Jump to content

kenthrr

Bruker
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by kenthrr

  1. Så bra at du kan sjekke. Grand Vitara 1.9 ddis , F9Q , 2008 modell
  2. En stund her så tenkte jeg at jeg får bare leve med at AC ikke virker men pga mye kjøring nå i sommer så ble det plutselig aktuelt å se om jeg kan få den til å virke. Jeg har nå målt alle sensorer som er er involvert og de er alle innen forventet måleresultat. Så da går mistanken over til ac magnet clutchen, ved test så kjører den en stund for så å stoppe etter noen få minutter. Jeg måler ca 14 v som styresignal til magnet clutchen selv når den ikke kjører så av en eller annen grunn så velger den å ikke holde clucthen / kontakten inne. Er det bare å bytte magnet cluctchen eller kan det skyldes dårlig kontakt inne i selve magnet clutchen?
  3. Jeg måtte bare se litt nærmere på den intercooleren og det ser ikke så bra ut. Deler av pakningen i skjøten ligger delvis ute og den buler ut på midten så jeg tipper at problemet ligger her men jeg lurer veldig på hva årsaken kan være.
  4. @nightking, først og fremst tusen takk for god hjelp og kjapp respons :-) Nå har jeg byttet turbotrykksensoren men er litt usikker på om feilen lå i den, jeg kjørte samme rute i dag og bilen gikk ikke i nødmodus slik som sist men du kan liksom kjenne på den som om den har litt lyst men klarer seg på en måte men når jeg prøvde testen med å legge inn 5 gir og sette gassen bunn så gikk den i nødmodus og jeg får da feilmeldingene : P0243 "Turbo/Super Charger Wastegate Solenoid "A" P2002 "Particulate trap, bankk 1 -efficiency below threshold. Jeg for min del er tom for ideer om hva som kan være feil så forslag mottas med takk.
  5. Når sensoren er byttet, må den da settes opp/programmeres for at den skal fungere?
  6. @nightking Fikk tatt ut en ny logg i dag hos verkstedet, basert på de feilmeldingene P0243 osv kan det tenkes at disse kommer pga at trykk sensor ikke fungerer?
  7. Jeg prøvde testen som du beskrev og fikk da feilen: P0243: Turbo / Super Charger Wastegate Solenoid “A” Malfunction Har prøvd å rense turbotrykksføleren men får samme feil, er det da bare å bytte den eller kan man ohm'e den for å være sikker på det er den som er feilen?
  8. Hei, tusen takk for raskt svar :-) Jeg har nå renset trykk sensor og satt den på plass igjen men som du ser på bildene så er det en del olje rundt den, er dette normalt? Kan dette også være en del av årsaken? Vedlagt her er også noen bilder av intercooler som i sin tid ble byttet i 2018, jeg synes det er mye olje fukt rundt den og i inntaket. Er dette normalt? Eller er denne lekkasjen nok til at jeg får disse feilmeldingene om lavt turbo trykk? Dersom alt hadde vært i orden, skal da bilen ikke komme med denne feilmeldingen(e) når du girer ned til 5 i 60 kmt/t og trykker gassen i bunn?
  9. Jeg har en Grand Vitara 2008 DDiS som fungerer helt ok når jeg kjører den alene men går raskt i nødmodus i oppover bakker (slakke og bratte) når jeg har full bil samt henger. Jeg har nylig byttet temperatur sensor 1 pga feilkode P242A. Når bilen nå går i nødmodus så får jeg feilmelding P2002 og P0243 (D1 i følge verksted rapport). Intercooler ble byttet i 2018 pga lekkasje (hørbar susing) og bilen hadde da lignende symptomer som nå. Jeg kan se at det er litt oljefukt på den ene siden på intercooleren men verkstedet mener det ikke er uvanlig. Verkstedet mener at det kan være at DPF har blitt for tett og må eventuelt renses men jeg synes at det er litt rart siden DPF lampa ikke tennes. Jeg for min del heller mest mot at det er en punktering på intercooleren men det kommer ingen hørbar suselyd når jeg tester den ved å kjøre motoren opp i ca 3500 omdreinger men det skal kanskje ikke rare hullet til for at trykket faller? Nå er det mye informasjon om disse feilkodene og årsakene her fra før av men hva bør jeg prøve å undersøke først og sist på lista under her? Tett DPF, rense det eller ta en lang kjøretur Turbo trykk sensor Intercooler lekasje Slanger til DPF, diff trykk sensor Det som gjør det vanskelig å vite hva som egentlig er feilen her er at vi i går kjørte med full bil og henger i ca 2,5 mil med variert terreng som bakker og flat vei, litt kø osv så fungerte bilen utrolig nok veldig bra men etter vi hadde stoppet for å handle i ca 40 min og startet bilen igjen så var den rett og slett dritsur, den gikk i nødmodus bare du såvidt ga gass samt at den hakket noe veldig, du kunne liksom kjenne på bilen at den virkelig prøvde men gav etterhvert opp.
  10. kenthrr

    Motorolje

    Takk for svar, da tar jeg turen og bytter den
  11. kenthrr

    Motorolje

    Jeg trodde denne Olja her Motorolje 4 l (europris.no) Shell Helix HX7 var C3 men det viser seg at bildet i annonsen er feil men det så jeg ikke før jeg hadde kjøpt to dunker. Jeg kan helt sikkert bytte de igjen men dersom jeg kan bruke de så hadde jo det vært greit. Kan denne motorolja brukes på en Grand Vitara II 1.9 DDiS eller bør jeg bare bytte den?
  12. Fant du ut av det? Jeg for min del lurer på om det kommer inn via antenne festet på taket.
  13. Hvordan kan jeg på enklest måte sjekke om rele ligger inne eller ute? Det finnes kanskje noen målepunkter som jeg kan sette multimeteret på?
  14. Nå har jeg bytta releet som styrer AC av og på men har samme resultat, etter en hvis tid som kan variere alt fra 1 min til 10 min så slipper clutchen og pumpa går ikke. Er det noen som har peiling på logikken og om det er andre sensorer/følere som bestemmer om pumpa skal gå eller ikke?
  15. Fikk endelig fylt på med gass men jeg har samme problem som før. Muligens det er ett elektrisk problem så jeg får kanskje sjekke releet.
  16. Da skal jeg sjekke det opp litt.
  17. Jeg sliter med vann i bagasjerommet på min grand vitara 2008. Det er mye fukt og til tider en del vann i høyresiden i basgasjerommet (den siden som hengslene står på) , merket at det var fuktig i filten under matta så jeg rev den opp litt for å prøve å tørke ut litt men det kommer stadig nytt vann inn. I løpet av vinterferien så har det kommet masse vann inn, sikkert fra snøsmelting, og lagt seg under luka i midten i brønnen der jeg har varselskilt osv. Er det noen her på forumet som har hatt lignende problemer og som kanskje kjenner til hvor det er vanlig at det oppstår vannlekasje?
  18. Jeg har nå fått byttet sensor så nå fungerer motoren som normalt. Takker for hjelpen.
  19. Takk for god beskrivelse @nightking Jeg fikk målt motstanden på temperatur sensorene men jeg får kun målbart resultat på sensor 3 (0.4 Mohm). På temperatur sensor 1 og 2 får jeg ikke noe målbart resultat så jeg mistenker at begge to ikke virker. En ting jeg er usikker på er om motstanden blir for høy når bilen er kald, burde jeg målt etter å ha kjørt en tur? Dersom sensor 1 og 2 ikke virker, må jeg bytte begge to eller holder det med å bytte sensor 1 og så bytte sensor 2 senere?
  20. @nightking Du som sikkert har gjort dette tusen ganger tidligere, har du ett triks for å få lurt frem den pluggen til denne sensoren? Tenkte jeg skulle måle den før jeg eventuelt bestiller ny men den sitter en smule vanskelig til.
  21. @nightking Er nok tryggest å kjøpe orignalt, er enig i det. På original del så har jeg fått en pris på 3900,- (inkl mva) , mulig jeg er gnien men jeg synes det er dyrt for en temperatur sensor. Er det mulig å få kjøpt den billigere ett annet sted?
  22. @nightking vil denne sensoren duge?: https://www.autodeler.co.no/meat-doria/8908202
  23. Tusen takk for hurtig og fyldig svar nightking :-) Understellsnr er: JSAJTD44V00274926 Nå var jeg ute og kjørte i 40 min, stoppet og satte på tennningen igjen, da forsvant partikkelfilter symbolet igjen. P1431 og P242A kodene har foreløpig ikke kommet tilbake. Jeg skal sjekke den temperatursensoren for feil, dersom den feiler, kan da partikkelfilteret bli raskere tett?
  24. Etter å ha kjørt i 5 min med min Suzuki Grand Vitara 2008 så merket jeg at det var ikke noe særlig drag i bilen, helt umulig å få noe høyere turtall enn ca 2500 rpm og kraften er nesten borte. Ettern en stopp og start så er problemet borte men kommer tilbake igjen. I dag morges p vei til jobb merket jeg ikke noe og det er omtrent samme strekning som jeg kjørte når jeg mistet kraften. Nå nettopp leste jeg av følgende feilkoder med en ODB link: P1431, tett partikkel filter ? P242A , hva betyr denne? P0670, feil på glødeplugger (denne hadde bilen fra før av) Filter lampa lyser (P1431?) men den er jeg vant til forsvinner etter litt kjøring, det er litt rart at den kommer nå så kjapt etter at vi hadde en langtur nå helgen som var, når det gjelder P0670 som vel indikerer feil på glødeplugger så hadde jeg denne fra tidligere, P242A er helt ukjent for meg. Det virker for meg som om at P1431 og P242A kom nå når bilen mister kraft men jeg kan ikke verifisere det. Nå har det seg slik at jeg skal på langtur, dvs ca 2,5 times kjøring nå i helgen og lurer på om det er noe som kan forårsake flere problemer om jeg bare kjører med det, la oss si at jeg nå tar og kjører i 30 min i ca 80 km/h og ser om jeg kan få brent rent partikkelfileter, kan jeg da bare kjøre avgårde? Eller er det noe som jeg absolutt bør sjekke og fikse før jeg kjører? Dersom noen kan hjelpe meg litt raskt siden det nå allerede er onsdag så hadde det vært helt supert :-) Takker så mye!
  25. Jeg klarte å lokalisere releet, men hvor kan jeg få kjøpt nytt? Jeg finner ingen som har disse releene...
×
×
  • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Privacy Policy