Gå til innhold

kimoajajaj

Bruker
  • Innholdsteller

    1,144
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kimoajajaj

  1. Hei folkens! VEEELDIG lenge siden jeg har skrevet noe her på forumet nå! Jeg har fortsatt Golfen og den har fungert feilfritt og går fortsatt både godt og pent. Har nettop byttet høyre forskjerm, (ble pårygget), framfanger, blinklys med led, tåkelys, hovedlys og sideblinklys med led. Ettersom at jeg begynner å bli "stor" så trenger jeg nå ny bil, tenker spesielt på at jeg vil ha en stv med krok som jeg kan trekke scooterhenger med. GOLFEN ER DERFOR TIL SALGS! En bil som det er lagt mye kjærlighet i og som (i allefall for meg) har mye sjel i seg. Det er veldig vanskelig for meg å selge men av og til så må man bare bite i det sure eplet. Hadde nylig av alle skjermbue listene og fjernet rust under dem, har også fjernet rust beskyttelses filmen langsetter kanalene og sprøytet på ny beskyttelses masse. Det er rust under bilen, det må sansynligvis kappes vekk en del av platene og legges i nye platebiter. Utvendig er karosseriet i veldig bra stand med tanke på bilens alder. Lakk under lister på dører er ganske slitt. Hvis du lurer på bilens historikk så er det bare å lese igjennom tråden. Motormessig så er den original bortsett fra D&W Powerrohr & KN innsats filter. Motoren starter momentant og jeg vil påstå at det er en artig sprek liten bil som går godt. Bilen har nå gått 258.000km. Jeg har ikke lagt ut bilen noen andre stedet da jeg håper at det er større skjangse for å finne en som vil ta vare på bilen her på forumet. Ring meg på 99584601 eller mail på kimoaj@hotmail.com hvis du er interessert.
  2. Halla tusen takk for svar!:) Men nå ble jeg litt usikker, jeg har jo 90 bakfanger på min bil, hvordan blir det da med hengerfeste?. Må fangeren vike for hengerfeste eller kan jeg lage hull i fangeren?. Devil: Ja det hørtes bra ut:) Så fremst at jeg finner ut at jeg skal montere hengerfeste:).
  3. Halla! Er det noen som vet om det er mulig å montere hengerfeste på en 86mod GTI 16V?. Vil et feste fra en hvilken som helst golf 2 passe ?. Begynner å bli lei av å måtte låne bil når jeg skal til Sverige for å kjøre scooter:). Joakim
  4. Folkens, ingen som har noen formening om dette?. Skal jo hjem å skru i helga:)
  5. Heisann folkens! Lenge siden jeg har skrevet på forumet nå! . I går når jeg var ute å kjørte skjedde det noe rart med clutchen min. Kom fram mot et lyskryss og det ble selvfølgelig rødt lys. Da jeg trykte inn clutchen var den plutselig helt rar, først trodde jeg at den ikke koblet fri i det hele tatt, men det gjorde den. Pedalen er helt "løs" når den er helt ute, før følte man "motstand" hele veien når man trykte den inn, men nå kan jeg rekle på pedalen når den er helt ute. Men somsagt så kobler den fri når jeg trykker pedalen i bunnen, men jeg er bekymret for den skal jo ikke være sånn. Når jeg kjenner på den armen som wiren er festet i på clutchen/gearkassen, så er armen veldig løs av seg. Kan liksom enkelt rikke den opp/ned, tror ikke det skal være sånn?. Forøvrig så har bilen 231.000km på telleren, har vært byttet clutch en gang før. (mens forrige eier hadde den). Eller så kan jeg nevne at jeg har kjørt bilen ekstremt pent, har ikke burnet en eneste gang, har aldri herja på vinterstid eller noe. Så jeg skjønner ikke hvorfor clutchen skulle takke for seg?. Regner med at det er noe leamikk i forbindelse med clutch pinnen eller noe sånt, som holder på å ta kveld?. Hadde vært supert kjekt om noen kunne skrevet noen ord om dette.. hvis noen vet.. . Forøvrig så er bilen still going strong:). Mvh. Joakim.
  6. Heisann folkens! Takker for mange informative svar:). Noen som vet hvilke årsmodeller man må se etter hvis man skal hente dynamo fra en Passat?. Eller blir det det samme stortsett?. Hvor sitter kaldstarts dysa og er det mulig å sjekke denne?. Dra den ut å prøve å tørne å se om den spruter bensin?. Er det mulig å rengjøre den eller er det som med de andre dysene at man ikke bør røre dem?. Meget mulig at den kaldstarts dysa er den del av problemet mitt.. . Men jeg er ikke i tvil om at det vil hjelpe på med mere futt på batteriet. Jeg husker i vinter når jeg skulle starte. Var litt merkelig for av og til kunne jeg faktisk stå å tørne ganske lenge, noen ganger måtte jeg stoppe å tørne for så å prøve på nytt, og etter litt tørning startet den plutselig. Kan jo virke som at det er noe med denne kaldstarts dysen som forårsaker dette. Det er så sinnsykt irriterende å måtte grue seg til å sette seg i bilen pga. at man er redd for å ikke få start og at man skal komme for sent på jobb.. . :).
  7. Heisann! Begynner å bli år og dag siden jeg sist posted noe på forumet.. desverre. :). Nå er det snart vinter og jeg minnes enda alle de gangene jeg måtte fram med batteriladern, trøtt & frustrert, tidlig på morgenen. Jeg tror problemet er relatert til for mye strømbruk sammenlignet med lading. Man spiller jo ofte ganske høy musikk, bruker varmetrådene i bakruta & kjører med tåkelys. I går monterte jeg (ikke skyt meg) tusenmetringer og det gjør ikke saken værre. Jeg har derfor tenkt å montere en 90A dynamo, men jeg sliter litt med å finne ut hva slags 90A som passer. Har hørt rykter om at Passaten leveres med 90A dynamo?. Når det er kaldt å jeg vrir rundt nøkkelen, så er det ikke noen super fart på starteren, går greit rundt men det er ikke nok futt til å få motoren i gang. Virker som at KR systemet ikke er det beste på kalde dager?. Skal flytte til byen nå og begynne i ny jobb, vil helst ikke komme for sent hele tiden pga. startproblemer:). Har også hørt at man kan bytte regulatoren i dynamoen til en som lader med høyere spenning?. Batteriet mitt er 2-3 år gammelt, skulle ikke tro at det er det som er årsaken til problemet?. På vinterstid når bilen står i litt over en uke, så hender det ofte at batteriet er nesten flatt. Montro om det er noe som stjeler strøm når bilen står?. Hadde vært fint om noen kunne sagt noen ord om dette.. sikkert mange som kjenner seg igjen:). Mvh. Joakim
  8. Heisann folkens! Takker så mye for replyene, humøret steg et par hakk nå:). Siget mitt er ganske nærme en kant så det kan bli en utfordring å klare å holde pussepapiret borte fra kanten.. pusser jo utrolig fort igjennom på kanter. Skal ta bilder før/etter jeg har gjort det, men vet ikke nårtid jeg får tak i pussepapir, antakeligvis ikke før på Torsdag.. . Jeg lakket først et støv-strøk, så et relativt tjukt første strøk, å så et tydeligvis for tjukt andre strøk.. . Men jeg har vell kanskje ikke så mye å gå på likevell når det kommer til dette med å pusse igjennom lakken.. hehe. :)
  9. Halla folkens! Lakket en motorsykkel i helga, bensintanken hadde en del "kanter", med andre ord ikke rund for å si det sånn. Det så strøkent ut like etter at jeg var ferdig, men i minuttene etterpå dannet det seg et sig nedenfor en av kantene. Ikke noe big deal, men jeg vil ikke levere den i fra meg uten å ha gjort noe med det. Kan jeg klare å fjerne det ved å vannslipe med 2000 papir & klosse, og så rubbe/polere glansen tilbake?. Hadde vært flott om noen kunne sagt noe om dette dersom du/dere har gjort dette før. :). Joakim.
  10. Dette er kanskje et merkelig spørsmål, men jeg lurer på hva slags type filler dere bruker når dere avfetter med silikonfjerner?. Man har jo en del alternativer: -Rive opp gamle laken/skjorter -Papir som ikke loer ? - ?. Hva er best?. :).
  11. Hei Bead-Lock:). Takker for reply. Så du mener at jeg kan bruke Jotun sin tynner hvis jeg bare kjøper riktig type?. Eller misforstod jeg?. Hadde vært flott om det hadde vært mulig å få tak i rett sort hos en vanlige fargehandler.. . Hva er forskjellen på cellulose tynner og vanlig tynner?. :)
  12. BossCat, takker for svar:). Er veldig enig med deg i det du sier, men jeg tenkte bare at "tynner er tynner" og i og med at det er snakk om fyller og ikke lakk, så burde det vell gå med jotun sin tynner. Saken er den at jeg glemte av at jeg sansynligvis blir nødt til å tynne fylleren siden den største dysa til sprøyta mi er 1.8. Jeg måtte tynne fylleren sist når jeg brukte fyller som jeg fikk hos TopGun. Får sende mail til CChristoffersen å spørre om deres fyller kan tynnes med vanlig jotun tynner.. . Jaja takk for alle svar BossCat, ikke bli frustrert når det ikke virker som at jeg hører på deg:).
  13. Okei bossCat da vet jeg det:). Har bestilt 1 liter MM 1k plast primer og 2,5liter MM Top fyller HS 3011 + herder. Et lite generelt spørsmål, når det kommer til tynning av lakk/grunning/fyller, kan en bruke lynol som man kjøper hos vanlige fargeforhandlere?. (type JOTUN fks.) . Er vell samme suppa.. ?.
  14. Ok BossCat takk for reply!. For å stille spørsmålet på en annen måte, vil det få konsekvenser hvis jeg får plast primer på tidligere lakkerte overflater?. Dette er delene (minus tanken som lå ute da jeg tok bildet) Etter fjerning av lakk. Det vises kanskje ikke men det er mange plasser hvor jeg har pusset igjennom. Hvis jeg skulle fått til å ha plast primer kun hvor jeg hadde pusset igjennom så måtte jeg nesten brukt pensel, og det blir jo bare tøv. Jeg ser for meg at jeg bare sveiper over alt sammen med plast primer så fremst det vil by på problemer. Huff ikke meningen å motsi alle sammen, ikke bli sint:).
  15. hmm ok tror du det?. Er forsåvidt ganske mange plasser hvor jeg har pusset igjennom (alt av skarpe kanter fks.) Er jo nesten like greit å bare sprøyte alt da?. Liker i grunn ikke å "flekke" , redd for å få krakeleringer der hvor jeg ikke flekket, selv om det ikke er plast under.. men jeg tror bare det er lurt at overflaten består av samme art.. . Mulig jeg er helt på villspor men.. . ?
  16. Halla! Takker for svar nå vet jeg det:). Saken er den at det er bare et par plasser hvor jeg har pusset ned til plasten, men jeg regner med at det smarteste er å legge plast primer på hele delen(e), og det er vell slik dem gjør det på verkstedene?. :)
  17. Heisann! Har seg slik at jeg skal lakke en motorsykkel til en kar, det er snakk om tank, side deksler, forskjerm og bakskjerm. Er en del sprekker i plasten som jeg skal reparere med glassfiber på innsiden, sparkle osv. Det jeg lurer på er om jeg kan sprøyte på fyller etter at jeg har sprøytet delene med 1k plast primer?. Eller om jeg bør bruke grunning før evt. fyller?. Som vanlig så skal det være så billig så mulig, jeg vet dog at en ikke kan tenke slik når det gjelder lakkering, men man gjør det fordet. Jeg gjør heller jobben uten fortjenste enn at det blir dårlig og jeg får fortjeneste.
  18. Halla! Ble bytting av eksosanlegg i dag, gikk i grunn ganske greit. Den første delen jeg fikk løs var den fremste delen, de som monterte anlegget sist hadde satt den klemma som er nærmest motoren, helt inn mot der hvor skjøyte flensen utvider seg, så røret var ikke rusta fast i det hele tatt. Måtte dog bruke litt makt for å få det løst fra den midtre delen. Fikk ikke løs den midtre potta fra den bakerste, så jeg kappa det av med vinkelslipern på baksiden av bakopphenget, var dog vanskelig å få slipt det helt av så jeg måtte bende å jokke litt på det for å knekke det av. Det er litt vanskelig å se men jeg fikk MYE bedre klaring over bakopphenget nå, vet ikke helt hva jeg gjorde annerledes enn de som monterte det gamle, men det ble hvertfall mye mere klaring. Snadder med nye gummi oppheng også. Jaja (har tatt test tur, ingen klonking fra eksosen lenger !! ) Har lenge hatt en rar lyd i fra forhjulene, har etter hvert funnet ut at det kom fra bremseklossene, manglet "monterings" klips på dem. Er usikker på om dette var de rette klipsene til min bil, er vell forskjell på vanlige golf bremser og GTI bremser?. Måtte klø meg litt i huet før jeg fant ut hvordan jeg skulle sette dem men tror det ble rett, klossene ble hvertfall fastere i fisken. Sånn monterte jeg dem.. . Jaja det var det hele:)
  19. Halla folkens! Lenge siden jeg har skrevet noe i tråden nå, så det er vell på tide med en liten oppdatering. Har drevet på med scooter mekking og litt forskjellig i det siste så jeg har ikke holdt på så mye med golfen. Men på Tirsdagen monterte jeg de nye tåkelysene + blinklysene + at jeg prøvde å rette opp fangern framme, den hang ned i bak kant, syns det så så uprofesjonelt ut. Sikkert mange som plages med at fangern henger i bak kant, så jeg kan jo fortelle hvordan jeg løste det. Sidene på fangern er tredd på en klosse som er festet i skjermen, for å få opp fangern må klossen flyttes opp. Det er denne klossen som holder fangern oppe. Jeg kappa av tappene, men lot litt være igjen for at klossen skulle få litt styring i de nye hullene. Så lagde jeg meg en plate som jeg så skrudde klossen fast i. (plata på innersida av skjermen). Måtte naturligvis lage nye hull i skjermen, 7,5mm lenger opp enn hullene som var der i fra før. Jaja her er noen bilder av bilen bare for morro skyld. Jeppjepp.. . Tok en liten service i formiddag før jeg dro på jobb, bytta motorolje, oljefilter og plugger, føltes deilig. I morgen blir det muligens montering av nytt effektanlegg, men er ikke helt sikker for jeg vet ikke helt hva dagen bringer. Jaja :)
  20. Halla Rekord24V Jeg har lurt litt på den lakken min ja.. . Men jeg har fatt lakk etter fargekoden min, og jeg har jo ikke metallic på bilen min, så jeg har jo egentlig fått rett lakk. Jeg la tre tynne strøk.. så la jeg på klarlakk.. ble knall bra etter mye om å men.. :). Er det mulig å be om å få en farge som to sjikt, fks. hvis man skal motiv lakkere eller noe.. ?.
  21. Jeg ville ikke begynt med 120, gjør du det må du jobbe lenge med å få vekk de ripene.. . Hvis malinga er fjerna i utgangspunktet så bør det jo holde å begynne med 600 eller 800 eller noe sånt?. :)
  22. Nå var du urettferdig NSR !!! Du glemte å se på datoen.. :). Ja du sier vell noe der.. det har sikkert noe med at hvis man justerer sprøyte bildet slik at det er "korrekt" i følge boka, så får man et mere jevnere resultat når man sveiper sprøyta over, og at man ikke kan oppnå korrekt sprøyte bilde hvis bredden på sprøyte bildet skal være liten.. . Eller noe sånt.. tipper egentlig mest jeg. Tror dog til tider at det kan bli litt for mye av det gode, med tanke på teorier om hva som funker og ikke funker.. . Hm
  23. Ingen som har noen formening om dette.. . Blant sauer og diverse kom jeg til å tenke på at (før jeg sovna) at ideen med å justere sprøyte bildet er å oppnå et "korrekt" sprøyte bilde, ikke at det skal tilpasses det som lakkes?.
  24. Heisann folkens! Driver i skrivende stund på opplakkering av scootern min, forøvrig en 1999 Yamaha SRX 700 m/ 345/51mm belte. Gikk bokstavelig talt på en smell (masse renninger) da jeg skulle legge første strøk med baselakk, delvis. pga. at jeg hadde misforstått litt. Jeg trodde jeg skulle lakke flytende men det skulle jeg altså ikke, skulle lagt 3 tynne strøk, for så å legge på klarlakk. Mens jeg holdt på å lakket så justerte jeg på sprøyta flere ganger, uten å egentlig vite hva jeg holdt på med. Greit nok, vet jo at det er lakk mengden og sprøyte bildet jeg justerte, men jeg lurer litt på hvordan man bruker å justere en sprøyte i forhold til gjenstanden som lakkeres. Huven min har mange luft inntak, kan jo ikke være gunstig og bruke et bredt sprøyte bilde da?. Sånn ca. hvor bredt sprøyte bilde bør jeg ha?. Hvis jeg har et skikkelig bredt sprøyte bilde så blir det ofte sånn at jeg legger på lakk hvor lakken allerede dekker godt fra før.. . Slik ser den altså ut.. . Ser for meg at det er mest gunstig å justere inn sprøyta før man begynner, slik at ting blir mest mulig stabilt under lakkingen, noe som dem ikke blir hvis man justerer hele tida.. hvis noen kanskje skjønte hva jeg mente.. . Et bilde tatt etter at jeg la baselakken.. ser fint ut på bildet.. men det så ikke bra ut i virkeligheten.. . Flere bilder: http://s33.photobucket.com/albums/d67/irisanett/SRX%20face%20lift/ Jaja:)
  25. Halla NSR160 :). Takker for råd.. . Men, hvor får jeg kjøpt noe sånt?. Må je dra helt inn til by`n ?. :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår