Jump to content
Bilforumet.no
  • 0
Sign in to follow this  
Einar

Hvitt belegg på 2 av 6 plugger?

Rate this question

Question

Hadde ut pluggene på forden for å justere pluggåpning og en liten analyse....

 

2 av pluggene hadde ett hvitt kornete belegg, men ikke på senterelektroden.

 

den ene av disse hadde en slitt ytterelektrode.

 

Resten av pluggene hadde fin farge, litt mørk rundt og beige i midten, tilnærmet normalt. Alle hadde ca 1 mm åpning, og ble justert til 0,6 mm

 

Motoren er en Ford 2.3 V6(yyp), det var sylinder 1 og 5 som så rare ut.

 

Motoren kjøres på 95 oktan med blyerstatning og det kan være noen trange innsugsventiler, lenge siden justering.

 

 

Noen tips?

Share this post


Link to post

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Overopphetede plugger pga mager blanding, tidlig tenning eller for varme plugger.

 

En v6 motor med en registerforgasser, ¨Ford Duraspark"/Bosch TSZ-i fordelertenningsanslegg og orginale motorcraft tennplugger.

 

Det er de to sylindrene med lengst veg på Høyre side, ikke samme resultat på Venstre side som er likt, og den midterste sylindreren på høyre side var lik de andre, så da tror jeg forgasseren er ok.

 

Så da gjenstår innsugspakning da?

 

Tenningstidspunktet er korrekte 6*(3*lavere enn for 97) og ingen tenningsbank finnes.

 

 

Det skal sies at motoren fik en solid omgang med vannflaska ca 10 mil før jeg hadde ut pluggene, for å fjerne sot.

Har mistenkt at den ikke har gått skikkelig på alle seks pga vibrasjon og litt dårlig motorcraft, samt litt dårlig sekserlyd.

Etter en justering av elektrodeåpning og omgangen med vannflaska(og ett oljeskift etterpå) var det mye bedre....

 

Får ta meg en runde med bladsøkeren.

Share this post


Link to post
  • 0

Kunne se ut som "ash deposits".

 

skal jo sies at pluggene har gått nesten 30.000 km og kun trengte en justering av pluggåpning.

 

Får prøve å justere ventilklaringene og sjekke dem igjen.

 

Takk for svar gutter, leita etter en slik oversikt uten hell(nå fant jeg med en gang)....

 

 

God Jul :-)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.