Gå til innhold

yosh_jt

Bruker
  • Innholdsteller

    1,117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av yosh_jt

  1. Masse filmer av div Memphis utstyr i bruk: http://www.realmofexcursion.com/brands/memphiscaraudio.htm
  2. Full specs på firekanaler: Mempfis 16-MCA5004 Amplifier Class AB Number of Channels 4 RMS Power (4 ohms) 125 watts x 4 channels RMS Power (2 ohms) 250 watts x 4 channels RMS Power (1 ohm) Not Stable Bridged RMS Power 500 watts x 2 channels Total RMS Power Output 1000 watts Peak Power Output 500 watts x 4 channels Total Peak Power Output 2000 watts Maximum Input Gauge Size 1/0 Minimum Impedance Unbridged 2 ohms Minimum Impedance Bridged 4 Ohms THD at Rated RMS Power 0.03% Speaker Level Inputs No Preamp Outputs No Built-in Crossover Low-pass (LP) High-pass (HP) Full (AP) High-Pass Crossover Frequency 40 - 6000 Hz Low-Pass Crossover Frequency 40 - 6000 Hz Subsonic Filter N/A Signal-to-Noise Ratio 90 dB Channel Separation N/A Bass Boost N/A Bass/Gain Remote No Fan Cooled No Fuse Rating 30A x 3
  3. Her er full specs på monoblokka: Modell: 16-MCD4KW Continuous Power Output @14.4 volt 4 ohm 1000w rms (o,5% THD) 2 ohm 2000w rms (0,75% THD) 1 ohm 4000w rms (1% THD) Signal to noise ratio: 95 dB Variable Low Pass Filter: 50hz-250hz 18 dB/oct Variable High Pass Subsonic Filter: 20hz-50hz 18 dB/oct Input sensitivity: 200mV - 5v Input Impedance: 22 Kohm Damping Factor: >50 Output Impedance: 1-4ohm Dimension (LxWxH): 31,49"x7,6"x2,4" External Dual ANL Fuse Holder is provided along with two 250 ampere fuses. Bridgable at 2 0hm for 8000wrms En liten test her: http://www.stevemeadedesigns.com/board/index.php?showtopic=20401 HEr ligger litt info og bilder: http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=407346 Anlegget er montert i bilen pr dags dato, så har ingen bilder av bare ampen, men kan sikkert ordne noen. Men her er uansett et bilde av hele anlegget mitt: Og noen bilder under div bygging: :)
  4. Har også en Memphis Car Audio Linje-booster til bassen liggende, som gir opp til 8 volt. Kr 300. Kan evnt bakes inn i ei pakke. :) Og bare så det er nevnt, dette er ikke noe dårlig merke, selv om det ikke er så godt kjent her til lands. Det går mye av dette utstyret i USA, og selv har jeg spilt 151 db sertifisert i min Golf med atomic-wooferen. Med Memphis Wooferen, har jeg spilt 150.7 db sertifisert. Så dette utstyret fungerer så absolutt som det skal. :)
  5. Kraftig Bilstereo selges -------------------------------------------------------------------------------- Har bestemt meg for å bygge om anlegget litt og skal i den forbindelse bytte ut noen komponenter. Dette er utstyr jeg selv har brukt innen DB-Drag og er av typen kraftig! :tannløs: Memhis Car Audio Monoblokk på 4000 wrms, 7000kr, Nypris var 15000 Memphis Car Audio Firekanaler på 4x125 wrms, 4000kr, Nypris var 8500 Memphis Car Audio Mojo 12 tommer subwoofer 2x2ohm, 1000kr, Nypris var 3500 Atomic APX 12 tommer subwoofer som er MEGET lite brukt 2x0,7 ohm. 4000 kr, nypris var 8000. Utstyret har ingen defekter annet enn små riper på forsterkerene. Mojo-wooferen er mye brukt, men fortsatt like fin i bruk. Kan selges hver for seg dersom jeg får kjøpere på resten, alternativt kan vi bake sammen ei pakke og få til en noe bedre pris. Kan ordne bilder og full specs, dersom det skulle være av interesse. :vampire: Ampene leveres i original embalasje
  6. Må bare slenge inn en liten kommentar her. Etter å ha lest en del sider her, sitter jeg igjen med en skremmende tanke. Uttrolig hvor mange verdensmestere og egoister det er her. -Joda, det er godt mulig du er kjempeflink til å kjøre og skrense, og føler du har full kontroll på bilen din. Men har du noen gang hatt kontroll over omgivelsene dine og andre bilførere? Neppe. Evnen til å tenke konsekvenser kommer med som regel med alderen. Og åpenbart, er det mange som har igjen å begynne å tenke på det.
  7. Si meg.. du mener februar nå vel? :) Eller er du synsk, og kan forutse at isen vil være 55-60 cm den 8 Januar, 2010? :D
  8. Får håpe det blir herjing neste helg også, så jeg får kommet sterkere tilbake. Har fikset problemet med oljetrykket i dag. :D Må få lært meg å ratte quattroen skikkelig i vinter..
  9. Kan meddele at noen har begynt iskjøring nå i hvertfall. Var kjøring på Malisjøen i går i pravat regi. Så da bør det vel være muligheter på Tørråssjøen og Lisjøen snart også. under 10 minus hele jula, så det må ha lagt seg bra med is nå.
  10. Ja, jeg har hørt om dette opplegget deres. Slettes ikke dumt det. Men stiller meg dog noe skeptisk til å ha kontrakter på det. For en del, vil det nok funke, men for de som ikke bryr seg noe særlig gir jo faen uansett, og da gir de jo enda mer f hvis de blir nektet å være med på opplegget. Synd om ting dabber av da. Håper det blir rettet mer fokus på behovet vi faktisk har for sånne tilbud.
  11. Desverre er det ikke det foreløpig. Men hvis ikke nok folk møter opp på treffene, vil det nok bli vurdert å utvide området litt. Nå er det jo meningen å sikre at de lokale folka her får mulighet til å rase fra seg på bane i stedet for i gatene her, og da funker det ikke så bra om skulle vært åpent for alle, slik at vi ender opp med flere hundre biler som står i kø. Men.. tiden vil vise om vi utvider. Nå vil jo dette foregå midt i uka, så det er en del som ikke kan komme da.
  12. I går var jeg også på møte med Våler Trafikksenter, Politiet og Gjensidige, og de har alle stor tro på dette prosjektet og ønsker en kontinuitet av dette tilbudet. Har også fått melding om at andre kommuner rundt om har vært i kontakt med Politiet her for å høre hvordan dette fungerer, og for å vurdere lignende tiltak selv. Så er åpenbart at dette sprer seg. Jeg vil da mene at deter nå folk bør handle for å få til noe hos seg, og henvis gjerne til vårt prosjekt. Gjensidige fortalte at de mer enn gjerne støttet opp på et sånt prosjekt. Og det er garrantert ikke noe problem å få inn andre sponsorer. :D
  13. Nå er jeg vel feil person som svarer her, men skitt, la gå. Bor bare 1,5 mil unna. Isen la seg forholdsvis tidlig i vinter, men kom en god del snø som har isolert for kulde. Nå har vi hatt ei skikkelig mild periode, sånn at veldig mye snø har smeltet. Om det nå kommer ei skikkelig kald periode uen snø, vil det nok legge seg bra med is på sjøene, men dette har man jo ingen kontroll over desverre. Krysse fingra.
  14. På tide å bli litt mer voksen og ta litt ansvar kanskje? Det er fler enn deg som ferdes i trafikken. Holdinger som dette, ødelegger veldig mye for hvordan vi kan få det. Ikke rart at politi og andre instanser er imot oss når det finns folk med en sånn holdning. Den dagen du enten forårsaker en ulykke selv, eller at du kanskje mister noen på grunn av feil ferdsel i trafikken, vil du forhåpentligvis åpne opp øynene dine. Jeg har nemlig mistet noen kjær på grunn av dette, og jeg vil ikke at det skal bli fler. Bingo! Ja, håper selv at dette vil spre seg mer og mer, sånn at folk kanskje begynner å se en mer positiv side av vår bilgale verden. Det bør i hvertfall finnes minst en form for bane i hvert fylke, sånn at alle kan ha muligheten til noe lignende.
  15. Ja, så hva venter du på? Folk har jo selv all mulighet til å være med å påvirke. Ikke sitt på sidelinjen og se på ting som kanskje kan skje. Vær med å påvirk det i stedet. Enten det er du som enkeltperson, eller en gruppe mennesker som går sammen. Ildsjeler som tar tak i tingene man brenner for, er grunnen til mange bra ting der ute. Du har muligheten til å være en av disse ildsjelene!
  16. Hei. Tenkte jeg skulle komme med en oppfordring her til dere som ønsker seg et alternativ til herjing på vei og gater. Gjennom mange år, har distriktet vårt hatt en evig fight mellom politi, politikere, pensjonister, folk som bor langs vei og rånere og bilfolk på grunn av støy og forstyrrelser fra råning og herjing i gatene. Det har alltid vært en slags katt og mus lek som man aldri kom noen vei med. Dette er det nok mange som kjenner seg igjen i. Men i fjor, valgte en lokal politi-mann å prøve seg på en ny og uvanlig vri i forhold til hva som har blitt gjort tidligere. Han satte i gang et prosjekt for å få til organisert kjøring på bane som et alternativ til herjinga i gatene. I samarbeid med Vålerbanen, meg som representant for bilfolket og da politi som iniativtaker, fikk vi altså til et prøveprosjekt om kjøring på bane, der vi fikk mulighet til å bruke vår bil på bane og få herjet fra oss der i stedet for i gatene. Dette da med en betingelse om at anntall klager på kjøring måtte bli mindre. Politiet skulle da også bare være tilstede på treffene for å prate med folk og bli kjent med dem i stedet for å bedrive noen form for kontrollvirksomhet. I sommer har vi nå hatt 3 torsdags-kvelder, der vi har fått testet ut dette helt gratis. Vålerbanen sponset banen disse 3 kveldene for oss, og lokale butikker stilte med pølser og brus. Og resultatene lot ikke vente på seg. Antall klager har gått drastisk ned, og folk fra nærmiljøet har fått en litt mer positiv holdning til en del av oss. Har hatt mellom 80 og 120 deltagere på alle treffene. Den andre kvelden hadde vi besøk av gutta fra PowerDrift som ga en god del informasjon om drifting. Christer Halvorsen og Kenneth Moen var også tilstede for å ha en oppvisning på banen for oss før vi fikk prøve ut litt selv. Undertegnede fikk også lov til å ake med Kenneth på den nye bane-delen, noe som virkelig ga mersmak. :D De andre 2 kveldene har vi hatt vanlig banekjøring. Politiet var også selv ute på banen, og det var nok noen som fikk en litt spesiell opplevelse med å ha politi bak seg med blå-lys, men da faktisk ha lov til å kjøre fra denne gangen. :) I høst, har vi da søkt om midler til å få fortsette med dette, og nå har Gjensidige valgt å spytte i 180000 kr i prosjektet fra Gjensidige-fondet. Dette er selvfølgelig en gledelig nyhet for oss her i distriktet, for dette gjør nå at vi skal sette opp 9 kvelder til sommeren, der vi kan komme å kjøre på banen til en redusert pris av hva det normalt ville ha kostet for å få til dette. Dette tilbudet gjelder kun for oss i solør, altså Åsnes, Grue og Våler foreløpig, men mulig området blir utvidet noe på sikt dersom det skulle trenges. Jeg skriver da dette som en oppfordring til dere som ønsker et alternativ! Det går faktisk ann å få til et samarbeid med poltiti og andre! Sånn jeg ser det, er dette et ganske unikt tilbud, og håper andre lokale distrikt kan få til noe lignende. Så ikke nøl med å ta kontakt med dine lokale instanser, kanskje dere også får til noe lignende? Det er i hvertfall fullt mulig! Lykke til! :hellothere: http://www.ostlendingen.no/article/20080319/NYHETER/851645159 http://www.glomdalen.no/nyheter/article3498005.ece Noe ekstra: http://www.gatebil.no/index.php?id=2159&pageid=116
  17. Godt å høre at det er planlagt kjøring på Tørråssjøen i år også. Får bare satse på litt mildvær nå og så sprengkulde, slik at det virkelig legger seg is. SLik det er nå, isolere snøen for mye her i distriktet.
  18. Vel. audi 80 quattro etter 83/84 ble bare levert med 4èr, før ble den også levert med 5`er, men denne ble da hetende audi 90 i stedet. Audi 80 quattro GTE er også 4`er. Så det enkleste er å fortsette med 4`er i disse bilene. G60, G60T, 1,8 T 20v, 1,8L eller 2L 16vT. Klart, 5`ern har suveren lyd og er meget trimmingsvillige, men med tanke på enkel bygging og bedre vekt-fordeling, vil 4`er være å foretrekke.
  19. Joda, for 5 cyl er IKKE bolt-on i disse bilene etter 83/84 mod. da må du kjøpe en 90 eller Coupe i stedet. Klart, det går, men da må du bytte girkasse, diff og hele understellet i tillegg til å måtte sveise på andre motorfester i rammevangen..
  20. Nope.. det er på jobben min på Heradsbygda. :D Hvorfor suspekt? Motor passer rett i den, bare man bruker motorfester fra audien. det er jo tross alt en golf-motor som sitter der. Og ledningsnettet? det er jo bare 5 ledninger som må kobles til. Jeg brukte en uke på hele jobben inkludert å sveise rør og eksos. (og det er første gang jeg bytter motor i en bil selv) Behøver ikke sveise en eneste brakett her. Grunnen til at det var lenge siden sist innlegg, var jo bare fordi det ikke hadde skjedd noe med bilen inntil nå. HVorfor beholde g-laderen da turbo er mye mer holdbart og lader mer? Motor var ferdig bygd med turbo, så da var det jo lite vits å bygge tilbake til g-lader. Tok liksom ikke noe særlig bilder, siden det ikke er store ombygningen..
  21. For? selve motoren får du vel komplett for 5-8 lapper.. så kommer jo diverse i tilleg som regel...
  22. hihi... merkelige spor dukker stadig opp i nysnøen..
  23. Morn du påsan... Jasså? så det går rykter om detta ja? hmm.. merkelig. Tjaaa... effekt? ehm.. teoretisk et sted mellom 200 og 220? Men må bytte clutch før jeg får testet detta skikkelig.. og det ankommer i posten på mandag, regner jeg med. Skal på isen med denna ja. må få testet det skikkelig.. men først vil jeg teste det gradvis oppover for å få luket ut eventuelle små-feil.. er godt i gang med det nå. Har faktisk ikke behov for noen MS.. denne originale spruten gjør nytten meget bra på disse motorene. og nå er den jo chippet også for turbo med ekstra bensintilførsel, så det tror det skal funke nesten like bra. ikke optimalt, men bra. :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår