvo 240 ;)
  3. Prisen senkes til latterlige 40 000 da jeg desverre ikke har noe egnet plass til bilen.
  4. Nå ute på finn, med flere bilder og litt mer info. http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=37423195
  5. Interesserte må bare komme med bud eller forslag på bytte og penger. Bilen er tilnærmet 100% rustfri! (galvanisert karrosseri som i tillegg er pent behandlet og vasket og polert ofte)
  6. De 2 kanskje viktigste tingene ved turbokonvertering er matching opp imot kompressormap og ønsket effekt og antatt trykk man lander på (ca trykk), samt justeringsmulighet av tenning og bensinmengde. Motoren din vil trolig "lett" gi 450 hk ved en halv bar trykk, trolig gir den bortimot 500. En T76 turbo ser ut til å kunne matche deg ganske godt fra 400 til bortimot 1000 hk (i teorien). Så det er ikke usannsynlig at Hurricane vanessaen også er med et stykke opp. Og med dobble kulelagere så spoler den sikkert fort. http://www.squirrelpf.com/turbocalc/ http://www.megamanual.com/index.html http://www.megamanual.com/v22manual/mturbo.htm
  7. De 2 kanskje viktigste tingene ved turbokonvertering er matching opp imot kompressormap og ønsket effekt og antatt trykk man lander på (ca trykk), samt justeringsmulighet av tenning og bensinmengde. Motoren din vil trolig "lett" gi 450 hk ved en halv bar trykk, trolig gir den bortimot 500. En T76 turbo ser ut til å kunne matche deg ganske godt fra 400 til bortimot 1000 hk (i teorien). Så det er ikke usannsynlig at Hurricane vanessaen også er med et stykke opp. Og med dobble kulelagere så spoler den sikkert fort. http://www.squirrelpf.com/turbocalc/ http://www.megamanual.com/index.html http://www.megamanual.com/v22manual/mturbo.htm
  8. Hvorfor 2 stk? Har du sjekket compressormapet på denne turboen? Jeg har prøvd å søke litt nå uten å umiddelbart finne noen, men kan ikke helt forestille meg at det er noen fordel med 2. Spesielt ikke om du skal kjøre med så lav effekt. Du risikerer å havne på et fryktelig inneffektivt område på turboen, og i tilegg få et unødvendig turbolagg. Jeg kan ikke i min villeste fantasi se for meg at en turbo med et 78 hjul er særlig glad i +- 20 lb/min på 1,3/1,5 i pressure ratio.
  9. Skal du ha 2 stk t4? Hva slags sprut skal du kjøre på? Hva slags turboer og hvilken A/R?
  10. Ca 0,9 bar. Ladetrykket bikker 100 kpa ved ca 2000 rpm og jeg har maks ladetrykk på ca 3300-3400 rpm. Det hjelper med volum for å slippe turbolag :)
  11. Nei desverre. Men jeg kan spandere et motorbilde fra før jeg fikk i Magnecor-kablene og litt andre småting. Og enda et bilde fra en banekjøring før bilen ble senket.
  12. Uten å forvente noe marked for den her (eller noe annet sted), så velger jeg alikevel å legge den ut. ALTSÅ. Bilen det dreier seg om er da min 1991 Alfa 164 V6. Denne har da blitt modifisert en del opp igjennom de 4 årene jeg har hatt den, og påkostet store summer både mekanisk og kosmetisk. Den er hverken mint eller stygg, men tar seg derimot meget godt ut (tidligere 100% QV), er helt uten synlig rust, og er nok uten tvil den sprekeste 164 i landet. Grunnen er blandt annet en turbo og en fullt programerbar hjerne. Tatt rett ut av korttidsminnet: Nyoverhalt motor med alt av pakninger og lagere for 15000 km siden Smidde h-profil råder. 625cc Siemens Deka bensindyser. Magnecor kv85 pluggkabler. MSD Blaster 2 høyeffekts coil. Garrett GT4082 turbo. Innovate LC1 Bredbåndslambda. Turbo smart Vee port dumpventil. Tial V38 Wastegate. Helix racing 4-pucka sinterclutch. Megasquirt MS2 Extra datasprut. Wallbro 255LPH bensinpumpe. Stor intercooler (som er 81cm bred, 30 cm høy og ca 3 tommer dyp med 3" innløp og utløp) Q2 diff montert i QV-girkassen (som gir et enormt veigrep). Spesiallaget motorfeste i aluminium og polyuretan. XYZ bremsekitt med 330mm skiver som er 32mm tykke og bremses av en enorm 6 stemplet kalipper. Stålomspunnende bremseslanger i alle hjørner. 9x18" RH felger med slitte dekk. Turbotrykksmåler fra Autometer sin Sport-comp serie. Fin Pioneer CD-spiller med 4 stk Alpine Type-S høytalere som spiller utrolig bra! Bilen har og en agressiv hjulstilling, hvilket gir en lynskarp turn-in som trolig er noe av det mest ekstreme jeg har vært borte i. Grepet er så godt at det er større sannsynlighet for å kjøre ut i innersving enn i yttersving. Denne bilen er som nevnt opprinnelig en 164 QV. Hvilket betyr annet interiør (elektrisk), annen motor/girkasse, el.dempere fra koni/boge, større fangere og sideskjørt. Etc Dette er den samme bilen som for noen år siden var profilert i autofil. Nå med en helt annen motor og langt penere enn den gang. Prisidé: 60 000 kr eller bud/innbytteforslag i bil/corsabil/banebil/mc/daycruiser/båt Interessenter kan ta kontakt akkurat slik dem vil, men fortrinnsvis per tlf 938 00 349 eller mail til kanon_96@hotmail.com -Ronny
  13. Skjer ikke stort her nei Steffen? ;)
  14. Har faatt tak i et Norweld Viking Mig S (3-fas) Husker ikke hvor mange amp det er paa, ei heller vet jeg noe om hvor bra det er. Men det kom fra et seriost verksted iallefall, saa regner med kvaliteten er bra selv om det er gammelt. :) Mangler fortsatt munnstykke og gass + manometer. Noen som vet hvor det er fornuftig aa handle?
  15. Du skal da ikke pumpe på pedalen med åpen ventil! Du skal tråkke noen ganger på pedalen med lukket ventil, så holder du pedalen på eksakt samme punkt (ikke helt inne helst) mens en skur opp ventilen for å slippe ut luft. Så skur han igjen ventilen FØR du slipper tilbake pedalen for å pumpe flere ganger. Har du vært av med bremsene eller bare ute med væsken? Hvis du har vært av med bremsene...: Er du sikker på at du satte høyre bremsekalipper på høyre side og venstre på venstre? På mange biler er det fort gjort å sette de på motsatt side av der de hører til, og da ender du opp med det problemet at luftenippelen står ned istedenfor opp...
  16. Dobbelbetydning.. Vårt land Vårt Land - MyMiniCity
  17. Uansett hva slags bil jeg kikker på, så er det ikke KMstand som avgjør hvorvidt det blir kjøp eller ikke. Om bilen er verdt pengene kommer ann på tilstanden på bilen. Det eneste jeg til en viss grad tar høyde for på km er tilstanden på motoren ellers, virker den ok, bruker lite olje (evt om det finnes noen dokumentasjon for overhaling av topp etc), er det "for mye" gjennomslag? Det hele blir nok helst en vurderingssak opp til den aktuelle kjøper, og hvorvidt denne kjøperen har særlig teknisk innsikt eller ikke. Kmstand på en bil trenger iallefall ikke nødvendigvis bety noen ting som helst... Men er det en dårlig vedlikeholdt bil så betyr det alt..
  18. Tar opp igjen en gammel tråd her fordi jeg lurer på aktuelle ting på en audifemmer. Har en "MC motor" (sitter vel i 200 turbo) i bruksbilen min og funderer litt på hva disse motorene tåler med orginal innmat. Skal justere den i Dyno på mandag, men har nok på sikt lyst på litt mer krutt. Fakta om motoren: MC motor (som sagt turbomotor fra 200 tubo) 440 cc bosch dyser Megasquirt datasprut Innovative LC-1 bredbåndslambda KKK K26 turbo 2,5" hjemmelaget eksosannlegg med simmons biter. Jeg har ikke noen spesielle formeninger om hva jeg kan forvente å få på mandag heller. Kommer iallefall til å prøve meg på 1,5 bar og se hvor lenge turboen holder med dette. Hvor mye effekt er "trygt" å hente av motoren ved kun å bytte turbo og eksosannlegg ut ifra infoen jeg har gitt over? Motoren er forøvrig "nyoverhalt" med da nye veivlagere, rådelagere, slipte ventiler og planet topp, nye tettninger etc. Men da som sagt egentlig orginal innvendig.
  19. Har du sjekket reléene og resten av elektronikken som styrer glødepluggene? Har vært borte i at det har oppstått problemer med dette systemet på eldre biler iallefall. Også eldre caddy'er (fra 80-tallet)
  20. Jeg spør i forbindelse med at jeg lurer på forskjellige oppgraderinger på bruksbilen min. Den har en MC motor med KKK K26 turbo og megasquirt datasprut med 440 cc dyser. Hva tåler en sånn motor av turbotrykk etc? Hvor stor turbo kan jeg sette på den uten at jeg må bytte innvendige komponenter i motoren? Evt hvor mye hester kan man ta ut av disse motorene uten at det er noen fare for at man havarerer (bilen justeres selvfølgelig på rulle og etter bredbåndslambda for å sørge for at den får riktig blandingsforhold, vil ikke risikere tenningsbank og eventuelle følger av dette). På forhånd takk. P.S: Skal på dynobenk til mandag for å se hva motoren klarer å yte nå med orginal manifoil og den gamle utdaterte K26 turboen. Skal bli spennende å se hva slags tall den klarer. Noen med noen formening? Tenker å prøve meg på 1,5 bars ladetrykk.
  21. Jeg for min del kjøpte nylig en bil som skulle være i stand. Men før jeg engang får kjørt et par mil får jeg greie på at det venter meg et KJEMPEPROBLEM. Bilen koker og koker i ett jævla sett. Jeg gidder ikke mase for mye med eieren og det viser seg tilslutt at kokingen skyltes en gåen toppakningen. Toppakningen hadde gått fordi at den ikke var skikkelig anpasset til min motor (pakningen manglet de nødvendige gjennomganger til alle kjølekanaler mellom topp og blokk), ikke rart da at motoren koker. Selger stiller seg totalt utenforstående til hele problemet og jeg biter i det sure eplet og bytter toppakning og strekkbolter med da tilhørende arbeid. Dette syntes jeg var dritsurt, men har ikke den fjerneste anelse om hvilke rettigheter jeg i det hele tatt har (om noen). Forøvrig ble det ikke nevnt med noen ord hverken muntlig eller i noen kontrakt at det befant seg problemer med motor eller drivverk generelt.
  22. Takk! Vet du om de justerer datasprut også? Eller er det kun får måling av effekt?
  23. Er det noen som vet hvem som har? Trenger å få mappet bruksbilen min. Er forøvrig 4wd (regner ikke med alle landeveier er for 4wd biler) På Forhånd, takk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår