Gå til innhold

Hot Rod

Bruker
  • Innholdsteller

    2,641
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hot Rod

  1. Det kommer vel an på flere ting, som gjør et generelt svar helt umulig: -Stempel til ventil klaring, som du må måle på din motor. -Hvor høy komp du har fra før. -Flat topp eller "dished" stempeltopp, som gjerne henger sammen med komp Anbefaler deg å kikke litt i denne tråden, som er internetts ulitimate infomasjons kilde for Chevy 350 small block Vortec topper: Mye å lese seg gjennom, men veldig lærerikt. Står helt sikkert noe om plansliping der også. http://nastyz28.com/threads/vortec-cylinder-heads-the-definitive-guide.56505/
  2. Har bestilt Cab ramme fra Speedway Motors, men de har rotet litt, så det drar litt ut i tid. I mellomtiden begynte det å klø litt i fingrene, så jeg ville prøve å lage en koffert til å ha bak på bilen. Brukte 15mm finèr i bunnen, 9mm på vegger og 6mm på de bøyde områdene (oppå lokket og den smale kanten nede som blir liggende inntil bakre kant på karosseriet). Delene ble skrudd sammen med tre-skruer og i tillegg limt med Tec7. Denne kassa må jo tåle mye mer vibrasjoner er enn et møbel. Etterpå lakket jeg den utenpå og inni. 3 strøk med noe gulvlakk jeg hadde stående, slik at den tåler mer fuktighet. Lakken ble mattpusset før jeg limte på bycast leather utenpå. Brukte kraftig kontaktlim på boks, 3M "90". Reimene er maskinpregede westernbelter som kjøpes i rålengder på Ebay for 17 USD pr stk. Det andre "stasjet" er også Ebay ting. Sømmene ble sydd med en Singer skomakermaskin fra 1918 som jeg arvet etter min bestefar. Han kjøpte den brukt på 1930 tallet.
  3. Da var skiltene på plass gitt! :mrgreen: Vil samtidig benytte muligheten til å TAKKE MASSE alle som har bidratt med hjelp, motivasjon og andre innspill under byggingen. Jeg hadde ikke greid dette uten hjelp. =D> 2002: 2013:
  4. Visningen hos biltilsynet gikk forsåvidt greit. De fant noe småtteri som jeg har rettet på, men de krever i tillegg effekt test, og at dette utføres av et autorisert verksted. Alle disse har ferie nå. Har skaffet dokumentasjon på at motoren originalt har 180 hk, og selv om jeg har et åpnere eksosanlegg, ingen katalysator, styreservo-pumpe eller AC pumpe, har jeg også byttet ut TBI injection systemet med forgasser, som vanligvis vil senke effekten noe. Men dette er ikke nok. De insisterer på en effekt test, og jeg tror det er like godt å føye de heller enn å begynne å krangle. Om et par uker er verkstedene åpne igjen, og Larsen Bil AS i Tvedestrand kan måle effekt, og hadde ingen lang ventetid på dette. Trafikkstasjonen henviser meg til Autoteknikk i Kristiansand, men disse er midt i en flytteprosess, og har visstnok også solgt sin effekt tester på grunn av lite inntjening på den. Men det holder hardt å ikke klaske på et par gamle prøveskilt og stikke ut en tur i finværet.... :twisted:
  5. Har ikke blitt noe mer kjøring ennå... Farge-matchet stolene. Kjøpte de for flere år siden. De er fra en Fiat Coupe 1999 mod. Vasket de umiddelbart og lagret de deretter inne i varmen lenge for å være helt sikker på at de tørket opp: Etter 3 strøk med brun så de slik ut: Skinnmalingen dekker dårlig, og strøkene vises svært godt. Skulle jeg gjort det samme igjen, hadde jeg brukt malesprøyten med en gang. Etter 3 strøk prøvde jeg å blande sort og brun til passende mørkebrun farge, men det var lettere sagt enn gjort. Fargen ble altfor grå. Brukte jeg for lite brunt, ble det sort. og brukte jeg bare bittelitt mere brun, ble det gråsort, økte jeg videre på med brun, ble det sort igjen. Fargene jeg brukte heter Ohmann Leather Prestige Renovator, og selges via Einar Søhol AS. Lappen foran setet var for fargematchingen. De sorte plast dekslene fikk seg en omgang plasic-primer og sølv metallic. De ble heldigvis ikke fullt så skrikende som bildet antyder... Utstyret jeg brukte: Fra venste mot høyre: Salmiakkvann, skylte grundig, men brukte ikke mer vann enn høyst nødvendig. Tørket over natta. Varmt vært var en stor fordel. Deretter Silicon-fjerner. Den tar ikke like hardt som Aceton, som bør unngås. Pusset så over forsiktig med 180 papir for å fjerne små ujevnheter i læret, og øke heftet. Renovator-fargene ytters til høyre. Ferdig montert: Nå skal de få stå noen dager før jeg smører de.
  6. Det er jo moro....Men sitter jo på nåler og lytter etter ulyder hele tiden! Det blir ikke annet enn grunning nå første sesongen i hvert fall.
  7. Da er bilen grunnet. Første prøvetur i et lørdags-stille industriområde i nærheten. Bunndraget er brutalt.
  8. Dette er bilen som ble godkjent etter 4 timer på trafikkstasjonen:
  9. Håper det. De brukte 4 timer på bilen til en bekjent av meg, men den gikk gjennom tilslutt.
  10. Takker for hyggelig tilbakemelding. Gruer meg til visningen på Trafikkstasjonen har hørt så mye rart, men man får vel bare hoppe i det også.
  11. Vel...Bilen er kjørbar. Men jeg har ikke vært på tur med den ennå, fordi det har vært vinter. Regner med å måtte justere bremsene noe, kanskje forstillingen hvis den trekker til ene siden. Forgasseren er altfor rikt justert. Ellers skal det meste være på stell, men det dukker gjerne opp litt "bugs" under de første prøveturene, vil jeg tro... Har en mistanke om at den termostatstyrte kjølevifta slår seg på altfor tidlig, men styre enheten er justerbar, så det skal ikke det være noen sak å fikse. Har nå begynt på finish arbeidet. Jevnet sprekker gliper på panser, bakluke og venstre sidedør. Ble bedre enn før, men ikke perfekt. Har også begynt med sparklingen. Dette er helt nytt arbeidsområde for meg. En nabo som driver litt som biloppretter på hobbybasis stikker innom meg innimellom for å se om jeg gjør det riktig. Sparkling langs sveisen på louverse'ene: Bakluken. Særlig de rundede hjørnene var dårlige. Bakkant av panser ble mye bedre. Fremkant av venstre sidedør "klemte" nederst. Å lage sprekken større er mye mer jobb enn å lage den mindre. OG DETTE F"#¤%& BILDET ER UMULIG Å FÅ SNUDD!!!!!!!!!!!!! Skjønner at dette med finish arbeid i realiteten kan fortsette i det uendelige. Det blir aldri perfekt. Ihvertfall ikke for en amatør som meg. Kommer til å godta visse feil, slik at jeg får bilen på veien. Prinsippet må være at det skal være moro, uten at bilen ser altfor dårlig ut. Setefester. I bakkant har jeg bare borret hull i gulvet og forsterket på undersiden med fastsveist mutter på et 7 x 7cm x 3mm tykt stålstykke. Lagde en ordentlig støtte for panserpinnen. Siden panseret kan åpnes fra begge sider, og jeg bruker samme pinne må støtten funke like godt mot begge sider. Det gjør denne.
  12. Er vel ikke allverdens å lage en post om, men jeg har laget et deksel foren den stygge lednings klasen under dashboardet på passasjer siden. Litt krerativ bøying av en aluplate. Teste passform. Sprayet sort matt. Montering av spylervæske "tank". Er jeg på tur og blir overrasket av regn må passasjeren finne seg i litt nedsatt beinplass, men det er fortsatt akseptabelt for normalt lange folk. Festereima er lang nok at at man også kan stroppe fast en standard 4L kanne der. Spylerpumpen er selvsagt av sugetype som kan henge høyere enn tanken, og er festet oppe ved varmeapparatet til høyre i bildet. Har i tillegg vært av med bunnpanna for å tette oljelekkasje i forkant av panna. Ble tipset om at biltilsynet ikke likte lekkasjer av denne typen når man skal vise bilen. Like greit å ha det på stell, så får de ihvertfall en ting mindre å utsette på den.
  13. Fint at de svarte til forventningene. De stammer fra mine år som Yamha 1200 V-Max eier på nittitallet. Kjøpte sykkelen i '92, men ble på et tidspunkt ferdig med hele MC greia. Moro sålenge det varte, men har ikke savnet det etter at jeg solgte den i 2001. Disse lysene stod på sykkelen et par sesonger før de ble byttet ut i et sett i børstet alu. Jeg kan garantere at lysene holder seg greit på plass også i hastigheter over 180 km/t...;) Husker ikke helt, men vil tro jeg kjøpte lysene på en MC tilbehørs-sjappe i Oslo området et sted. Det var lenge før jeg begynte å handle på nettet ihvertfall. På Ebay i England er det ganske mye lignende lys tilsalgs, men om de er helt identiske, vet jeg ikke.
  14. Hei disse lysene fås med oransje, hvite eller røde glass. Kjøpte de fra på Ebay UK (England). Jeg har 4 stk pent brukte med oransje lys tilsalgs. Der er også lyktehuset forniklet. Det var det på den jeg bruker som bremselys også. Jeg pusset det ned og lakkerte sort, så ble det i samme stil som både for- og baklysene.
  15. Interiøret begynner å bli ferdig. Neste er å fikse lekkasjer i vannpumpe og varmeapparat. Etterpå er bilen i praksis kjørbar, men trenger justering av forstilling, forgasser og tenning. Så blir det vel å begynne med karosseriarbeidet, da...
  16. Mens jeg venter på ny vannpumpe fra USA, har jeg tettet hullet rundt girstang og håndbrekk. Pluss at jeg pyntet opp håndtaket på håndbrekket litt. Først limte jeg at lag skinn rundt håndtaket for å gjøre det litt tykkere. For å lage fingergrepet, klippet jeg 3 stk 25mm lange ledningstumper av passende tykkelse, som jeg bøyde i en halvsirkel og limte på undersiden av håndtaket med passende avstand. Utenpå dette limte jeg et lag til med skinn, men siden jeg skulle sy skinnet sammen oppå håndtaket, limte jeg ikke skinnet fast hele veien rundt. Rundt hullet i girkasse dekselet lagde jeg en ramme som også strakk seg fremover slik at den skjulte det avlange hullet fremover mot midtkonsollen. Årsaken til det lange hullet er forresten at håndbrekket passerer gjennom der ved demontering av girkassedekselet. Etter at ramma var klar, vare det ”bare” å klipe til skinn, sy litt og sette det på plass. Å lage skinnet passe stort, slik at det ikke hindrer bevegelsen til verken håndbrekk eller girstang var en del jobb. Lagde først maler i papir. Klipte så ut i skinn, og tok godt i mht størrelse. Så var det å teste, klippe, teste, klippe, helt til skinnet var passe stort.
  17. Da kom hjørnene pluss pølsa på toppen av bakplata på plass. Pølsa på toppen ble selvsagt litt oppstykket på grunn av de øvre beltefestene og takfestene jeg laget, men alt det måtte stå så høyt opp mot karosserikanten som mulig. Det lille håndtaket nede til høyre er fjernutløseren til bakluken. Nå begynner interiøret å bli ganske komplett, og jeg verker etter å farge de lysebrune stolene i samme fargen som resten, men skinnfargen er veldig tyntflytende. Alle med peiling anbefaler sterkt å gjøre det i sommertemperatur, når man ikke har tilgang til et skikkelig oppvarmet rom.
  18. Da begynner polstringen på plata mellom sittebrønnen og bagasjerommet å ta form. Fant ut jeg måte lage litt pynt og bryte den store flaten litt. Ville bruke resonans-dempende materiale på plata, men minst mulig, siden det veier så mye. Lagde derfor en "figur" som dekker ca 30% av flaten. Bruker jeg 10mm skumgummi matte over asfaltplata, og 20 mm matte ellers. Dermed blir det en høydeforskjell på ca 5-6 mm. Lagde min egen "winged Ford V8 logo" for å bryte litt opp den store flaten som blir bak setene. Brukte en Ford logo (beregnet på grillen til Ford S-Max) og et nytt ettermarkeds V8 merke for lyktebøylen på 32 Ford. Begge deler fås nytt og billig på Ebay: Plata er ikke helt ferdig. Oppe i toppen skal den inn en pølse lik den på toppen av innerdørene. Denne fester jeg med borrelås tilslutt, slik at festeskruene på plata skjules. Neste blir å polstre opp hjørnene på begge sider av plata.
  19. Nå er veggen mellom sittebrønnen og bagasjerommet på plass. Lagde den av 3mm aluminiumsplate med riller. Rillene er vendt mot bagasjerommet. Inn mot sittebrønnen blir dne lydisolert og kledt med samme skinn som dør-sider og dashboard. I bagasjerommet skal det bli et svigermorsete (bilen er registrert for 4) Passasjerne baki der må sitte med beina oppå drivstofftanken. Har laget en beskyttelses plate i samme aluminium som skilleveggen for å skjerme tanken og beskytte det som er av koblinger, tankmåler osv oppå tanken. På undersiden av denne plata har jeg klippet til og limt på noen gummi biter. En bit for å hindre overslag på batteriet som står ca 1 cm under høyre del av platen, og to remser som hindrer ulyder dersom platen vibrerer mot oversiden av tanken. Nå burde det være solid nok til å tåle braskete passasjerer som sparker litt i hytt & pine! Avslutningen i bakkant av platen kunne vært penere, men her kommer det uansett en sittepute som vil skjule dette området. Det neste nå blir sidepanelene, også de i 3mm aluminium.
  20. Vet ikke helt hvilket tak det blir. Har kommet noen "gjør det selv" sammenleggbare kalesjer på markedet som ser greie ut. Det er kun bøyler og rammer ferdig sammensatt. Så må man tilpasse dette til egen bil, og deretter sy egen kalesje. En avtakbar hardtop blir gjerne penere og bedre lydisolert, noe som kan være bra å ha på langre turer, men selvsagt mer tungvint å ta av, og man får den jo ikke med seg når den er tatt av.
  21. 1/9: 2 skritt frem og 1 tilbake. El anlegget er nå nesten ferdig. Den brukte '93 Cadillac lysbryteren funker bare på full lys. Park foran og bak funker ikke. Har prøvd alle koblingene, jordet den rette og satt 12v på de to man skal, men det kommer ikke strøm til park front og bak. Ny bryter er bestilt og kommer til tirsdag. Får heller ikke opplegget med vindusviskerbryteren på GM rattstammen til å funke opp mot de to reléne. Folk med peiling på GM bryteren og på el. anlegg generelt, har dobbeltsjekket tegningen for meg og påstår at det skal funke, men jeg får det ikke til. Vurderer å gi f*** i dette og legge opp en enkel viskerbryter på dashboardet. I går kveld var alt klart for prøvestart. Tenningen var stilt på 10 grader fortenning, og det var kun bensinfylling igjen. Før jeg fylte, begynte jeg å tenke: Hva skjer hvis en av koblingene ved tanken lekker? Svar: En jævla jobb. Fordi det finnes ingen dreneringshull under tanken, og det er ingen sperre som hinderer bensinen å renne fremover under sjåførsetet og helt frem til pedalene. Tenk videre om dette skjer i forbindelse med en utforkjøring... grøss. Det var bare en ting å gjøre: Ut med tank og seter (nok engang), borre dreneringshull og lage en "demning" eller skillevegg. Skilleveggen er dobbel, slik at når veggen helt opp skal inn, kan den stikkes ned mellom de to og deretter festes i toppen. Fordi setene er plassert så langt bak som mulig, må skilleveggen gå litt ”slalom” mellom tankfestene og bakre setefester. 27/: Det begynte med en tåpelig kjølevæskelekkasje. For det første hadde jeg glemt å trekke til de 3 pluggede hullene på innsuget til "water cross over" rør. Skrudde til de, men jeg VET at jeg har glemt å sette inn de pluggene med gjengetetting, så helt tett ble det antakelig ikke. Prøvde å skru ut en av de for å legge på gjengetetting, men da flommet vannet selvsagt. Skrudde den bare på plass igjen. Får ordne dette senere. For det andre lakk det litt ved koblingene til varmeapparat-slangene også, og disse ER satt inn med gjengetetting. Problemer med disse er at det er 90 graders koblinger som IKKE er av "swivel" typen, Dermed måtte jeg bare skru til passe hardt, og stoppe når bøyen pekte i korrekt retning. Så her må jeg bytte til swivel koblinger. Så fortsatte det med bensinlekkasjeR (legg merke til den store R'en). Den tøffe bensinrør-forgreningen i rustfritt fra Summit lakk stort sett over alt. For det første var den stålspunnede slangebiten 5mm for kort, noe som medførte at den stod i bend når den var fastskrudd. For det andre hadde idioten som hadde montert dette, brukt gjengetetting på AN koblingene. Gjengetetting skal IKKE brukes på koblinger som går mot kon. For det tredje hadde samme idioten IKKE brukt gjengetetting på den lille 1/8" NPT pluggen i "krysset". som det SKAL være gjengetetting på. Heldigvis hadde jeg liggende en rest av stålspunnet drivstoffslange, så jeg kappet opp en ny bit 5mm lengre og satte den på. Så rensket jeg alle gjenger og satte det hele sammen igjen uten gjengetetting. Da ble det tett. Men den lille 1/8” pluggen lekker forstsatt, for den er i en (for oss) ukurant tomme-umbrako dimensjon. Må vel få kjøpt meg et umbrakosett fra USA. Bensinlekkasje nr 2 var under bilen. Både ut og inn koblingen på Carter drivstoffpumpa lekker. Gjengene på disse koblingene er såkalte NPTF gjenger. I henhold til monteringsanvisningen som fulgte pumpe, skal man IKKE bruke gjengetetting på disse koblingene. Derfor har jeg heller ikke gjort det, men koblingene lekker. Trakk de til noe hardere, og det hjalp. Trakk til enda hardere, og det hjelp også osv osv. Men nå har jeg trukket så hardt til at det er like før fastnøkkelen "glir over" og ødelegger koblingen. Hva gjør jeg med dette? Har noen av dere erfaring med disse pumpene og koblingene som følger med? Bytter dere over til vanlige NPT koblinger, og bruker gjengetetting? Canister filteret rett ved siden av har vanlige NPT koblinger med gjengetetting, og det er helt tett. Det siste var prøvestart. Selvsagt startet den ikke. Ikke antydning til liv. Virker som det mangler gnist. Pluggene er våte så bensin er ikke noe problem. Strøm inn på fordeleren er ok, så dermed må problemet ligge et sted mellom fordeler og plugger. Mistenkte pluggledningene jeg har kappet og koblet selv. Kanskje jeg har gjort noe feil? Prøvde et annet sett pluggledninger. Sjekket coil = defekt. Ny coil er på vei fra US, sammen med svivel koblinger for varmeapparat-slangene på innsug og vannpumpe. Tror dere f*** men ikke jeg oppdaget en ny lekkasje??? Tror jeg blir gal snart.... Denne gangen er det "cannister-type" drivstoff filteret jeg har plassert mellom tank og el pumpe. Filteret er av den tradisjonelle typen med rødt lokk og forniklet kopp under. Det lakk rundt kanten mellom lokk og kopp. Tok ned filteret, tømte det for drivstoff, rengjorde koppen, sjekket pakningene, filte forsiktig oppå kanten på koppen for å fjerne ujevnheter, og satte det sammen igjen. Skrudde lokket litt hardere til enn det var tidligere. Hater å innrømme det, men filteret er billige kina-greier fra Ebay.Har forlengst lært en lekse ang slikt... Nå begynner jeg å bli inderlig lei av nye og ubrukte deler som ikke funker: 2 hovedbremsesylindere som lakk, HEI fordeleren med defekt coil, drivstoffpumpa med koblinger som lakk, forgasser-tilslutningen som var feil sammensatt og derfor lakk, og nå også drivstoff filteret som lekker. Innimellom ødelegger amatører som jeg nye deler ved at vi gjør klumsete ting, eller ikke leser bruksanvisningen eller ikke gjør annen, nødvendig hjemmelekse før montering. Slike hendelser er selvsagt dritt, men på den annen side greie nok, i og med at man lærer noe av det. Delene jeg ramset opp over, kommer ikke i den kategorien. What's next? Og som prikken over i'en er selvsagt coilen forsinket. Skulle hatt den i går. I dag var den fortsatt ikke kommet, så i morgen må jeg til å etterlyse den. 9/10: Da er feilen funnet på fordeleren. Tenningsmodulen skal festes og jordes med to små skruer. Disse skruene manglet. Modulen var rett og slett bare lagt løst på plass, og holdt seg på plass på grunn av koblingene og fordi det er så trangt der. Men jordingen gikk jo litt på og av på grunn av dette. Det er visstnok litt spesielle feste skruer, men jeg er i dialog med produsenten og regner med han sender meg noen i en konvolutt. 15/10. Oppstart! Ikke noe særlig bra opptak, men lyden er da der... oppstartfilm.mp4 video by staleg - Photobucket Voltmeteret spretter *forresten opp på 16 volt! Det er vel ikke særlig sunt for el. anlegget? Instrumentene er billige greier, og jeg har ikke rukket å måle ladingen med skikkelig måleinstrument ennå. Har bare såvidt rugget litt frem og tilbake inne i garasjen, fordi det er litt fullt utenfor porten akkurat nå. Bremsene tar ihvertfall, og pedalen kjennes ok ut, men dette vet jeg selvsagt ikke sikkert før jeg har den på veien og kan teste ordentlig. Clutchen løser ut og slurer som den skal når pedalen slippes sakte ut. Var litt spent på akkurat dette, for clutch opplegget er egenkomponert. Det er hydraulisk, og alt må stemme: Stempeldimensjon på hovedsylinder ift slaveesylinder, clutch utveksling, arbeidsvei på støtpinnen på hovedsylinderen osv. Presses utløsergaffelen for langt, tar den i pressplatene til clutchen når pedalen er helt inne, presses den ikke langt nok, blir det selvsagt "tannpuss" hver gang man girer. 16/10: Ladingen var helt perfekt. Stabilt 14,5 volt på batteriet med motoren på forskjellige turtall og både med og uten hovedlysene påslått. Er instrumentet som er litt unøyaktig. Men den har nok godt av en tennings- og forgasser justering. Bredbånds-lambdaen hoppet mellom 11:1 og 14:1 i drivstoffblanding... 28/10: Har ikke fått gjort så mye mer med tenningen foreløpig. Har konsentrert meg om kjedelig og litt tidkrevende pirke-arbeid i forbindelse med tilpasning av bakvegg til sittebønnen. Denne bakveggen må festes godt av sikkerhetshensyn. og jeg tror ikke bilen er registrerbar uten den, siden jeg har drivstofftank og batteri i bagasjerommet. Har laget braketter som veggen skal henge i øverst. Men her må også et fremtidig tak festes, derfor må braketter til dette også gjøres. Og etter litt tenking, bestemte jeg meg for å montere et tredje bremselys, og det vil også ha innvirkning på hvordan skilleveggen skal se ut. De røde pilene peker på festepunkter for skilleveggen, de grønne peker på festepunkter for taket, og den blå peker på utløseren for bakluke-låsen, som jeg også har fått på plass. Sort matt og kjedelig Biltema-produkt som ble littegrann bedre av litt hullborring og sølvfarge. Det er kun den lille spaken som blir synlig når inner-panelet er på plass.
  22. Hva med servobremsene? Må vel bygge om fra den vanlige vakuum drevne bremse seroven, til hydrobooser som dieselmotorene bruker? Og hva med gearing og turtall? Funker oppsettet for bensinmotoren ok på diselsemotoren? Er Capricen TBI? Hvordan er dette konverterbart til dieselmotoren? Hva med radiator? Er den tilstrekkelig?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår