Gå til innhold
Bilforumet.no

Bwana

Moderator
 • Innholdsteller

  2,944
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  42

Bwana vant dagen sist September 2 2017

Bwana hadde mest likt innhold!

Om Bwana

 • Rang
  Moderator
 • Bursdag 02/14/1951

core_pfieldgroups_99

 • Biltype (eks Audi)
  Audi, VW, Skoda

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Skedsmo

Contact Methods

 • Bosted
  Skjetten
 1. Startvansker Golf 1.6 mod 97 (Relê)

  Bensinpumpe styres av ECU. Den skal starte og gå et par sekunder når tenning slås på, og så stopper den igjen. Når motor går, så går også bensinpumpa. Det kan virke som ECU ikke er frisk, eller har spenning. Kan skyldes tenningslås, eller er det også et rele som gir strøm til ECU ?
 2. Tiltrekkingsmoment akselmutter bak Polo 2012

  70 Nm + 30° http://workshop-manuals.com/volkswagen/polo-mk5/running_gear_axles_steering/rear_suspension_drive_shaft/assembly_overview_wheel_bearings_disc_brake/
 3. Problemer med Airbag

  Du må som regel slette feilkoder med diagnoseapparat for at airbag lampa skal slukke igjen etter en feil.
 4. Hva er det med modellskiftet på oktavia?

  Det var vel bare i noen markeder at Mk1 ble solgt etter at Mk2 ble lansert. kanskje det kan være biler som er brukt-importert ?
 5. Reparasjon før bilsalg

  Fiks før salg. Ellers så begrenser du kraftig antall interesserte kjøpere.
 6. Den lykta ser ut til å passe. Sjekk for sikkerhets skyld også mot bilens reg-nummer. Den er for Xenon (i nærlys) og H7 fjernlys. Motor for høydejustering følger ikke med, men den flytter du over fra den gamle lykta. Det er en egen prosedyre for justering av lys med automatisk justering. Krever diagnoseutstyr.
 7. Er ikke overbevist om at du har bi-Xenon. Det kan være Xenon nærlys, og separat H7 pære i egen reflektor for fjernlys. Alle lykter med Xenon har elektromotor for selvjustering. Ikke så greit å bare sette inn en annen (feil) type lykt. Kanskje det finnes noe brukt ?
 8. Motorolje_Nissan Qashqai 2012 Motor K9K

  Pass på at du kjøper olje med riktig spesifikasjon som tår i instruksjonsboka. Moderne dieselmotorer med DPF kan være kresne på det. Tror at din motor kanskje skal ha: ACEA C4 5W-30 Biltema har også en olje med ACEA C4 spec: http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Olje/Full--og-semisyntetisk/Helsyntetisk-motorolje-5W-30-Longlife-2000040245/ Den er trolig en helt grei olje, man mange får ikke den beste god-følelsen med Biltema olje. Om du skal ha Castrol så ville jeg tro det er Edge som gjelder.
 9. Gir Olje skifte?

  Kan denne siden gi et hint ? http://www.volkswagen.co.uk/owners/servicing/what-we-check-and-why/dsg-transmission-oil-and-filter-change
 10. stramme håndbrekk innenfra

  Med hel midtkonsoll så må denne løftes opp. Det er vel noen skruer eller mutter som må fjernes først, os så løfte kraftig bak for at clips skal slippe. https://volkswagen.7zap.com/en/rdw/polo+derby+vento-ind/po/2000-240/8/863-863060/
 11. stramme håndbrekk innenfra

  Skal ve bare være å dra opp det plastdekslet rundt brekket. Antar at det ikke er midt-armlene.
 12. Skifting av bremseskiver

  Det kan være greit å ha et egnet verktøy for å presse og skru tilbake stempel i caliper. Jeg har klart meg med denne fra BT: http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Bremser/Bremsestempelverktoy-2000016991/?artId=19234 Kan være nødvendig å bruke Dremmelen litt for å få verktøyet til å passe.
 13. Det ser mest ut som du har dårlig eller ustabil spenning. Kanskje dårlig batteri, eller dårlig kontakt et sted? Har du andre feilindikasjoner en de du leser ut med diagnose, f.eks. Motorlampe, ESP lampe, . . . ???
 14. audi a3 1,8t v5 1999

  Det er vel startsperra som slår til og stopper motoren. Går ut fra at du får et nøkkelsymbol i instrumentpanelet. Tror det er liten sjanse for at du klarer å kode nye (brukte) nøkler til bilen din - selv med VAG-Com / VCCDS. Se litt info her: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer Ellers så finnes det på Ebay noen "Immobilizer Emulator" som bypasser starsperra. https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=vag+immo+emulator&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xaudi+immo+emulator.TRS0&_nkw=audi+immo+emulator&_sacat=0
 15. Rusthull i skjerm

  Fjern rust, og tett hullet med fiber-sparkel - den grønne fra PlasticPadding. Bruk evt. litt aluminium-nett om hullet er litt stort. Så pusser du, finsparkler og lakkerer. Holder nok fint et par år.
×