Gå til innhold
Bilforumet.no

Bwana

Moderator
 • Innholdsteller

  2,940
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  42

Bwana vant dagen sist September 2 2017

Bwana hadde mest likt innhold!

Om Bwana

 • Rang
  Moderator
 • Bursdag 02/14/1951

core_pfieldgroups_99

 • Biltype (eks Audi)
  Audi, VW, Skoda

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Skedsmo

Contact Methods

 • Bosted
  Skjetten
 1. Reparasjon før bilsalg

  Fiks før salg. Ellers så begrenser du kraftig antall interesserte kjøpere.
 2. Den lykta ser ut til å passe. Sjekk for sikkerhets skyld også mot bilens reg-nummer. Den er for Xenon (i nærlys) og H7 fjernlys. Motor for høydejustering følger ikke med, men den flytter du over fra den gamle lykta. Det er en egen prosedyre for justering av lys med automatisk justering. Krever diagnoseutstyr.
 3. Er ikke overbevist om at du har bi-Xenon. Det kan være Xenon nærlys, og separat H7 pære i egen reflektor for fjernlys. Alle lykter med Xenon har elektromotor for selvjustering. Ikke så greit å bare sette inn en annen (feil) type lykt. Kanskje det finnes noe brukt ?
 4. Motorolje_Nissan Qashqai 2012 Motor K9K

  Pass på at du kjøper olje med riktig spesifikasjon som tår i instruksjonsboka. Moderne dieselmotorer med DPF kan være kresne på det. Tror at din motor kanskje skal ha: ACEA C4 5W-30 Biltema har også en olje med ACEA C4 spec: http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Olje/Full--og-semisyntetisk/Helsyntetisk-motorolje-5W-30-Longlife-2000040245/ Den er trolig en helt grei olje, man mange får ikke den beste god-følelsen med Biltema olje. Om du skal ha Castrol så ville jeg tro det er Edge som gjelder.
 5. Gir Olje skifte?

  Kan denne siden gi et hint ? http://www.volkswagen.co.uk/owners/servicing/what-we-check-and-why/dsg-transmission-oil-and-filter-change
 6. stramme håndbrekk innenfra

  Med hel midtkonsoll så må denne løftes opp. Det er vel noen skruer eller mutter som må fjernes først, os så løfte kraftig bak for at clips skal slippe. https://volkswagen.7zap.com/en/rdw/polo+derby+vento-ind/po/2000-240/8/863-863060/
 7. stramme håndbrekk innenfra

  Skal ve bare være å dra opp det plastdekslet rundt brekket. Antar at det ikke er midt-armlene.
 8. Skifting av bremseskiver

  Det kan være greit å ha et egnet verktøy for å presse og skru tilbake stempel i caliper. Jeg har klart meg med denne fra BT: http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Bremser/Bremsestempelverktoy-2000016991/?artId=19234 Kan være nødvendig å bruke Dremmelen litt for å få verktøyet til å passe.
 9. Det ser mest ut som du har dårlig eller ustabil spenning. Kanskje dårlig batteri, eller dårlig kontakt et sted? Har du andre feilindikasjoner en de du leser ut med diagnose, f.eks. Motorlampe, ESP lampe, . . . ???
 10. audi a3 1,8t v5 1999

  Det er vel startsperra som slår til og stopper motoren. Går ut fra at du får et nøkkelsymbol i instrumentpanelet. Tror det er liten sjanse for at du klarer å kode nye (brukte) nøkler til bilen din - selv med VAG-Com / VCCDS. Se litt info her: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer Ellers så finnes det på Ebay noen "Immobilizer Emulator" som bypasser starsperra. https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=vag+immo+emulator&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xaudi+immo+emulator.TRS0&_nkw=audi+immo+emulator&_sacat=0
 11. Rusthull i skjerm

  Fjern rust, og tett hullet med fiber-sparkel - den grønne fra PlasticPadding. Bruk evt. litt aluminium-nett om hullet er litt stort. Så pusser du, finsparkler og lakkerer. Holder nok fint et par år.
 12. Audi a4 b6 1.9 tdi 2002

  Føst sjekk om du har en 150A hovedsikring på batteripolen. Elles så får du vel se i sikringsboksen inne i bilen - på siden av dashhbord på førersiden. Og så tar du neste gang av den den NEGATIVE batteripolen når du skal jobbe med det elektriske.
 13. sentrallåsgiver

  Om låser virker OK, men fjernstyringa ikke virker, så trenger den kanskje en oppfrisk etter at f.eks. batteriet i bilen har vært koblet fra og til igjen. Prosedyre skal stå i instruksjonsboka. Prøv å låse opp med nøkkelen. Sett nøkkel i tenningslåsen. Trykk på låseknappen på nøkkelen. Om den virker nå. Gjenta med den andre nøkkelen. ---
 14. Refleksplate mellom baklyktene

  https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=golf+mk2+tailgate&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xgolf+mk2+orange+tailgate.TRS0&_nkw=golf+mk2+orange+tailgate&_sacat=0
 15. Støtdemper foran høyre - montering

  Om ut tok ut de 3 boltene for bærekula, så pleier det å være ovale hull slik at det er litt justeringsmulighet som påvirker caster og spissing. Sjekk om rattet er i samme posisjon som før når bilen går rett frem. Om det ikke er det så forsøk å justere bærekule litt inn eller ut.
×