Gå til innhold

Tråden om Golfen min

Ranger emnet


kimoajajaj

Anbefalte innlegg

  • Svar 1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Heisann alle sammen !.

 

Nå er det alt alt for lenge siden jeg har skrevet noe her i tråden!. Beklager dette på det sterkeste, vet ikke helt hvorfor det blir sånn men slik er det bare. Går litt mye i scooter og slikt for tiden.

 

Ble skikkelig glad da jeg så at tråden min ikke lå bakerst i stabelen når jeg logga inn, tusen takk for halle hyggelige replys:)!.

 

Golfen min har stått stille helt siden det ble vinterføre, dette pga. at jeg ikke har hatt råd til nye vinter felger.

 

År på år har jeg drevet å lagt om fra sommer/vinter på samme sett felger, og da jeg så meg lei av dette og samtidig disponerte min søsters Peugot 205 så bestemte jeg meg heller for å vente til jeg fikk råd til nye felger slik at jeg fikk det ordentlig, en gang for alle.

 

I dag var jeg i Harstad å kjøpte meg nye felger, fikk et ganske bra tilbud tror jeg. 3100,- inkl. pålegging av dekkene som jeg hadde med samt nye hjulbolter. Felgene er av merke Dezent og er 15" 7".

 

HPIM1175Large.jpg

Slik ser dem ut. Jeg syns dem så greie nok ut, likte finishen på dem, er minner nesten litt om børstet stål.

 

HPIM1171Medium.jpg

 

Tok et lite bilde av hele bilen, mørkt ute så det ble jo ikke så bra men.

 

Ellers så skjedde det i de dager (i september) at jeg plutselig ikke fikk opp passasjer døra mi. Opp til flere ganger har meg mannet meg opp å gått ut i bilen for å få den opp. Fikk dørtrekket sånn någenlunde av fra innsida, klipte vekk en bit metall for å komme bedre til låset, men jeg klarte rett og slett ikke å få opp døra.

 

Gjør døren høy gjør porten vid.

 

Her en dag gikk jeg inn på VWVortex forumet å søkte litt. Her ble jeg fortalt at jeg burde dra av dørpakninga fra innsida og så prøve å nå utløsern i dørlåset med et skrujern. Jeg gikk ut i bilen og prøvde å stikke et skrujern i mellom døra/dørpakninga samtidig som jeg lyste med en lommelykt. Sannelig min hatt traff jeg ikke utløsern og vips så kom døra opp.

Til min store forskrekkelse viste det seg at det var ikke noe feil med selve mekanikken inni dørlåset, var bare den armen som kommer ut av låset (den som den armen som kommer i fra det ytre låset skal treffe) som var blitt bøyd. Denne hadde kilt seg slik at den ble stående i "åpne" posisjon og returnerte ikke til utgangsposisjonen slik at når jeg trykte inn håndtaket så skjedde det ikke en dritt. Skjedde heller ikke noe når jeg prøvde å åpne den fra innsida, så derfor trodde jeg at det var noe feil med selve låsen. Men det er jo de samme åpnings duppe dittene som er i bruk inni låset enten man åpner fra inn/ut side, så ... ja.

 

Uansett, døra er fiksa nå heldigvis !:).

 

 

Det som jeg plages med nå er noe som jeg har inntrykk av at mange plages med, nemlig fukt/vann i bilen.

 

Plasten under panseret byttet jeg for et år siden og den er hel og fin. Tok den av for å sjekke om der lå løv og dritt inni der slik at dreneringen var tett, men der lå ikke et eneste løv inni der.

 

Når der regner så blir det en dam med vann under pedalene og en tilsvarende dam på samme sted på passasjer siden.

 

I dag når jeg kjørte med bilen så la jeg merke til at trekket i takluka ble vått etterhvert som at jeg fikk temperaturen opp i bilen, og der drøyp noen dråper vann ned. Er under en måned siden jeg blåste gjennom drenerings kanalene med trykkluft, og dem virket åpne, hørte at det suste litt inni hjulbuene.

 

Burde kanskje helle vann i dem og så blåse?. Eller prøve å stake dem opp med en streng eller noe?.

 

En annen sak er at jeg har lagt merke til er at når jeg har kjørt og det har regnet ute så har dørtrekkene blitt våte helt der nede mot pakningen.

 

Kan alt vannet som legger seg nedenfor pedalene osv. komme fra dårlig dørplast eller tett dør drenering?. Jeg gjorde så godt som jeg kunne da jeg monterte døra sammen. Limte fast plasten med siciflex lignende guffe og brukte også litt dobbelsidig tape/gaffa tape. Trodde det skulle holde men det har vell kanskje ikke gjort det da.

 

Skal ta av begge dørtrekkene og gjøre slik som speedwell sier, å la dørplasten gå inn i døra i nerkanten slik at vannet ikke blir liggende mot der plasten er festa og heller legge på en ekstra bit helt nederst som dekker alt.

 

 

 

Håper jeg klarer å få tatt livet av dette vann/fukt problemet, jeg syns det virker så usselt å kjøre rundt i fuktig bil. Dessuten så tærer det sykt på samvittigheten.

 

Ellers så polerte jeg hele bilen grundig med maskin før det ble skikkelig høst, tror faktisk aldri den har vært så blank i lakken. Jeg var skikkelig skeptisk til dette med å polere med maskin men det funka jo fint.

Vellvell det var vell alt jeg hadde på hjertet for denne gang=).

 

 

Joakim.

VW Golf MK2 GTI 16V :) http://www.djmongoriders.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ang plasten idøra så er det som du sier lurt å ta plast nederst på innsida av døra og så legge plast på heile døra etterpå. ikkje lurt å bruke ny byggeplast og silikon/ sika. vil ikkje henge godt nok. kan vera at det lekker inn ved kupe vifta. kan vera at det samler seg opp med vatten i det dekselet som er rundt motoren

-vw golf v 1,9 tdi (tddi)

-vw jetta rsgl 1,6Weber. soon clean 2l 16v

-vw golf II 1,6 cl Z-bra(rip)

-vw jetta gl 1,8 91-mod "tuva"/rip)

ligg unna vwcc / topcartuning.no. verdas største drittsekk driver dette firmaet. svindler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for reply jettamaster ! :).

Jeg brukte ny silo-plast (er vell ca. samme som byggeplast) og som du sier så festa den ikke så bra som jeg trodde. Burde vell kanskje "Pussa" den først der jeg limte.. .

 

Somsagt så er den plasten over vindusviskermotoren 1 år gammel og i fin stand. Dreneringa var heller ikke tett.

 

Jeg regner med at det muligens er en kombinason av takluke/dørplast/dørdrenering.

VW Golf MK2 GTI 16V :) http://www.djmongoriders.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

siden du nevner at dørtrekka dine er bløte nederst tyder det 99% på at det er plasten her som ikke er tett nok. skal ikke store hullet til for at det ikke er tett. som de andre her nevner. legg plasten først på innsiden og så ny på utsiden også. ganske kjent problem at dørplasten ikke funker på disse bilene og det er dårlig drenering i dørene.

 

en sist ting kan også være at du har lekkasje i varmeregisteret. men tror ikke dette er tilfelle nå.

 

røsk av dørtrekka og ribb bilen innvendig. du må få tørka den skikkelig før du monterer noe igjen. ta ut teppene og bytt ut asfaltplater + isoleringsplatene som ligger under teppet. disse er ikke noe bra mere nå.

 

OBS: gjør dette fort. blir mugg i bilen hvis du ikke ordner det.

Prosjekt Rolfsburg

-87 Golf Gti 16v

*85 Golf gti, stylet, kjørt, solgt.

*84 Golf gti. ublidt møte med kong vinter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for reply remster ! .

 

Så du mener at jeg burde ta ut for/bak seter og ta ut teppet?.

 

Hvor får jeg tak i asfalt plater og isoleringsplater?.

 

Tror jeg skal fikse dørene først slik at jeg vet at jeg har fått bilen ett slik at jeg ikke brenner meg ved å fikse alt på en gang, forså å måtte ta alt ut igjen hvis det fortsatt lekker.

 

Hvis det hadde vært lekkasje i varmeregisteret ville det ikke vært kjøleveske som lak inn da?.

VW Golf MK2 GTI 16V :) http://www.djmongoriders.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Golfen til søstren min lakk som en sil igjennom dørene. var faktisk så mye at dørtrekkene råtnet opp etter hvert. Prøvde utallige ganger å lime/teipe med alle slags midler, men ingenting hjalp. Plasten løsnet alltid igjen.

Da tok jeg bare plasten og løsnet den nedest på døra og puttet den inn i åpninga i døra slik at vannet som renner ned fra vindu osv. renner ned på plasten og videre ned i dreneringhullene i bunnen av døra. (pass på at de ikke er tette da)

 

Dette hjalp veldig mye og bilen har vært tørr siden.

-89' Golf Gti 16v

 

Tråden om bilen:

Golf-tråd nr. 1002

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ikkje vanskeli å ta vekk teppet. ut med stoler. vekk med dørlister. propper under baksetet. propper og skiver under dashbordet og løsne litt på midtkonsollen og dra ut teppa. gjort på 1/2 time.

 

bilen kan stå ute når du tørker den. bare legg inn ein el.varmevifte og la den stå å blåse. og la eine vinduet stå litt pent ca 0,5 cm slik at fuktigheten kan komme seg ut.

 

asfaltplater og isolasjon fåes hos dei fleste bilrevsita butikker.

lykke til. pene felger forresten happyhappy

-vw golf v 1,9 tdi (tddi)

-vw jetta rsgl 1,6Weber. soon clean 2l 16v

-vw golf II 1,6 cl Z-bra(rip)

-vw jetta gl 1,8 91-mod "tuva"/rip)

ligg unna vwcc / topcartuning.no. verdas største drittsekk driver dette firmaet. svindler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godkveld folkens! :).

Takk for reply jettamaster & sharpie.

 

Har holdt på en del med Gølfen i dag.

Maste litt på min mor og fikk lov til å sette bilen inn i hennes garasje mot at jeg skrapte bilen før hun skulle på jobb, hehe.

 

Satte kupevarmeren inni bilen på full dryling i 11 tida og den har stått på siden, skal selvfølgelig slå den av før jeg legger meg, har både vinduer og takluke delvis åpen.

Jeg bestemte meg for at jeg vil ordne lekkasjen(e) før jeg evt. tar ut teppet. Er litt i tvil for det er jo snakk om ca. 30x20cm hvor det har vært vått.

 

Uansett, tok av dørtrekkene.

HPIM1176Medium.jpg

Slik så det ut på passasjer siden. Plasten var HELT løs.

 

 

HPIM1177Medium.jpg

Jeg skjærte til den eksisterende plasten slik at den nå går inni døra. Festet den med amerikansk gaffa tape. Føles litt jalla menmen.

 

HPIM1179Medium.jpg

Så la jeg på en ekstra bit nederst (i fra tapen på midten og ned).

 

HPIM1180Medium.jpg

På fører siden var det masse kondens på innsida av plasten.

 

Jeg sjekket alle dreneringshullene men ingen virket å være tette.

Tok begge dørtrekkene inn i huset å tørket dem før jeg monterte dem på igjen.

Er det mulig å få kjøpt replacement dørtrekk som ikke koster skjorta?. Dørtrekket på førersida er skikkelig slapt i nerkant og jeg får derfor ikke festet det til klipsene, så det henger litt slapt liksom, irriterer meg veldig.

 

Når jeg var ferdig med dørene så tok jeg å fyllte en 1,5l flaske med vann og borra hull i korka & stappa en slange inni hullet.

 

HPIM1181Medium.jpg

Slik, hehe.

Brukte dette til å teste dreneringene til takluka. Begge dreneringene virket å være HELT åpene, skvisa igjennom halve flaska på hver side uten problem.

 

Hvis dreneringene er åpne, kan takluka fortsatt lekke dersom pakninga er dårlig?.

Når folk snakker om å bytte takluke pakning, er det da den rundt selve takluka eller den som er nede i taket?.

 

Var nede i bilen å kjika nå, trykte teppet hardt ned mot gulvet og det virket helt tørt, men det er vell neppe det.. .

 

Håper jeg får en ordning på vann problemene, er så sykt irriterende å vite at det er vått i bilen.

VW Golf MK2 GTI 16V :) http://www.djmongoriders.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

finnes ikke noen direkte dørtrekk som man kan kjøpe å bytte ut. men går ann å stive opp bak med en liten runde glassfiber. og masse polyester for å få det bra igjen. er pappen blitt slapp så må du gjøre det på den måten.

 

ellers så er det nok ikke tørt under teppet ditt. flere lag med tanke på asfaltplater + isolering. så røsk dette ut og kjøp nytt på din lokale mekonomen/torshov/mo-bi-rek/der du kjøper bilrekvisita.

Prosjekt Rolfsburg

-87 Golf Gti 16v

*85 Golf gti, stylet, kjørt, solgt.

*84 Golf gti. ublidt møte med kong vinter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår