Gå til innhold

Zilla

Bruker
  • Innholdsteller

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Zilla

  1. Zilla

    Bærearm

    Hei. Jeg har en 2009 avensis med manuelt gir. Jeg skal bytte bærearmer på begge sider foran. Jeg har holdt på i hele dag for å få løs fremre bolt på bærearmen men det har ikke gått. Hele foringa er løs fra festet sitt og det virker som om hylsa i foringa har rustet fast i bolten. Jeg har i forkant brukt mye rustløser på bolt og foring. Jeg har slått noen slag på bolthodet med slegge osv. Jeg har prøvd å stramme og å slakke på bolten uten at det hjalp. Bolten satt så veldig fast at jeg måtte bruke lang forlenger på latmansarmen for i det hele tatt å få rikket den. Det hele endte med at jeg kuttet hele forbanna bærearmen i biter og jeg har kuttet så mye jeg kan av den delen som sitter fast på bolten i fremkant. Bolten går nå rundt sammen med hele foringa. Må fortsette på dette i morgen for jeg har ennå ikke fått ut bolten. Jeg kommer til å dele bolten i 2 eller 3 deler for å få den ut. Problemet mitt er at jeg må gjøre samme jobben på den andre siden også. Jeg har ikke tilgang på induksjonsvarmer men lurer på om det er eneste løsningen for å få løsnet bolten? Alle tips og triks mottas med stor takk. Legger ved bilde av bærearmen og det er bolten med nummer 48068 H som er vrien.
  2. Hei. Hvordan får jeg byttet ut spylervæske tanken på min 2010 avensis? Har kikket på youtube og på nett men finner ikke noen diy på dette. Noen her som vet?
  3. Zilla

    Xenon trøbbel

    Hei. Jeg har en 2002 mod audi a6 med xenon lys. Problemet er at venstre lampa ikke alltid tenner. Jeg har byttet lysbryter, satt inn nye pærer og jeg har byttet xenon tenneren som sitter under lykta uten at dette hjalp meg. Når jeg setter på tenninga så lyser venstre lampa i ca ett sekund før den slukker. Når jeg starter bilen så blir resultatet det samme, venstre lampa tenner i ett sekund før den slukker. Høyre lampa fungerer som den skal. Jeg har funnet ut at hvis jeg (det er automatisk kjørelys på bilen) skrur på parklys så tilbake til kjørelys så hender det at venstre xenon tenner. Når venstre lampa er tent så synes jeg også at den lyser sterkere enn den høyre. Jeg lurer selvsagt på hva som kan være feilen. Er neste skritt å prøve eller teste lysrelé eller er det noe feil med selve lampa? Begynner selv å gå tom for ideer og trenger litt hjelp. Har sjekket feilkoder med vagcom men den fant ikke noe. Selv har jeg et par feilkode lesere men det dukker ikke opp noen feil på de jeg har heller. Ønsker at lampa skal fungere. Tips og nye ideer mottas med glede og takk.
  4. Hei. Har en 2002 (facelift-sein 2002) 1.9 tdi 130hk og manuell kasse a6 med xenon. Problemet er at xenonlampa på venstre side sjeldent tenner. Jeg har forsøkt å bytte tenner på den uten at det hjalp og jeg har ny lysbryter men det fungerer heller ikke. Har rugget og pusset på alle kontakter jeg kan se og jeg har sprayet på med elektrospray. Vet at xenon pære fungerer for den tenner jo av og til og da er alt som det skal. Neste mulighet nå må vel være releet til lyset eller er det noe annet jeg bør sjekke? Fikk beskjed på eu`n om at motorlampa mi ikke lyser når man setter på tenninga. Noen forslag om dette? Leste et eller annet sted om at passat ikke hadde "check engine light" før i 2003. Kan dette være tilfelle for min bil også? Kan man f.eks koble ut dioden med vagcom e.l? Blir veldig glad for tips og tanker rundt dette, jeg står nemlig litt fast akkurat nå og dette er siste på fikse lista min i forhold til Eu`n.
  5. Zilla

    Kjørelys

    Hei. Noen som vet om det finnes led lys til audin min? Jeg har en 2002 a6 med xenon d2s kjørelys men kunne god tenke meg å bytte til led hvis mulig. Er det å få tak i sånne "conversion kits" til bilen min?
  6. Noe seint svar fra min side. Fant ut at det var termostaten som ikke fungerte, var også en skade på pakningen. Jeg hadde nok klønet litt når jeg byttet. Kjøpte ny og alt fungerte som det skulle. Takk for hjelpen.
  7. Samma det, jeg har ikke kjøpt Kenwood :-) Er fornøyd med lyden på Pioneer spilleren jeg.
  8. Hei. Har en 1998 avensis 2.0 bensin med AC og automat. Kjøpte bilen for ikke så lenge siden og da var det en feil med varmeapparatet, det vil si at vifta fungerte kun på en hastighet (tror ikke det var maks) og det har vært greit helt til nå, nå virker ikke vifta i det hele tatt. Jeg dro til mitt lokale huggeri og kjøpte en brukt vifte, byttet den uten at det hjalp. Har lest litt om motstand (resistor) til varmeapparat og at de ofte går. Hvor sitter den?? Har kikket i nærheten av viftemotoren men finner den ikke... Noen som kan hjelpe til med lokasjon på motstanden? Er relativt greit å få i gang vifta nå som det er blitt kaldere så dette haster litt. Takk.
  9. Takk for svar. Fant frem multimeteret og løste problemet. Måtte bytte om sånn at rød gikk på gul og gul på rød. Nå fungerer daben som den skal og jeg er glad :-)
  10. Problemet ble løst da jeg byttet termostat. Synes det var litt underlig at jeg måtte bytte termostaten, den var kun 6 mnd gammel. Uansett så funker det nå.
  11. Hei. Jeg har akkurat plukket ut navi stereon i audin min. Har en 2002 avant med gps. Kjøpte en pioneer deh-x8700dab som jeg håpet på at bare var å sette rett inn mtp iso koblinger men det ble ikke sånn. Det har helt tydelig vært folk bak stereoen før. Det har vært koblet til en jack plug som kunne brukes på mobilen, den har fjernet. Jeg har koblet på iso koblingen som fulgte med spilleren (ser det på bildet) og lyden fungerer som den skal, det er lys i displayet osv. Problemet er at hver gang jeg starter bilen så må jeg ha en "set up" på pioneer spilleren. Jeg har forsøkt å bytte om kablene slik at rød går på gul men det hjelper ikke, spilleren oppfører seg ikke noe annerledes. Noen tips til hva jeg bør gjøre? Lurer også på om jeg skal kjøpe meg en sånn her fordi jeg liker å bruke multifunksjonen på rattet men er usikker på om dette er riktig vare til min bil https://www.dynamicsounds.co.uk/connects2-ctsad001-2-audi-a2-a3-a4-a6-a8-steering-wheel-interface-adaptor.html?page=2 Jeg er ikke veldig god på bilstereo og trenger derfor litt veiledning. Prøvde å få lastet opp bilde men det fungerte ikke. Skal prøve å få lastet opp siden. Kan evt sende de på mms/epost, send pm.
  12. Hei. Jeg har byttet temp sensor på min audi a6 2002 1.9tdi 130hk men det har ikke hjulpet. Mistenker at det er noe feil i instrumentet. Noen som har greie på dette og evt om det er mer jeg kan sjekke. Kan jeg bytte ut temperatur delen i instrumentpanelet eller må jeg bytte hele greia?
  13. Hei. Har en 2002 a6 1.9 tdi 130hk. Ser at det ikke er noe utslag på temperatur. Har ny vannpumpe og ny termostat. Alt av varme og kjøling fungerer. Hvor sitter kjølevæske sensor/giver og er det 2 eller 4-polet? Byttet en grønn 4-polet sensor som sitter i bakkant av motor i fjor. Tok bort luftfilterboksen for å få bedre tilgang. Er det samme sensor?
  14. Noen som har en sånn som dette til salgs for en fornuftig pris? Skal brukes i min 2002 A6. Har ikke sjekket på min men er rimelig sikker på at delenr er 4B0919719A
  15. Zilla

    Girkasse

    Jeg gadd ikke å vente på svar fra møller, det kan ta opptil 5 dager pga stor pågang fikk jeg beskjed om. Jeg har kjøpt brukt kasse og satt den inn. Har gjort dette selv. Er avhengig av bilen og jeg regner uansett med at det ikke er noe å hente hos møller så jeg byttet kasse. Ulyd er borte og jeg er fornøyd :-)
  16. Zilla

    Girkasse

    Hei. Er litt usikker på dette er rett sted å spørre men det gjelder jo en audi. Jeg eier en 2002 A6 1.9 tdi med FRK manuell kasse. Bilen har nå gått 223550km og jeg har hatt sjekk av girkasse hos bilverksted (ikke møller) fordi jeg hadde mistanke om defekte lager i kassa. Min mistanke ble betrygget hos verksted. Kassa må overhales eller byttes ut og det er i og for seg greit nok. Problemet er det at i februar 2010 på km.stand 178081 ble det montert ny kasse, clutch, dbl.masse svinghjul og utlløserlager hos Møller. Det betyr at kassa har kjørt ca.45500km siden den ble byttet. Såvidt jeg vet er bilen brukt av voksne fornuftige mennesker som ikke har kjørt som tullinger og regner da med at kjøringen ikke er årsak til ødelagte lager. Har sjekket oljenivået i girkassen og det er korrekt. Lurer på om det vil ha noe for seg å reklamere på dette da kassa allerede har flere defekte lager, de er vel ment til å vare relativt lenge? Er innforstått med at det er iflg kjøpsloven 5 års reklamasjonsrett her til lands og lurer da på om alt håp er ute. Har selvsagt sjekket rundt på nett og ser at det er litt trøbbel med lager på disse kassene. Hadde vært fint med noen saklige innspill på dette, evt. noen som har erfart tilsvarende. Takk
  17. Takk for hjelpen!! Fikk byttet wire i går.
  18. Høres greit ut. Har løftebukk og grav så det er ikke noe stress det :-) Har skrudd av alt frem til varmedeksel over eksosen. Tenkte å ta resten i morgen. Har du fremgangsmåte på hvordan jeg tar av midtkonsollen også? Har aldri hatt av den før.
  19. Noen som kan fortelle meg hvordan jeg bytter begge brekkwire på min a6?
  20. Er det noen som kan fortelle meg hva som er "enkleste" måten å ta ut en FRK manuell kasse fra min A6 2003 1.9 tdi 130 hk? DIY anyone? Roger
  21. Nå har det seg sånn at det for 45000km siden ble byttet girkasse, svinghjul og clutch på denne bilen. Dette ble gjort på audiverksted som en garantisak visstnok. Den ulyden som er i kassa kan visstnok være uløserlager ifølge to verksteder jeg har vært innom i dag. Utløserlager er bestilt sammen med en del annet fra Tyskland. Jeg må spørre igjen om det finnes noen DIY om det å ta ut girkassa, har kikket rundt her men finner ikke stort, mulig jeg har oversett det. Et annet spørsmål jeg har er om det finnes oppdatert kart til navigasjonen min og evt. hvor får jeg skaffet dette? Har sånn navigasjon som bilen i denne annonsen. https://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=87806538
  22. Det kan være lurt hvis det som står i er dårlig ja.
  23. Finnes det noen DIY her inne på clutch bytte på denne type bil, lurer litt på hvor lang tid det tar osv. Vurderer å kjøpe bil som trenger regreim/vannpumpe og utløserlager på kassa. Er vel like greit å bytte clutch samtidig. Er finfin bil som har rulla 220.000.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår