Gå til innhold

kjeg1

Bruker
  • Innholdsteller

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kjeg1

  1. Du hadde helt rett... Når jeg var i bestillingsmodus så sjekket forhandler på nytt opp, og det ligger altså IKKE noe klart i denne bilen. Litt nedtur siden forhandler nevnte at dette lå inne FØR jeg kjøpte bilen og jeg hadde en forståelse på at dette var en opsjon.
  2. Vet du hvordan kartet installeres? Er vel neppe "så enkelt" at det bare er å sette minnekortet inn i minnekortleseren?
  3. Hei, og takk for svar. I følge verkstedet så ligger alt klart, det er kun software som skal lastes ned og installeres. De regner ca. 4 timer med i arbeid med nedlast og installering, og resten av kostnaden er for selve softwaren sier dem.
  4. Hei, Jeg har nylig kjøpt meg en Audi A3 Sportsback E-Tron 2016 modell. Det jeg lurer på er hvor enkelt det er å ettermontere/installere a) Navigasjon b) Hengerfeste Når det gjelder navigasjon så har forhandler som jeg kjøper bilen av gitt meg tilbud på å installere det for 7000,- (veil. 9000,-), men jeg synes dette er en svært stiv pris. Såvidt jeg har forstått er all hardware på plass, så er kun installering av software. Er det mulig å gjøre dette selv på noe vis? Når det gjelder hengerfeste, finnes det noen rimelige leverandører i norge? Kan jeg få det påmontert i utlandet? Og hva vil det koste meg?
  5. Selger en blå opel vectra 98 mod. 175.000km. Den er nylig EU-godkjent, og registerreim er akkurat byttet. Ny luftmengdemåler og veivsensor. Selger bilen da jeg bare får start på den av og til. Antagelig er det ikke noe store ting og gjøre, og sikkert enkelt å fikse for rett person. Jeg er lei, har verken kunnskap eller tid til å fikse på bilen, i tillegg har jeg allerede brukt mye på verksted for å få den gjennom eu godkjenningen og bytte registerreim. Selges for 10.000,- Årsavgift er naturligvis betalt. Kontakt meg om du er interessert, eller har spørsmål om bilen. -40825592 Mvh Kjetil Egholm
  6. opelduude: Hvordan omprogrammeres den? Hva koster det eventuelt?
  7. Har nå testet med begge nøklene. Fikk startet bilen med den ene, men ikke den andre. Men det tar fortsatt litt tid før bilen starter, og motorlampa lyser enda. Forsøke å kikke på lyset i bilen, og når turtallet går opp så blir lyset sterkere og når turtallet går ned blir det svakere. Når jeg trykker en kort rask gang på speeden så fusker motoren. Trykker jeg raskt mange korte ganger så slokner den.
  8. Skal jeg gjøre. Kan der være noe feil med nøkkelen altså?
  9. Bwana: Det kan hende batteriet må byttes, men selv når jeg kobler batteriet til et ekstra batteri så får jeg samme problemer. Motorlampa blinker og motoren vil ikke gå rundt.
  10. Jo, den står å blinker for harde livet :P Men hva betyr det egentlig? Er startsperren gåen?
  11. Det er helt riktig Mondeo. Når jeg vrir rundt nøkkelen så starter motoren å gå rundt, men så stopper den brått. Holder jeg nøkkelen i startposisjonen så så starter motoren å gå rundt etter at den har stoppet, men stopper igjen etter noen få runder. Og slik fortsetter det til batteriet er tom for strøm. BaardI: Hvordan kan jeg sjekke den?
  12. *Bumb* Ingen som har noen idé?
  13. Nei. Da har jeg kanskje ikke vært klar nok. Når jeg fikk hjelp av annet batteri så fikk jeg svev på den uten at batteriet mitt gikk tom for strøm. Men det er like vanskelig (nei nå lyver jeg, det er verre å få start på bilen enn før jeg byttet veivsensoren) å få start på bilen. Motoren går rundt, og det kan høres ut som den skal starte, men så stopper den helt brått opp. Det er nesten som å slå av en bryter, bom stopp. Forsøker jeg videre å starte så skjer det samme igjen en hel del ganger, før den plutselig får start på seg. Uten hjelp av annet batteri så går mitt batteri tom for strøm i oppstartsprosessen.
  14. Ingen ideer på hva det kan være denne gangen? Vurderer å bare kvitte meg med hele bilen. Eneste som er kjipt er at toppen er nylig overhalt, og registerreim og vannpumpa er byttet. Og det ble akkurat byttet ut flere deler i forhold til EU kontrollen, så den er godkjent i to år til. Men hva pokker hjelper det når jeg ikke får brukt den... :shake
  15. Har byttet luftmassemåleren. Det hjalp ingenting. Byttet så veivføleren i kveld, men nå er den enda verre å starte enn før jeg gjorde det. Nå kinner den litt, men så bare "klikk" og alt stopper helt opp. Med hjelp fra annet batteri så får jeg omsider start på den etter noen runder med dette. Bilen går helt fint på tomgang nå, og virker ikke som den har problemer med det. Virker heller ikke som om motoren får for mye bensin ved oppstart heller lengre, for den "smeller" ikke slik som tidligere ved start. Noen ideer?
  16. ...og i går kveld var moroa over. Tenkte å ta bilen ned på butikken, men den nektet å starte. Sjekket at innsuget var tett, og det var det. Så nå er jeg nok dessverre helt i villrede igjen :(
  17. Det virker som det er i plast hvert fall. Tettet igjen slangen med et tykt lag med gaffateip, og bilen startet nå på første forsøk :D Det må være noe i ordtaket om at kan det ikke fikses med gaffateip, så kan det ikke fikses :P Hvor lenge kan jeg forresten kjøre med slangen tettet igjen?
  18. Jeg trenger et toppdeksel til Opel Vectra -98 modell. Det er en 1,8l bensin. Send meg en melding om du skulle ha en liggende. Kjetil
  19. Men ellers er toppdeksel ganske dyre saker? Er det slik at jeg bør kontakte verkstedet som gjorde jobben med å overhale toppen og bytte registerreim og be dem erstatte toppdekselet? Er toppdeksel det samme som topplokk?
  20. Takk for oppklaring. Betyr det at jeg må bytte veiven? Hvilken funksjon har denne? Hvor stor jobb er det å bytte toppdekslet?
  21. Skal ta et bilde av hvor slangen går etterpå. Jeg tok en paperclip-test på bilen nå i ste, og får opp følgende tall: 0335 - crank sensor ? Hva gjør denne? 0110 - MAF airtemp sensor? 0100 - MAF? 1502 - Ingen startsperresignal? Jeg får jo startet bilen etterhvert 1230 - ??
  22. Det vil ikke skade kjøringen bilen på noe vis om jeg tetter igjen med en tape bit? Hvordan kan denne fikses? Den er jo knekt rett av ser det ut som...
  23. Bilen var tom for strøm, og jeg skulle starte den ved hjelp av startkabler idag. Etter jeg hadde fått start på bilen og den hadde gått en stund så skrudde jeg av bilen for på ta av kablene og lukke panseret. Da legger jeg ved en tilfeldighet merke til en slange som går inn på toppen som er ødelagt. Eller, det er ikke slangen som er ødelagt, men selve feste som slangen er festet på. [ATTACH]30567[/ATTACH] [ATTACH]30568[/ATTACH] Kan dette være det som gir meg problemer? Jeg antar at dette er en lufte/vakuumslange? Jeg får som skrevet over startet motoren etter mye kinning, og den går greit om jeg holder turtallet litt oppe. Jeg har for noen mnd siden fått byttet noen ventiler, registerreim og vannpumpe etter at registerreima røyk. Bilen har vært kjørt noe i løpet av den tiden, men er først her forleden dag jeg virkelig har fått disse problemene. Om det er denne slangen som gir problemer, er det mulig å kjøre en stund før den gir problemer? Jeg tenker på om dette er noe verkstedet som hadde jobben med overhalingen kan ha ødelagt? Jeg har ikke vært borti den slangen, og det skal vel litt til før et slikt feste bare ryker av seg selv?
  24. Jeg har en opel vectra 98 modell, 1,8l bensin. Denne har jeg litt problemer med. Når den står på tomgang så har den innimellom stanset opp og motorlampa lyser. Jeg var og sjekket dette for noen mnd siden og da viste dataen at det var noe problem med luftmasse måleren. Jeg ble fortalt at den muligens måtte byttes, men det var ikke sikkert dog. Så jeg kunne bare kjøre med den. I dag når jeg skulle ut fra et kryss så stoppet bilen igjen. Når jeg skulle starte den så kinnet og kinnet den. Fikk start på den én gang, men den dauet umiddelbart. Batteriet gikk så tom for strøm, så fikk hjelp fra annen bil vil med startkabler. Bilen kinnet og kinnet, og plutselig ble det liv i den igjen så jeg fikk kjørt hjem. For å sjekke om det virkelig er luftmasse måleren det er noe galt med, fikk jeg tips på å koble av kontakten på den. Bilen skal da starte, og problemene burde være borte. Jeg har gjort dette, men har fortsatt problemer med å få startet bilen. Når den starter så starter den nesten med et lite smell. Trykker jeg gasspedalen raskt inn så fusker den, og turtallet går umiddelbart ned et øyeblikk før den går opp igjen. Trykker jeg pedalen sakte inn så øker turtallet som vanlig. Hva er det som sannsynligvis er feil her? Slik jeg har forstått det er det ikke luftmasse måleren likevel siden det ikke hjalp å ta ut kontakten på den. Takker for svar Kjetil
  25. Jeg har en opel vectra 98 modell, 1,8l bensin. Denne har jeg litt problemer med. Når den står på tomgang så har den innimellom stanset opp og motorlampa lyser. Jeg var og sjekket dette for noen mnd siden og da viste dataen at det var noe problem med luftmasse måleren. Jeg ble fortalt at den muligens måtte byttes, men det var ikke sikkert dog. Så jeg kunne bare kjøre med den. I dag når jeg skulle ut fra et kryss så stoppet bilen igjen. Når jeg skulle starte den så kinnet og kinnet den. Fikk start på den én gang, men den dauet umiddelbart. Batteriet gikk så tom for strøm, så fikk hjelp fra annen bil vil med startkabler. Bilen kinnet og kinnet, og plutselig ble det liv i den igjen så jeg fikk kjørt hjem. For å sjekke om det virkelig er luftmasse måleren det er noe galt med, fikk jeg tips på å koble av kontakten på den. Bilen skal da starte, og problemene burde være borte. Jeg har gjort dette, men har fortsatt problemer med å få startet bilen. Når den starter så starter den nesten med et lite smell. Trykker jeg gasspedalen raskt inn så fusker den, og turtallet går umiddelbart ned et øyeblikk før den går opp igjen. Trykker jeg pedalen sakte inn så øker turtallet som vanlig. Hva er det som sannsynligvis er feil her? Slik jeg har forstått det er det ikke luftmasse måleren likevel siden det ikke hjalp å ta ut kontakten på den. Takker for svar :) Kjetil
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår