Gå til innhold

Inkhuldra

Bruker
  • Innholdsteller

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Inkhuldra

  1. Takk for svar, Quattro73. Bilen småkjøres t/r jobb av min venninne i Oslo, men har vært på flere langturer nylig. Den ble forøvrig tunet (datatuning, ikke chip) hos AutoPower i Arendal for cirka 4000 km siden (har nå gått 70.000 totalt). Det ble noe kluss etter tuningen, men det ble rettet opp på Peugeotverksted og bilen har gått som ei klokke siden. Stemmer det, som jeg mener å huske, at Peugeot Expert krever spesielt datautstyr eller et spesifikt dataprogram for diagnostisering? Problemet med tuningen var ihvertfall datarelatert. Det er litt kritisk for meg at bilen ikke konker nå, for pga kreften (som jeg fikk vite om på 1. april, av alle dager) har min venninne måtte ta over de tre hundene mine i hui og hast, og da må hun ha stor nok bil til dem også. Jeg kom faktisk ut fra sykehuset for bare noen få timer siden etter en hasteinnleggelse på fredag, og det første som skjer når jeg kommer hjem er selvfølgelig at jeg får telefon om dette med bilen. :-( Den som først sa at en ulykke sjelden kommer alene visste hva han/hun snakket om. Roxanne
  2. Jeg har en Peugeot Expert 2008 1.6 HDI hvor varsel for "Anti Pollution" kommer opp. Bilen har ikke air condition. Det er ingen merkbar reduksjon i motorytelse. Kan det dreie seg om at luftfilteret må byttes? Oljefilteret? Eller dieselfilteret? Eller noe helt annet? Bilen er typisk nok bortlånt til en venninne i Oslo, nærmere bestemt på Bjølsen. Vet noen om et greit og rimelig verksted i nærheten som har diagnoseverktøy for Peugeot, og som kan hente ut feilkoden og forhåpentligvis også fikse feilen uten at det koster skjorta? Mekonomen på Tåsen, kanskje? Drømmesituasjonen ville jo vært om det bare var nødvendig å riste luftfilteret litt, men jeg er lite velsignet med flaks i år. Fikk nylig kreftdiagnose. :-/ Men forhåpentligvis står det ikke riktig like dårlig til med bilen som det gjør med meg. Håper noen kan hjelpe med svar. Hilsen Roxanne
  3. Jeg har en Peugeot Expert med en skillevegg hvor det er et vindu med gitter og glass, pluss noen ventilasjonsriller. Utover det er veggen tett. Nå har det seg slik at mine tre hunder, som er ørkenmynder med opprinnelse i Sahara, misliker kalde vintere generelt og kalde bilturer spesielt. Selv om jeg har badstutemperatur foran kan det være grøssekaldt bak. Og det hjelper ikke mye med vinterdekken når lufta er kald og fuktig. Derfor vurderer jeg å lage bedre ventilasjonshull i skilleveggen. Jeg har allerede fjernet glassvinduet, for vindusåpningen har jo uansett det originale gitteret. Både glass og gitter er vel strengt tatt smør på flesk. I tillegg vurderer jeg å lage et ca 20x30 cm hull i veggen bak/mellom setene, med gitter. Det ser ut til å være det punktet hvor det vil bli best gjennomstrømning av luft. Nå er det selvfølgelig regler i bøtter og spann vedrørende varebiler og skillevegger, spesielt med hensyn til flytting. Men hva er reglene for endringer fra fast vegg til hull m/gitter? PS: Jeg kan forøvrig nevne at jeg tidligere hadde en Citroën Jumpy hvor den øverste 1/3 av skilleveggen besto av pleksiglass. Dette fjernet jeg og erstattet det med revenetting. Det var en ganske primitiv jobb, men bilen passerte likevel alle EU-kontroller uten problemer.
  4. Jeg er på utkikk etter et 12v varmeteppe eller lignende til å varme opp bakrommet i varebilen min. Jeg har tre ørkenmynder som gjerne vil ha varme under rompa nå som kuldegradene er rett rundt hjørnet. Jeg har funnet et par varianter på nett, men jeg vet ikke hvor gode/sikre de er. http://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&category_id=38&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=1034&option=com_virtuemart&Itemid=39 http://www.kkimport.no/div/varmeteppe-til-hund-i-bil I tillegg har jeg latt meg fortelle at Bilxtra har et varmeteppe av et eller annet slag, men jeg har ikke funnet det på nettstedet deres. Noen erfaringer? Eller tips?
  5. Peugeot Partner kommer i 4x4. Grei plass til tre hunder i en sånn en. Partner kommer også i lang modell, men jeg vet ikke om 4x4-utgaven gjør det. I så fall får man fint plass til 3-4 store hunder. Selv kjører jeg Peugeot Expert, med vanlig forhjulstrekk. Den er 40 cm lengre enn min forrige Citroën Jumpy, hvor jeg fint fikk plass til tre store mynder pluss et hundebur i mastiffstørrelse. Jeg har latt meg fortelle at Peugeot Partner lang modell er like lang i varerommet som Jumpyen.
  6. Ooooog nå har vi kommet til det punkt hvor jeg skamfullt må innrømme at jeg ikke vet hva C-dekk er...
  7. Glemte å opplyse om dette: Dekk foran (standard) 215/65 R 15 C Dekk bak (standard) 215/65 R 15 C Hastighetsindeks foran Q (160 km/t) Hastighetsindeks bak Ikke oppgitt Lastindeks foran 102 Lastindeks bak 102 Innpress foran 42 mm Innpress bak 42 mm
  8. Jeg har vært så uheldig å få med meg gamle vinterdekk fra 2007 på min nyinnkjøpte 2008-modell Peugeot Expert. Mønsterdybden er bra og piggene er gode, men gummien blir jo ganske hard med åra, og jeg trenger alt jeg kan få av gripeeffekt på is. Jeg bor nemlig i bunnen av en monsterhorrorbakke som er på nippet til å være like bratt som Trollveggen, og der blir det fort is i sporene. I to år har jeg måtte ta på kjetting både opp og ned bakken, nettopp fordi dekkene var gamle. Og nå får jeg altså samme problemet med den nye bilen. Frust! I tillegg, bare for moro skyld, har jeg også fått feil sommerdekk bak på den nye bilen. Eller rettere sagt, jeg har fått piggfrie vinterdekk med feil dimensjon. Jepp! De har satt på vinterdekk bak. I feil størrelse, bare sånn for sikkerhets skyld. Stakkars meg hvis jeg blir stoppet av Onkel før jeg får gjort noe med det. Så da er spørsmålet: Hvilke vinterdekk bør jeg gå for, og hvor finner jeg et godt tilbud på gode sommerdekk nå ved sesongens slutt? Jeg bor i Arendal, men hvis det finnes noe kjempetilbud et sted herfra til Fredrikstad så er jeg interessert. Pris har seff mye å si siden jeg må storshoppe, men pålitelighet, sikkerhet og gripeevne teller også høyt. Støy er det mindre farlig med. Noen forslag?
  9. Siste nytt er at jeg har kjøpt en 2008 Peugeot Expert med Webasto hjelpevarmer. Typisk nok gikk garantitiden ut for et halvt år siden. Neste uke skal jeg til Batteri Elektro Arendal for å sjekke om den virker. En pris på 500 kr for jobben var jo aldeles ikke avskrekkende. Jeg var fristet til å oppgradere til kupevarme og tidsur, men det ville kommet på cirka 9.000 kr. SÅ fristet er jeg ikke, nei.
  10. Hmmm, jeg bør nok få montert en sånn bryter, ja. Jeg kjører mye småturer, så da blir det nok problemer ganske fort. Noen som vet om dette er en jobb som et normalt bilverksted kan fikse?
  11. Siste nytt i saken: Det ble en 2008 Peugeot Expert 1,6 HDI 90 hk L1H1, gitt. Jeg ville egentlig ikke ha lang/høy modell, men bilen har kun gått 61.000 km og har vært leasingbil med én eier (man eier jo strengt tatt ikke en leasingbil, men...). Så da ble det den. Jeg tror jeg gjorde et godt kjøp, spesielt siden jeg fikk 10.000 kr i innbytte for gammelbilen. Jeg forventet maks 5-6.000. Er det noen som har erfaring med Peugeot Expert, og som har noen tips om hva jeg skal være obs på?
  12. Jah, og det er forbløffende hvor mange bilforhandlere som skriver "webasto" i bilannonsene når det er en Ebenspächer. Jeg har måtte korrigere dem på dette mang en gang. Det ser ut som om "webasto" har blitt synonymt med dieselvarmer, omtrent som hvordan "zalo" har blitt synonymt med oppvaskmiddel. :wonder:
  13. Jeg vurderer å kjøpe bruktbil (Ford Connect 2008) med Eberspächer dieselvarmer. Jeg har vært i kontakt med tre-fire forhandlere, og én av dem påstår at det er umulig å garantere at den virker fordi det visstnok ikke er mulig å teste den når det ikke er kald nok temperatur. Han vil derfor ikke dekke noen kostnader hvis det viser seg at det er noe galt med den. Stemmer det at en bruktbilforhandler ikke kan finne ut noe såpass viktig på biler han selger? Og kan han frasi seg ansvar for evt feil fordi han ikke får sjekket om den virker? Det dreier seg om en fabrikkmontert dieselvarmer, og den har betjeningspanel med klokke i kupéen. Jeg har sjekket med Eberspächer Norge, og de opplyser at hvis det er betjeningspanel så er det en dieselvarmer som også varmer kupéen. Dette visste bruktbilforhandleren heller ikke noe om -- han mente det kun var en motorvarmer. :-/
  14. Jeg har latt meg fortelle at det må være en form for sikkerhet mot at gjenstander i varerommet kapper hue' av deg hvis du kræsjer. Det skal være mulig å bytte vinduet med et gitter, men jeg vet ikke hvordan reglene er for dette. Jeg vurderer å gjøre det selv, nemlig. Men det kan jo bli dyrt hvis det er allverdens regler og forskrifter for hvordan det skal gjøres rett.
  15. Jeg har også hørt snakk om girkasseproblemer med Primastar. Det er dyre greier å fikse, right? En 2008 Primastar som har gått ca 60.000 km, er det noe jeg bør få sjekket nøye (hjelper en NAF-test?) før jeg evt kjøper den? Selv om den ruver mer enn Jumpy'n så har den jo en fordel med god plass baki. Men jeg ser for meg at en mindre varebil i høy/lang utførelse sikker har bedre kjøreegenskaper, og ikke minst at den er enklere å manøvrere på smale veier. Spesielt på sånne veier hvor motgående SUV-bilister er allergiske mot veikanter og derfor ligger midt i kjørebanen...
  16. Det er ingen som har svart på denne, så jeg gjør det selv - ihvertfall delvis. Jeg prøvekjørte Nissan Primastar i går, og den viste seg å være 30-40 cm lengre enn Jumpy'en min. Den var i det hele tatt mer varebil-aktig å kjøre, med høyere seteplassering og stive dempere. Men 115 hk gjorde at den var gøy å kjøre, og den hadde ikke så allverdens stor svingradius. Men den var altså uansett hakket for stor for meg. Det er mange 4-6 år gamle Ford Connect på markedet, og i dag fikk jeg høre én teori fra en bekjent som er bruktbilselger: De har en tendens til å bli virkelig dyre når det først skjer noe. Plutselig ryker noe som fører til utgifter på 10-20 tusenlapper, og det skjer gjerne når de er rundt 5 år gamle. Det er enten himmel eller helvete: enten har du ingen problemer, eller så får du alle. Er det noen som kan bekrefte dette?
  17. Leeeenge siden jeg startet denne tråden, men når jeg først er inne her kan jeg jo følge den opp. Det var dynamoen som var i ferd med å oppgi ånden. Det tok lang tid før det lot seg påvise på verksted. Den holdt faktisk godt og vel ett år videre før jeg byttet den. Fant en brukt dynamo med 54.000 km fartstid til en billig penge. Gikk glatt å få den byttet på Mekonomen. De skiftet også reima. Eneste problemet i ettertid er at det er en ujevnhet på "hjulet" som reima går rundt, noe som forårsaker en tikkelyd. Den tikker raskere når jeg gir gass, men det hele gir seg etter cirka en kilometers kjøring. Nå skal jeg uansett bytte ut bilen (det har jeg nettopp startet en ny tråd om, for bruktbilkjøp er fa'lige greier!), så jeg gjør ikke noe mer med det. Så det er slutten på historia om feilen jeg slet med. Tusen takk for alle gode tips og råd. :-)
  18. Og her følger mer: Jeg mekker ikke selv, og vil ikke ha masse utgifter pga tekniske feil. Jeg kjenner ingen av forhandlerne, og har ingen erfaring med noen av bilmerkene. Jeg får prøvekjøre Nissan'en i ettermiddag, og skal etter planen reise til Fredrikstad og sjekke Connect'en om etpar dager. Begge bilene har hengerfeste, Connect'en har Webasto motorvarmer (forhandleren vil ikke garantere at den funker (??). Det er 2 mnd 50/50 garanti på motor og gir på Connect'en. Ingen garanti på Primastar'en. Hvordan er disse bilene rent teknisk? Kjente problemer? Dyr service? Kjøreegenskaper (jeg er ei dame på 162 cm). Sittekomfort? Støy?
  19. Pokker. Skrev DET lange innlegget, og så ble jeg logget ut i mellomtida. Arg! Skal kjøpe bruktbil, enten denne (Nissan Primastar DCI 2.0 115 KORT 2008, 81 000 km, kr 69 325,-) eller NESTEN denne (Ford Connect 1,8Tdci 90 hk, Meget Pen, Krok, AC. 2008, 63 400). Nesten, fordi det er en bil som ikke er lagt ut på finn ennå. Den har gått 44000 km, og de vil ha 80.000 kr den (da får de min gamle bil i innbytte til 5000 kr). Jeg har en Citroën Jumpy 2001, og trenger såpass med varerom. Nissan Primastar'en er kort modell, Ford Connect'en er lang/høy. Jeg bor 5 mil fra den første forhandleren, og 35-40 mil fra den andre. Og nå må jeg poste dette innlegget før jeg blir utlogget igjen. Mer følger.
  20. Ganske lenge siden jeg startet denne tråden nå, men problemet er ennå ikke løst. Håper på noen flere idéer. Først kan jeg nevne at jeg har fått dynamoen sjekket og den lader som den skal. Sven410 nevnte at spenningsstabilisatoren kan være defekt. Men vil dette være en mulighet selv om dynamoen lader normalt i de få sekundene man faktisk måler ladingen? Har også fått motoren jordet, i tilfelle den eksisterende jordingen skulle være for dårlig. Det hjalp ikke. Noen nye symptomer, pluss de gamle (bare sånn for å ha alt samlet på ett sted): Flere rare ting skjer på instrumentpanelet. Det mest utstrakte problemet er fremdeles at batterivarslelyset flimrer, noen ganger nesten umerkelig svakt, noen ganger sterkt og med lengre intervaller hvor det lyser. Som regel gir det seg etter at jeg har kjørt en stund. Jeg har oppdaget at når bilen går på tomgang og batterivarslelyset flimrer, så forandrer også motorlyden seg tilsvarende (når batterivarslelyset er på, blir motorlyden svakere). Det samme skjer med varmevifta. Dette skjer forsåvidt også når jeg kjører, jeg har bare ikke merket før at selve motorlyden også varierer. Jeg kan ikke merke noen synlig endring i turtallet, men det høres ut som om det er det som skjer. Det har også skjedd noen ganger at frontlysene har blitt svakere. Én gang slukket de nesten helt, for omlag to år siden. Så dette problemet har vedvart en stund, men det har blitt mer tydelig i det siste. Jeg kjøpte bilen for omlag fire år siden, og jeg mistenker at det underliggende problemet har vært der hele tiden. Varmevifta har i alle fall vært ujevn fra jeg kjøpte bilen, og sigarettenneren har aldri virket. Andre ting har også forekommet etter at jeg først postet her: Instrumentpanel-lyset til nærlyset har gått av og på etpar ganger. Det samme med bakgrunnslyset til klokka, og dette har også fortsatt å lyse etter at jeg har skrudd av frontlyset (da skulle også alle instrumentlysene gått av). Tripptelleren har plutselig nullstilt seg selv her for noen dager siden (men kilometerstanden er som før). Jeg har etpar ganger hørt en knitrelyd fra sikringene under instrumentpanelet, men alle sikringene er OK. Jeg heller jo til å tro at dette er en koblingsfeil eller overledning bak instrumentpanelet, men skulle dette da føre til at motoren og varmevifta/frontlysene også mister futten? Noen ganger skrur også radioen seg av helt på egenhånd. Snart begynner jeg å tro at det spøker. :-O Noen idéer? Jeg håper å få eliminert så mange feilmuligheter som mulig, slik at verkstedregninga ikke blir helt vanvittig når jeg skal få sjekket/fikset problemet.
  21. Glemte å nevne at frontlysene også har blitt svake samtidig med at batterivarslellyset har lyst. Det oppdaget jeg en gang dette skjedde om kvelden. Bilen startet og gikk, men frontlysene ga nesten ikke lys, og det virket som om spenningen varierte. Edit: Noe annet jeg tenkte jeg skulle nevne, siden jeg nå har sett liknende ting nevnt andre steder på nettet, er at radio/cd-spilleren plutselig skrur seg av, og at ventilasjonssystemet noen ganger varierer i styrke når det står på fullt -- begge deler skjer forøvrig uten at batterivarslelyset lyser. Jeg merket forøvrig også i dag at lyset ble svakt og nesten slukket når jeg kjørte i nedoverbakke og tråkket inn kløtsjen slik at jeg rullet nedover. Noen har nevnt et annet sted på nettet at det kan være ledninger i en felles ledningsbunt som sitter løst bak speedometeret, og at kontakten kan bli dårligere hvis man f.eks. kjører i opp- eller nedoverbakker. Mysterier, mysterier. ("Fucking magnets, how do they work?" er et sitat som liksom føles relevant akkurat nå)
  22. Diodefeil i dynamoen? Er det noe som kan fikses, eller må hele dynamoen i så fall byttes? Noen idé om sånn omtrent hva det vil kunne koste? Møkkabilen begynner å koste meg en del, og i det siste har den vært treig å gire også. Jeg trenger snart en Lotto-million om jeg skal kunne fortsette å være bilist. Arg!
  23. Har et problem med min Citroën Jumpy (diesel varebil) 2001-modell, men det er sannsynligvis ikke noe spesifikt relatert til akkurat denne typen bil, så jeg spør her i hovedforumet: Det skjer av og til at batteri-varslelyset begynner å lyse mens jeg kjører. Det lyser svakt, så sterkt, så svakt, så slukker det, så kommer det på igjen, osv. Det lyser mest ved akselerasjon, ser det ut som. Batteriet er relativt nytt (1,5 år gammelt) Varta Silver D15, men problemet har kommet og gått også før den tid. Og det kan ta måneder mellom hver gang det skjer. Det ser ikke ut til å spille noen særlig rolle om jeg har småkjørt eller tatt lengre turer. De fleste turene de siste par ukene har vært 3-4 mil. I dag skjedde det igjen, i løpet av en tur på 1,5 mil. Men jeg hadde ingen problemer med å få start da jeg skulle hjem igjen - men etter 2-3 minutter begynte det å lyse igjen, først svakt, så sterkere, og så i varierende grad hele veien tilbake igjen. På slutten av turen var det nesten slukket igjen. Hva sjekker jeg for å finne ut av problemet? Kan det være syrenivået? Dynamoen? Overledning? Noe annet som trekker strøm? Noe annet som kan hindre normal lading? Sigarettenneren virker ikke - kan det kanskje være no' overlednings-trøbbel som forårsaker det, og som derfor trekker strøm? Skal ha EU-kontroll snart. Sjekker de at bilen lader batteriet normalt? Håper noen kan hjelpe ei clueless dame med gode råd her!
  24. Har samme problem som Bjarte S, men har ikke byttet olje eller glødeplugger ennå. Dreier seg om en Citroën Jumpy 1.9d 2001-modell. Den har gått 174000 km og jeg har hatt den i 3 år. Sliter med å få start når det er kaldt. Har nytt batteri (3 uker gammelt) men det har bare hjulpet littegrann. Nå i morres var det -27,5 grader og motorvarmeren hadde stått på over natta. Startet på første forsøket. Så, i ettermiddag, skulle jeg starte i -15 grader uten motorvarmer. Glødet 4-5 ggr men fikk ikke start. Starteren kika og kika som den skulle, men fikk likevel ikke tenning. Prøvde flere ganger. Prøvde så startkabler, startet likevel ikke før på andre forsøket. Hmmm. Mystisk. Jeg *vet* at det er på høy tid med oljeskift (pluss olje-/luftfilter) men kan det ha noe med saken å gjøre? Evt glødepluggene? Hva trenger jeg av verktøy for å teste dem og/eller skifte dem? Må de tas ut for å testes? Nå er jeg ikke noen bilmekker (er tross alt dame, om enn ikke blond), men har ikke råd til å prøve og feile og prøve igjen på et bilverksted. Så hvis det kan være olja som er gammel og full av gruff, så skifter jeg olja. Den må skiftes åkke som. Men hvis det er mest sannsynlig at glødepluggene er synderne, så må jeg ta dem først. Er det noe jeg klarer selv eller må jeg på verksted?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår