Gå til innhold

turbotrondsen

Bruker
  • Innholdsteller

    317
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av turbotrondsen

  1. Hei. Kjører en 95mod S6 2.2TQ. Hver gang jeg starter bilen, lyser det røde utropstegnet i computeren. Ingen piping som jeg forstår mange opplever. ABS-lampa lyser IKKE. Men forrige eier byttet en abs-sensor og slettet feilkoder ifb eukontroll for et par mnd`er siden. Jeg opplever at jeg kan få full lås på alle hjul, altså ingen abs som kobler inn. Lampa slutter aldri og lyse. Opplever ingen andre tendenser, verken pulsering i pedal, hard pedal/myk pedal. Eller, den rister litt ved bremsing i høye hastigheter, men det er trolig litt skeive skiver... Noen som har vært borti dette problemet før? Har jo hørt litt om denne bomba, accumulatoren. Men skal den ha noe konkret med abs og gjøre? Jeg kan vel lese ut feilkoden med VagCom?
  2. Hei. Jeg har hatt lignende problemer med min. Ladetrykket kom og gikk litt som det ville. Tilnærma livsfarlig i kryss hvor rask akselerasjon var nødvendig. For og sjekke litt gjør du følgende: Magnetventilen/ladetrykksventilen som sitter på torpedoveggen, der kobler du av begge vakuumslangene og kobler de sammen. Ta deg en kjøretur og se hvordan bilen oppleves nå. Du burde få masse turbotrykk og kanskje en motorlampe pga for høyt trykk. Jeg fikk det på min, men så er den chippet i tillegg... Nå vet ikke helt jeg hva som var feilen for min del, men jeg avdekket bla diesel i ledningsnettet da det ene stikket på dieseltemperatursensoren lakk.. Jeg tok ut gasspotensiometeret (det stikket nærmerst "hjulet" gassvaieren legger seg rundt i motorrommet). Gjorde dette rent, dynka det i 5-56 og satt det sammen. Gjorde samtidig rent luftmassemåleren med no skikkelig bremserens. Fysøren så mye bæsj det kom ut. Etter dette funka alt som bare juling, ikke vært et problem i ettertid. Lykke til! Gi meg gjerne et hyl om det gikk seg til! :-)
  3. Jeg har selv en 406 HDI, 110hk`en. Facelift. Veldig fornøyd med min hvertfall. Peugeot har jo et rykte på seg for å produsere mye crap, men jeg vil påstå at de få svakhetene de har er småtteri i forhold til for.eks Passatene, da primært 3B karosseriet. Vil kanskje si den er litt slapp for mitt vedkommende, men det hjalp betraktelig med en liten boks under panseret. Forbruket er under halvliteren på blanda kjøring. Om du bestemmer deg for en slik, kan du jo kikke etter et par gjengangere: - Rust i fals under panseret, i området rundt panserlås. Fikk mitt nytt på rustgaranti. - Spissestagene bak pleier å ryke titt og ofte på disse. Kjøpte nettopp nye til min på Ebay. 200,- for begge inkl frakt.. - Airbaglampa blinker stort sett på de fleste, dette fikser du ved å lodde kablene forbi den oransje kontakten under setene. Utover dette har ikke jeg merket til no mer med min. Kjempefornøyd, god kjørekomfort og en driftsikker bil. Denne så ut til å være et greit kjøp, om du kan bytte et partikkelfilter sjøl. https://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=36915128
  4. Enklere å bare ta vekk gulvteppet så vil du finne en ledig gjennomgang der styreakslingen går gjennom torpedoveggen. Bare ta ut gummiproppen og lage passende hull til kabelen. Vips, ferdig.
  5. Opel Omega, Bmw 7-serie, finnes så mangt. Hva mer ser du etter i førstebilen da?
  6. Såklart. Fordi om bilen ikke blir solgt ny lenger, vil jo ikke det si at det ikke finnes noen av dem på veien.. Du får jo kjøpt deler til for eks Peugeot 306? De blir heller ikke produsert lenger, men allikevel produserer det deler til de.
  7. Javel? Hvor har du det ifra? Og det er jo ikke engang spesifisert hvilken motor han har, og attpåtil sier du motoren må overhales etter 200k?
  8. Eller opplagringa til mellomakselen. Banker godt i bilen av det. Men det ser du om du tar ned akslingen.
  9. Jeg kjøpte en Peugeot 406 for noen måneder siden. Stasjonsvogn med en 2.0HDI motor og topp utstyr, til 40.000,- Gått 200k Er veldig fornøyd med bilen sålangt. Det er zinkgalvanisert karosseri på de, så rust er ikke et problem. Bilen går på 0,45 på blanda kjøring. God plass foran og bak, pluss et ganske så enormt bagasjerom. Fordeler med de er at det generelt sett er lite feil, motorene er evighetsmaskiner. God komfort, og lite støy i kupèen. Ulemper er at par svakheter de har; - Noe rust under falsen på panseret (der du tar inn hånda når du skal løfte det opp) Jeg fikk mitt nytt på rustgarantien. Bilen må ikke være eldre enn 12 år. Min var 11år og 11mnd da jeg fikk nytt! :-) - Sleperingen i rattet har en tendens til å tulle, da i resultat av ABS lampe som blinker periodisk. Ellers kan også ABS-ringene på stikkakslingen ryke. Ikke noen dyr affære igrunn. - Spissestag i bakstilling kan være en del som ryker litt fortere enn andre stag på bilen. - Håndbrekket kan bli litt slapt avogtil, men det er ikke et stort problem egentlig. Utover dette tror jeg ikke de sliter no særlig med svakheter annet enn disse. Alt i alt mye bil for pengene. Prøv å få tak på en HDI med 110hk med mest utstyr. Du ser det når det er el.stoler, kjørecomputer, regnsensor ++ Slenger med et par linker :) http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=36893787 http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=35817152 - Prut denne ned til 55.000,- inkl reg så har du billig bil :-)
  10. Hei! Tenker å bli kvitt kjerra nå. Den begynner å bli skral, og i går var det nok. Fjærtårnet h.s bak er så rusta at demperen kom opp gjennom tårnet. Går helt greit an å kjøre med det, bare veldig irriterende å høre på. Ellers er det skilter på bilen, eu ok til okt.12. Bilen er en CD utgave som har gått 230000. Mørkerød, med alufelger på sommer og vinter. Nettopp skiftet ny org kamsensor. Er endel småplukk her og der, men for de som vil ha en billig bil frem til hvertfall desember før det er begjæring, er denne grei. Dette med demperen vil jeg anse som noe farlig å kjøre med mht kjøre-egenskapene i bilen, men det får ny eier evt ta ansvar for selv. Bilen starter hver morgen og er i daglig bruk. Det er også diffbrems på bilen. Rustflekker her og der, men absolutt en bil som sikkert holder 20000km til ;-) Kontakt meg enten på: 99453939 benjamin.trondsen@nov.com Biler kan sendes på mail og tlf. PS: Har en link i signaturen min. Nå er det org grill og frontlykter på den. Ellers veldig lik. Holder til på Mosby, 1mil nord for Kristiansand.
  11. Hei. Det er vel luftmassemåleren, men hvorfor skal den plutselig komme mens jeg kjører? Stopper bilen i fart og starter den igjen så ble den fint og motorlampa forsvant. Bilen ble litt treg også idet lampa begynte å lyse. Ikke noe mer lys etter jeg stoppa og starta den. Noen som har vært borti det samme?
  12. Hei. Har slitt en god stund med at kjerra fusker på lave turtall, den lugger rett og slett ved akselerasjon mellom 1000-2200omd. Når det er skikkelig galt kommer det "nykk" i hytt og pine på tomgang også. På kald motor er den helt fin, men så fort tempen kommer, kommer også lugginga. Bytta plugger et par ganger, det går noen dager så blir det like jævlig igjen. Fargen på pluggene er like og er en blanding av den riktige brunfargen og en anelse grå.. Har hørt at pluggledningene har en lei tendens til å ryke på disse? Har også sjekket for olje rundt pluggene, tørt og fint der. Noen som har vært borti det samme? Kan jo nevne at dette begynte i samme slengen med at jeg måtte bytte kamsensor. Og det har vært litt frem og tilbake med denne sensoren. Har nå skiftet til en original svindyr jævel, og alt er helt hundre på den fronten. Nå er det kun den irriterende fuskingen.
  13. Som sagt, skal av med akslingen. Jeg kan ikke se noen bolter inne ved differensialen.. Kan jeg bare dra den rett ut eller?
  14. Skal få sjekket registeret. Men strengt tatt skal det vel være konstant fusk/ujevnt svev om den ene kammen for eks står feil? Den er helt fin så lenge motoren er kald, men så fort motoren oppnår normal drifttemperatur blir den helt forferdelig.. Jeg vet også at hvis kammen står feil, vil det gi utslag på kamsensor. Skal uansett få sjekket opp i det!
  15. Okei. Det begynte med at jeg byttet til ny kamsensor for en stund siden, da bilen bare gikk i nødmodus. Men etter det kom motorlampe på i ny og ne, leste ut kode 92 hver gang. Var gjerne ikke verre enn stopp og starte bilen, så var det på stell igjen. Til slutt lyste motorlampa konstant, og jeg bestemte meg for å prøve ut en veivsensor. Da startet faktisk ikke bilen engang. Eller, den smalt litt og butta imot og starteren klarte ikke dra videre rundt. Helt til jeg vrei på nøkkelen en gang til, og jeg kunne bare fortsette å kinne.. Jeg har hørt at om både kam- og veivsensor er gåen, vil den ikke starte. Korrekt? Så da må jo veivsensoren jeg satt i være defekt og den gamle funker. Den gamle blir da satt inn igjen. Men kamsensoren jeg har nå er defekt sånn som jeg ser det. Leser fremdeles ut kode 92.. Prøvde i dag med brukt kamsensor fra en 95mod, min er 94. Like forbanna nødmodus. Verken mer eller mindre fusking enn tidligere. Fin som kald, varm så fusker den mye. MEN, nå leser jeg av kode 19, 73 og 92. Altså, veivsensor, luftmassemåler, og kamsensor. Det var KUN etter jeg byttet til den brukte kamsensoren.. Bilen er DØNN lik i oppførsel som med den andre sensoren. Nappet ut stikket for gøy, ingen forskjell. Må rett og slett få tak på enda en kamsensor da? Noen som har gode forslag? Som ikke koster skjorta, da den bilen har slanket pengeboka betraktelig ifbm eukontrollen..
  16. Det at bremsene henger bak, er et kjent problem på de bilene. Ho gamla har en slik Shuma 2000mod dog 1.8. Caliperene henger og går i stykker bak på de drittbilene. Og de må du ha tak på originalt... Dyrt. Stikkaksling kan være et helvete å få tak i. Hørte snakk om 3500,- brukt. OM det stemmer, kan jeg ikke garantere. Problemet med hele bilen, er at mye av delene må kjøpes originalt.. Og det koster endel skal jeg si deg. Søppelbil kaller vi det, enkelt og greit. Mi mor prøver fortvilt å få solgt den, men ingen vil ha den. Faktisk fordi de ikke er kjent for å fungere noe særlig. Eller, motoren er brukendes, men resten er kina kvalitet. Ho har hatt bilen siden den var ny, og det har ikke vært få feil for å si det sånn.. Du bør heller sjekke om det faktisk er verd å koste på bilen.
  17. Hei. Har stående en hel og grei Golf, uten skilter som ikke er eu-ok. Den har gått 285000km, og motoren er vel ikke i den beste stand. Men helt ok. Gti-interiør (ikke samme stoff, men samme utforming) Har jeg hvertfall blitt fortalt.. Takluke 5-trinns kasse Bilen i seg selv er i relativt grei stand. Kunne med fordel hatt en lakkrens da. Det som jeg vet om av feil er: Hjulsylinder v.s bak, tror jeg Hjullager h.s bak høres det ut som Bilen kunne trengt en gjennomgang av bremser, kanskje noen klosser burde vært byttet foran Trenger nytt batteri Men den starter imponerende lett, og er absolutt kjørbar. Skilter er levert inn. Er egentlig i tvil om den skal selges, derfor jeg lufter den for salg for å se om det av interesse. Om det skulle være noen spørsmål, kan jeg kontaktes på 99453939, benjamin.trondsen@nov.com PS: Felgene på bildet følger ikke med. Står på kjedelige 13" stål med no helårsdekk...
  18. Jeg vil tippe på rundt 40-50000,- Såfremt alt er i god stand. Sånn sett så er ikke km-standen så veldig avskrekkende, iogmed at den har gått på ren langkjøring, utifra det du sier...? Om alt av store slitedeler er byttet som de skal, tror jeg absolutt ikke dette er en bil man skal være redd for å kjøpe. Kan få mye bil for pengene.
  19. Jeg ville aldri begynt på det en gang, faktisk. Endeledd = forstillingskontroll etterpå, 1500,- Ytre stabstag, kjøttbein som menes da? De er billige, og enkle å bytte. Hjullageret kan du værsågod kose deg med... Jeg simpelten HATER Opel for den patenten! Komplett eksos med katta, om du skal ha det nytt koster det sikkert 10000,- Men der får du såklart tak i brukt. Fjærene kjøper du vel nye? Kommer jo såklart an på om bilen skal beholdes i lang tid fremover. Jeg hadde hvertfall kjøpt nye til min. Og nei, jeg tror ikke de passer fra X20XEV. Du har kanskje ei an vekt. Også spiller det inn om du har nivåreg. Bremserør er jo absolutt ikke en avansert jobb i seg selv, men tidkrevende, og det krever nøyaktighet! For å si det sånn, så tipper jeg ei regning med 35000,- minst, på verksted inkl deler for dette. Lever den tilbake, og spar deg for mye brydderi.. Og forresten, oljelekkasje fra motor. Hvor i motor? Bunnpanne? Oljeretur til turboen? Kan være enkel sak, eller et helvete. Lykke til, du trenger det... :)
  20. Hallais! Benni her.. På min Omega fikk jeg og feil på hjullager bak. Og tro meg, det er et helvete å bytte! Meg og Chris Andrè holder på med å bytte det for tida, og det er en forbanna drittjobb. 7 timer regnet de på Opel for å skifte det. Så bare det i seg selv er mye jobb. Utover det ser det ut som det er deler for sikkert 12-15.000,- Hadde jeg vært deg, hadde jeg levert bilen tilbake.. Hvis ikke Kent og de vil ta på seg hele jobben for en billig penge. For dette var MYE feil! Jeg syns det er stress nok med 8 2`er feil på min Omega, og det er igrunn filleting sånn sett...
  21. Større dynamo? Hadde selv litt problemer som deg, men dog var dynamoen sliten. Endte opp med at den gikk til helvete, så byttet jeg til en Delco Remy 100A dynamo. Funker som bare juling :)
  22. Fant to forskjellige på carparts.no også... Denne: http://www.carparts.no/opel/omega-b-1994-2003/elektrisk/folere/partdesc-9983.html Og denne: http://www.carparts.no/opel/omega-b-1994-2003/elektrisk/folere/partdesc-9994.html Hvilken er mest logisk at jeg skal ha? Tenkte å få skrudd av den som står i bilen nå, ganske snart. Må bare bli ferdig med bakstillinga på bilen først.
  23. De søkte på skiltnr mitt, og de fikk opp to forskjellige følere. Om databasen registrerte X20XEV motoren vet ikke jeg. Har ikke sammenlignet nei. Kanskje likegreit å bestille fra carparts?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår